Fokhagyma
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
1.890 Ft / db
|
|
60 db étrend-kiegészítő kapszula, A fokhagyma hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai: 1. Hozzájárul a szív és az érrendszer egészségének megőrzéséhez. |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható kézbesítés: | 2024. augusztus 22. |
Hűségpontok: | 219 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
Részletes ismertető
A termék kedvezményes áron vásárolható meg:
Ezért ajánljuk:
- A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
- akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
- 8x nagyobb biológiai aktivitás,
- 2x jobb oldhatóság,
- 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
- 3x erősebb antioxidáns hatás,
- 2x több vízoldható rost,
- 100% hatóanyagtartalom.
- Adalékanyagmentes, a kapszulák a gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak.
- Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
- A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
A fokhagyma egészségtámogató hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok
A következő tudományos vizsgálatok bemutatásának célja, hogy alátámasszuk a termékben lévő gyógynövény homeosztázist, vagyis a szervezet egészséges egyensúlyi állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek. Mindenképpen kattintson a részletekre, mielőtt tovább olvas!
1. A szív és az érrendszer egészségét támogató hatása
- Számos kutatásban igazolódott már, hogy a fokhagyma lassítja az érelmeszesedés előrehaladását (Koscielny, Gadidala, Orekhov).
- Egy standardizált fokhagymaport tartalmazó készítmény napi 300 mg adagolás mellett, 4 éven keresztül történő fogyasztása csökkentette az aorta rugalmasságának romlásást a kor előrehaladtával (Breithaupt-Grögler).
- A berlini Humboldt Egyetemen végzett randomizált, placebo-kontrollos klinikai vizsgálat eredményei alapján egy fokhagymaporból készült drazsé 4 éven keresztül történő fogyasztása 5-18%-kal csökkentette az aortákban a zsíros lerakódások (plakkokat) növekedését, sőt egyes esetekben enyhe csökkenés is megfigyelhető volt (Koscielny).
- A fokhagymapor alkalmazása a vérnyomáscsökkentésben is eredményesnek bizonyult. Egy ausztráliai klinikai vizsgálatban résztvevők magas vérnyomásban szenvedtek. A betegek 12 héten keresztül naponta 4 kapszula (960 mg melynek allicisztein tartalma 2,4 mg) fekete fokhagyma kivonatot tartalmazó készítményt fogyasztottak, és szisztolés vérnyomásuk átlagosan 10 Hgmm-rel csökkent a placebo készítményt fogyasztókkal szemben (Ried).
- Összegző tanulmányok szerint, amelyben mind egészséges, mind magas vérnyomásban szenvedő betegek is részt vettek az egyes kutatásokban, a fokhagyma rendszeres fogyasztása átlagosan 5 Hgmm-rel csökkentette a szisztolés, és 3 Hgmm-rel a diaszisztolés vérnyomást. (Ried2, Ried3) Magas vérnyomásban szenvedő betegeknél a csökkenés még eredményesebb volt (Reinhart, Ried2).
További gyógynövények a "SZÍV ÉS ÉRRENDSZER EGÉSZSÉGE" kategóriában
2. A normál koleszterin és vérzsírszint fenntartását támogató hatása
- A fokhagyma további előnyös élettani hatása, hogy kutatások alapján csökkenti az összkoleszterin és az LDL-koleszterin szintjét, amely szintén összefüggésbe hozható a szív és érrendszerre gyakorolt pozitív hatásával. Összefoglaló tanulmány alapján a különböző fokhagymakészítmények átlagosan 15 mg/dl-rel csökkentették az összkoleszterin és 6 mg/dl-rel a LDL- koleszterinszintet, magas koleszterinszinttel rendelkező betegek esetén, a placebóval összehasonlítva. A javulás ennél is erőteljesebb volt azoknál, akik a fokhagymát több mint 8 héten keresztül fogyasztották és akiknek a koleszterinszintjük a hatértérékhez közeli volt (Ried4).
- Egy újabb összefoglaló tanulmányban is hasonló következtetéseket vontak le, a fokhagyma ez alapján is javította az LDL-, a HDL- és az apolipoprotein-A szintet azok esetében, akiknél szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata nagyobb (Gadidala).
- A fokhagymát napi 1200mg-os adagolás mellett napi 3 g halolajjal kiegészítve szintén pozitív eredmények születtek a koleszterinszint javítását illetően. A fokhagyma önmagában 11,5%-kal csökkentette az összkoleszterinszintet, halolajjal kiegészítve 12,2%-kal. Az LDL-C koleszterinszint a fokhagyma fogyasztása esetén 14,2%-kal, halolajjal kiegészítve 9,5%-kal csökkent (Adler).
További gyógynövények a "KOLESZTERIN ÉS VÉRZSÍR" kategóriában
3-4. A szervezet természetes védekezőképességét, valamint a torok és a tüdő egészségének megőrzését támogató hatása
- Egy Egyesült Királyságban végzett előzetes klinikai kutatás azt mutatta, hogy a téli hónapokban 12 héten keresztül napi egy fokhagymakapszula szedése kb. 63%-kal csökkentette a megfázások számát a placebóhoz képest, továbbá a tünetek mutató napok száma is kb. egy nappal csökkent (Josling).
