Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így készülnek a szuperfinom instant gyógynövényporok

Így készülnek a szuperfinom instant gyógynövényporok

Ismerje meg a JAVALLATTM kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövénypor gyártástechnológiáját!

 

  • A JAVALLAT™ gyógynövénykapszulákban lévő szuperfinom instant port ultraszonikus eljárással állítjuk elő. A gyártás során a gyógynövényekből először port készítünk, amelyet ultraszonikus eljárással durva (100 mikron feletti), illetve szuperfinom (100 mikron alatti) részekre osztunk. A 100 mikron feletti részeket tovább finomítjuk egészen addig, amíg az hatóanyagban gazdag növényi szöveteket tartalmaz. A gyártási eljárás során a hatóanyagban szegény növényi szöveteket szintén ultraszonikus eljárással távolítjuk el, ennek részaránya gyógynövénytől függően 10-30%.
  • A szuperfinom por gyártása alatt folyamatosan hűtjük a gyógynövényeket. Intenzív mechanikai igénybevétel, ezáltal erős hőhatás legfeljebb 5 másodpercen keresztül éri őket, így a berendezésből kikerülő finom por hőmérséklete soha nem haladja meg az 40 Celsius-fokot.
  • A kíméletes gyártási eljárás biztosítja, hogy a gyógynövények hatóanyagait eredeti formájukban őrizzük meg. 
  • Az instant gyógynövénypor kizárólag <1 és 99 mikron közötti méretű (púderfinomságú) szemcséket tartalmaz  Egyedülálló gyártástechnológiánk biztosítja, hogy a szuperfinom instant gyógynövényporokban a növényi sejtfalak átszakadjanak, és ne akadályozzák a hatóanyagok kiáramlását. A sejtfal ugyanis egy erős, poliszacharidokból (cellulózból, pektinből stb.) álló természetes szűrő, amelyen a nagyobb hatóanyag-molekulák nem tudnak áthatolni. Ennek köszönhetően a szuperfinom gyógynövényporok nemcsak könnyű és gyors felhasználást tesznek lehetővé, de számos előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek mind a hagyományos gyógynövényteákkal, mind a durva porokkal, mind a gyógynövénykivonatokkal szemben. Ismerje meg a szuperfinom gyógynövényporok előnyös élettani tulajdonságait!

 

 

 

Clean Label – Gyógynövény, semmi más!

Clean label termék logó
  • Termékeink nagyszerűsége az egyszerűségükben rejlik. Minden termékünk csupán két összetevő tartalmaz: szuperfinom instant gyógynövényport (SonicFine® gyártástechnológiával) és azt a kapszulát, amiben ezt elhelyezzük. Termékeink így jogosan érdemlik ki a „Clean label” minősítést.
  • Termékeink tehát nem tartalmaznak tartósítószert, adalékanyagokat, színezékeket, aromákat, a gyártáshoz nem használunk technológiai segédanyagokat stb.
  • Termékeink allergénmentesek. Üzemünkben a gyógynövényeken kívül mást nem dolgozunk fel (pl. olyan allergizáló növényeket, mint a földimogyoró, a diófélék, a szója, a zeller, a mustár, a szezámmag, a glutén tartalmú gabonák). Mivel a gyógynövények jelentős része fészkes virágzatú növények családjába tartozik, ezért ezek nagyon ritkán előforduló allergizáló hatásával lehet csak számolni.

 

Valamennyi termékünk:
 

Keresés