Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k alkalmazását az Adatkezelési tájékoztatónkban foglaltaknak megfelelően.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

Vörös szőlő mag és héj

Ár:
2.190 Ft
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
1.890 Ft / db

60 db étrend-kiegészítő kapszula,
bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

A vörös szőlő mag és héj hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

1. Támogatja az egészséges vérkeringést a vénákban és a hajszálerekben.

2. Hozzájárul a bőr egészséges megjelenéséhez, valamint a narancsbőr csökkentéséhez.

3. Segíti az egészséges testsúly elérését és megtartását.

4. Támogatja a szív és az érrendszer egészségét és hozzájárul az egészséges vérnyomás fenntartásához.

5. Hozzájárul a sejtek egészséges működéséhez és azok oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2024. július 16.
Hűségpontok: 219
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (12)
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VESZEM MEG

Részletes ismertető

Ezért ajánljuk:


A termék kedvezményes áron vásárolható meg:

A vörös szőlő mag és héj egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a vörös szőlő magjára és héjára általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását ⇒ További részletek

 

1. A vénák és a hajszálerek keringését támogató hatása

 • A szőlőben található polifenolok számos előnyös élettani hatással rendelkeznek, többek között antioxidáns és értágító hatásokkal. A szív jobb vérellátottságából és az egészségesebb véráramlásból adódóan így csökkenthet a szívbetegségek kialakulásának esélye. A szőlőben található katechinek gátolják az LDL koleszterin oxidációját, míg a tanninok értágító hatásúak. Kutatások alapján a szőlőben megtalálható egyes flavonoidok (miricetin, kempferol és kvercetin) csökkenthetik a koszorúérbetegségek kialakulásának kockázatát (Nuttal, Shanmuganayagam, Vitseva).
 • Krónikus vénás elégtelenségben szenvedő embereken vizsgálták a szőlőmagból kivont proantocianidinek és a kompressziós harisnya hatását együttesen és külön is. A vizsgálatban 23-an vettek részt, közülük 10-en csak kompressziós harisnyát használtak a vénás erekben áramló vér sebességének növelésére, míg 13-an a harisnya mellett szőlőmagkivonatot is kaptak. A kutatók azt találták, hogy a harisnyát és szőlőmagkivonatot is alkalmazó betegeknél a véráramlási sebesség közel kétszeresével növekedett azokhoz képest, mint akiknél csak harisnyát alkalmaztak (a növekedés 2,48 ± 5,05 cm/s volt a „harisnya” csoportban, míg 4,85 ± 5,57 cm/s volt a „harisnya + szőlőmagkivonat” csoportban) (Jung).

További gyógynövények a "VÉNÁK EGÉSZSÉGE" kategóriában

További gyógynövények a "HAJSZÁLEREK EGÉSZSÉGE" kategóriában

 

2. A bőr egészségét és a narancsbőr mértékének csökkentését támogató hatása

 • A vörös szőlő magjának és héjának kivonata kísérletes körülmények között gátolta a kollagenáz és az elasztáz enzimeket. Ez a két enzim a kötőszövet rugalmasságáért felelős anyagok bontásával rontja a bőr rugalmasságát. Ezek az eredmények magyarázatot adhatnak a szőlőmag és -héj bőrfeszesség fenntartásában kifejtett hatására (Wittenauer).

További gyógynövények a "KÖRÖM, HAJ ÉS BŐR EGÉSZSÉGE" kategóriában

 

3. Az egészséges testsúly elérését és megtartását támogató hatása

 • Kísérletesen kimutatták, hogy nemcsak a koleszterinszintet lehetett kedvezően befolyásolni a szőlőmag és -héj adagolásával, hanem a hasi zsír mennyisége is mérsékelhető volt (Kim).
 • Omijabogyóval kombinálva a szőlőhéj és mag csökkentette a testsúlynövekedést, a testzsír mennyiségét és a zsírsejtek méretét. (Cho).

További gyógynövények a "FOGYÁS, TESTSÚLYKONTROLL" kategóriában

 

4. A szív és az érrendszer egészségét és a normál vérnyomást támogató hatása

 • A szőlőmag és héj antioxidáns hatását embereken is kimutatták. Egy vizsgálatban alkalmazásával növelhető volt a vér antioxidáns kapacitása és mérséklődött a koleszterin oxidációja, ami az érelmeszesedéses folyamatok lassulását eredményezheti (Urquiaga).
 • Az érvédelem szempontjából nemcsak az antioxidáns hatás, hanem a koleszterin- és a vérszírszint kedvező irányba befolyásolása is jelentős. Egy metaanalízisben, amelyben több klinikai tanulmány eredményeit összegezték (köztük szőlőmaggal és héjjal végzett vizsgálatokét is), megállapították, hogy a szőlő alapú termékek fogyasztása csökkentette az össz- és LDL-koleszterinszintet (ez utóbbit szokták „rossz koleszterinnek” is nevezni), valamint a vérzsírszintet (Ghaedi).
 • A koleszterin- és vérzsírszintre kifejtett kedvező hatásokat egy olyan vizsgálatban is megfigyelték, amelyben a szőlőmagot és héjat omijabogyóval kombinálva alkalmazták túlsúlyos résztvevőknél (Han).
 • A szőlő magjának és héjának alkalmazásával négyhetes kezelés után csökkenthető volt a trimetilamin-N-oxid szintje a vérben. Erről a vegyületről úgy tartják, hogy több szív-érrendszeri betegség rizikótényezője, így az eredmények arra utalnak, hogy a szőlőmag és héj fogyasztásával csökkenthető ezek kockázata (Annunziata).
 • Egy négyhónapos, kontrollcsoportos vizsgálatban, amelyet metabolikus szindrómában szenvedők részvételével végeztek, a vörösszőlő magjából és héjából készült készítménnyel kezelt csoportban a diasztolés és szisztolés vérnyomás, valamint az éhomi vércukorszint csökkenését figyelték meg a kontrollcsoporthoz viszonyítva (Urquiaga).

További gyógynövények a "SZÍV ÉS ÉRRENDSZER EGÉSZSÉGE" kategóriában

 

5. Az oxidatív stresszel szembeni védelmet támogató hatása

 • A szőlőmag antioxidáns tulajdonságait számos kutatásban igazolták. Egy 300 mg proantocianidinnek megfelelő speciális szőlőmagkivonattal egészséges embereken végzett kutatásban, megnövekedett antioxidáns aktivitás volt kimutatható, míg egy másik készítmény, amely kb. 40% polifenolt tartalmaz szintén növelte az antioxidáns aktivitást, és emellett csökkentette a fehérjék és az LDL koleszterin oxidációját egészséges résztvevők esetében (Nuttal, Rao).
 • Előzetes vizsgálatok arra utalnak, hogy a szőlőmag proantocianidinjei nagyobb védelmet nyújthatnak a szabad gyökök által kiváltott lipidperoxidáció és a DNS-károsodás ellen, mint az E-vitamin, a C-vitamin kombinációja, valamint ezen vitaminok béta karotinnal együtt alkalmazva (Bagchi).

További gyógynövények a "POLIFENOLOKBAN GAZDAG" kategóriában

 

vörös szőlő mag és héj


További vörös szőlővel végzett kutatások

 • Szellemi teljesítményt fokozó hatás: Egy szőlőbogyó-kivonatot tartalmazó készítménnyel idős, egyébként egészséges egyéneken a szellemi teljesítményt fokozó hatást mutattak ki Olaszországban pár hetes kezelés után, egyúttal a szorongás és a depresszív tünetek mérséklődése is megfigyelhető volt (Calapai).
 • Nyugtató hatás: Egy másik olaszországi vizsgálatban, amelyben menopauzában lévő nők egyik csoportja rezveratrollal kiegészített szójakivonatot kapott, azt találták, hogy a placebokezeléshez képest a növényi kivonatot szedő résztvevőknek javult az alvásminősége. (Davinelli).
 • Szorongásoldó hatás: Poszttraumás stressz szindrómás állatokon végzett kísérletben igazolták a szőlőhéjban nagy mennyiségben jelenlévő rezveratrol szorongáscsökkentő hatását (Li). Egy másik kísérletben a szőlő héj és mag keveréke is kiváltotta ugyanezt a hatást. (Patki). Szintén igazolták a rezveratrol antidepresszáns hatását (Moore).
 • Májvédő hatás: A szőlőtörköly (mag és héj) májvédő hatását kísérletesen igazolták. Ez valószínűleg antioxidáns hatásával függ össze, melynek révén csökkenti a lipidek peroxidációját és normál értéken tartja a máj antioxidáns enzimeinek szintjét. (Murthy). A májvédő hatást állatkísérletekben is igazolták, ahol zsírmájellenes hatást is megfigyeltek (Daniel).
 • Vércukorszintet csökkentő hatása: Egy klinikai vizsgálatban, amelyben a szőlőmag és héj hatásait vizsgálták túlsúlyos egyéneken, azt találták, hogy a kezeléssel hat hét alatt mérsékelhető az inzulinrezisztencia. (Martínez-Maqueda). Egy vizsgálatban, amelyben a szőlőtörköllyel kiegészített hamburgerhúsok egészségre kifejtett hatását vizsgálták normál hamburgerhúsokhoz képest, megállapítottak, hogy a növényi anyagot is tartalmazó termékek fogyasztásával csökkenthető volt az éhomi vércukorszint és javult az inzulinérzékenység (Urquiaga). Az éhomi vércukorszintre és az inzulinérzékenységre kifejtett kedvező hatás már egyetlen adag, vörösszőlő-törkölyt tartalmazó ital elfogyasztásával is kiváltható volt (Costabile). A vércukorszintre kifejtett kedvező hatás részben azzal magyarázható, hogy a szőlőmag és héj készítmények gátolják a keményítő bontásában szerepet játszó glikozidáz enzimet (Hogan).

Népgyógyászati alkalmazása

A vörös szőlő héjának és magjának népgyógyászati felhasználása igen széles körű: fizikai (sport) teljesítmény növelése, életkorral járó makuladegeneráció javítása, bőrfeszesség megőrzése, gondolkodási képességek javítása, magas koleszterinszint csökkentése, menopauzás tünetek enyhítése, izomláz csökkentése, premenstruációs szindróma tüneteinek enyhítése, a máj és az erek egészségének megőrzése, magas vércukorszint csökkentése.​

vörös szőlő mag


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • 12 éves kor felett, valamint terhesség és szoptatás időszakában is fogyasztható!
 • C-vitaminnal együtt fogyasztva növelheti a vérnyomást.
 • Emésztőrendszeri panaszok megjelenése esetén csökkentse a napi adagot!
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget nem lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Termékminőség

BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL

Termékünket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le.ACRLAB tanúsított minőség
 

"ACRLAB" MINŐSÉGTANÚSÍTÓ VÉDJEGY

A laboratóriumi vizsgálatokban állandó partnerünk az ACCREDIT Laboratórium Kft, amely az ACRLAB minőségtanúsító védjegy használatát minden esetben gyártási tételenként engedélyezi. A termékkel kapcsolatos részletes analitikai vizsgálatok eredményei letölthetők a laboratórium honlapjáról ide kattintva.

Gyártásunk minőségbiztosítási folyamatairól ide kattintva olvashat bővebben.A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék.


vörös szőlő mag és héj

Kosárba


ADAGOLÁS Naponta 2x1-2 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.)
ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 650 mg vörös szőlő mag és héj (Vitis viniferae semen cum pericarpium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Link az értékelési szabályokra

Vélemények

4.92
12 értékelés
5
(11)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2024. 07. 10.
Imádom a javallat termékeit!
Napi 2*1 ahogyan én használom!
Szép bőr, egészséges belső!
Köszönöm szépen!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2024. 02. 06.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 10. 07.
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 08. 19.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 06. 29.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 17.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 14.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 07.
Könnyen használható, rokonszenves a honlapjuk, gyors szállítás.
Hatásos.
Máskor is rendelek még.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 01. 30.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 12. 23.
Szuper
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 12. 19.
Az eddigi tapasztalatok alapján nagyon jó!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 12. 05.

A vörös szőlőről

Hatóanyagai

 • A vörös szőlő magjának és héjának kémiai összetétele eltérő.
 • A szőlőmag legnagyobb mennyiségben (40%) rostot, mintegy 15% olajat, 10% fehérjét és 7% polifenolos vegyületet, valamint egyéb antioxidánsokat (pl. E-vitamint) tartalmaz.
 • A szőlőmaghéj fő specifikus összetevői a termés színéért is felelős antocián-származékok, valamint a rezveratrol (ezek is a polifenolok csoportjába tartoznak). Az antociánok nagy mennyiségben a vörös szőlő héjában találhatóak meg (Zhao).

 

Története

 • A bortermő szőlő őse Európában és Ázsiában őshonos növény.
 • A bortermő szőlő számos nemesített változatát világszerte termesztik, elsősorban bor- és élelmiszeripari célokra. Gyógyászati célra elsőként a szőlő levelét alkalmazták, amely érvédő hatással rendelkezik.
 • Újabban a szőlő magját és héját is felhasználják egészségvédő céllal. Értékét elsősorban specifikus szerkezetű polifenoljaik adják. 

 

Elterjedése

 • A bortermő szőlő Eurázsiából származik, de fehér és vörös változatait ma már világszerte termesztik.

 

Leírása

 • A bortermő szőlő fás szárú, indás, kacsokkal kapaszkodó kúszó kultúrnövény. Levelei karéjosak, fürtös bogyótermései sárga, zöldes vagy vöröses-lilás színűek. 

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(28)
2.390 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(27)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(26)
2.390 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(9)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
2.590 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés