Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így készíts teát teljes értékű kivonatainkból

Így készíts teát teljes értékű kivonatainkból

Ismerd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készítened a kivonatokból!

 

A JAVALLAT teljes értékű gyógynövény-kivonatokból az esetek 95 százalékában nem szükséges teát készíteni ahhoz, hogy érvényesüljön a kedvező egészségügyi hatás. Ha viszont szereted a gyógynövények ízét, bármelyik kivonatból könnyen és gyorsan elkészítheted teádat!

 

Mikor érdemes teát készíteni a kapszulából?

1. Ha így erőteljesebb a hatás. Egyes gyógynövények kedvező élettani hatása kifejezettebben érvényesül, ha teaként fogyasztod őket. Ilyenek például a keserű anyagokat tartalmazó, emésztésre ható gyógynövények. A keserű ízérzet ugyanis önmagában is növeli az emésztőnedvek elválasztását, a jobb emésztés hatására pedig csökken az étkezés utáni teltségérzet vagy fáradtság. Bár a hatás kapszulaként fogyasztva is jelentkezik, de erőteljesebb lesz, ha teát készítesz ezekből gyógynövényekből.

2. Ha csak így érhetsz el hatást. A torok egészségére ható gyógynövények bevonó hatású nyálkát, fertőtlenítő hatású tanninokat vagy egyéb kedvező hatású anyagokat tartalmaznak, amelyek a torok nyálkahártyájával érintkezve fejtik ki hatásukat. Ezekből tehát teát kell készíteni ahhoz, hogy érvényesüljön hatásuk. (A gyógynövényeknek a bennük lévő sokféle hatóanyag miatt egyszerre több egészségügyi hatásuk is lehet, így előfordul, hogy bizonyos hatásokat csak teaként, másokat viszont kapszulában fogyasztva is élvezhetsz. Ha a várt egészségügyi hatás csak teaként érhető el, azt minden esetben jelezzük a termék csomagolásán!)

 

Miért jobb a teljes értékű kivonatból készült tea,
mint a szálas vagy a filteres változatok?

1. Nem tartalmaz mikroműanyagot. A legújabb kutatások szerint minden egyes teafilterből 2,3 millió mikroméretű és 14,7 milliárd mikronnál is kisebb méretű műanyag részecske kerül a teába. (Dr. Hernandez és munkatársai kutatása és az Index.hu erről szóló írása).

2. Bárhová egyszerűen magaddal viheted. Ízlésedtől és az adott gyógynövénytől függően 1-2 kapszula elegendő ahhoz, hogy finom teát készíts belőle. Egy doboz tartalma így 25-50 gyógynövénytea elkészítéséhez elegendő.

3. Könnyen és gyorsan elkészítheted. A teljes értékű kivonatból 3-5 perc alatt elkészül a teád, utána pedig nem kell pepecselned a kiáztatott filterrel vagy gyógynövénnyel.

4. A gyógynövény minden hatóanyagát tartalmazza. A hagyományos gyógynövénytea csak azokat a hatóanyagokat tartalmazza, amelyek vízben jól oldódnak. Ezzel szemben a JAVALLAT teljes értékű kivonatból készült teában a gyógynövény minden hatóanyagát megtalálhatod. A felkevert tea éppen azért átlátszatlan, mert a létrejövő szuszpenzió a vízben nem oldódó (pl. zsíroldékony) részeket is tartalmazza.

5. Nem szükséges áztatás. Egyes gyógynövényekből csak úgy készíthető hatásos tea, ha 8-12 órára langyos vízbe áztatod őket. Ilyen például a csipkebogyó, a lándzsás útifű, az erdei mályva, az orvosi zilíz vagy a fehér fagyöngy. Erre az áztatásra viszont nincs szükség a JAVALLAT teljes értékű kivonatoknál, hiszen a speciális gyártási eljárás során már átszakítottuk a rostos sejtfalakat, amelyek egyébként szűrőként gátolnák a hatóanyagok gyors és teljes kiáramlását. 

 

Tudtad? A kapszulahéj gyorsan és teljes mértékben feloldódik a forró vízben. Ha mégsem szeretnéd elfogyasztani, egyszerűen bontsd ki a kapszulát és így öntsd a tartalmát a forró vízbe!

Keresés