Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k alkalmazását az Adatkezelési tájékoztatónkban foglaltaknak megfelelően.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Ár:
5.900 Ft

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOS MEGALAPOZOTTSÁGGAL A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

  • 100 gyógynövény részletes bemutatása.

  • 700 tudományos kutatás értékelése.
  • 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre.
  • 400 uniós egészségtámogató hatás.
  • 300 színes gyógynövényfotó.

Vásároljon a webáruházban legalább egyet bármely gyógynövénytermékből és a könyvből automatikusan 50% kedvezményt biztosítunk, így 2950 Ft-ért juthat hozzá!

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2024. július 16.
Hűségpontok: 590
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (15)
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VESZEM MEG

Részletes ismertető


A szerzők több mint 200 betegségkezelésre vonatkozó ajánlást fogalmaznak meg az Európai Gyógyszerügynökség Gyógynövény Szakbizottságának (EMA HMPC) monográfiái alapján. Legyen szó többek között légúti betegségekről, ízületi problémákról, húgyúti fertőzésekről, májműködés támogatásáról, székrekedésről, szív- és érrendszeri panaszokról, emésztőrendszeri gondokról, a könyvben biztosan található megalapozottan alkalmazható gyógynövény. A könyv alapján akár egy saját gyógynövényes házipatika is összeállítható a leggyakoribb betegségek kezelésére.


A szerzők több mint 700 gyógynövénnyel végzett vizsgálatot tanulmányoztak és értékeltek megalapozottság szerint. Laboratóriumi vizsgálatok, állatkísérletek, illetve embereken végzett megfigyeléses és klinikai kutatások eredményei egyaránt szerepelnek a könyvben.


A gyógynövények több mint 400 egészségtámogató hatása szerepel a kiadványban, amit a szerzők az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal jegyzéke alapján állítottak össze. Az ajánlások többek között segíthetnek a testsúly csökkentésében, az egészséges koleszterin- és vércukorszint fenntartásában, a szív és az érrendszer egészségének megőrzésében, a menstruációs komfort fenntartásában vagy éppen az anyatej termelésének fokozásában.Minden készítménynek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A könyv ezeket is részletesen feltárja, legyen szó többek között teákról, tinktúrákról, porokról, száraz kivonatokról.


A gyógynövények hatása a bennük lévő speciális szerkezetű hatóanyagoktól várható, amelyeket a könyv a felhasználási módjukra fókuszálva mutat be. Így részletesen megismerhető, hogyan és mire hatnak a szacharidok, az illóolajok, a tanninok, a flavonoidok, a szaponinok, a keserűanyagok, az alkaloidok, a kumarinok, a karotinoidok és a glükozinolátok.


Erre a gyakran felmerülő kérdésre is választ ad a könyv, összehasonlítva a gyógynövények és szintetikus gyógyszerek hatóanyagait, az általuk kifejtett hatás összetettségét, erősségét és lehetséges mellékhatásaikat.


A gyógyszerreklámokban szereplő utolsó mondatot mindenki kívülről ismeri: „A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!” A gyógynövények mellé azonban általában nem jár betegtájékoztató, az orvosok általában keveset tudnak róluk, de még a gyógyszerészek ismeretei is korlátozottak lehetnek egyes gyógynövényekkel kapcsolatban. A könyv ezt az űrt is pótolja, részben általános tanácsokkal, de a benne ismertetett 100 gyógynövénnyel kapcsolatban konkrétan is.


Melyik gyógynövény, milyen hatással lehet a kismama, a fejlődő magzat és csecsemő szervezetére? A könyv szakértői megvizsgálták, hogy milyen gyógynövények fogyasztása lehetséges és melyek ellenjavalltak ebben az időszakban.


Bár a gyógynövények sok területen segítenek az egészség megőrzésében és a betegségek kezelésében, a gyermekek esetén alapvetően három terület van, ahol megalapozottan és biztonságosan alkalmazhatók: emésztőrendszeri panaszok, megfázás, immunrendszer működésének támogatása, illetve a nyugtató, alvást elősegítő hatás. A könyvben szereplő valamennyi gyógynövény esetén életkorhoz igazított adagolással segítik a szerzők a szülőket a biztonságos és eredményes választásban.


Miről olvashat még a könyvben?

A Gyógyítás és egészségmegőrzés gyógynövényekkel című könyvből kiderül:

- Hogyan kísérték végig a gyógynövények az emberi civilizáció fejlődését?
- Milyen minőségi feltételeknek kell megfelelnie a természetes készítményeknek?
- Mi alapján állítható, hogy egy gyógynövény használata hatásos és/vagy eredményes?
- Mikor, hol és hogyan gyűjthetők a természetben?
- Milyen előnyei és korlátjai vannak a standardizálásnak?
- Mennyi gyógynövényt érdemes egyszerre használni?
- Milyen jelentőségük volt és van a népi gyógyászatban?

 A könyv szakértői

SZERZŐ, LEKTOR

Az MTA doktora, szakgyógyszerész, gyógynövénykutató. Államilag elismert gyógyszerellenőrzés, farmakognózia (természetes eredetű gyógyszer) szakértő. 
Évtizedek óta oktat fitoterápiát gyógyszerész- és orvostanhallgatóknak. Számos, gyógynövényekkel kapcsolatos tudományos közlemény és szakkönyv szerkesztője, szerzője, társszerzője.


SZERKESZTŐ, SZERZŐ

Okleveles kertészmérnök, gyógynövény-alkalmazási szakmérnök, fitoterapeuta.
Több mint száz gyógynövény alapú, egyedi gyártástechnológiájú élelmiszer és étrend-kiegészítő kifejlesztője.


LEKTOR

Szakgyógyszerész, gyógynövénykutató, tudományos tanácsadó. Államilag elismert gyógyszerellenőrzés, farmakognózia szakértő.
Számos, gyógynövényekkel kapcsolatos tudományos közlemény és szakkönyv szerzője, társszerzője. 


BELELAPOZNA A KÖNYVBE VÁSÁRLÁS ELŐTT? 
TÖLTSÖN LE BELŐLE 60 OLDALT IDE KATTINTVA!

Link az értékelési szabályokra

Vélemények

5.00
15 értékelés
5
(15)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2024. 06. 17.
Nagyon szép könyv, tele hasznos információval! A családom sokat használja a különböző gyógynövényeket, ezért nagyon hasznos ez a könyv, mert minden információt megtalálunk benne az adott gyógynövényről!
| 5 / 5 csillag!
2024. 06. 07.
Nagyon hasznos könyv, így tudom hogy melyik növény melyik betegsègre való.
| 5 / 5 csillag!
2024. 04. 12.
Nagy élvezettel olvasom, mert nagyon hasznos, csoda szép kiadvány. Ajánlom mindenkinek aki hisz a gyógynövények gyógyító erejében, és annak is aki még nem próbált az egészségügyi problémáin gyógynövénnyel segíteni.
| 5 / 5 csillag!
2024. 02. 05.
Nagyon hasznos könyv.
| 5 / 5 csillag!
2024. 01. 21.
Hiszek a gyógynövényekben. Ezért inkább gyógyszerek helyett ha találok megfelelő gyógynövény készítményt akkor azt választom. A könyvet még nem sikerült végig olvasnom de amire eddig kíváncsi voltam arra megtaláltam a gyógynövény segítségét. Köszönöm!
| 5 / 5 csillag!
2024. 01. 19.
55 éves vagyok. A gyógynövények szeretetét nagymamámtól tanultam. Gyógyszert a mai napig nem szedek, csak a gyógynövényes termékeket használom, megelőzés céljából, mivel nincs betegségem Évek óta a természet adta lehetőségekhez fordulok és képzem is magam.A gyermekeimnek is megveszem a könyvet, hogy tudják, mihez kell nyúlni, ha betegek lesznek! Másoknak is ajánlom, mert sok hasznos tanács és gyönyörű képekkel színesítik az érdeklődő, gyógyulni vágyó embereket, akik a természethez fordulnak, hogy minél egészségesebbek legyenek! Ez a legfontosabb! csak ajánlani tudom mindenkinek! Köszönöm a szerzőknek, hogy létre hozták ezt a csodálatos könyvet és a laikusak is könnyen eligazodnak, mert érthető! továbbra is maradok a Javallat hűséges vásárlója! Nagyon jó termékek és hasznosak! Köszönöm még egyszer!
| 5 / 5 csillag!
2024. 01. 18.
Nagyon hasznos, informàlis, gazdagon illusztrált. Nem utolsó sorban nagyon szép, csak ajànlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2024. 01. 03.
A könyv hiánypótló olyan szakmai munka, amelyik ötvözi a szakszerűséget és a könnyen érthetőséget az egyszerű alkalmazással. Minden család polcán ott kellene lennie, hogy végre a gyógynövényeket is úgy tudja használni mindenki, hogy azzal valóban eredményt érjen el.
| 5 / 5 csillag!
2024. 01. 02.
Mindig nagy öröm számomra, amikor szakmailag magas színvonalú és hiteles anyagok válnak szélesebb körben elérhetővé. Köszönöm áldozatos munkájukat!
| 5 / 5 csillag!
2024. 01. 01.
Megörültem, amikor megkaptam, mert kivitelre is nagyon szép könyv. A tartalma közérthető, széleskörű ismereteket ad. Köszönöm!
| 5 / 5 csillag!
2023. 12. 31.
Szép és jól kidolgozott könyv csak ajánlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2023. 12. 31.
Akit igazán érdekelnek a gyógynövények és azok jótékony hatásai szervezetünkre, azoknak csak ajánlani tudom ezt a könyvet.
| 5 / 5 csillag!
2023. 12. 17.
Ez a könyv olyan, mint maga a javallat.hu. KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ! Párszor rendeltem már a honlapon keresztül és mindig gyorsan és megbízhatóan kaptam készhez a szuper termékeket. Nagyon tetszik az a magas minőség amit képviselnek és, hogy mindezt abszolút megfizethető áron teszik. A könyvet azért szereztem be, mert tetszett, amit a bemutató oldalakon láttam, jobban szeretem a könyveket mint a digitális felületeket, ráadásul a kedvezményes vásárlási ajánlatuk is megfogott.
Szuper ügyesen viszik a vállalkozást. Számomra minta cég. Kívánom, hogy minél több ember ismerje meg őket és fogyassza a termékeiket.
| 5 / 5 csillag!
2023. 12. 14.
Ez a könyv zseniális. Mély szakmai tudásról tesz tanúbizonyságot, és a kivitel is végtelenül igényes! A szállítás is villámgyors volt. Köszönöm!
| 5 / 5 csillag!
2023. 12. 03.
A könyv elsőre meglepett hogy mennyire vaskos és színes.
Amikor belelapoztam sok oldalon keresztül tanitott a növények orvosi / néphagyományos felhasználhatóságáról.
Sok tanácsot kaptam és kedvet csinált egy forró természetes teához is.
A második részben: ahol kifejezetten a gyógynövényeket részletezi: színes, adatokkal teli, teljeskörű-profi szakmaiság érződik.
Nem terjengős leírás, hanem hasznos és megjegyezhető ismeretek, mellette figyelemfelhívó jelek. Szenzációs!
Meglepett hogy amit eddig a kertben gyomként fűnyiróval végeztem ki, teaként 800éve használt gyógyászati csoda...
Az a fa aminek eddig csak árnyékát használtam, szárítva az egészségemet is segíthetné megőrizni. :)
A gyerekeimnek a szuper fotók megmutatásával tudok mesélni, még nem olvasnak, de ezáltal többet megtudnak a növény világról, mint a környezet/biólogia órán.
Tavaszzal a kertben is kikeressük ezeket a gyógynövényeket a kertben vagy a Javallat cég parkjában a városunkban.
Köszönöm a sok hasznos oldalt és kitűnő minőséget az íróknak!

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés