Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így készítsen teát a JAVALLAT gyógynövénykapszulákból!

Így készítsen teát a JAVALLAT gyógynövénykapszulákból!

Ismerje meg, hogy mikor és miért érdemes teát készítenie a JAVALLAT gyógynövénykapszulákból!

 

A JAVALLAT kapszulák SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényport tartalmaznak, amely lehetővé teszi, hogy a kapszulákból könnyen gyógynövényteát készíthessen!

 

Mikor érdemes teát készíteni a kapszulából?

1. Ha így erőteljesebb a hatás. Egyes gyógynövények kedvező élettani hatása kifejezettebben érvényesül, ha teaként fogyasztjuk őket. Ilyenek például a keserű anyagokat tartalmazó, emésztésre ható gyógynövények. A keserű ízérzet ugyanis önmagában is növeli az emésztőnedvek elválasztását, a jobb emésztés hatására pedig csökken az étkezés utáni teltségérzet vagy fáradtság. Bár a hatás kapszulaként fogyasztva is jelentkezik, de erőteljesebb lesz, ha teát készítünk ezekből gyógynövényekből.

2. Ha csak így érhetsz el hatást. A torok egészségére ható gyógynövények bevonó hatású nyálkát, fertőtlenítő hatású tanninokat vagy egyéb kedvező hatású anyagokat tartalmaznak, amelyek a torok nyálkahártyájával érintkezve fejtik ki hatásukat. Ezekből tehát teát kell készíteni ahhoz, hogy érvényesüljön hatásuk. (A gyógynövényeknek a bennük lévő sokféle hatóanyag miatt egyszerre több egészségügyi hatásuk is lehet, így előfordul, hogy bizonyos hatásokat csak teaként, másokat viszont kapszulában fogyasztva is élvezhetünk. Ha a várt egészségügyi hatás csak teaként érhető el, azt minden esetben jelezzük a termék csomagolásán!)


Tudta? A kapszulahéj gyorsan és teljes mértékben feloldódik a forró vízben. Ha a kapszulahéjat nem szeretné elfogyasztani, vagy nincs ideje megvárni annak oldódását, esetleg csak a csapmeleg víz áll rendelkezésre, egyszerűen bontsa ki a kapszulát és öntse a tartalmát meleg vízbe! A felkeverés után egyből fogyaszthatja!


 

Hogyan használhatja még a kapszulákban lévő SonicFine instant gyógynövényport?

  • Bármiben elkeverheti! A SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényporok nemcsak vízben, de bármilyen folyékony anyagban elkeverhetők, legyenek azok akár vizes, akár zsíros alapúak. A SonicFine® porok így akár például joghurtba, kefirbe, turmixokba is könnyen belekeverhetők és egyenletesen eloszlathatók, de zsírokban (vajban, olajban) is nagyon könnyen oldódnak.
  • Fogyassza mézzel! A torok és garat egészségét támogató gyógynövényekből készült kapszulák tartalmát érdemes egy-két evőkanál mézben elkeverni, így a gyógynövények és a méz antibakteriális hatóanyagai együtt fejtik ki kedvező élettani hatásukat (és az ízében sem fog csalódni!)

 

Miért jobb a szuperfinom gyógynövnényporból készült tea,
mint a szálas vagy a filteres változatok?

1. Nem tartalmaz mikroműanyagot! A legújabb kutatások szerint minden egyes teafilterből 2,3 millió mikroméretű és 14,7 milliárd mikronnál is kisebb méretű műanyag részecske kerül a teába. (Dr. Hernandez és munkatársai kutatása és az Index.hu erről szóló írása).

2. Bárhová egyszerűen magával viheti! Ízlésétől és az adott gyógynövénytől függően 1-3 kapszula elegendő ahhoz, hogy instant teát készítsen belőle. Egy doboz tartalma így 20-60 gyógynövénytea elkészítéséhez elegendő.

3. Könnyen és gyorsan elkészítheti! A SonicFine® instant gyógynövényporból 2 perc alatt elkészül a teája, utána pedig nem kell pepecselnie a kiáztatott filterrel vagy gyógynövénnyel.

4. A gyógynövény minden hatóanyagát tartalmazza! A hagyományos gyógynövénytea csak azokat a hatóanyagokat tartalmazza, amelyek vízben jól oldódnak, ráadásul ezeknek több mint a fele még 10 perc után sem oldódik ki a teafűből. Ezzel szemben a SonicFine® instant gyógynövényporból készült teában a gyógynövény minden hatóanyagát megtalálhatja. A felkevert tea éppen azért átlátszatlan, mert a létrejövő szuszpenzió a vízben nem oldódó (pl. zsíroldékony vagy rostos) részeket is tartalmazza.

5. Nem szükséges áztatás! Egyes gyógynövényekből csak úgy készíthető hatásos tea, ha 8-12 órára langyos vízbe áztatjuk őket. Ilyen például a csipkebogyó, a lándzsás útifű, az erdei mályva, az orvosi zilíz vagy a fehér fagyöngy. Erre az áztatásra viszont nincs szükség a SonicFine® instant gyógynövénypor esetén, hiszen a speciális gyártási eljárás során már átszakítottuk a rostos sejtfalakat, amelyek egyébként szűrőként gátolnák a hatóanyagok gyors és teljes kiáramlását. 

 

 

Keresés