Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

Vörös szőlő mag és héj

Ár:
2.190 Ft
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
1.890 Ft / db

60 db szuperfinom instant gyógynövényport tartalmazó étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

A vörös szőlő mag és héj hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

1. Támogatja az egészséges vérkeringést a vénákban és a hajszálerekben.

2. Hozzájárul a bőr egészséges megjelenéséhez, valamint a narancsbőr csökkentéséhez.

3. Segíti az egészséges testsúly elérését és megtartását.

4. Támogatja a szív és az érrendszer egészségét és hozzájárul az egészséges vérnyomás fenntartásához.

5. Hozzájárul a sejtek egészséges működéséhez és azok oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2024. február 23.
Hűségpontok: 219
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (11)
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VÁSÁRLOM MEG

Részletes ismertető

Ezért ajánljuk:


A termék kedvezményes áron vásárolható meg:

A vörös szőlő mag és héj egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a vörös szőlő magjára és héjára általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását ⇒ További részletek

 

1. A vénák és a hajszálerek keringését támogató hatása

 • A szőlőben található polifenolok számos előnyös élettani hatással rendelkeznek, többek között antioxidáns és értágító hatásokkal. A szív jobb vérellátottságából és az egészségesebb véráramlásból adódóan így csökkenthet a szívbetegségek kialakulásának esélye. A szőlőben található katechinek gátolják az LDL koleszterin oxidációját, míg a tanninok értágító hatásúak. Kutatások alapján a szőlőben megtalálható egyes flavonoidok (miricetin, kempferol és kvercetin) csökkenthetik a koszorúérbetegségek kialakulásának kockázatát (Nuttal, Shanmuganayagam, Vitseva).
 • Krónikus vénás elégtelenségben szenvedő embereken vizsgálták a szőlőmagból kivont proantocianidinek és a kompressziós harisnya hatását együttesen és külön is. A vizsgálatban 23-an vettek részt, közülük 10-en csak kompressziós harisnyát használtak a vénás erekben áramló vér sebességének növelésére, míg 13-an a harisnya mellett szőlőmagkivonatot is kaptak. A kutatók azt találták, hogy a harisnyát és szőlőmagkivonatot is alkalmazó betegeknél a véráramlási sebesség közel kétszeresével növekedett azokhoz képest, mint akiknél csak harisnyát alkalmaztak (a növekedés 2,48 ± 5,05 cm/s volt a „harisnya” csoportban, míg 4,85 ± 5,57 cm/s volt a „harisnya + szőlőmagkivonat” csoportban) (Jung).

 

2. A bőr egészségét és a narancsbőr mértékének csökkentését támogató hatása

 • A vörös szőlő magjának és héjának kivonata kísérletes körülmények között gátolta a kollagenáz és az elasztáz enzimeket. Ez a két enzim a kötőszövet rugalmasságáért felelős anyagok bontásával rontja a bőr rugalmasságát. Ezek az eredmények magyarázatot adhatnak a szőlőmag és -héj bőrfeszesség fenntartásában kifejtett hatására (Wittenauer).

 

3. Az egészséges testsúly elérését és megtartását támogató hatása

 • Kísérletesen kimutatták, hogy nemcsak a koleszterinszintet lehetett kedvezően befolyásolni a szőlőmag és -héj adagolásával, hanem a hasi zsír mennyisége is mérsékelhető volt (Kim).
 • Omijabogyóval kombinálva a szőlőhéj és mag csökkentette a testsúlynövekedést, a testzsír mennyiségét és a zsírsejtek méretét. (Cho).

 

4. A szív és az érrendszer egészségét és a normál vérnyomást támogató hatása

 • A szőlőmag és héj antioxidáns hatását embereken is kimutatták. Egy vizsgálatban alkalmazásával növelhető volt a vér antioxidáns kapacitása és mérséklődött a koleszterin oxidációja, ami az érelmeszesedéses folyamatok lassulását eredményezheti (Urquiaga).
 • Az érvédelem szempontjából nemcsak az antioxidáns hatás, hanem a koleszterin- és a vérszírszint kedvező irányba befolyásolása is jelentős. Egy metaanalízisben, amelyben több klinikai tanulmány eredményeit összegezték (köztük szőlőmaggal és héjjal végzett vizsgálatokét is), megállapították, hogy a szőlő alapú termékek fogyasztása csökkentette az össz- és LDL-koleszterinszintet (ez utóbbit szokták „rossz koleszterinnek” is nevezni), valamint a vérzsírszintet (Ghaedi).
 • A koleszterin- és vérzsírszintre kifejtett kedvező hatásokat egy olyan vizsgálatban is megfigyelték, amelyben a szőlőmagot és héjat omijabogyóval kombinálva alkalmazták túlsúlyos résztvevőknél (Han).
 • A szőlő magjának és héjának alkalmazásával négyhetes kezelés után csökkenthető volt a trimetilamin-N-oxid szintje a vérben. Erről a vegyületről úgy tartják, hogy több szív-érrendszeri betegség rizikótényezője, így az eredmények arra utalnak, hogy a szőlőmag és héj fogyasztásával csökkenthető ezek kockázata (Annunziata).
 • Egy négyhónapos, kontrollcsoportos vizsgálatban, amelyet metabolikus szindrómában szenvedők részvételével végeztek, a vörösszőlő magjából és héjából készült készítménnyel kezelt csoportban a diasztolés és szisztolés vérnyomás, valamint az éhomi vércukorszint csökkenését figyelték meg a kontrollcsoporthoz viszonyítva (Urquiaga).

 

5. Az oxidatív stresszel szembeni védelmet támogató hatása

 • A szőlőmag antioxidáns tulajdonságait számos kutatásban igazolták. Egy 300 mg proantocianidinnek megfelelő speciális szőlőmagkivonattal egészséges embereken végzett kutatásban, megnövekedett antioxidáns aktivitás volt kimutatható, míg egy másik készítmény, amely kb. 40% polifenolt tartalmaz szintén növelte az antioxidáns aktivitást, és emellett csökkentette a fehérjék és az LDL koleszterin oxidációját egészséges résztvevők esetében (Nuttal, Rao).
 • Előzetes vizsgálatok arra utalnak, hogy a szőlőmag proantocianidinjei nagyobb védelmet nyújthatnak a szabad gyökök által kiváltott lipidperoxidáció és a DNS-károsodás ellen, mint az E-vitamin, a C-vitamin kombinációja, valamint ezen vitaminok béta karotinnal együtt alkalmazva (Bagchi).

vörös szőlő mag és héj


További vörös szőlővel végzett kutatások

 • Szellemi teljesítményt fokozó hatás: Egy szőlőbogyó-kivonatot tartalmazó készítménnyel idős, egyébként egészséges egyéneken a szellemi teljesítményt fokozó hatást mutattak ki Olaszországban pár hetes kezelés után, egyúttal a szorongás és a depresszív tünetek mérséklődése is megfigyelhető volt (Calapai).
 • Nyugtató hatás: Egy másik olaszországi vizsgálatban, amelyben menopauzában lévő nők egyik csoportja rezveratrollal kiegészített szójakivonatot kapott, azt találták, hogy a placebokezeléshez képest a növényi kivonatot szedő résztvevőknek javult az alvásminősége. (Davinelli).
 • Szorongásoldó hatás: Poszttraumás stressz szindrómás állatokon végzett kísérletben igazolták a szőlőhéjban nagy mennyiségben jelenlévő rezveratrol szorongáscsökkentő hatását (Li). Egy másik kísérletben a szőlő héj és mag keveréke is kiváltotta ugyanezt a hatást. (Patki). Szintén igazolták a rezveratrol antidepresszáns hatását (Moore).
 • Májvédő hatás: A szőlőtörköly (mag és héj) májvédő hatását kísérletesen igazolták. Ez valószínűleg antioxidáns hatásával függ össze, melynek révén csökkenti a lipidek peroxidációját és normál értéken tartja a máj antioxidáns enzimeinek szintjét. (Murthy). A májvédő hatást állatkísérletekben is igazolták, ahol zsírmájellenes hatást is megfigyeltek (Daniel).
 • Vércukorszintet csökkentő hatása: Egy klinikai vizsgálatban, amelyben a szőlőmag és héj hatásait vizsgálták túlsúlyos egyéneken, azt találták, hogy a kezeléssel hat hét alatt mérsékelhető az inzulinrezisztencia. (Martínez-Maqueda). Egy vizsgálatban, amelyben a szőlőtörköllyel kiegészített hamburgerhúsok egészségre kifejtett hatását vizsgálták normál hamburgerhúsokhoz képest, megállapítottak, hogy a növényi anyagot is tartalmazó termékek fogyasztásával csökkenthető volt az éhomi vércukorszint és javult az inzulinérzékenység (Urquiaga). Az éhomi vércukorszintre és az inzulinérzékenységre kifejtett kedvező hatás már egyetlen adag, vörösszőlő-törkölyt tartalmazó ital elfogyasztásával is kiváltható volt (Costabile). A vércukorszintre kifejtett kedvező hatás részben azzal magyarázható, hogy a szőlőmag és héj készítmények gátolják a keményítő bontásában szerepet játszó glikozidáz enzimet (Hogan).

Népgyógyászati alkalmazása

A vörös szőlő héjának és magjának népgyógyászati felhasználása igen széles körű: fizikai (sport) teljesítmény növelése, életkorral járó makuladegeneráció javítása, bőrfeszesség megőrzése, gondolkodási képességek javítása, magas koleszterinszint csökkentése, menopauzás tünetek enyhítése, izomláz csökkentése, premenstruációs szindróma tüneteinek enyhítése, a máj és az erek egészségének megőrzése, magas vércukorszint csökkentése.​

vörös szőlő mag


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • 12 éves kor felett, valamint terhesség és szoptatás időszakában is fogyasztható!
 • C-vitaminnal együtt fogyasztva növelheti a vérnyomást.
 • Emésztőrendszeri panaszok megjelenése esetén csökkentse a napi adagot!
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget nem lépje túl!
 • Kisgyermekek elöl elzárva tartandó!

Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.

Minőségi tanúsítvány letöltése gyártási tételszám szerint, amely megtalálható a termék dobozának nyakán, a minőségmegőrzési idő alatt:
00405, 08201, 08202

 

vörös szőlő mag és héj

Kosárba


ADAGOLÁS Naponta 2x1-2 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 650 mg vörös szőlő mag és héj (Vitis viniferae semen cum pericarpium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Link az értékelési szabályokra

Vélemények

4.91
11 értékelés
5
(10)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2024. 02. 06.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 10. 07.
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 08. 19.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 06. 29.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 17.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 14.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 07.
Könnyen használható, rokonszenves a honlapjuk, gyors szállítás.
Hatásos.
Máskor is rendelek még.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 01. 30.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 12. 23.
Szuper
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 12. 19.
Az eddigi tapasztalatok alapján nagyon jó!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 12. 05.

A vörös szőlőről

Hatóanyagai

 • A vörös szőlő magjának és héjának kémiai összetétele eltérő.
 • A szőlőmag legnagyobb mennyiségben (40%) rostot, mintegy 15% olajat, 10% fehérjét és 7% polifenolos vegyületet, valamint egyéb antioxidánsokat (pl. E-vitamint) tartalmaz.
 • A szőlőmaghéj fő specifikus összetevői a termés színéért is felelős antocián-származékok, valamint a rezveratrol (ezek is a polifenolok csoportjába tartoznak). Az antociánok nagy mennyiségben a vörös szőlő héjában találhatóak meg (Zhao).

 

Története

 • A bortermő szőlő őse Európában és Ázsiában őshonos növény.
 • A bortermő szőlő számos nemesített változatát világszerte termesztik, elsősorban bor- és élelmiszeripari célokra. Gyógyászati célra elsőként a szőlő levelét alkalmazták, amely érvédő hatással rendelkezik.
 • Újabban a szőlő magját és héját is felhasználják egészségvédő céllal. Értékét elsősorban specifikus szerkezetű polifenoljaik adják. 

 

Elterjedése

 • A bortermő szőlő Eurázsiából származik, de fehér és vörös változatait ma már világszerte termesztik.

 

Leírása

 • A bortermő szőlő fás szárú, indás, kacsokkal kapaszkodó kúszó kultúrnövény. Levelei karéjosak, fürtös bogyótermései sárga, zöldes vagy vöröses-lilás színűek. 

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(28)
2.390 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(18)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(20)
2.390 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(8)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
2.590 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés