Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A fogyasztói értékelések, vélemények moderálásának és megjelenítésének szabályai a javallat.hu webáruházban

A fogyasztói értékelések, vélemények moderálásának és megjelenítésének szabályai az Indikáció Kft. által üzemeltetett javallat.hu webáruházban.

Érvényes 2023. január 15-től.


1. Bevezető

 • Az Indikáció Kft, a javallat.hu webáruház üzemeltetője termékértékelési lehetőséget biztosít felhasználóinak a webáruház termékoldalain, a webáruház erre szolgáló moduljának segítségével. A szabályzatban moderátorként és webáruházi adminisztrátorként nevezett munkatárs azonos a webáruház mindenkori adatkezelőjével. Az adatkezeléssel kapcsolatosan minden további információ megtalálható webáruházunk adatkezelési tájékoztatójában.
 • Az alábbiakban összefoglaljuk a termék értékelésekkel és hozzászólásokkal (a továbbiakban: értékelések) kapcsolatos moderációs alapelveinket és az ezekkel kapcsolatos szabályokat.
 • A felhasználó az értékelés írásával jelen szabályzat pontjait automatikusan elfogadja.

2. Befolyásmentes értékelések

Az értékelés beküldése önkéntes, a felhasználó semmilyen anyagi vagy más előnyt nem szerez az értékelés beküldésével. Az értékelés minden esetben megjelenik az adott termék leírásánál, amennyiben az nem ütközik jelen szabályzatban foglaltakba.


3. Az értékelések tartalma

 • Az értékelések minden esetben a vásárlók magánvéleményét tükrözik. Webáruházunk álláspontját egy-egy értékeléssel kapcsolatban csak az adminisztrátorok esetleges válasza képviseli.
 • Tilos a valótlan fogyasztói értékelések vagy ajánlások beküldése webáruházunkba és ezzel harmadik személyeket sem lehet megbízni. Kizárólag valós személyek írhatnak fogyasztói véleményeket, illetve értékelhetik termékeinket az áruházban.
 • A webáruház felhasználóinak javasoljuk a következő szempontok figyelembe vételét:
  • Az értékelés valós információkat tartalmazzon és korrekt módon segítse a többi fogyasztót a vásárlási döntésének meghozásakor.
  • Az értékelés írja le az értékelt termék előnyeit/hibáit is, valós, személyes tapasztalaton alapuló véleményt.
  • A vélemény a terméken kívül a kapcsolódó szolgáltatásokra is vonatkozhat (ügyfélszolgálat, házhoz szállítás, termék elérhetősége, ára stb.)
 • A webáruházban forgalmazott termékeket csillagok segítségével is lehet értékelni, de nem kötelező. Az 1 csillag a legrosszabb, az 5 csillag a legjobb értékelést jelenti.
 • Egy megjelenésre már jóváhagyott értékelés utólagos szerkesztésére a vásárló számára nincs mód, de lehetőséget biztosítunk arra, hogy az értékeléskor megadott név módosítását, vagy a teljes hozzászólásának törlését kérje az info@javallat.hu e-mail címre küldött levélben.

4. Moderálási szabályok

 • A javallat.hu webáruházban az értékelések minden esetben moderáláson esnek át. A moderálás előtt az értékelést kockázatelemzésnek veti alá algoritmusunk, így bizonyos esetekben az értékelés a moderálás előtt is megjelenhet az oldalon. A moderálás az értékelés leadását követő 24 órában kerül sor, ennek során a moderátor átolvassa az értékelést és ellenőrizi tartalmát. Amennyiben a tartalom jelen szabályzatunknak megfelel, az értékelés megjelenik oldalunkon. 
 • Nem válogatunk az értékelések között oly módon, hogy kizárólag a pozitív értékeléseket jelenítjük meg. Minden felhasználónk által beküldött értékelés megjelenik az adott termék leírásában, amennyiben az nem sérti jelen szabályokat.

5. Valós vásárlói értékelések megjelenésének biztosítása

 • Amennyiben a felhasználó a webáruházba bejelentkezve ad le értékelést arra a termékre, amelyet korábban megvásárolt, akkor az értékelés elfogadását követően az értékelés mellett megjelenik egy „Igazolt vásárlás” jelzés. Ennek a funkciónak a hatályos jogszabályoknak megfelelő működését a Shoprenter Kft. programja biztosítja. A jelzés feltüntetésével az értékeléseket olvasó felhasználók meggyőződhetnek arról, hogy melyek azok az értékelések, amelyeket olyan vásárlók tettek közzé, akik az adott terméket ténylegesen megvásárolták a webáruházban.
 • Az Indikáció Kft. a saját gyártású termékeit nem kizárólag a javallat.hu webáruházon keresztül értékesíti. Ezért az értékeléseknél lehetőséget biztosítunk arra, hogy azok a vásárlók, akik más fizikai üzletben vagy webáruházban vásárolták meg termékeinket, szintén elmondhassák véleményüket termékeinkkel kapcsolatban. A hozzászólás lehetőségét bármely más felhasználónk számára biztosítjuk, mennyiben véleményt kíván közölni termékeinkről vagy kérdést szeretne megfogalmazni vele kapcsolatban. Ezek az értékelések ugyanúgy megjelennek a termékek alatt, de mellettük nem jelenik meg az „Igazolt vásárlás” felirat. Ezért ezek az értékelések nem garantálják a weboldal felhasználói számára, hogy az értékelés olyan személytől származik, aki a terméket ténylegesen használta vagy megvásárolta. A hatályos jogszabályokat figyelembe véve, azoknál az értékeléseknél, amelyeknél a tényleges vásárlás nem igazolt, fenntartjuk a jogot, hogy a hozzászólást indoklás nélkül töröljük, különösen amennyiben az jelen szabályzatban szereplő tiltásba ütközik.

6. Tiltott tartalmak közzététele az értékelések során

Töröljük azokat a fogyasztói értékeléseket, amelyek az alábbi tilalmak bármelyikébe ütköznek:

 • Mások jogát vagy jogos érdekét sérti, így különösen, ha védjegyoltalomba ütközik, ha szellemi alkotáshoz fűződő jogok, illetve egyéb szerzői jogokba, illetve személyhez fűződő jogok sérelmét okozza vagy okozhatja.
 • Megtévesztő információt tartalmaz.
 • Az értékelés tartalmából egyértelműen kiderül, hogy a vélemény írója korábban nem vásárolta meg a terméket, kivéve, ha az értékelés termékkel kapcsolatos kérdést fogalmaz meg.
 • Harmadik fél irányában gazdasági vagy politikai reklámot tartalmaz.
 • Harmadik fél weboldalára mutató linket tartalmaz.
 • Amennyiben fajgyűlölő, idegengyűlölő, obszcén, bántó, agresszív, fenyegető, félelemkeltő, gyűlöletkeltő, hátrányosan megkülönböztető szavakat és személyiségi jogokat sértő szöveget használ az értékelésben.
 • Megsérti más személyek vallásszabadsághoz való jogát.
 • Személyes adatokat (nevet, email címet, telefonszámot) jelenít meg (kivéve az értékelő saját neve).
 • A tartalom jogszabályba ütközik vagy jogellenes tevékenységet hirdet.
 • Amennyiben azonos felhasználó egymás után többször hasonló tartalmu értékelést küld el, úgy az utolsón értékelésen kívül a többi értékelést töröljük.


 

Keresés