További képek



Vörös szőlő mag
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
1.990 Ft / db
|
|
60 db étrend-kiegészítő kapszula, A vörös szőlő mag hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai: 1. Támogatja az egészséges vérkeringést a vénákban és a hajszálerekben. 2. Hozzájárul a bőr egészséges megjelenéséhez. 4. Hozzájárul a sejtek egészséges működéséhez és azok oxidatív stresszel szembeni védelméhez. |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható kézbesítés: | 2025. március 11. |
Hűségpontok: | 229 |
Átlagos értékelés: |
![]() |
|
Részletes ismertető
Miért ajánljuk?
- Kimagasló mennyiségű vörös szőlő magot (650 mg) tartalmazó kapszula!
- A kapszulákban lévő szuperfinom gyógynövénypor általános előnyei:
- nagyobb biológiai hozzáférhetőség és aktivitás (kisebb mennyiség is elegendő),
- jobb oldhatóság, több vízoldható rost,
- magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
- erősebb antioxidáns hatás,
- elnyújtott felszívódás, kiegyensúlyozott támogatás,
- teljes hatóanyagspektrum.
- Adalékanyag- és kivonószermentes, a kapszulák a gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak.
- Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
- A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
A termék kedvezményes áron vásárolható meg:
a SZÉPSÉG MAX
és a VÉNÁK MAX csomagban!
Miért ajánljuk?
- A vörös szőlő magja egy sokoldalú élettani hatással rendelkező étrend-kiegészítő anyag, mivel nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatású polifenolokat. A kutatások alapján emiatt is segíti az egészséges vérkeringést a vénákban, és járul hozzá a szív megfelelő működéséhez és a normál vérnyomás fenntartásához, valamint ennek is köszönhető a bőr egészséges megjelenését támogató hatása. ⇒ Részletes tájékoztató a terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos állításokról.
A vörös szőlő mag élettani (fiziológiai) hatásai
1. A vénák és a hajszálerek keringését támogató hatása
- A szőlőben található polifenolok számos előnyös élettani hatással rendelkeznek. Antioxidáns hatásuk közismert, de a kutatások szerint javítják a szív vérellátottságát és a vérkeringést is. A szőlőben található katechinek gátolják az LDL koleszterin oxidációját, míg a tanninok értágító hatásúak. Kutatások alapján a szőlőben megtalálható egyes flavonoidok (miricetin, kempferol és kvercetin) szintén kedvező hatásúak a szív egészségére (Nuttal, Shanmuganayagam, Vitseva).
- A szőlőmagból kivont proantocianidinek és a kompressziós harisnya hatását együttesen és külön is vizsgálták a vénák egészségére. A vizsgálatban 23-an vettek részt, közülük 10-en csak kompressziós harisnyát használtak a vénás erekben áramló vér sebességének növelésére, míg 13-an a harisnya mellett szőlőmagkivonatot is kaptak. A kutatók azt találták, hogy a harisnyát és szőlőmagkivonatot is alkalmazó személyeknél a véráramlási sebesség közel kétszeresével növekedett azokhoz képest, mint akiknél csak harisnyát alkalmaztak (Jung).
További gyógynövények a "VÉNÁK EGÉSZSÉGE"
és a "HAJSZÁLEREK EGÉSZSÉGE" kategóriában
2. A bőr egészségét támogató hatása
- A vörös szőlő magjának és héjának kivonata laboratóriumi körülmények között gátolta a kollagenáz és az elasztáz enzimeket. Ez a két enzim a kötőszövet rugalmasságáért felelős anyagokat bontja le. Gátlásuk segíthet a bőr rugalmasságának megőrzésében. Ezek az eredmények magyarázatot adhatnak a szőlőmag és -héj bőrfeszesség fenntartásában kifejtett hatására (Wittenauer).
További gyógynövények a "KÖRÖM, HAJ ÉS BŐR EGÉSZSÉGE" kategóriában
3. A szív és az érrendszer egészségét és a normál vérnyomást támogató hatása
- A szőlőmag és -héj antioxidáns hatását embereken is kimutatták. Alkalmazásával növelhető volt a vér antioxidáns kapacitása és mérséklődött a koleszterin oxidációja, ami közvetlenül befolyásolja a koleszterin-anyagcserérét is (Urquiaga).
- Az érvédelem szempontjából nemcsak az antioxidáns hatása jelentős, hanem a koleszterin- és a vérszírszint szabályozásában betöltött szerepe is. Egy metaanalízisben, amelyben több klinikai tanulmány eredményeit összegezték (köztük szőlőmaggal és -héjjal végzett vizsgálatokét is), megállapították, hogy a szőlő alapú termékek segítették az össz- és LDL-koleszterinszint, valamint a vérzsírszint egészséges szinten tartását (Ghaedi).
- A koleszterin- és vérzsírszintre kifejtett kedvező hatásokat egy olyan vizsgálatban is megfigyelték, amelyben a szőlőmagot és -héjat omijabogyóval kombinálva alkalmazták túlsúlyos résztvevőknél (Han).
- A szőlő magjának és héjának alkalmazásával négyhetes kezelés után csökkenthető volt a trimetilamin-N-oxid szintje a vérben. Erről a vegyületről úgy tartják, hogy fontos az alacsony szinten tartása a szív és érrendszer egészségének megőrzése érdekében (Annunziata).
- Egy négyhónapos, kontrollcsoportos vizsgálatban a vörösszőlő magjából és -héjából készült készítménnyel kezelt csoportban a diasztolés és szisztolés vérnyomás, valamint az éhomi vércukorszint is kedvezőbb irányba változott, mint a kontrollcsoportban (Urquiaga).
További gyógynövények a "SZÍV ÉS ÉRRENDSZER EGÉSZSÉGE" kategóriában
4. Az oxidatív stresszel szembeni védelmet támogató hatása
- A szőlőmagban levő anyagok antioxidáns tulajdonságait számos kutatásban igazolták. Egy 300 mg proantocianidinnek megfelelő speciális szőlőmagkivonattal, egészséges embereken végzett kutatásban megnövekedett antioxidáns aktivitást figyeltek meg, míg egy másik készítmény, amely kb. 40% polifenolt tartalmazott, szintén növelte az antioxidáns aktivitást és emellett csökkentette a fehérjék és az LDL-koleszterin oxidációját az egészséges résztvevők szervezetében (Nuttal, Rao).
- Egy laboratóriumi vizsgálatban a szőlőtörkölyben levő antioxidáns anyagok májvédő hatását is igazolták. Ezek az anyagok feltehetően csökkentik a lipidek peroxidációját és segítenek fenntartani a máj antioxidáns enzimjeinek normál szintjét (Murthy). A májvédő hatást állatkísérletekben is alátámasztották, ahol zsírmájellenes hatást is megfigyeltek, amely szintén antioxidáns tulajdonságával függhet össze (Daniel).
- Laboratóriumi vizsgálatok arra utalnak, hogy a szőlőmag proantocianidinjei nagyobb védelmet nyújthatnak a szabad gyökök által kiváltott lipidperoxidáció és a DNS-károsodás ellen, mint az E-vitamin, a C-vitamin kombinációja, valamint ezen vitaminok béta karotinnal együtt alkalmazva (Bagchi).
További gyógynövények a "POLIFENOLOKBAN GAZDAG" kategóriában
Figyelmeztetések
Emésztőrendszeri panaszok megjelenése esetén csökkentse a napi adagot!
- A szőlőmag és az ezekből készült kivonatok fogyasztása általában jól tolerálhatónak bizonyultak a klinikai kutatásokban. Nagyon ritkán ugyan előfordultak emésztőrendszeri panaszok, ám ezek a tünetek nagyjából hasonló arányban jelentkeztek a placebo készítményt kapó csoportnál is (Bernstein, Ward, Berry, Moon, de Lange).
12 éves kor felett, valamint terhesség és szoptatás időszakában is fogyasztható!
- A vörös szőlő gyümölcsét (ezzel együtt magját is) élelmiszerként fogyasztjuk, fogyasztásának nincs ismert kockázata. Gyermekek körében az étrendi mennyiséget meghaladó fogyasztás biztonságosságáról 12 éves kor feletti korcsoportokból van adat a szőlőmag kivonat esetében (napi 100 mg kivonat fogyasztása esetén). A termék fogyasztását a javasolt adagolás betartása mellett terhesség és szoptatás alatt is ajánljuk (Mottaghi).
C-vitaminnal együtt fogyasztva növelheti a vérnyomást.
- Egy kutatásban 1000 mg szőlőmagkivonat (polifenol-koncentrátum) 500 mg C-vitaminnal történő egyidejű fogyasztásakor vérnyomás-ingadozás és vérnyomás-emelkedés volt tapasztalható mind a szisztolés, mind a diasztolés értékekben, magas vérnyomásban szenvedő betegeknél. Amennyiben a két készítményt külön fogyasztották, ez a hatás nem jelentkezett. Ezért nem zárható ki, hogy a termék növelheti a vérnyomást C-vitaminnal együtt fogyasztva (Ward).
Fogyasztás időtartama
- Nem ismert olyan hatás, amely miatt indokolt lenne a vörös szőlő mag fogyasztásának időbeli korlátozása.
A felsorolt lehetséges mellékhatásokon, kölcsönhatásokon és ellenjavallatokon kívül a tudomány mai állása szerint nem ismert más számottevő kockázat a vörös szőlő mag fogyasztásával kapcsolatban a megadott adagolás mellett.
Étrend-kiegészítők kötelező figyelmeztetései
- Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
- A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék. Notifikációs szám: 35308/2024
|
Érzékszervi jellemzők
* Általános tájékoztató az alkalmazott grafikai jelölésekről (ikonokról)
Adagolás, fogyasztás, összetevők
ADAGOLÁS | Naponta 2 alkalommal 1-2 kapszula. |
FOGYASZTÁS | Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve. Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát 2 dl forró, de legalább 50-60 Celsius-fokos (csapmeleg) vízzel felöntve és teaként fogyasztva. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból! Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalmát mézbe, gyümölcslébe, turmixba, joghurtba, olajba stb. keverve. |
ÖSSZETEVŐK | Kapszulánként 650 mg vörös szőlő mag (Vitis viniferae semen) NaturMill® szuperfinom gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin. |
Vélemények













Hatásos.
Máskor is rendelek még.




A vörös szőlőről
Hatóanyagai
- A szőlőmag legnagyobb mennyiségben (40%) rostot, mintegy 15% olajat, 10% fehérjét és 7% polifenolos vegyületet, valamint egyéb antioxidánsokat (pl. E-vitamint) tartalmaz.
Története
- A bortermő szőlő őse Európában és Ázsiában őshonos növény.
- A bortermő szőlő számos nemesített változatát világszerte termesztik, elsősorban bor- és élelmiszeripari célokra. Gyógyászati célra elsőként a szőlő levelét alkalmazták, amely érvédő hatással rendelkezik.
- Újabban a szőlő magját is felhasználják egészségvédő céllal. Értékét elsősorban specifikus szerkezetű polifenoljaik adják.
Elterjedése
- A bortermő szőlő Eurázsiából származik, de fehér és vörös változatait ma már világszerte termesztik.
Leírása
- A bortermő szőlő fás szárú, indás, kacsokkal kapaszkodó kúszó kultúrnövény. Levelei karéjosak, fürtös bogyótermései sárga, zöldes vagy vöröses-lilás színűek.