Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k alkalmazását az Adatkezelési tájékoztatónkban foglaltaknak megfelelően.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

Fokhagyma

Ár:
2.190 Ft
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
1.890 Ft / db

60 db étrend-kiegészítő kapszula,
bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

A fokhagyma hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

1. Hozzájárul a szív és az érrendszer egészségének megőrzéséhez.
2. Elősegíti a normál koleszterin- és vérzsírszint fenntartását.
3. Támogatja a szervezet védekezőképességét.
4. Hozzájárul a torok és a tüdő egészségének megőrzéséhez.
5. Fogyasztása kedvező hatású a cukoranyagcserére.
6. Segít fenntartani a máj egészséges működését.

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2024. június 18.
Hűségpontok: 219
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VESZEM MEG

Részletes ismertető

A termék kedvezményes áron vásárolható meg:


Ezért ajánljuk:


A fokhagyma egészségtámogató hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a fokhagymára általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek

 

1. A szív és az érrendszer egészségét támogató hatása

 • Számos kutatásban igazolódott már, hogy a fokhagyma lassítja az érelmeszesedés előrehaladását (Koscielny, Gadidala, Orekhov).
 • Egy standardizált fokhagymaport tartalmazó készítmény napi 300 mg adagolás mellett, 4 éven keresztül történő fogyasztása csökkentette az aorta rugalmasságának romlásást a kor előrehaladtával (Breithaupt-Grögler).
 • A berlini Humboldt Egyetemen végzett randomizált, placebo-kontrollos klinikai vizsgálat eredményei alapján egy fokhagymaporból készült drazsé 4 éven keresztül történő fogyasztása 5-18%-kal csökkentette az aortákban a zsíros lerakódások (plakkokat) növekedését, sőt egyes esetekben enyhe csökkenés is megfigyelhető volt (Koscielny).
 • A fokhagymapor alkalmazása a vérnyomáscsökkentésben is eredményesnek bizonyult. Egy ausztráliai klinikai vizsgálatban résztvevők magas vérnyomásban szenvedtek. A betegek 12 héten keresztül naponta 4 kapszula (960 mg melynek allicisztein tartalma 2,4 mg) fekete fokhagyma kivonatot tartalmazó készítményt fogyasztottak, és szisztolés vérnyomásuk átlagosan 10 Hgmm-rel csökkent a placebo készítményt fogyasztókkal szemben (Ried).
 • Összegző tanulmányok szerint, amelyben mind egészséges, mind magas vérnyomásban szenvedő betegek is részt vettek az egyes kutatásokban, a fokhagyma rendszeres fogyasztása átlagosan 5 Hgmm-rel csökkentette a szisztolés, és 3 Hgmm-rel a diaszisztolés vérnyomást. (Ried2, Ried3) Magas vérnyomásban szenvedő betegeknél a csökkenés még eredményesebb volt (Reinhart, Ried2).

További gyógynövények a "SZÍV ÉS ÉRRENDSZER EGÉSZSÉGE" kategóriában

 

2. A normál koleszterin és vérzsírszint fenntartását támogató hatása

 • A fokhagyma további előnyös élettani hatása, hogy kutatások alapján csökkenti az összkoleszterin és az LDL-koleszterin szintjét, amely szintén összefüggésbe hozható a szív és érrendszerre gyakorolt pozitív hatásával. Összefoglaló tanulmány alapján a különböző fokhagymakészítmények átlagosan 15 mg/dl-rel csökkentették az összkoleszterin és 6 mg/dl-rel a LDL- koleszterinszintet, magas koleszterinszinttel rendelkező betegek esetén, a placebóval összehasonlítva. A javulás ennél is erőteljesebb volt azoknál, akik a fokhagymát több mint 8 héten keresztül fogyasztották és akiknek a koleszterinszintjük a hatértérékhez közeli volt (Ried4).
 • Egy újabb összefoglaló tanulmányban is hasonló következtetéseket vontak le, a fokhagyma ez alapján is javította az LDL-, a HDL- és az apolipoprotein-A szintet azok esetében, akiknél szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata nagyobb (Gadidala).
 • A fokhagymát napi 1200mg-os adagolás mellett napi 3 g halolajjal kiegészítve szintén pozitív eredmények születtek a koleszterinszint javítását illetően. A fokhagyma önmagában 11,5%-kal csökkentette az összkoleszterinszintet, halolajjal kiegészítve 12,2%-kal. Az LDL-C koleszterinszint a fokhagyma  fogyasztása esetén 14,2%-kal, halolajjal kiegészítve 9,5%-kal csökkent (Adler).

További gyógynövények a "KOLESZTERIN ÉS VÉRZSÍR" kategóriában

 

3-4. A szervezet természetes védekezőképességét, valamint a torok és a tüdő egészségének megőrzését támogató hatása

 • Egy Egyesült Királyságban végzett előzetes klinikai kutatás azt mutatta, hogy a téli hónapokban 12 héten keresztül napi egy fokhagymakapszula szedése kb. 63%-kal csökkentette a megfázások számát a placebóhoz képest, továbbá a tünetek mutató napok száma is kb. egy nappal csökkent (Josling).
 • Egy spanyolországi idősek otthonában élő betegek körében végzett kisebb klinikai vizsgálat azt is kimutatta, hogy 36 héten keresztül napi egy kapszula fokhagyma és hagymapor kombinációját szedők körében a résztvevők csupán 12%-ánál jelentkeztek megfázásos tünetek, míg a placebót szedők 45%-ánál mutatkozott valamilyen tünet (García).
 • A fokhagyma antibakteriális hatásáért feltehetően a benne található kénvegyületek a felelősek (Ayala-Zavala).
 • A hatás úgy alakul ki, hogy a ezek a kénvegyületek inaktiválják azokat az enzimeket, amelyek a baktériumok növekedéséhez szükségesek (Ghannoum).
 • Egyes in vitro kutatásokban a különböző fokhagymakivonatok antibakteriális hatását bizonyították több mikobaktériumtörzzsel szemben, (pl: Mycobacterium tuberculosis). Ezek a baktériumok különböző légzőrendszeri megbetegedéseket okoznak (Abbruzzese).

További gyógynövények a "VÉDEKEZŐKÉPESSÉG FOKOZÁSA" kategóriában

További gyógynövények a "TOROK, SZÁJ, GARAT ÉS HANGSZÁLAK EGÉSZSÉGE" kategóriában

További gyógynövények az "ALSÓ LÉGUTAK (TÜDŐ) EGÉSZSÉGE" kategóriában

 

5. A cukoranyagcserét kedvezően befolyásoló hatása

 • 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőttekkel végzett klinikai kutatások összefoglaló tanulmánya alapján napi 600-1500 mg fokhagymapor 2 mg/dl-rel csökkentette az éhgyomri vércukorszintet a kontrollcsoporthoz képest (Hou).
 • Egy másik vizsgálatban a fokhagyma metforminnal (2-es típusú cukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszerrel) kombinálva 70%-kal jobban csökkentette az éhgyomri vércukorszintet, ahhoz képest, mint amikor a metformint önmagában alkalmazták (Ashraf).

További gyógynövények a "VÉRCUKOR" kategóriában

 

6. A máj egészséges működését támogató hatása

 • Egy indiai összefoglaló tanulmány szerint a napi 800-1600 mg fokhagymapor csökkentheti egyes májenzimek megemelkedett értékét, úgy, mint az aszpartát-aminotranszferáz (AST) és alanin-transzamináz értékét (ALT). Ezen enzimek értéke akkor lehet emelkedett értékű, hogyha a májban vagy egyéb szervekben valamilyen károsodás következik be (Rastkar).
 • Nem alkoholos zsírmáj betegségben szenvedőknél végzett klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy egy fokhagymapor készítmény napi 4x400 mg-os adagolás mellett, 12 héten keresztül fogyasztva a betegek 51-62%-ánál csökkentette a betegség súlyosságát a placebóval szemben. Ezen felül javult a legtöbb májenzim és az LDL-koleszterin szintje is. (Sangouni).

További gyógynövények a "MÁJMŰKÖDÉS TÁMOGATÁSA" kategóriában

 

Fokhagyma


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet!
 • Fokozhatja a vércukorszint- és vérnyomáscsökkentő, valamint a véralvadásgátló gyógyszerek hatását!
 • 6 és 12 éves kor között fél adag fogyasztása javasolt, a kapszulák nagy mérete miatt a kapszulák tartalmát teaként fogyasztva vagy a kapszulák tartalmát pl. mézben elkeverve.
 • Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható.
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!  

Termékminőség

BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL

Termékünket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le.A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék. Notifikációs szám: 33990/2024


Fokhagyma

Kosárba


ADAGOLÁS Naponta 2-3x1 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. A torok és a tüdő egészségének támogatása céljából ezen a módon ajánlott fogyasztani vagy mézben elkeverni. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.)
ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 600 mg fokhagyma (Allii sativi bulbus) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Link az értékelési szabályokra

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A fokhagymáról

Hatóanyagai

Szerves kénvegyületek (alliin, allicin, transz-ajoen, szulfidok), inulin, flavonoidok,B1- és C-vitamin.

 

Története

 • A fokhagyma ősidők óta kedvelt gyógy- és élelmiszere az emberiségnek. Már tízezer évvel ezelőtt lakott barlangokban is találtak
  fokhagymamaradványokat.
 • Az első vele kapcsolatos javallatot még ékírással vésték kőtáblára a sumérok.
 • Az egyiptomiak állítólag annyira sokat fogyasztottak belőle, hogy Hérodotosz, a híres történetíró csak „a büdösök” jelzővel illette őket.
 • Ókori gyógyászati jelentőségét mutatja, hogy a 3500 évvel ezelőtt íródott Ebers-papíruszokban 22 orvosságnak volt alkotórésze.
 

Elterjedése

Mivel az egész világon termesztik, eredeti élőhelye ma már nehezen meghatározható, valószínűleg közép-ázsiai eredetű. Hazánkban is nagy hagyománya van termesztésének, gyakran kivadul.

 

Leírása

Évelő növény, amely a hagymáiban raktározott tápanyagokkal telel át. Virágai gyakran csökevényesek, fel sem nyílnak, vagy akár hiányozhatnak is, ilyenkor kis hagymák fejlődnek helyettük.

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(56)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(35)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(32)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(22)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(22)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(16)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.190 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés