Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így készítsen teát a kapszuláinkból

Így készítsen teát a kapszuláinkból

Ismerje meg, hogy mikor és miért érdemes teát készítenie a JAVALLAT és UltraFine gyógynövénykapszulákból!

 

A JAVALLAT és UltraFine kapszulák SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényport tartalmaznak, amely lehetővé teszi, hogy a kapszulákból könnyen gyógynövényteát készíthessen!

 

Mikor érdemes teát készíteni a kapszulából?

1. Ha így erőteljesebb a hatás. Egyes gyógynövények kedvező élettani hatása kifejezettebben érvényesül, ha teaként fogyasztjuk őket. Ilyenek például a keserű anyagokat tartalmazó, emésztésre ható gyógynövények. A keserű ízérzet ugyanis önmagában is növeli az emésztőnedvek elválasztását, a jobb emésztés hatására pedig csökken az étkezés utáni teltségérzet vagy fáradtság. Bár a hatás kapszulaként fogyasztva is jelentkezik, de erőteljesebb lesz, ha teát készítünk ezekből gyógynövényekből.

2. Ha csak így érhető el a gyógynövény kedvező hatása. A torok, a garat, a hangszálak és a közvetve a tüdő egészségére ható gyógynövények bevonó hatású nyálkát, fertőtlenítő hatású tanninokat vagy egyéb kedvező hatású anyagokat tartalmaznak, amelyek a nyálkahártyával érintkezve fejtik ki hatásukat. Ezekből tehát teát kell készíteni ahhoz, hogy érvényesüljön hatásuk. (A gyógynövényeknek a bennük lévő sokféle hatóanyag miatt egyszerre több egészségügyi hatásuk is lehet, így előfordul, hogy bizonyos hatásokat csak teaként, másokat viszont kapszulában fogyasztva is élvezhetünk. Ha a várt egészségügyi hatás csak teaként érhető el, azt minden esetben jelezzük a termék csomagolásán!)

3. Ha nehezére esik a kapszulák lenyelése. Sokaknak kényelmetlen érzést okoz a nagy kapszulák lenyelése. Ha Ön is közéjük tartozik, de nem szeretne lemondani a kapszulák kényelmes használatáról és gyógynövények előnyös hatásairól, készítsen teát a kapszulákból!

4. Ha a gyerekei egészségét támogatná gyógynövényekkel. A 12 év alatti gyerekeknek általában nehezen nyelik le a kapszulákat, 6 éves kor alatt pedig nem is ajánlott nagyobb méretű kapszulákat adni nekik. A kapszulák tartalma nemcsak melegvízben, de bármilyen folyadékban elkeverhető, így a gyerekek is szívesen fogyaszthatják. (A honlapunkon és a termékeink csomagolásán is mindig megtalálja, hogy a gyerekek milyen adagban és hány éves kortól alkalmazhatják.)


Tudta? A kapszulák könnyen széthúzhatók! A tartalmukat egy pohárba kell szórni, amit a legjobb hatás érdekében forró, de legalább 50-60 Celsius-fokos (csapmeleg) vízzel kell felönteni. Egy gyors kavarás és máris fogyasztásra kész a gyógynövénytea!


 

Hogyan használhatja még a kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövényport?

  • Bármiben elkeverheti! A kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövényporok nemcsak vízben, de bármilyen folyékony anyagban elkeverhetők, legyenek azok akár vizes, akár olajos alapúak. A SonicFine® porok így például akár joghurtba, kefirbe, turmixokba is könnyen belekeverhetők és egyenletesen eloszlathatók, de zsírokban (vajban, olajban) is nagyon könnyen oldódnak.
  • Hideg vízben is! Bár a meleg víz gyorsabb hatóanyag-felszabadulást biztosít, de a kapszulákban lévő por hideg vízben is elkeverhető, így még a hűtőkből kivett (szénsavmentes, pl. rostos) üdítőkben is elkeverhető. 
  • Fogyassza mézzel! A torok és garat egészségét támogató gyógynövényekből készült kapszulák tartalmát érdemes egy-két evőkanál mézben elkeverni, így a gyógynövények és a méz antibakteriális hatóanyagai együtt fejtik ki kedvező élettani hatásukat (és az ízében sem fog csalódni!)

 

Miért jobb a szuperfinom gyógynövényporból készült tea,
mint a szálas vagy a filteres változatok?

1. Nem tartalmaz mikroműanyagot! A legújabb kutatások szerint minden egyes teafilterből 2,3 millió mikroméretű és 14,7 milliárd mikronnál is kisebb méretű műanyag részecske kerül a teába. (Dr. Hernandez és munkatársai kutatása és az Index.hu erről szóló írása).

2. Bárhová egyszerűen magával viheti! Ízlésétől és az adott gyógynövénytől függően 1-3 kapszula elegendő ahhoz, hogy instant teát készítsen belőle. Egy doboz tartalma így 20-60 gyógynövénytea elkészítéséhez elegendő.

3. Könnyen és gyorsan elkészítheti! A SonicFine® instant gyógynövényporból 1 perc alatt elkészül a teája, utána pedig nem kell pepecselnie a kiáztatott filterrel vagy gyógynövénnyel.

4. A gyógynövény minden hatóanyagát tartalmazza! A hagyományos gyógynövénytea csak azokat a hatóanyagokat tartalmazza, amelyek vízben jól oldódnak, ráadásul ezeknek több mint a fele még 10 perc után sem oldódik ki a teafűből. Ezzel szemben a SonicFine® instant gyógynövényporból készült teában a gyógynövény minden hatóanyagát megtalálhatja. A felkevert tea éppen azért átlátszatlan, mert a létrejövő szuszpenzió a vízben nem oldódó (pl. zsíroldékony vagy rostos) részeket is tartalmazza.

5. Nem szükséges áztatás! Egyes gyógynövényekből csak úgy készíthető hatásos tea, ha 8-12 órára langyos vízbe áztatjuk őket. Ilyen például a csipkebogyó, a lándzsás útifű, az erdei mályva, az orvosi zilíz vagy a fehér fagyöngy. Erre az áztatásra viszont nincs szükség a SonicFine® instant gyógynövénypor esetén, hiszen a speciális gyártási eljárás során már átszakítottuk a rostos sejtfalakat, amelyek egyébként szűrőként gátolnák a hatóanyagok gyors és teljes kiáramlását. 

 

 

Keresés