Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k alkalmazását az Adatkezelési tájékoztatónkban foglaltaknak megfelelően.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

JAVALLAT® Ashwagandha komplex

Ár:
2.590 Ft
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
2.290 Ft / db

60 db étrend-kiegészítő kapszula,
bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényekből.

Egymás hatását támogató gyógynövényekkel és illóolajjal:

 • Az ashwagandha gyökér**, az észak-amerikai golgotavirág herba, az orvosi citromfű levél és az orvosi citromfű olaj elősegíti a kiegyensúlyozott hangulat és a jó szellemi, fizikai közérzet kialakulását és fenntartását.*
 • Az észak-amerikai golgotavirág herba, a komlótoboz, az orvosi citromfű levél és az orvosi citromfű olaj segíti az ellazulást, hozzájárul az idegrendszer nyugodt állapotához.*
 • A komplexben levő valamennyi gyógynövény, valamint az orvosi citromfű olaj hozzájárul a nyugodt éjszakai pihenéshez.*
 • Az ashwagandha gyökér** adaptogén hatása révén hozzájárul a stressz és a kifáradás csökkentéséhez.*

*EFSA jegyzékben szereplő egészségtámogató hatások.
**Az adható maximális Ashwagandha-gyökérrel a napi adagban (2 kapszula).

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2024. június 18.
Hűségpontok: 260
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VESZEM MEG

Részletes ismertető

Mikor ajánljuk?

- Ha szeretne gyógynövényekkel is hozzájárulni a jó szellemi és fizikai közérzethez és a nyugodt, pihentető alváshoz.
- Ha gyógynövényeket is szeretne használni a stressz, a kimerültség és a feszültség csökkentésére alkalmazott gyógyszeres és életmód-terápia mellett egészségtámogató céllal.


A komplexben lévő gyógynövények

 • A legjobb ellazulást segítő és a kiegyensúlyozott hangulat elérését támogató gyógynövényeket válogattuk össze a komplexbe, amelyek több tucat hatóanyaga egyszerre fejti ki előnyös élettani hatását.
 • A komplexben lévő gyógynövények - az ashwagandha gyökér kivételével - önálló készítményként külön-külön is megvásárolhatók, a növény képére vagy nevére kattintva!

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei az alábbi gyógynövényekre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövények egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek

Ashwhagandha, álombogyó

Ashwagandha gyökér

 • Az ashwagandhát a hagyományos keleti gyógyászatban adaptogén gyógynövényként tartják számon, azaz olyan gyógynövényként, amely segíthet a szervezetnek a fiziológiai és pszichológiai stresszel szembeni ellenállásban (Singh). 
 • A szakirodalomban számos olyan kutatás és összefoglaló tanulmány jelent már meg, amelyek ígéretes eredményekkel számoltak be az ashwagandha szorongást csökkentő hatásáról (Pratte). Generalizált szorongásban küzdő betegek esetén kiegészítő kezelésként alkalmaztak egy ashwagandha készítményt. Az eredmény meglehetősen pozitív volt, ugyanis 6 héten keresztül történő fogyasztás után a betegek 72%-ánál csökkentek a szorongásos tünetek (Fuladi). Egy összefoglaló tanulmányban megjelent kutatásban krónikus stressz szindrómában szenvedő betegeknél 30-44%-kal csökkentett a betegek stressz szintje és 22-28%-kal a kortizol (stresszhormon) szintje a placebocsoporthoz képest egy ashwagandha-kivonat fogyasztása után (Akhgarjand). Egy másik vizsgálatban ashwagandhával végzett 90 napos kezelés javította a résztvevők memóriáját és koncentrációját, a pszichológiai jólétet és az alvás minőségét, valamint csökkentette a stressz-szintet amellett, hogy fogyasztása biztonságosnak és jól tolerálhatónak bizonyult (Gopukumar).
 • A krónikus stressz hatására számos egyéb egészségügyi probléma is kialakulhat. Ilyen például az elhízás is. Egyes vizsgálatok szerint az ashwagandha segíthet a stressz csökkentésén keresztül az egészséges testsúly elérésében is (Choudhary).
 • Az ashwagandha ígéretesnek bizonyult azok körében is, akiknek problémáik vannak a nyugodt alvással (Cheah). A Sleep Medicine folyóiratban megjelent kutatás szerint egy ashwagandha-kivonat napi 120 mg-os adagolás mellett, 6 héten keresztül történő fogyasztása után a részvevők 72%-a tapasztalt jelentős javulást alvásminőségükben (Deshpande).

 

golgotavirág

Észak-amerikai golgotavirág herba

 • A golgotavirág kutatások szerint javítja a szorongás tüneteit. A gyógynövény önmagában és gyógyszerrel együtt kombinálva is hatásosnak bizonyult a feszélyezettség és ingerlékenység csökkentésében. Egy klinikai vizsgálatban fogászati műtét előtt álló résztvevőkkel végeztek kísérletet. A golgotavirág 500-600 mg-os dózisban szignifikánsan csökkentette a műtét előtti szorongást (Cunha, Christoffoli). Műtétek előtti hatását több kutatásban is vizsgálták szintén pozitív eredményekkel, ráadásul álmosító hatás és a koordinációs képességek romlása nélkül (Movafegh).
 • Egy másik vizsgálatban a golgotavirág nyugtató hatását vizsgálták egy szintetikus szorongásgátló (oxazepam) hatásával szemben. Az eredmények ígéretesek voltak, mivel a golgotavirág hasonlóan jól csökkentette a szorongást, illetve alkalmazása során kevesebb, a munkavégzés teljesítményét negatívan befolyásoló mellékhatás jelentkezett, mint a gyógyszerkészítmény esetében (Akhondzadeh). A nyugtató hatásért felelősnek tartott összetevői többek között az izovitexin, a benzoflavon és a krazon. A hatásmechanizmus nem feltárt egyértelműen, de egyes kutatások szerint a golgotavirág egyes összetevői a GABA-receptorokhoz kötődnek, így váltva ki nyugtató hatást (Appel).
 • A golgotavirág hozzájárulhat a pihentető alváshoz is. Egy klinikai vizsgálat résztvevői lefekvés előtt golgotavirágból készült teát fogyasztottak egy héten keresztül. Az eredmények pozitívak voltak, a résztvevők alvásminősége meglátásuk szerint javult (Ngan). Valeriánával és komlóval kombinálva pedig hasonlóan hatásosnak bizonyult, mint a szintetikus altatószerek (Maroo).

 

Komló

Komlótoboz

 • A kutatások szerint a komló nyugtató hatásért a tobozában szárítás alatt megjelenő metilbuténol (2-metil-3-butén-2-ol) felelős (Schiller, Wohlfart). A metilbuténol koncentrációja a szárítás után is folyamatosan növekszik a komlótobozban, a maximális szintet két éven belül éri el szobahőmérsékleten történő tárolás során. Mivel a metilbuténol egy erősen illékony vegyület, így a kémiai kivonási eljárások során nagyrészt eltűnik a kivonatból, ezért a komló hatását elsősorban szárított tobozából készült teaként vagy por formájú készítményekben lehet élvezni (Hänsel).
 • A nyugtató, altató hatást alátámasztó klinikai vizsgálatokat a valeriána- és a komlókivonat együttes alkalmazásával végezték. Az egyik ilyen vizsgálatba 184 felnőttet vontak be (átlagéletkoruk 44,3 év volt). A kutatás egy hónapon keresztül tartott, az első eredmények a kezelést megkezdését követő 14. napon jelentkeztek. Azok a páciensek, akik komlókivonatot kaptak, javuló alvási paraméterekről és életminőségről számoltak be, szemben a kontrollcsoporttal, akik csak placebót kaptak. A kutatók a kezelést biztonságosnak ítélték, a betegeknél pedig nem jött vissza az álmatlanság a kezelés végén (Morin).
 • Egy másik kutatásban a valeriána és a komló kombinációját egy szintetikus nyugtató és altató anyaggal (benzodiazepinnel) hasonlították össze. A kutatók megállapították, hogy a gyógynövények ugyanolyan hatásosak voltak, mind az alvásminőség, mind az életminőség tekintetében, mint a benzodiazepin. A kezelés abbahagyása után a betegek paraméterei mindkét csoportban romlottak, de csak a benzodiazepinnel kezelt betegek esetén figyeltek meg elvonási tüneteket (Schmitz).

 

Orvosi citromfű

Orvosi citromfű levél és olaj

 • A citromfű nyugtató, altató hatása régóta ismert. Ezt erősíti meg az a kutatás is, amelyben 20 önkéntes vett részt (6 férfi és 14 nő, 18-tól 70 éves korig), akik enyhe vagy mérsékelt szorongásos és alvási rendellenességben szenvedtek. A kísérletben részt vevők 95 százalékánál eredményes volt a citromfű-kivonat, 70 százalékuknál teljesen elmúlt a szorongás, 85 százalékuknál az álmatlanság, 70 százalékuknál pedig mindkettő. A vizsgálat alatt nem figyeltek meg mellékhatásokat. A kutatók megállapították, hogy az enyhe vagy mérsékelt szorongásos rendellenességben, illetve az alvászavarokban szenvedőknek használható alternatívát jelent a citromfű-kivonattal végzett kezelés (Cases).
 • Az orvosi citromfű hangulatra és szellemi képességekre gyakorolt hatását egy speciális vizsgálatban kutatták az Egyesült Királyságban. Ebben 18 egészséges önkéntesnek adtak citromfű-kivonatot. Ezután egy órával enyhe pszichés stressznek tették ki őket. A hangulatukat és szellemi teljesítményüket pedig egy korábbi vizsgálattal vetették össze. A kutatók megállapították, hogy a citromfű-kivonat jelentősen csökkentette a stressz negatív hangulati hatásait, emellett növelte a kezelésben részt vevők önértékelését. A vizsgált személyek a kezelés hatására gyorsabban oldottak meg matematikai feladatokat úgy, hogy ez nem ment a pontosság rovására (Kennedy).
 • Depresszióban és szorongásban szenvedő felnőttekkel végzett randomizált, kontrollált vizsgálatokból készített összegző tanulmány alapján a citromfű csökkenti a szorongással kapcsolatos tüneteket és javítja az alvás minőségét a kontrollcsoportokhoz képest. A vizsgálatokban a citromfüvet egyaránt alkalmazták orálisan, illetve aromaterápiásan is (Ghazizadeh, Cases).

Mennyit és hogyan kell bevenni a kapszulákból?

 • Javasolt adagolás: naponta 2x1 kapszula.
 • Fogyasztási módok:
  • Kapszulaként fogyasztva: bő folyadékkal lenyelve.
  • Üdítőként vagy teaként fogyasztva: a kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl hideg vagy meleg vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
  • Egyéb folyadékban elkeverve: a kapszulák tartalma elkeverhető bármilyen más folyadékban (pl: méz, gyümölcs- vagy zöldséglé, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.)

Mit tartalmaznak a kapszulák?

 • Kizárólag kiváló minőségű gyógynövényeket és illóolajat.
 • Nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, segédanyagot vagy tartósítószert.
 • Egyedi gyártástechnológiánknak köszönhetően a kapszulákban lévő gyógynövények megnövelt biológiai hozzáférhetőséggel és aktivitással, nagyobb flavonoid- és polifenoltartalommal, erősebb antioxidáns hatással, jobb oldhatósággal rendelkeznek és a gyógynövény hatóanyagok 100 százalékát tartalmazzák.
 • Összetevők: kapszulánként 500 mg SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor (ashwagandha gyökér [125 mg], észak-amerikai golgotavirág [125 mg], komlótoboz [125 mg], orvosi citromfű levél [124 mg]), orvosi citromfű olaj (1 mg), kapszulahéj: zselatin.

Folyamatosan fogyasztható?

A komplex nem tartalmaz olyan gyógynövényeket, amelyek hatóanyagai felhalmozódnának a szervezetben, ezért korlátlan ideig és biztonságosan fogyasztható hosszú távon is.


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • A gyógynövények fogyasztása mellett is fontos a változatos, kiegyensúlyozott étkezés, ahogy a rendszeres testmozgás sem hanyagolható el!
 • Ne fogyassza ösztrogénhormon-pótló terápia és pajzsmirigy túlműködés esetén!
 • Az immunrendszer működését gátló terápia esetén alkalmazása ellenjavallt.
 • Alkalmazása nem ajánlott terhesség és szoptatás alatt, valamint 12 éven aluliaknak.
 • Fokozhatja az altató, nyugtató gyógyszerek és gyógynövények hatását.
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Termékminőség

BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYEKBŐL

 • Termékünket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le.


A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék. Notifikációs szám: 34177/2024


Külön-külön vásárolná meg a komplexben lévő gyógynövényeket?


Tovább fokozná a komplex hatását?

Amennyiben további gyógynövényekkel is támogatná egészségügyi céljait, válassza hozzá a Javallat® Stressz kontroll kapszulát, vagy az Ultrafine® Orbáncfű kapszulát.


Pénz visszafizetési garancia a felbontott dobozokra is!

Ahogy az összes gyógynövénytermékünkre, úgy erre komplexre is 30 napos pénz visszafizetési garanciát nyújtunk. Amennyiben nem elégedett termékünkkel, úgy 30 napon belül egészen addig visszaküldheti hozzánk, amíg a dobozban legalább 20 kapszula maradt, mi pedig visszautaljuk a teljes vételárat! A 30 napos garanciánk részleteiről ide kattintva tudhat meg többet.


Ashwagandha komplex

Kosárba


Link az értékelési szabályokra

Vélemények

4.50
2 értékelés
5
(1)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2024. 06. 07.
Kicsit jobban tudok aludni, nyugodtabb vagyok. Napi egytől.
| 5 / 5 csillag!
2024. 05. 12.
Anyukámnak rendeltem, Frontinról és altatóról való leszokás utánra. 2 és fél hónap alatt sikerült letennie a benzokat. Szedi az ashwagandát , magnéziumot, gyógynövényes cseppeket, melatonint alváshoz. Nem túl rózsás a helyzet, de nem adja fel. Szerintem használ neki az Ashwaganda. Sajnos az orbáncfűtől szédül, de még megpróbáljuk a Gingko-t is.
A Javallat termékeivel nagyon meg vagyok elégedve.

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(79)
2.390 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(32)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(16)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
2.390 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
2.390 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(15)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(3)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(10)
2.190 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés