Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi JAVALLATTM gyógynövénykapszula:

 

Orvosi zsálya levél

Ár:
1.990 Ft

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

Az orvosi zsálya egészségügyi hatásai:

1. Segít megőrizni a memóriát, javítani a koncentrációt és megtartani a szellemi funkciókat, főképp idős korban. 

2. Hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. 

3. Mérsékli a fokozott izzadást, csökkenti a hőhullámok erősségét. 

4. Elősegíti a menopauza alatti jó közérzetet. 

5. Támogatja az egészséges emésztést. 

6. Hozzájárul a toroknyálkahártya egészségéhez.*

Népgyógyászati alkalmazása:

Többek között gyomorhurut, hasmenés és depresszió kezelésére is használják.

Hűségpontok: 199
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (31)
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. június 06.
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VÁSÁRLOM MEG

Részletes ismertető

Ezért ajánljuk:

 

Az orvosi zsálya egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei az orvosi zsályára általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek

 

1. Memóriára, koncentrációra és szellemi funkciókra gyakorolt hatása

 • Kutatások szerint az orvosi zsálya (és közeli rokona a spanyol zsálya) is hatásosnak bizonyult enyhe vagy középsúlyos Alzheimeres betegek kezelésében, amikor legalább 4 hónapon keresztül alkalmazták őket. (Dr. Perry és munkatársai kutatása, Dr. Akhondzadeh és munkatársai kutatása)
 • Az orvosi zsálya hatását egészséges, idős embereken is vizsgálták. A kísérletben húsz, 64 évesnél idősebb személy vett részt, akik egy része zsályakivonatot, másik részük pedig hatóanyag nélküli készítményt (placebót) kapott. A vizsgálat kimutatta, hogy a zsályakivonatót szedőknél sokkal jobban javult a memória, illetve a figyelem pontossága, mint a placebót szedőknél. (Dr. Scholey és munkatársai kutatása)
 • Az orvosi zsálya egyik hatása, hogy növeli az agyban az acetilkolin szintjét. Az acetilkolin a neurotranszmitterek közé tartozik. Ezeknek az anyagoknak az a feladatuk, hogy jelet továbbítsanak két idegsejt között, tehát elősegítsék az agysejtek kommunikációját. Az acetilkolin is egy ilyen jeltovábbító anyag, amely fontos szerepet játszik a logikus gondolkodás, a figyelem és a memória egészséges működésében. Ahogy idősödik az ember, úgy csökken az agyban az acetilkolin szintje, (Dr. Francis kutatása)
 • Csökkent acetilkolin-szint esetén romlik a memória és a koncentrációképesség (Dr. Klinkenberg és munkatársai kutatása)
 • Az orvosi zsálya gátolja az acetilkolin lebontásáért felelős acetilkolin-észteráz enzim működését. A kutatások szerint az enzim gátlásával és az acetilkolin szintjének normalizálásával helyreállítható a gondolkodás egészsége. (Dr. Kennedy és munkatársai kutatása, Dr. Lopresti kutatása)
 • Az agyműködést támogatja az orvosi zsálya jelentős antioxidáns tartalma is. Ezek az anyagok megkötik a szervezetben keletkező, sejtkárosító szabad gyököket. Az orvosi zsálya oxidatív stressz ellenes hatását és ennek memóriára és tanulási képességre gyakorolt pozitív hatását kísérletesen is igazolták. (Dr. Hasanein és munkatársai kutatása)
 • Az orvosi zsálya agyi egészségre gyakorolt hatását nemcsak időseken, hanem fiatalabb egészséges embereken is tesztelték. A zsálya javította a memóriát, csökkentette a szellemi kifáradást és fokozta az éberséget. (Dr. Kennedy és munkatársai kutatása)
 • Az orvosi zsálya memóriára gyakorolt hatását a kutatók részben az illóolajában található összetevőkre vezetik vissza, amelyet igazol az a kutatás is, amelyben az aromaterápiásan alkalmazott orvosi zsálya javította a memória minőségét és a másodlagos memóriát. (Dr. Moss és munkatársai kutatása)
 • Az orvosi zsálya mellett a közeli rokon orvosi citromfű és orvosi rozmaring szellemi képességekre gyakorolt hatását is számos kutatás támasztja alá.

További gyógynövények a "IDŐSKORI AGYI EGÉSZSÉG" kategóriában

 

2. Vércukorszintre gyakorolt hatása

 • Az orvosi zsálya többféle módon is hat a vércukor-szintre:
  • Gátolja a glükoneogenezist, vagyis az a folyamatot, amikor a glükóz nem szénhidrát jellegű anyagokból (pl. laktát, piruvát, glicerin stb.) képződve jön létre, emellett növeli az inzulinérzékenységet. (Dr. Lima és munkatársai kutatása)
  • Egy másik vizsgálat igazolta, hogy a zsályakivonat serkenti az inzulinfüggő glükózfelhasználást. (Dr. Broadhurst és munkatársai kutatása)
  • Egy további kutatás alátámasztotta, hogy a magas rozmaringsav-tartalmú zsályakivonat gátolja az alfa-glüközidáz enzim aktivitását. Ez az emésztőenzim felel az összetett szénhidrátok lebontásáért. Gátlásával csökken az étkezés utáni vércukorszint hirtelen emelkedése és kevesebb cukor szívódik fel az elfogyasztott táplálékból. (Dr. Kwon és munkatársai kutatása)
 • A zsályakivonat hatását 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél is vizsgálták. Az vizsgált személyek három hónapig szedtek naponta háromszor 500 mg zsályakivonatot. A vizsgálat végén az éhgyomri vércukor-szintjük 32 százalékkal, míg a HbA1c-szintjük 23 százalékkal csökkent. (A HbA1c egy olyan fehérjemolekula, amelyet a vércukor értékeinek vizsgálatára használnak. Segítségével megítélhető az elmúlt 6-10 hét vércukor értékének az átlaga. Segítséget nyújt cukorbeteg terápia hatékonyságának megítélésében.) (Dr. Kianbakht és munkatársai kutatása)
 • A 2-es típusú cukorbetegség gyakran nem önmagában, hanem a metabolikus szindróma egyik tüneteként jelentkezik. A metabolikus szindróma további tünetei ezen kívül: a magas vérnyomás, az magas vérzsír- és koleszterinszint. (A kezeletlen metabolkus szindróma érelmeszesedéshez, szívinfarktushoz és sztrókhoz vezethet.) A zsályakivonat klinikai vizsgálatok szerint hatásos volt a metabolikus szindróma egyéb tüneteinek kezelésében is:
  • A vércukorszinttel kapcsolatban már említett kutatásban a zsályakivonatot szedő páciensek összkoleszterin-szintje 17 százakékkal csökkent. Ezen belül az LDL (rossz) koleszteriné 36 százalékkal, a trigliceridszint 56%-kal csökkent, miközben a HDL (jó) koleszterin szintje 28 százalékkal emelkedett. (Dr. Kianbakht és munkatársai kutatása)
  • Egy másik klinikai vizsgálatban is hasonló eredményre jutottak a magas koleszterinszinttel rendelkező betegeknél. A 67 vizsgált személynél ebben a vizsgálatban is jelentősen alacsonyabb lett az LDL (rossz) koleszterin, valamint a vérzsír szintje és itt is nőtt a HDL (jó) koleszterin mennyisége. A kutatásban résztvevők nem számoltak be mellékhatásokról. (Dr. Kianbakht és munkatársai kutatása)

További gyógynövények a "VÉRCUKORSZINT SZABÁLYZÁSA" kategóriában

 

3. Izzadásra, fokozott verejtékezésre gyakorolt hatása

 • A zsályalevél izzadásgátló hatását a népgyógyászati tapasztalatokon kívül klinikai kutatás is alátámasztja. A kivonat hatását 40 rendellenesen nagy mennyiségű izzadságot termelő személyen vizsgálták. A résztvevőknél átlagosan kevesebb mint felére csökkent az izzadás mértéke. (Dr. Barnes és munkatársai kutatása)
 • A Britt Gyógynövény Szövetség által kiadott gyógynövény kompendiumban összegezték az orvosi zsályával végzett izzadásgátlással kapcsolatos kutatásokat, amelyeket már az 1930-as évektől végeztek. Ezek alapján a kutatók megállapították, hogy a zsályalevél eredményesen használható a fokozott verejtékezés mérséklésére. (Dr. Bradley és munkatársai kutatása)

 

4. Menopauza időszakában kifejtett hatása

 • Svájcban az orvosi zsályalevél hatását vizsgálták 71 olyan nőn, akiknek legalább 12 hónapja menopauzás tüneteik voltak. A páciensek 8 héten keresztül naponta egyszer kaptak zsályalevél-kivonatot tartalmazó kapszulát. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a kutatás során mennyire csökken a hőhullámok száma és gyakorisága. Az első eredményeket négy hét elteltével rögzítették, ekkorra a hőhullámok 50 százalékkal csökkentek, majd 8 hét elteltével tovább javultak az eredmények, a csökkenés mértéke 64 százalék lett. A vizsgált személyeknél a legerősebb hőhullámok teljesen megszűntek. A menopauzával kapcsolatos egyéb tünetek (rossz közérzet, testi jelenségek stb.) szintén jelentősen mérséklődtek. A betegek a kezelést jól tolerálták, mellékhatásokról nem számoltak be. (Dr. Bommer és munkatársai kutatása)

További gyógynövények a "MENOPAUZA (KLIMAX)" kategóriában

 

5. Emésztésre gyakorolt hatása

További gyógynövények a "EMÉSZTÉS TÁMOGATÁSA" kategóriában

 

6. A torok és a száj nyálkahártyájára gyakorolt hatása*

További gyógynövények a "TOROK, SZÁJ ÉS ORR EGÉSZSÉGE" kategóriában


Orvosi zsálya népgyógyászatban

 • Az orvosi zsálya levelét az említett alkalmazási területeken túl a népgyógyászatban étvágytalanság, hasmenés vagy gyomorhurut kezelésére használják. A túlzott izzadáson kívül a fokozott nyáltermelődés esetén is alkalmazzák. Használják még depresszió és műtét utáni fájdalom kezelésére is. (TRC Natural Medicines)


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Az orvosi zsálya levelének fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
 • Fokozhatja a vércukorszintet csökkentő gyógynövények és gyógyszerek hatását!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!

Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövény

Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
Minőségi tanúsítvány letöltése.


ADAGOLÁS 1. Memória, koncentráció, szellemi funkciók, 3. Izzadás mérséklése, 4. Menopauza alatti jó közérzet ► Naponta 2x1-2 kapszula.
2. Normál vércukorszint, 5. Egészséges emésztés ► 1-2 kapszula étkezés előtt.
6. Torok, garat, hangszálak nyugtatása ► Naponta 3-4x1 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. A torok, a garat és a hangszálak nyugtatásához és izzasztáshoz válaszd ezt a fogyasztási módot!
Tudd meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 400 mg orvosi zsálya levél (Salviae folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

4.81
31 értékelés
5
(26)
4
(4)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 3 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 05. 05.
A lányomnak rendeltem. Két hete szedi, még nem enyhültek a panaszai. Három hónapos kúrát tervezünk, utána tudok érdemi véleményt írni.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 20.
Kiváló. Memória javításra vettem.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 16.
Tökéletesen meg vagyok elégedve a termékkel és a szolgáltatással.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 03.
Már több hónapja szedem reggel és este. A túlzott izzadás lecsökkent. Jobb a közérzetem.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 07.
Könnyen használható, rokonszenves a honlapjuk, gyors szállítás.
Hatásos.
Máskor is rendelek még.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 12. 27.
Zsályának nagyon kedvező hatásait tapasztalom!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 12. 07.
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 11. 16.
Az izzadás valóban csökkent. Vércukor szint normalizalását nem tapasztalom.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 11. 01.
Már egy hét után is éreztem a hatását, de 3 hét után megszűntek a hőhullámok, csak ajánlani tudom!! Sokkal kiegyensúlyozottabbnak, nyugodtabbnak érzem magam amióta szedem.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 10. 04.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 08. 30.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 04. 18.
Kiváló.
| 5 / 5 csillag!
2021. 09. 21.
Fantasztikus a termék,az első doboz után már érezhető volt a változás,nem jött rám olyan sűrűn a hőhullám,jobban tudtam aludni.Azóta is szedem,csak ajánlani tudom mindenkinek aki küzd a klimax tüneteivel!
| 4 / 5 csillag!
2021. 09. 17.
Pár napja használom szerintem jó lesz
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 25.
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 24.
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 16.
Szuper termék sokrétű és hatásos
| 5 / 5 csillag!
2021. 06. 27.
Egyező a tapasztalatom a leírtakkal. ( cukor, koleszterin, tigricelid, memória)
| 5 / 5 csillag!
2021. 06. 07.
Azt kaptam amit ígértek, 3 hét után éreztem a hatást, azóta is szedem, csak ajánlani tudom. Köszönöm
| 5 / 5 csillag!
2021. 05. 23.
| 5 / 5 csillag!
2021. 05. 03.
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 11. 15.
Változókori panaszokra vásároltam valeriánával és orbáncfűvel együtt két hete. Minden problémát nem oldottak meg, de sokat javultak a tüneteim
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 10. 29.
Ennyi pénzért másutt nem lehet zsályakapszulát kapni, remélem olyan hatásos lesz, mint amilyen olcsó :)
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 10. 28.
Első sorban idős anyukámnak vettem belőle több dobozzal is, de látva a javulását, én is elkezdtem szedni. Köszönjük!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 10. 26.
Mindenkinek ajánlom, aki változó korba lép! Amióta szedem sokkal fittebbnek, egészségesebbnek érzem magam, sok tünetem elmúlt, amely korábban megkeserítette az életemet!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 10. 26.
Napi 4 kapszulát szedek, semmi mást. A cukorértékeim átlagosan 3-mal mentek lejjebb már egy hét után. Nem is értem, hogy miért nem csinálnak gyógyszert belőle!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 10. 18.
Szerintem nagyon praktikus, hogy lehet kapszulában is kapni a zsályát! Így sokkal egyszerűbb fogyasztani, a teája olyan tömény volt, hogy nem tudtam meginni!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 10. 18.
Én még fiatal vagyok, alig harminc, de úgy gondoltam, hogy az egészségem megőrzéséhez nem nélkülözhetem a gyógynövényeket. Szerintem mindenki érzi, ha még nincs betegsége, de már valami nem működik olyan jól a szervezetében. Én mindig ennek megfelelően választok gyógynövényeket. Az utóbbi időben nagyon izzadós lettem és feledékeny. A zsálya jó választásnak bizonyult. Korábban más okból, de a barátcserjét és cickafarkat szedtem, az is bevált!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 09. 16.
Magas antioxidáns tartalma és általános egészségjavító hatása miatt vásároltam belőle. Már fél éve szedem, sokkal energikusabbnak érzem magam, sőt az allergiám is alig jelentkezett idén nyáron!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 08. 04.
Vannak akiknek nem jelent gondot a klimaxos időszak. Hát én nem tartozom közéjük. A hőhullámok és ez a belülről jövő megmagyarázhatatlan feszültségérzés teljesen kikészített. Nem tudom, hogy csak belemagyarázom-e a zsályába hatásosságot, vagy tényleg ez hat. Mindegy is, mert amióta szedem sokkal jobban vagyok. Hamarabb is gondolhattam volna rá!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 07. 03.
Nem volt kiugróan magas a vércukorszintem korábban sem, de már éhgyomornál is előfordultak 8 feletti értékek. Én a gyógyszerek helyett a gyógynövényekre szavaztam, és igazam lett! Amióta szedem a zsályát, plusz a kecskerutát, azóta ismét teljesen normális lett a vércukroszintem. A vérnyomásom is csökkent. Csak ajánlani tudom!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásároljon két doboz gyógynövénykapszulát és megajándékozzuk egy gyógynövények közötti eligazodást segítő könyvvel is!

 • A könyv bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

Az orvosi zsályáról

Hatóanyagai

Illóolaj (tujon, borneol, cinool stb.) diterpén keserűanyag (karnezol), flavanoidok, szaponinok, rozmaringsav, cseranyagok.

 

Története

A zsálya szavunk latin eredetű, a salvus-ból származik, ami egészségest jelent és a növény gyógyhatására utal. Az ókori egyiptomiak termékenységserkentő szerként használták. Az római gyógyítók gyakorta tették fel a kérdést: „cur moritur homo, cui crescit Salvia in horto”, azaz „miért kell meghalnia az olyan embernek is, akinek zsálya nő a kertjében?”, a válasz pedig az volt: „Contra vim mortis non est medicamen in hortis”. Tehát „a halál ellen még a kertben sincs orvosság”. Lippay János (1664) a jó szagú, konyhára való füvek között említette, amely „mind ételekben, sültekbe, főttekbe, salátákba, borba, serbe és más hidegen állandó húsban, halban igen jó, ha ezeket előbben megfőzik vagy sütik”.

 

Elterjedése

A Földközi-tenger mellékén honos, így Magyarországon nincsenek gyűjthető állományai, de meleg, napsütéses helyen hazánkban is termeszthető.

 

Leírása

Évelő félcserje. 50-80 cm magasra nő, idősebb korában az alsó részén elfásodik a szára. Levelei hosszúkás-lándzsás vagy megnyúlt tojás alakúak, az alsók nyelvesek, a felsők ülők, szélük csipkés. A levelek színe, de főként a fonáka molyhosan szőrös. 2-3 virágból álló álfüzér virágzatában  a virágok, ibolyáskékek, rózsaszínűek vagy fehérek. Május végétől július közepéig virágzik. Fiatalon vízigényes, később jól tűri a szárazságot. Meleg, napsütéses környezet igényel.

Akik ezt a terméket megvették

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(41)
2.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.190 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.196 Ft

Keresés