- Egy spanyolországi idősek otthonában élő betegek körében végzett kisebb klinikai vizsgálat azt is kimutatta, hogy 36 héten keresztül napi egy kapszula fokhagyma és hagymapor kombinációját szedők körében a résztvevők csupán 12%-ánál jelentkeztek megfázásos tünetek, míg a placebót szedők 45%-ánál mutatkozott valamilyen tünet (García).
- A fokhagyma antibakteriális hatásáért feltehetően a benne található kénvegyületek a felelősek (Ayala-Zavala).
- A hatás úgy alakul ki, hogy a ezek a kénvegyületek inaktiválják azokat az enzimeket, amelyek a baktériumok növekedéséhez szükségesek (Ghannoum).
- Egyes in vitro kutatásokban a különböző fokhagymakivonatok antibakteriális hatását bizonyították több mikobaktériumtörzzsel szemben, (pl: Mycobacterium tuberculosis). Ezek a baktériumok különböző légzőrendszeri megbetegedéseket okoznak (Abbruzzese).
További gyógynövények a "VÉDEKEZŐKÉPESSÉG FOKOZÁSA" kategóriában
További gyógynövények a "TOROK, SZÁJ, GARAT ÉS HANGSZÁLAK EGÉSZSÉGE" kategóriában
További gyógynövények az "ALSÓ LÉGUTAK (TÜDŐ) EGÉSZSÉGE" kategóriában
5. A cukoranyagcserét kedvezően befolyásoló hatása
- 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőttekkel végzett klinikai kutatások összefoglaló tanulmánya alapján napi 600-1500 mg fokhagymapor 2 mg/dl-rel csökkentette az éhgyomri vércukorszintet a kontrollcsoporthoz képest (Hou).
- Egy másik vizsgálatban a fokhagyma metforminnal (2-es típusú cukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszerrel) kombinálva 70%-kal jobban csökkentette az éhgyomri vércukorszintet, ahhoz képest, mint amikor a metformint önmagában alkalmazták (Ashraf).
További gyógynövények a "VÉRCUKOR" kategóriában
6. A máj egészséges működését támogató hatása
- Egy indiai összefoglaló tanulmány szerint a napi 800-1600 mg fokhagymapor csökkentheti egyes májenzimek megemelkedett értékét, úgy, mint az aszpartát-aminotranszferáz (AST) és alanin-transzamináz értékét (ALT). Ezen enzimek értéke akkor lehet emelkedett értékű, hogyha a májban vagy egyéb szervekben valamilyen károsodás következik be (Rastkar).
- Nem alkoholos zsírmáj betegségben szenvedőknél végzett klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy egy fokhagymapor készítmény napi 4x400 mg-os adagolás mellett, 12 héten keresztül fogyasztva a betegek 51-62%-ánál csökkentette a betegség súlyosságát a placebóval szemben. Ezen felül javult a legtöbb májenzim és az LDL-koleszterin szintje is (Sangouni).
További gyógynövények a "MÁJMŰKÖDÉS TÁMOGATÁSA" kategóriában
Figyelmeztetések, ellenjavallatok
- Fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet!
- Fokozhatja a vércukorszint- és vérnyomáscsökkentő, valamint a véralvadásgátló gyógyszerek hatását!
- 6 és 12 éves kor között fél adag fogyasztása javasolt, a kapszulák nagy mérete miatt a kapszulák tartalmát teaként fogyasztva vagy a kapszulák tartalmát pl. mézben elkeverve.
- Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható.
- A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Termékminőség
BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL Termékünket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le. |
|
|
|
A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék. Notifikációs szám: 33990/2024
Kosárba |
ADAGOLÁS | Naponta 2-3x1 kapszula. |
FOGYASZTÁS | Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve. Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. A torok és a tüdő egészségének támogatása céljából ezen a módon ajánlott fogyasztani vagy mézben elkeverni. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból! Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.) |
ÖSSZETEVŐK | Kapszulánként 600 mg fokhagyma (Allii sativi bulbus) SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin. |
Vélemények
A fokhagymáról
Hatóanyagai
Szerves kénvegyületek (alliin, allicin, transz-ajoen, szulfidok), inulin, flavonoidok,B1- és C-vitamin.
Története
- A fokhagyma ősidők óta kedvelt gyógy- és élelmiszere az emberiségnek. Már tízezer évvel ezelőtt lakott barlangokban is találtak
fokhagymamaradványokat. - Az első vele kapcsolatos javallatot még ékírással vésték kőtáblára a sumérok.
- Az egyiptomiak állítólag annyira sokat fogyasztottak belőle, hogy Hérodotosz, a híres történetíró csak „a büdösök” jelzővel illette őket.
- Ókori gyógyászati jelentőségét mutatja, hogy a 3500 évvel ezelőtt íródott Ebers-papíruszokban 22 orvosságnak volt alkotórésze.
Elterjedése
Mivel az egész világon termesztik, eredeti élőhelye ma már nehezen meghatározható, valószínűleg közép-ázsiai eredetű. Hazánkban is nagy hagyománya van termesztésének, gyakran kivadul.
Leírása
Évelő növény, amely a hagymáiban raktározott tápanyagokkal telel át. Virágai gyakran csökevényesek, fel sem nyílnak, vagy akár hiányozhatnak is, ilyenkor kis hagymák fejlődnek helyettük.