Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k alkalmazását az Adatkezelési tájékoztatónkban foglaltaknak megfelelően.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

Kurkuma

Ár:
2.190 Ft
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
1.890 Ft / db

60 db étrend-kiegészítő kapszula,
bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

A kurkuma hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

1. Támogatja az ízületek rugalmasságának, komfortjának fenntartását.
2. Hozzájárul a szív és az érrendszer egészségéhez.
3. Javítja az étvágyat, támogatja az egész­séges emésztést.
4. Hozzájárul a máj egészségéhez és a normál epekiválasztáshoz.
5. Támogatja az idegrendszer egészségét, a lelki egyensúly megőrzését.
6. Elősegíti az allergénekkel szembeni ellenállást.
7. Támogatja a bőr egészségének fenntartását.
8. Hozzájárul a tüdő és a felső légutak egészségének megőrzéséhez.

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2024. június 18.
Hűségpontok: 219
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (22)
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VESZEM MEG

Részletes ismertető

Ezért ajánljuk:


A termék kedvezményes áron vásárolható meg:

A kurkuma egészségtámogató hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a kurkumára általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek

 

1. Az ízületek egészségét és könnyű hajlítását támogató hatása

 • A kurkuma és fő hatóanyaga a kurkumin számos klinikai vizsgálatban volt hatásos kopásos ízületi gyulladás (oszteoartritisz) esetében.
  • A kurkuma csökkentette a fájdalmat és javította az ízület hajlíthatóságát 2-3 hónapos kezelés után egy olaszországi vizsgálatban. A betegek a kezelés végére csökkenthették a korábban felírt nem szteroid fájdalomcsillapítók napi adagját (Belcaro 1. és 2.).
  • Egy másik indiai vizsgálatban a hat héten keresztül szedett kurkuma szintén placebóval (hatóanyag nélküli készítménnyel) összehasonlítva javította az ízületek funkcionalitását és csökkentette a fájdalmat (Madhu)
  • Egy japánban végzett klinikai kutatásban térdfájdalommal kezelt betegeken vizsgálták a kurkuma hatását. Nyolc hét elteltével értékelték a hatást, mely szerint jelentősen csökkent a térdfájdalom. A korábban fájdalomcsillapítót szedő betegek több mint fele a vizsgálat végére már nem kért fájdalomcsillapítót (Nakagawa).
  • Iránban is végeztek klinikai vizsgálatot a kurkumával. A vizsgált készítmény hat hét elteltével csökkentette a fájdalmat, az ízületi merevséget és egyéb ízületi gyulladással kapcsolatos tüneteket. A betegek 60%-kal kevesebb fájdalomcsillapítót szedtek a vizsgálat végén (Hashemzedeh).
  • Egy belga kutatásban kopásos térdízületi gyulladásos betegeket kezeltek kurkuma készítménnyel, amelyben betegek fájdalma 90 nap elteltével jelentősen csökkent (Henrotin).
  • Egy thaiföldi kutatásban 500 mg kurkuma készítmény napi 3-4 alkalommal történő szedése 4-6 héten keresztül összehasonlítható volt 400 mg ibuprofén fájdalomcsillapító napi 2-3 alkalommal történő szedésével a térdfájdalom csökkentésének terén (Kuptniratsaikul).
 • A kurkumát eredményesen alkalmazták reumás ízületi gyulladás (reumatoid artritisz) esetén is:
  • Egy Indiában végzett kutatásban a kurkumakezelés hatására 90 nap elteltével jelentősen javultak a betegek tünetei a fájdalom, a reggeli merevség, a járási idő és az ízületi duzzanat tekintetében is (Amalraj).
  • Egy másik iráni kutatásban a kurkumakészítmény napi kétszeri szedésével jobb eredményeket értek el, mint diklofenák-nátrium napi kétszeri adagolásával (Javadi).

További gyógynövények az "ÍZÜLETEK, CSONTOK, PORCOK" kategóriában

 

2. A szív és érrendszer egészségét támogató hatása

 • A magas koleszterinszint lassan, évek alatt károsítja érrendszerünket: sokáig nem okoz panaszokat, ám már fiatal felnőttkorban is visszafordíthatatlan károsodásokat idézhet elő az arra hajlamos emberek érfalán. A magas koleszterinszint hosszú távon növeli az érszűkület, a szívkoszorúér-betegség, az infarktus és a stroke kockázatát.
 • Naponta háromszor 1 g kurkumapor fogyasztása (étkezéssel együtt) 12 hét elteltével csökkentette a triglicerid, az összkoleszterin és az LDL-koleszterinszintjét abban az iráni vizsgálatban, amelyben 92 zsírmájbetegségben szenvedő beteg vett részt. Emellett csökkent a résztvevők testtömeg-indexe (BMI), valamint a hasuk körfogata, továbbá emelkedett a vérükben a "jó" koleszterin (HDL) szintje is (Ghaffari).
 • A kurkumával kapcsolatban emellett legalább 20 olyan klinikai vizsgálatot végeztek, amelyben a vérzsír és vérkoleszterin szintjére gyakorolt hatását vizsgálták. Ezeket a vizsgálatokat többször, több módon is összevetették egymással, hogy az összesített adatokból juthassanak a kutatók biztos megállapításra. Az összegző tanulmányok alapján a kurkuma jelentősen csökkenti a vérzsírszintet, emellett növeli a "jó koleszterinnek" is nevezett HDL-koleszterin szintjét. Az LDL-koleszterin szintjét kisebb mértékben képes csökkenti. A kutatások alapján az vérzsír és koleszterin értékek annál tovább javulnak, minél több időn keresztül használja valaki a kurkumát erre a célra (Qin, Simental-Mendía).
 • A magas koleszterin- és vérzsírszint jellemzően nem önmagában, hanem más tünetekkel együtt (elhízás, magas vércukorszint, magas vérnyomás) jelentkezik. Ezeket a tüneteket együttesen metabolikus szindrómának nevezzük, amely az anyagcsere kóros megváltozását jelenti.
  • Egy thaiföldi kutatásban azt vizsgálták, hogy mi történik azokkal a megemelkedett vércukorszinttel rendelkező (prediabéteszes) emberekkel, akik kurkumakészítményt fogyasztanak. A vizsgált személyeket, összesen 240 főt, két csoportba osztották, egyik felük a kurkumakészítményt kapta, a másik felük pedig hatóanyag nélküli készítményt (placebót). A kilenc hónapos vizsgálat végén a placebót kapó személyek 16 százalékánál alakult ki cukorbetegség, míg a kurkumát kapóknál senki nem lett cukorbeteg. A vérvizsgálati eredményekből az is kiderült, hogy a kurkumát kapó személyek valamennyi vizsgált eredménye kedvezőbben alakult. Az hasnyálmirigyük béta sejtjei (amelyek az inzulint termelik) szintén sokkal jobb állapotban voltak a vizsgálat végén (Chuengsamarn).
  • A kurkuma vércukorszintet csökkentő hatását további kutatások is igazolták. Ezek alátámasztották, hogy hatása nem csupán rövidtávú, hanem a HbA1c szintjét is csökkenti. A HbA1c egy vércukorszintet jellemző paraméter, diabéteszes páciensek vércukor értékeinek monitorozására használják. Segítségével ítélhető meg a vérvétel előtti 6-10 hét vércukor értékének az átlaga (Honda, Patel).
  • A kurkuma elhízásra gyakorolt hatását is több (legalább 11) vizsgálatban kutatták. Ezekről szintén készült egy összegző tanulmány, amelyben a kutatók megállapították, hogy a kurkuma legalább 8 hétig történő fogyasztása elhízott embereknél valóban csökkenti a testsúlyt (Mousavi).

További gyógynövények a "SZÍV ÉS ÉRRENDSZER TÁMOGATÁSA" kategóriában

 

3. Emésztésjavító, étkezés után jó közérzetet támogató hatása

 • A kurkumát évezredek óta használják fűszerként az emésztés javítására. A tapasztalati megfigyeléseket a következő tudományos vizsgálatok is alátámasztják:
  • Eredményesen használták a kurkumát funcionális diszpepszia kezelésében, amelynek jellemző tünetei a kellemetlen teltségérzés étkezés után, korai teltségérzet, közvetlenül a bordák alatt jelentkező égő fájdalom, fájdalom a felhasban. A thaiföldi kutatásban hét napon keresztül 500 mg kurkumát fogyasztottak napi négy alkalommal a diszpepsziás betegek. A vizsgálat végén a tüneteik 64 százalékkal csökkentek azokkal szemben, akik hatóanyag nélküli készítményt (placebót) kaptak (Thamlikitkul).
  • Egy másik olaszországi kutatásban a kurkuma hatását édesköménnyel együtt vizsgálták 121 enyhe és közepesen erős irritábilisbél-szindrómában szenvedő betegen. Az egy hónapig tartó vizsgálat végén a kurkumakészítményt kapó betegek hasi fájdalma, puffadásának mértéke és életminősége 24%-kal javult a placebóhoz képest (Portincasa).
  • A kurkuma hatását vizsgálták vastagbél-fekéllyel küzdő betegeken is. Az izraeli kutatásban a betegeket két csoportra osztották, az egyik felük kizárólag meszalazin hatóanyag-tartalmú gyulladáscsökkentő gyógyszert kapott, amelyet általánosan használnak a betegség kezelésében, a másik csoport pedig emellett kurkumakészítményt is. A betegek tünetei 65 százalékkal mérséklődtek ez utóbbi, kurkumát is szedő csoportban, míg a másik csoportnál csak 13 százalékban mértek javulást. A szubjektív eredményeket endoszkópos vizsgálattal is alátámasztották a kutatók, a kurkumát szedő betegek jelentős részénél a fekély nagymértékben visszahúzódott a kezdeti állapothoz képest (Lang).
  • Egy előzetes klinikai kutatás azt mutatja, hogy a kísérletben résztvevő 207 irritábilisbél-szindrómában (IBS) szenvedő felnőtteknél egy standardizált kurkuma kivonat napi 72-144 mg-os szedése 8 héten keresztül körülbelül 40-60%-kal csökkentette az IBS tüneteit a kiindulási értékhez képest (Bundy).
  • Emberi és állatkísérletekben a kurkuma, illetve izolált összetevői fokozták a bélmozgást (Shimouchi, Kumar). Állatkísérletekben a kurkumin javította az emésztőenzimek aktivitását, illetve csökkentette a gyomor-bélrendszeri fekélyek előfordulását, és növelte a bélfal nyálkahártyájának vastagságát (Sivalingam, Mahattanadul). Ezen kívül további állatkísérletek arra is utalnak, hogy a kurkuma és fő összetevője a kurkumin csökkenti a gyulladásos vastagbélgyulladást (Ukil, Zhang).

További gyógynövények az "EMÉSZTÉS TÁMOGATÁSA" kategóriában

 

4. A máj egészséges működését és az egészséges epeürülést támogató hatása

 • A kurkumát hagyományosan a máj egészségének támogatására használják. Számos kutatás igazolta, hogy a kurkuma adagolása csökkentette a mesterségesen indukált májkárosodást (Park, Soni, Reyes-Gordillo, Vizzutti, El Agamy).
 • A kurkuma (kurkumin) rendszeres fogyasztása csökkenti a nem alkoholizmus okozta zsírmáj betegség súlyosságát. Több kutatás is alátámasztotta igazolta, hogy a zsírmáj betegség súlyossága 75-79%-kal mérséklődött, szemben a placebókezelés 5-28 százalékos eredményével. A kurkumin emellett akár teljesen lecsökkentette a májban a zsírlerakódást, szemben a placebóval, ahol ennek mértéke 18-26 százalék volt (Rahmani, Panahi, Goodarzi).
 • A kurkuma fokozza az epekiválasztást és összehúzódásra készteti az epehólyagot. Fokozott epetermelés hatására javul a zsíros ételek emésztése és csökkennek az emésztőrendszeri panaszok (puffadás, kellemetlent teltségérzet stb.). A kísérletek szerint a kurkuma már kis mennyiségben is kifejti ezt a hatást, a nagyobb adagok nem növelték jelentősen az epehólyag összehúzódását (Rasyd).

További gyógynövények a "MÁJMŰKÖDÉS TÁMOGATÁSA" kategóriában

További gyógynövények az "EPEMŰKÖDÉS TÁMOGATÁSA" kategóriában

 

5. Az idegrendszer egészségét és a lelki egyensúly megőrzését támogató hatása

 • A kurkuma korral összefüggő szellemi hanyatlásra gyakorolt hatását három klinikai kutatásban is vizsgálták. Az eredmények azt mutatták, hogy a kurkumin mérsékelten javítja a szellemi képességeket idős korban. Az egyik ilyen kutatásban 18 hónap után jobb volt a hosszú távú memóriája és figyelme azoknak a középkorú vagy idősebb résztvevőknek, akik demenciában még nem szenvedtek, de esetleg már enyhe szellemi képességbeli csökkenést tapasztaltak (Small, Zhu).
 • Több klinikai vizsgálat együttes értékelése alapján a kurkumin javította a depresszióban szenvedő betegek állapotát (Al-Karawi, Yu JJ.).
 • A Biológiai Pszichiátriai Társaságok Világszövetsége (WFSBP) a kurkumát napi 500-1000 mg-os adagolás mellett a depresszió enyhe és közepesen súlyos tüneteinek enyhítésére javasolja (Sarris).

További gyógynövények a "LELKI EGYENSÚLY" kategóriában

 

6. Allergénekkel szembeni ellenállás támogatása

 • A kurkuma antiallergén hatását klinikai vizsgálatban is igazolták. A kurkuminnal végzett kínai kutatásban 241 szénanáthában (allegiás rhinitisben) szenvedő beteg vett részt. A betegeket ez esetben is két csoportra osztották, az egyik felük hatóanyag nélküli készítményt, míg a másik csoport kurkumin tartalmú készítményt kapott. A placebóval szemben a kurkumin képes volt a szénanátha tüneteit (orrdugulás, tüsszögés stb.) csökkenteni. Emellett számos szénanáthára jellemző, vérből kimutatható gyulladásserkentő anyag képződését is gátolta (Wu).

További gyógynövények az "ALLERGÉNEKKEL SZEMBENI ELLENÁLLÁS" kategóriában

 

7. A bőr egészségének fenntartását támogató hatása

 • Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a kurkuma felhasználható számos bőrgyógyászati betegség kezelésére. Ezt 18 vizsgálatot összefogó átfogó tanulmány alapján a kurkuma és a benne található kurkumin többek között az akne, az atópiás dermatitis, az arc öregedése, a viszketés és a pikkelysömör kezelésében is ígéretes eredményeket hozott. A tanulmányok közül kilencben szájon át fogyasztották a kurkumát, hétben pedig bőrön alkalmazták, míg egyben egyszerre mindkettő módon használták. Tíz vizsgálatban statisztikailag jelentős javulást mutatott ki a bőrbetegség javulásában a kontrollcsoportokhoz képest (Vaughn).

További gyógynövények a "KÖRÖM, HAJ ÉS BŐR EGÉSZSÉGE" kategóriában

 

8. A tüdő és felső légutak egészségét támogató hatása

 • A kurkuma számos összetevője rendelkezik antioxidáns hatással, amelyek képesek semlegesíteni a szervezetben keletkező szabadgyököket (AraujoAntony). A kurkumin bizonyítottan növeli a glutation, a szuperoxid-diszmutáz és más antioxidáns enzimek szintjét a szervezetben. A kurkuma rendszeres fogyasztása növeli a vérplazmában lévő E-vitamin mennyiségét (Baum).
 • A kurkuma és kivonatai preventív hatását különböző légúti betegségek kísérleti állatmodelljeiben mutatták ki antioxidáns, immunmoduláló és gyulladásgátló mechanizmusokon keresztül. Klinikai vizsgálatok során bizonyos tüdőbetegségek megelőzését is mutatta. (Ak-Karawi).

További gyógynövények az "ALSÓ LÉGUTAK (TÜDŐ) EGÉSZSÉGE" kategóriában

További gyógynövények a "TOROK, SZÁJ, GARAT ÉS HANGSZÁLAK EGÉSZSÉGE" kategóriában

 

kurkuma


További kutatás

 • Egy előzetes klinikai kutatás PMS (premenstruációs) tünetekkel rendelkező betegek esetén azt mutatja, hogy a kurkumin napi kétszer 100 mg-os szedése, a menstruáció előtt 7 nappal kezdődően és a menstruáció után 3 napig folytatva, javítja a fizikai, viselkedési és hangulati panaszokat a placebóhoz képest (Khayat).


Miért jobb a teljes értékű kurkumapor, mint kurkumin és egyéb kurkumakivonatok?

 • Bár a kurkuma elsősorban az emésztésünket befolyásolja kedvezően az emésztőenzimek termelődésének serkentésével, az epekiválasztás fokozásával és a kedvező bélflóra kialakításával, ezen kívül számos kedvező egészségügyi hatása van.

 • A kurkuma egyik fő hatóanyaga a kurkumin (a szárított gyökér 3-5%-nyit tartalmaz belőle), emellett más hasonló szerkezetű anyagokat, úgynevezett kurkuminoidokat is tartalmaz. Ezeken kívül 6 százaléknyi illóolaj is található a gyökérben, amely több tucat illó anyag keveréke, és amely számos élettanilag jelentős hatású elemet tartalmaz. Összességében a kurkumából eddig több mint 300 biológiailag aktív összetevőt mutattak ki.
 • Azok a kutatások, amelyek a kurkuma és a kurkumin hatását egyszerre vizsgálták, kivétel nélkül arra a következtetésre jutottak, hogy a kurkuma a maga teljességében hatásosabb, mint a belőle kivont kurkumin. A Texasi Orvosi Egyetem Anderson Rákközpontjának kutatói például kimutatták, hogy a kurkuma fogyasztása sokkal jobban akadályozza a vastagbél rákos sejtjeinek növekedését, mint a belőle kivont kurkumin (Kim). A kutatást azért indították el, mert azokban az országokban, ahol jelentős mennyiségű kurkumát fogyasztanak az emberek, sokkal kisebb arányban alakul ki vastagbéldaganat.
 • Ugyanez a vizsgálat más daganatos sejttenyészeteken is vizsgálata a kurkuma és a kurkumin hatását. Az eredmény minden esetben ugyanaz volt, a kurkuma hatásosabb volt, mint a belőle kivont kurkumin. Ez természetesen nem azt jelenti a kurkuma daganatos betegségek gyógyítására vagy megelőzésére alkalmas, hanem azt, hogy a kedvező élettani hatása nem vezethető vissza mindössze egyetlen benne található anyagra.
 • Egy másik kutatásban azt vizsgálták, hogy mennyire lesz hatásos egy olyan kurkuma kivonat, amelyből a fő hatóanyagának tekintett kurkumint teljesen eltávolították. Az eredmény magáért beszél: a kivonat legalább olyan hatásos, ha nem hatásosabb volt az elváltozások gátlásában és a gyulladáscsökkentésben mint kurkumint is tartalmazó kivonat (Aggarwal). Az eredmények annak tükrében egyáltalán nem meglepők, hogy a kurkuma számos összetevőjének gyulladáscsökkentő hatását külön-külön is igazolták már a kutatások.
 • A kurkumát azért is érdemes a maga teljességében (és nem kivonatként) egészségügyi célokra használni, mivel a fő hatóanyagának tekintett kurkumint gyakran szintetikus úton állítják elő (Zetterström).
 • A kurkumin nagyon rosszul szívódik fel a bélrendszerből. Bár sok gyártó azt hirdeti, hogy a kurkuminnak fel kell szívódnia ahhoz a véráramba, hogy kifejtse hatását, ezt az állítást eddig semmilyen meggyőző tudományos vizsgálat nem támasztotta alá. Azt viszont tudjuk, hogy a kurkumát az elmúlt évezredekben anélkül is eredményesen használta az emberiség, hogy túl sok kurkumin szívódott volna fel belőle a véráramba. 
 • A kurkuma sok más gyógynövényhez hasonlóan elsősorban a bélrendszerben fejti előnyös élettani hatásait: az epekiválasztás fokozásával javítja az emésztést és csökkenti a koleszterinszintet, antibakteriális hatása miatt kedvező bélflórát alakít ki, amely gyulladáscsökkentő és antioxidáns anyagaival együtt lelohasztja a bélben és ezen keresztül a szervezet többi részében lévő gyulladásokat, hatva az ízületekre is. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy bár laboratóriumi környezetben számos esetben gátolta a kóros folyamatokat, éles helyzetben, tehát klinikai vizsgálatokban csak a vastagbél elváltozásainál volt hatása, tehát ott, ahol nem volt szükség a kurkumin felszívódására (Sharma). 

Kurkuma a népgyógyászatban

A kurkuma gyökerét említett alkalmazási területeken túl a népgyógyászatban menopauzás tünetek, menstruáció előtti tünetegyüttes, fejfájás, stressz, hörghurut, megfázás, légúti fertőzések, asztma, sárgaság, viszketés, cukorbetegség esetén is használják.

kurkuma


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Fogyasztása nem helyettesíti vegyes étrendet.
 • Csökkentheti a vércukorszintet, fokozhatja a diabétesz gyógyszerek hatását.
 • Epeúti betegségek esetén fogyasztása orvosi konzultációt igényel!
 • 4 hét folyamatos alkalmazást követően tartson 1 hét szünetet!
 • Terhesség és szoptatás esetén, valamint 6 és 12 éves kor között legfeljebb napi 1 kapszula fogyasztása javasolt.
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Termékminőség

BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL

Termékünket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le.ACRLAB tanúsított minőség
 

"ACRLAB" MINŐSÉGTANÚSÍTÓ VÉDJEGY

A laboratóriumi vizsgálatokban állandó partnerünk az ACCREDIT Laboratórium Kft, amely az ACRLAB minőségtanúsító védjegy használatát minden esetben gyártási tételenként engedélyezi. A termékkel kapcsolatos részletes analitikai vizsgálatok eredményei letölthetők a laboratórium honlapjáról ide kattintva.

Gyártásunk minőségbiztosítási folyamatairól ide kattintva olvashat bővebben.Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32170/2023


kurkuma kapszula

Kosárba


ADAGOLÁS Naponta 2-3x1 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.)
ÖSSZETEVŐK ► Kapszulánként 700 mg kurkuma gyökér (Curcumae longae rhizoma) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Link az értékelési szabályokra

Vélemények

4.81
22 értékelés
5
(18)
4
(2)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2024. 03. 08.
Nagyon kedvelem a Javallat termékeit, legalábbis amelyeket használok. A Kurkuma kiválóan segít az érrendszeremnek, az emésztésemnek. A Tüdőfű pedig a légutak tisztulásában. Ajánlom mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2024. 01. 14.
Nagyon szeretem, sajnos örököltem az "izületességet". Szeretettel ajánlom másoknak is. A szolgáltatásukkal is nagyon elégedett vagyok. Köszönöm!
| 0 / 5 csillag!
2023. 12. 26.
A termékeket amiket vásároltam nekem sokat javítanak a mozgásban a vérkeringésben a cukorszintemen és egyáltalan a közérzetemen .Örülök hogy rátaláltam az Önök által forgalmazott termékekre. Hálás vagyok a segítségükért, áldott legyen a munkájuk! Sok vásárlót kívánok! Ajánlani fogom a termékeiket! Szép napot!!! Rózsa!
| 5 / 5 csillag!
2023. 11. 08.
Kb 2 hét után érezhető a jótékony hatása, csak ajánlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2023. 10. 23.
Jó minősègü termèk,jó áron Az állandó derèk,csípő,ès kisebb tèrd fájdalom miatt próbáltam ki A fájdalmak eltüntek,nagyon ritkán èrzem csak minimálisan Dèlelőtt 2,dèlután 2 szedèse mellett
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 08. 23.
Tapasztalatom szerint az emésztésre jótékony hatású, a gyulladáscsökkentő hatás azonban még várat magára.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 07. 27.
Nem mindenki szereti a kurkuma ízét az ételben. Így viszont kapszulába zárva nagyon jól fogyasztható!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 05. 01.
Most kezdtem el szedni, bízom benne, hogy segít
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 25.
Nagyon jó
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 12.
Kiváló minőségű termék, és nagyon örülök, hogy adalékmentes. Fogok még vásárolni, ha elfogy.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 06.
Egyszerüen tökéletes. Sok féle kurkumát kipróbáltam már, de ez lett a nagy kedvenc. A párom is megszerette. Nagyon ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 06. 29.
Korrigálom a korábbi negatív véleményemet. Közel egy hónapos szedés után meghozta a várt eredményt. Nem azonnal.. emiatt okozott elsőre csalódást. A kellemetlen allergáis tüneteimet gyógyszer nélkül viselem, kiváltva ezzel a gyógynövénnyel. Té nyleg jó!
| 3 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 06. 03.
Allergiára vettem, abban nem hozott változást, továbbra is szedem a Lordestint, az minőségi változást hozott az életembe.
| 5 / 5 csillag!
2021. 08. 28.
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 09.
| 5 / 5 csillag!
2021. 06. 21.
| 5 / 5 csillag!
2021. 05. 23.
| 5 / 5 csillag!
2021. 03. 09.
Nagyszerű termékek, remek áron és hihetetlen gyors szállítással. Csak ajánlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2021. 02. 08.
A kurkumát fűszerként ismertem meg és használom jó ideje. Mióta megrendeltem ezeket a kapszulákat már nem is veszek külön fűszert, hiszen csak széthúzom a kapszulát és már bele is tudom tenni az ételekbe, tulajdonképpen az adagolása is megoldott így. Emellett rendszeresen szedem az Ízületeim miatt a kapszulákat, tehát úgy gondolom ez egy igazi csoda növény, és ilyen árban, ilyen kiszerelésben sehol nem tudtam eddig hozzájutni.
| 5 / 5 csillag!
2021. 01. 20.
Másnap már megkaptam a megrendelt terméket.
| 5 / 5 csillag!
2021. 01. 14.
Kipróbáltam fűszerként is. Mivel kapszulaként bevált az egészségügyi problémáimra. Kitűnő minőség, nagyon jó áron.
| 5 / 5 csillag!
2020. 12. 17.
Idős nénikémnek vásároltam a kurkumát, aki sajnos elég sok nehéz, zsíros ételt fogyaszt. Azt mondta, hogy ő már nem akar változtatni étkezési szokásain, mi viszont azt szeretnénk, ha még sokáig köztünk lenne és így próbálunk segíteni neki. Mióta szedi a kurkumát, jelentősen javult a koleszterin szintje, amiért a háziorvos meg is dicsérte. Sokkal jobb a közérzete, elmúlt az étkezés utáni puffadása is. Azt mondja, hogy még az ízületi fájdalmai is enyhültek.
A nénikém pozitív tapasztalatai miatt magamnak is rendeltem és csak megerősíteni tudom a kurkuma jótékony hatását. Csodás kis gyógynövény.

A kurkumáról

Hatóanyagai

Kurkuminoidok (3-5%), főképp kurkumin, 3-7% illóolaj (főleg szeszkviterpének), jelentős mennyiségű vas és kálium, zsírsavak, poliszacharidok

 

Története

 • A kurkuma közeli rokonságban áll a gyömbérrel (egy növénycsaládba tartoznak).
 • Az indiai és kínai konyha és gyógyászat évezredek óta használja.
 • Az ájurvédában (hagyományos indiai orvoslásban) a kurkumát ficamok, duzzanatok kezelésére is használják.
 • Illóolaját parfümökben is alkalmazzák.
 • A curry fűszerkeverék egyik fő alkotórésze.
 

Elterjedése

Ázsia trópusi vidékein és Afrikában termesztik nagyobb mennyiségben.

 

Leírása

Egy méter magasra is megnövő, lágy szárú évelő növény. Virágai a talaj közelében, füzérvirágzatban nyílnak. A gyöktörzse hengeres, oldalágakat fejleszt.

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(56)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(35)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(32)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(22)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(16)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(14)
2.390 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés