Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

Orvosi zilíz levél

Ár:
2.190 Ft
1.590 Ft

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

Az orvosi zilízlevél egészségügyi hatásai:

1. Támogatja a torok nyálkahártyájának egészségét, csökkenti annak irritációját.

2. Elősegíti a gyomor, a vékony- és a vastagbél nyálkahártyájának egészségét.

3. Poliszacharid hatóanyagai elősegítik a széklet lazítását, annak könnyű ürítését.

Hűségpontok: 0
Átlagos értékelés: Nem értékelt
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-12-14

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VÁSÁRLOM MEG

Részletes ismertető

Az orvosi zilíz egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek

 

1. A torok nyálkahártyájának egészségét támogató és irritációt csökkentő hatása
 

 • Az orvosi zilíz (fehér mályva) nyálkaanyagai a toroknyálkahártyán is védőréteget képesek létrehozni, ennek hatására nyugtatják a nyálkahártyát, csökkentik a gyulladást, védik a nyálkahártyát a további külső behatásoktól, hatástalanítják a baktériumokat. Német kutatók laboratóriumi vizsgálatban bizonyították az orvosi zilíz gyulladáscsökkentő hatását. Az orvosi zilíz  stimulálja az immunsejtek működését (bekebelező aktivitás, neutrofilek aktivitása) (Bonaterra és munkatársai).
 • Német kutatók bizonyították, hogy az orvosi zilíz poliszacharid hatóanyagai védőréteg-képzésük által csökkentik a köhögési ingert. Helyileg nyugtatja az irritált nyálkahártyát és csökkenti a gyulladást. A köhögéscsillapítást elősegítik a nyálkaanyagok egyéb ismert hatásai is, mint a simaizomgörcs-oldás, nyálkahártya-szerkréció fokozása és a baktériumölő hatás (Müller-Limmroth és Fröhlich kutatása). 
 • Egy szlovák tanulmányban bizonyították az orvosi zilíz teljes értékű kivonatának és poliszacharid kivonatának (nyálkaanyagok) köhögéscsillapító hatását. A poliszaharidkivonat hatásosabbnak bizonyult a teljes értékű kivonatnál és a prenoxdiazine köhögéscsillapító gyógyszer-hatóanyagnál is. Az eredmények igazolják, hogy az orvosi zilíz nyálkaanyagai felelősek a hatásért (Nosal'ova és munkatársai).
 • Klinikai tanulmányok alapján az orvosi zilíz a felső légutakban csökkenti a gyulladást, nyugtatja az irritált nyálkahártyát, ezáltal a száraz köhögést is csillapítja. Iráni kutatók egyes vérnyomáscsökkentők (ACE-gátlók) mellékhatásaként jelentkező száraz köhögés csillapítását vizsgálták orvosizilíz-kivonatokkal. A vizsgálatban 60-an vettek részt, két csoportra bontva. A vizsgáltak fele orvosizilíz-kivonatot, a másik fele placebót kapott 4 héten keresztül. A köhögés mértékét pontszámokkal értékelték, valamint a kezelés előtt és után légzésfunkció vizsgálatokat végeztek. Az adatok alapján az orvosizilíz-kezelésben részesülőknél egyértelműen csökkent a köhögés, míg a placebóban részesülőknél nem tapasztaltak jelentős változást (Rouhi és Ganji kutatása).
 • Német kutatók 313 gyermeken (0-12 év) megfigyelték, hogy a száraz köhögéses tünetei az orvosi zilíz alkalmazását követően jelentősen csökkentek, amennyiben három napon keresztül, naponta 4-6 alkalommal alkalmazták. A tanulmány alapján az orvosi zilíz készítményeket 3 éves kortól ajánlott alkalmazni (Fasse és munkatársai).
 • Egy nagyszabású svájci visszatekintő tanulmányban közel 600 beteg gyerek adatait elemezték ki. A vizsgált személyek tünetei a következők voltak: száraz száj és/vagy torok nyálkahártya, száraz köhögés. A 0-12 éves gyerekek legalább 3 napon, maximum 2 héten keresztül kaptak orvosizilíz-kivonatot napi 1-6 alkalommal. A gyerekek tünetei saját, vagy ápolóik elmondása alapján egyértelműen csillapodtak, vagy elmúltak. Mellékhatást nem tapasztaltak (Blässer és munkatársai).

 

2. A gyomor, a vékony- és a vastagbél nyálkahártyáját védő hatása

 • A gyomorfekély a túlzott gyomorsav termelés miatt alakulhat ki, melyhez hozzájárulhat a stresszes életmód, dohányzás, egészségtelen és rendszertelen táplálkozás. A megemelkedett savszinttől a gyomor nyálkahártyája károsodik, a hámréteg folytonossága megszakad. Vérző, baktériumokkal fertőzött nehezen gyógyuló seb, azaz fekély alakulhat ki. Az orvosi zilíz nyálkaanyagai és flavonoidjai védőréteget képeznek a gyomornyálkahártyán, csökkentik a gyulladást, elpusztítják a fekélyesedést okozó baktériumokat, segítik a seb gyógyulását. Libanoni kutatók állatkísérletben gyomorfekélyes tüneteket váltottak ki etanollal, majd különböző mennyiségű orvosi zilíz vizes kivonattal itatták az állatokat. A fekélyek számát és méretét vizsgálva a zilízkivonat hatásosabbnak bizonyult a kontrollként alkalmazott gyógyszernél (Rouba és munkatársai).
 • Az orvosi zilíz baktériumölő hatását laboratóriumi körülmények között számos baktériumtörzsön bizonyították (Ríos és munkatársai).
 • Egy iráni tanulmányban vizsgálták az orvosi zilíz levél kivonatának baktériumölő és sebgyógyító hatását. Az orvosi zilíz kivonata a placebóhoz és a kontrollként alkalmazott cink-oxidhoz képest is jelentősebben csökkentette a sérülések méretét, továbbá Gram-pozitív baktériumok ellen hatásosnak bizonyult. A kutatók szerint a zilíz hatóanyagai együttesen, egymás hatását felerősítve, több támadásponton keresztül érik el a sebgyógyító hatást. A baktériumok elpusztítása, a kollagén rostok erősítése, a helyi keringés fokozása, a flavonoid hatóanyagok antioxidáns sejtvédelme a további károsodásoktól, vérzés csillapító hatásuk, valamint a DNS-szintézis elősegítése mind hozzájárul a sebgyógyuláshoz (Rezaei és munkatársai).
 • Az orvosi zilíz virága is nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat. Iráni kutatók bizonyították, hogy a virágok színe minél fehérebb, annál magasabb a flavonoid tartalmuk, így gyógyászati szempontból a fehér virágok a jelentősebbek, hiszen jóval nagyobb az antioxidáns hatásuk (Sadighara és munkatársai).
 • A bélbaktériumoknak tápanyagként szolgáló szénhidrátok nem emelik a vércukorszintet, mivel csak a vastagbélben kerülnek lebontásra. Már 1987-ben bizonyították, hogy a mályvafélék (így az orvosi zilíz) nyálkaanyagai szerkezetük függvényében (felépítésükben részt vevő szénhidrát alegységek típusa,  elágazások száma) jelentősen csökkentik a vércukor szintet. (Tomado és munkatársai)

 

3. A széklet lazítását, annak könnyű ürítését támogató hatása

 • Az emésztőrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen az egészséges bélflóra. A bélbaktériumok képesek feldolgozni olyan tápanyagokat, melyeket az emésztőrendszerünk nem tud lebontani. Ezek az anyagok tápanyagként szolgálnak a hasznos bélbaktériumainknak (prebiotikumok). A fehér mályva nyálka hatóanyagai nem alakulnak át, amíg el nem érik a vastagbelet, ahol a bélbaktériumok részben, vagy teljesen megemésztik (Bone kutatása). 
 • A fehér mályvában nagy mennyiségben jelen lévő vízoldható poliszacharidok azon kívül, hogy tápanyagul szolgálnak a vastagbélben élő hasznos baktériumok számára, nagy mennyiségű vizet is képesek megkötni. Ez növeli önmagában is hígítja a székletet, de emellett a bélnyálkahártya felszínét is sikamlósabbá teszi, így a széklet könnyebben tud távozni a szervezetből.

Orvosi zilíz (fehér mályva) a népgyógyászatban

A népgyógyászatban száraz köhögésre, torokfájásra, hasmenésre, külsőleg bőrgyulladásra, rovarcsípésre, égési sérülések és szemgyulladás borogatására használták.


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Az orvosi zilíz levelének fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Nagyobb mennyiségben fogyasztva csökkentheti a vércukorszintet.
 • Gyógyszerek szedése előtt vagy után egy órával fogyassza, mivel csökkentheti azok felszívódását.
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!

Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.

Minőségi tanúsítvány letöltése gyártási tételszám szerint, amely megtalálható a termék dobozának nyakán, a minőségmegőrzési idő alatt:
00381

 

Link az értékelési szabályokra

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Az orvosi zilízről (fehér mályváról)

Hatóanyagai

 • Nyálka poliszaharidok (5-10%): galakturonoramnán, glükánok, arabinogalaktánok; flavonoidok: kávésav, p-kumarinsav, isokvercitrin, kumarinok, fitoszterolok, pektin, cserzőanyagok, aminosavak.

 

Története

 • A fehér mályvát az európai gyógyászatban több mint 2000 éve eredményesen alkalmazzák. Latin neve „Althea” a görög „altheeisz” „gyógyító erejű” szóból ered. Korábban tápláléknövényként is fogyasztották, a mályvacukrot is gyökeréből készítették. Nagy Károly rendeletbe foglalta a fehér mályva kolostorokban való termesztését. 

 

Elterjedése

 • A fehér mályva Európában, így hazánkban, valamint Ázsia egyes részein őshonos. Világszerte termesztik. Vizes, ártéri és szikes területeket is kedvelő növény. 

 

Leírása

 • Évelő, akár 1,5 méter magasra növő halványzöld növény. Levelei bársonyosan szőrözöttek, 3-5 karéjúak. Virágai 1-2 cm hosszú lilás-fehér szirmúak. Gyökerei 10-30 cm hosszúak, 1-5 cm átmérőjűek, kívül szürkés, belül sárgás színűek.

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(53)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(35)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(28)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(18)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(21)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(14)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.190 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés