Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi JAVALLATTM gyógynövénykapszula:

 

Kurkuma gyökér

Ár:
2.190 Ft

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

Egészségügyi hatásai:

1. Támogatja az ízületek könnyű hajlítását.
2. Hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez.
3. Elősegíti az egészséges emésztést.
4. Támogatja a vérzsír és vérkoleszterin normál szinten tartását.
5. Hozzájárul a máj egészségéhez és a normál epeürítéshez.
6. Támogatja szellemi egészség megőrzését.
7. Segíti az allergénekkel szembeni ellenállást. 
8. Jelentős antioxidáns hatással rendelkezik.

Népgyógyászati alkalmazása:

A kurkumát a népgyógyászatban sokcélúan alkalmazzák (pl. menopauzás tünetek, fejfájás, stressz, megfázás, menstruáció előtti tünetegyüttes kezelésére)

Hűségpontok: 219
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (15)
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. június 06.
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VÁSÁRLOM MEG

Részletes ismertető

Ezért ajánljuk:


A kurkuma egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a kurkumagyökérre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a kurkumagyökér egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek

 

1. Az ízületek egészségét és könnyű hajlítását támogató hatása

 • A kurkuma és fő hatóanyaga a kurkumin számos klinikai vizsgálatban volt hatásos kopásos ízületi gyulladás (oszteoartritisz) esetében.
  • A kurkuma csökkentette a fájdalmat és javította az ízület hajlíthatóságát 2-3 hónapos kezelés után egy olaszországi vizsgálatban. A betegek a kezelés végére csökkenthették a korábban felírt nem szteroid fájdalomcsillapítók napi adagját. (Dr. Belcaro és munkatársai kutatása 1. és 2.)
  • Egy másik indiai vizsgálatban a hat héten keresztül szedett kurkuma szintén placebóval (hatóanyag nélküli készítménnyel) összehasonlítva javította az ízületek funkcionalitását és csökkentette a fájdalmat. (Dr. Madhu és munkatársai kutatása)
  • Egy japánban végzett klinikai kutatásban térdfájdalommal kezelt betegeken vizsgálták a kurkuma hatását. Nyolc hét elteltével értékelték a hatást, mely szerint jelentősen csökkent a térdfájdalom. A korábban fájdalomcsillapítót szedő betegek több mint fele a vizsgálat végére már nem kért fájdalomcsillapítót. (Dr. Nakagawa és munkatársai kutatása)
  • Iránban is végeztek klinikai vizsgálatot a kurkumával. A vizsgált készítmény hat hét elteltével csökkentette a fájdalmat, az ízületi merevséget és egyéb ízületi gyulladással kapcsolatos tüneteket. A betegek 60%-kal kevesebb fájdalomcsillapítót szedtek a vizsgálat végén. (Dr. Hashemzedeh és munkatársai kutatása)
  • Egy belga kutatásban kopásos térdízületi gyulladásos betegeket kezeltek kurkuma készítménnyel, amelyben betegek fájdalma 90 nap elteltével jelentősen csökkent  (Dr. Henrotin és munkatársai kutatása)
  • Egy thaiföldi kutatásban 500 mg kurkuma készítmény napi 3-4 alkalommal történő szedése 4-6 héten keresztül összehasonlítható volt 400 mg ibuprofén fájdalomcsillapító napi 2-3 alkalommal történő szedésével a térdfájdalom csökkentésének terén. (Dr. Kuptniratsaikul és munkatársai kutatása)
 • A kurkumát eredményesen alkalmazták reumás ízületi gyulladás (reumatoid artritisz) esetén is:
  • Egy Indiában végzett kutatásban a kurkumakezelés hatására 90 nap elteltével jelentősen javultak a betegek tünetei a fájdalom, a reggeli merevség, a járási idő és az ízületi duzzanat tekintetében is. (Dr. Amalraj és munkatársai kutatása)
  • Egy másik iráni kutatásban a kurkumakészítmény napi kétszeri szedésével jobb eredményeket értek el, mint diklofenák-nátrium napi kétszeri adagolásával. (Dr. Javadi és munkatársai kutatása)

 

2, 4. A szív és érrendszer egészségét, valamint a normál koleszterin és vérzsírszinet támogató hatása

 • A magas koleszterinszint lassan, évek alatt károsítja érrendszerünket: sokáig nem okoz panaszokat, ám már fiatal felnőttkorban is visszafordíthatatlan károsodásokat idézhet elő az arra hajlamos emberek érfalán. A magas koleszterinszint hosszú távon növeli az érszűkület, a szívkoszorúér-betegség, az infarktus és a stroke kockázatát.
 • Naponta háromszor 1 g kurkumapor fogyasztása (étkezéssel együtt) 12 hét elteltével csökkentette a triglicerid, az összkoleszterin és az LDL-koleszterinszintjét abban az iráni vizsgálatban, amelyben 92 zsírmájbetegségben szenvedő beteg vett részt. Emellett csökkent a résztvevők testtömeg-indexe (BMI), valamint a hasuk körfogata, továbbá emelkedett a vérükben a "jó" koleszterin (HDL) szintje is. (Dr. Ghaffari és munkatársai kutatása)
 • A kurkumával kapcsolatban emellett legalább 20 olyan klinikai vizsgálatot végeztek, amelyben a vérzsír és vérkoleszterin szintjére gyakorolt hatását vizsgálták. Ezeket a vizsgálatokat többször, több módon is összevetették egymással, hogy az összesített adatokból juthassanak a kutatók biztos megállapításra. Az összegző tanulmányok alapján a kurkuma jelentősen csökkenti a vérzsírszintet, emellett növeli a "jó koleszterinnek" is nevezett HDL-koleszterin szintjét. Az LDL-koleszterin szintjét kisebb mértékben képes csökkenti. A kutatások alapján az vérzsír és koleszterin értékek annál tovább javulnak, minél több időn keresztül használja valaki a kurkumát erre a célra. (Dr. Qin és munkatársai kutatása, Dr. Simental-Mendía és munkatársai kutatása)
 • A magas koleszterin- és vérzsírszint jellemzően nem önmagában, hanem más tünetekkel együtt (elhízás, magas vércukorszint, magas vérnyomás) jelentkezik. Ezeket a tüneteket együttesen metabolikus szindrómának nevezzük, amely az anyagcsere kóros megváltozását jelenti.
  • Egy thaiföldi kutatásban azt vizsgálták, hogy mi történik azokkal a megemelkedett vércukorszinttel rendelkező (prediabéteszes) emberekkel, akik kurkumakészítményt fogyasztanak. A vizsgált személyeket, összesen 240 főt, két csoportba osztották, egyik felük a kurkumakészítményt kapta, a másik felük pedig hatóanyag nélküli készítményt (placebót). A kilenc hónapos vizsgálat végén a placebót kapó személyek 16 százalékánál alakult ki cukorbetegség, míg a kurkumát kapóknál senki nem lett cukorbeteg. A vérvizsgálati eredményekből az is kiderült, hogy a kurkumát kapó személyek valamennyi vizsgált eredménye kedvezőbben alakult. Az hasnyálmirigyük béta sejtjei (amelyek az inzulint termelik) szintén sokkal jobb állapotban voltak a vizsgálat végén. (Dr. Chuengsamarn és munkatársai kutatása)
  • A kurkuma vércukorszintet csökkentő hatását további kutatások is igazolták. Ezek alátámasztották, hogy hatása nem csupán rövidtávú, hanem a HbA1c szintjét is csökkenti. A HbA1c egy vércukorszintet jellemző paraméter, diabéteszes páciensek vércukor értékeinek monitorozására használják. Segítségével ítélhető meg a vérvétel előtti 6-10 hét vércukor értékének az átlaga. (Dr. Honda és munkatársai kutatása, Dr. Patel és munkatársai kutatása)
  • A kurkuma elhízásra gyakorolt hatását is több (legalább 11) vizsgálatban kutatták. Ezekről szintén készült egy összegző tanulmány, amelyben a kutatók megállapították, hogy a kurkuma legalább 8 hétig történő fogyasztása elhízott embereknél valóban csökkenti a testsúlyt. (Dr. Mousavi és munkatársai kutatása)

 

3. Emésztésjavító hatása

 • A kurkumát évezredek óta használják fűszerként az emésztés javítására. A tapasztalati megfigyeléseket a következő tudományos vizsgálatok is alátámasztják:
  • Eredményesen használták a kurkumát funcionális diszpepszia kezelésében, amelynek jellemző tünetei a kellemetlen teltségérzés étkezés után, korai teltségérzet, közvetlenül a bordák alatt jelentkező fájdalom, valamint égő érzés közvetlenül a bordák alatt, a felhasban. A thaiföldi kutatásban hét napon keresztül 500 mg kurkumát fogyasztottak napi négy alkalommal a diszpepsziás betegek. A vizsgálat végén a tüneteik 64 százalékkal csökkentek azokkal szemben, akik hatóanyag nélküli készítményt (placebót) kaptak. (Dr. Thamlikitkul és munkatársai kutatása)
  • Egy másik olaszországi kutatásban a kurkuma hatását édesköménnyel együtt vizsgálták 121 enyhe és közepesen erős irritábilisbél-szindrómában szenvedő betegen. Az egy hónapig tartó vizsgálat végén a kurkumakészítményt kapó betegek hasi fájdalma, puffadásának mértéke és életminősége 24%-kal javult a placebóhoz képest. (Dr. Portincasa és munkatársai kutatása)
  • A kurkuma hatását vizsgálták vastagbél-fekéllyel küzdő betegeken is. Az izraeli kutatásban a betegeket két csoportra osztották, az egyik felük kizárólag meszalazin hatóanyag-tartalmú gyulladáscsökkentő gyógyszert kapott, amelyet általánosan használnak a betegség kezelésében, a másik csoport pedig emellett kurkumakészítményt is. A betegek tünetei 65 százalékkal mérséklődtek ez utóbbi, kurkumát is szedő csoportban, míg a másik csoportnál csak 13 százalékban mértek javulást. A szubjektív eredményeket endószkópos vizsgálattal is alátámasztották a kutatók, a kurkumát szedő betegek jelentős részénél a fekély nagymértékben visszahúzódott a kezdeti állapothoz képest. (Dr. Lang és munkatársai kutatása)

 

5. A máj normál működését és az egészséges epeürülést támogató hatása

 

6. A szellemi egészség megőrzését támogató hatása

 • A kurkuma korral összefüggő szellemi hanyatlásra gyakorolt hatását három klinikai kutatásban is vizsgálták. Az eredmények azt mutatták, hogy a kurkumin mérsékelten javítja a szellemi képességeket idős korban. Az egyik ilyen kutatásban 18 hónap után jobb volt a hosszú távú memóriája és figyelme azoknak a középkorú vagy idősebb résztvevőknek, akik demenciában még nem szenvedtek, de esetleg már enyhe szellemi képességbeli csökkenést tapasztaltak. (Dr. Small és munkatársai kutatása, Dr. Zhu és munkatársai kutatása

 

7. Allergénekkel szembeni ellenállás támogatása

 • A kurkuma antiallergén hatását klinikai vizsgálatban is igazolták. A kurkuminnal végzett kínai kutatásban 241 szénanáthában (allegiás rhinitisben) szenvedő beteg vett részt. A betegeket ez esetben is két csoportra osztották, az egyik felük hatóanyag nélküli készítményt, míg a másik csoport kurkumin tartamlú készítményt kapott. A placebóval szemben a kurkumin képes volt a szénanátha tüneteit (orrdugulás, tüsszögés stb.) csökkenteni. Emellett számos szénanáthára jellemző, vérből kimutatható gyulladásserkentő anyag képződését is gátolta. (Dr. Wu és munkatársai kutatása)

 

8. Antioxidáns hatása


 

Miért jobb a teljes értékű kurkumapor, mint a kurkumin és egyéb kémiai kivonatok?

 • Bár a kurkuma elsősorban az emésztésünket befolyásolja kedvezően az emésztőenzimek termelődésének serkentésével, az epekiválasztás fokozásával és a kedvező bélflóra kialakításával, ezen kívül számos kedvező egészségügyi hatása van. 
 • A kurkuma egyik fő hatóanyaga a kurkumin (a szárított gyökér 3-5%-nyit tartalmaz belőle), emellett más hasonló szerkezetű anyagokat, úgynevezett kurkuminoidokat is tartalmaz. Ezeken kívül 6 százaléknyi illóolaj is található a gyökérben, amely több tucat illó anyag keveréke, és amely számos élettanilag jelentős hatású elemet tartalmaz. Összességében a kurkumából eddig több mint 300 biológiailag aktív összetevőt mutattak ki.
 • Azok a kutatások, amelyek a kurkuma és a kurkumin hatását egyszerre vizsgálták, kivétel nélkül arra a következtetésre jutottak, hogy a kurkuma a maga teljességében hatásosabb, mint a belőle kivont kurkumin. A Texasi Orvosi Egyetem Anderson Rákközpontjának kutatói például kimutatták, hogy a kurkuma fogyasztása sokkal jobban akadályozza a vastagbél rákos sejtjeinek növekedését, mint a belőle kivont kurkumin. (Dr. Kim és munkatársai kutatása) A kutatást azért indították el, mert azokban az országokban, ahol jelentős mennyiségű kurkumát fogyasztanak az emberek, sokkal kisebb arányban alakul ki vastagbéldaganat.
 • Ugyanez a vizsgálat más daganatos sejttenyészeteken is vizsgálata a kurkuma és a kurkumin hatását. Az eredmény minden esetben ugyanaz volt, a kurkuma hatásosabb volt, mint a belőle kivont kurkumin. Ez természetesen nem azt jelenti a kurkuma daganatos betegségek gyógyítására vagy megelőzésére alkalmas, hanem azt, hogy a kedvező élettani hatása nem vezethető vissza mindössze egyetlen benne található anyagra.
 • Egy másik kutatásban azt vizsgálták, hogy mennyire lesz hatásos egy olyan kurkuma kivonat, amelyből a fő hatóanyagának tekintett kurkumint teljesen eltávolították. Az eredmény magáért beszél: a kivonat legalább olyan hatásos, ha nem hatásosabb volt az elváltozások gátlásában és a gyulladáscsökkentésben mint kurkumint is tartalmazó kivonat (Dr. Aggarwal és munkatársai kutatása) Az eredmények annak tükrében egyáltalán nem meglepők, hogy a kurkuma számos összetevőjének gyulladáscsökkentő hatását külön-külön is igazolták már a kutatások.
 • A kurkumát azért is érdemes a maga teljességében (és nem kivonatként) egészségügyi célokra használni, mivel a fő hatóanyagának tekintett kurkumint gyakran szintetikus úton állítják elő. (Dr. Zetterström kutatása)
 • A kurkumin nagyon rosszul szívódik fel a bélrendszerből. Bár sok gyártó azt hirdeti, hogy a kurkuminnak fel kell szívódnia ahhoz a véráramba, hogy kifejtse hatását, ezt az állítást eddig semmilyen meggyőző tudományos vizsgálat nem támasztotta alá. Azt viszont tudjuk, hogy a kurkumát az elmúlt évezredekben anélkül is eredményesen használta az emberiség, hogy túl sok kurkumin szívódott volna fel belőle a véráramba. 
 • A kurkuma sok más gyógynövényhez hasonlóan elsősorban a bélrendszerben fejti előnyös élettani hatásait: az epekiválasztás fokozásával javítja az emésztést és csökkenti a koleszterinszintet, antibakteriális hatása miatt kedvező bélflórát alakít ki, amely gyulladáscsökkentő és antioxidáns anyagaival együtt lelohasztja a bélben és ezen keresztül a szervezet többi részében lévő gyulladásokat, hatva az ízületekre is. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy bár laboratóriumi környezetben számos esetben gátolta a kóros folyamatokat, éles helyzetben, tehát klinikai vizsgálatokban csak a vastagbél elváltozásainál volt hatása, tehát ott, ahol nem volt szükség a kurkumin felszívódására. (Dr. Sharma és munkatársai kutatása). 

Kurkuma a népgyógyászatban

 • A kurkuma gyökerét említett alkalmazási területeken túl a népgyógyászatban menopauzás tünetek, menstruáció előtti tünetegyüttes, fejfájás, stressz, hörghurut, megfázás, légúti fertőzések, asztma, sárgaság, viszketés, cukorbetegség esetén is használják . (TRC Natural Medicines)


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • A kurkuma gyökér fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Fokozhatja a véralvadásgátló gyógyszerek hatását.
 • Csökkentheti a vércukorszintet.
 • Epekövesség, epeúti szűkület esetén fogyasztása elővigyázatosságot igényel!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!

Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövény

Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
Minőségi tanúsítvány letöltése.


ADAGOLÁS 3. Egészséges emésztés, 4. Normál vérzsír és vérkoleszterin, 5. Máj és epehólyag egészsége ► 1 kapszula étkezés előtt vagy közben.
1. Ízületek könnyű hajlítása, 2. Szív és erek egészsége, 6. Szellemi egészség, 7. Allergénekkel szembeni ellenállás ► Naponta 2-3x1 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Tudd meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 700 mg kurkuma gyökér (Curcumae longae rhizoma) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

4.80
15 értékelés
5
(13)
4
(1)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 05. 01.
Most kezdtem el szedni, bízom benne, hogy segít
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 25.
Nagyon jó
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 12.
Kiváló minőségű termék, és nagyon örülök, hogy adalékmentes. Fogok még vásárolni, ha elfogy.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 06.
Egyszerüen tökéletes. Sok féle kurkumát kipróbáltam már, de ez lett a nagy kedvenc. A párom is megszerette. Nagyon ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 06. 29.
Korrigálom a korábbi negatív véleményemet. Közel egy hónapos szedés után meghozta a várt eredményt. Nem azonnal.. emiatt okozott elsőre csalódást. A kellemetlen allergáis tüneteimet gyógyszer nélkül viselem, kiváltva ezzel a gyógynövénnyel. Té nyleg jó!
| 3 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 06. 03.
Allergiára vettem, abban nem hozott változást, továbbra is szedem a Lordestint, az minőségi változást hozott az életembe.
| 5 / 5 csillag!
2021. 08. 28.
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 09.
| 5 / 5 csillag!
2021. 06. 21.
| 5 / 5 csillag!
2021. 05. 23.
| 5 / 5 csillag!
2021. 03. 09.
Nagyszerű termékek, remek áron és hihetetlen gyors szállítással. Csak ajánlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2021. 02. 08.
A kurkumát fűszerként ismertem meg és használom jó ideje. Mióta megrendeltem ezeket a kapszulákat már nem is veszek külön fűszert, hiszen csak széthúzom a kapszulát és már bele is tudom tenni az ételekbe, tulajdonképpen az adagolása is megoldott így. Emellett rendszeresen szedem az Ízületeim miatt a kapszulákat, tehát úgy gondolom ez egy igazi csoda növény, és ilyen árban, ilyen kiszerelésben sehol nem tudtam eddig hozzájutni.
| 5 / 5 csillag!
2021. 01. 20.
Másnap már megkaptam a megrendelt terméket.
| 5 / 5 csillag!
2021. 01. 14.
Kipróbáltam fűszerként is. Mivel kapszulaként bevált az egészségügyi problémáimra. Kitűnő minőség, nagyon jó áron.
| 5 / 5 csillag!
2020. 12. 17.
Idős nénikémnek vásároltam a kurkumát, aki sajnos elég sok nehéz, zsíros ételt fogyaszt. Azt mondta, hogy ő már nem akar változtatni étkezési szokásain, mi viszont azt szeretnénk, ha még sokáig köztünk lenne és így próbálunk segíteni neki. Mióta szedi a kurkumát, jelentősen javult a koleszterin szintje, amiért a háziorvos meg is dicsérte. Sokkal jobb a közérzete, elmúlt az étkezés utáni puffadása is. Azt mondja, hogy még az ízületi fájdalmai is enyhültek.
A nénikém pozitív tapasztalatai miatt magamnak is rendeltem és csak megerősíteni tudom a kurkuma jótékony hatását. Csodás kis gyógynövény.

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásároljon két doboz gyógynövénykapszulát és megajándékozzuk egy gyógynövények közötti eligazodást segítő könyvvel is!

 • A könyv bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

A kurkumáról

Hatóanyagai

Kurkuminoidok (3-5%), főképp kurkumin, 3-7% illóolaj (főleg szeszkviterpének), jelentős mennyiségű vas és kálium, zsírsavak, poliszacharidok

 

Története

 • A kurkuma közeli rokonságban áll a gyömbérrel (egy növénycsaládba tartoznak).
 • Az indiai és kínai konyha és gyógyászat évezredek óta használja.
 • Az ájurvédában (hagyományos indiai orvoslásban) a kurkumát ficamok, duzzanatok kezelésére is használják.
 • Illóolaját parfümökben is alkalmazzák.
 • A curry fűszerkeverék egyik fő alkotórésze.
 

Elterjedése

Ázsia trópusi vidékein és Afrikában termesztik nagyobb mennyiségben.

 

Leírása

Egy méter magasra is megnövő, lágy szárú évelő növény. Virágai a talaj közelében, füzérvirágzatban nyílnak. A gyöktörzse hengeres, oldalágakat fejleszt.

Akik ezt a terméket megvették

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(16)
2.190 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(31)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(10)
2.190 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(15)
2.490 Ft

Keresés