Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

SZIBÉRIAI GINSZENG

Ár:
2.190 Ft

60 db szuperfinom instant gyógynövényport tartalmazó étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből. 

A szibériai ginszeng (tajgagyökér) egészségügyi hatásai:

1. Adaptogén hatása révén segít csökkenteni a testi és szellemi kimerültséget, fáradtságot.

2. Támogatja az immunrendszer egészségét.

3. Hozzájárul az egészséges vérkeringés fenntartásához: segíti az optimális szellemi teljesítmény elérését, az éberség fenntartását.

Hűségpontok: 219
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. szeptember 26.
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VÁSÁRLOM MEG

Részletes ismertető

Ezért ajánljuk:


A szibériai ginszeng egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a szibériai ginszengre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek

 

1. Adaptogén, testi és szellemi kimerültséget, fáradtságot csökkentő hatása

 • Az adaptogén gyógynövények, mint a szibériai ginszeng (más néven tajgagyökér, eleuthero, tajga ginzeng), növelik az érzelmi, kémiai és fizikai traumákkal szembeni ellenállást, valamint csökkenti a szorongást, gyengeséget, mentális kimerültséget és fáradtságot. Az adaptogénekről kimutatták, hogy javítják a szellemi és fizikai teljesítményt, és csökkentik a stressz káros hatásait. (Daley) A vizsgálatok azt mutatják, hogy az szibériai ginszeng adaptogén hatása hipotalamusz- hipofízís-mellékvese (HPA) tengelyen keresztül hat, ami csökkenti vagy normalizálja a nitrogén-monoxid (NO) és a kortizol szintjét (Wilson). A HPA tengely modulációja az immunitással, hormonokkal és stresszel kapcsolatos egyensúlyhiányokat is módosíthatja. A legtöbb adaptogén szorongásoldó és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik (Provino).
 • Egy kínai szabadidős sportolókkal végzett vizsgálatban egy 400 mg-os speciális porított szibériai ginszeg gyökér kapszula napi kétszeri, 8 héten át tartó bevétele 23%-kal növelte a kerékpározási állóképességet és 12%-kal a maximális oxigénfogyasztást a placebóhoz képest (Kuo).
 • Egy középkorú embereken végzett klinikai vizsgálatban a szibérigai ginszeng napi kétszeri fogyasztása 325 mg-os adagban javította a szelektív memóriát a placebóval összehasonlítva (Winther). Egy másik, japán, egészséges felnőtteken végzett vizsgálatban a szibériai ginszenget nagy mennyiségben tartalmazó kombinációs készítmény 12 héten keresztül történő fogyasztása memóriateszten javította az alakzatok felidézését a placebóval összehasonlítva (Tohda).
 • Egy egészséges férfiakon végzett kis klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy a szibériai ginszeng gyökér porított, poliszacharidokban gazdag kivonatának egy üvegnyi elfogyasztása alkoholfogyasztás előtt és után mérsékelten csökkenti a másnaposság súlyosságát a placebóval összehasonlítva (Bang).
 • Egy idős önkénteseken végzett olaszországi klinikai vizsgálatban a napi 300 mg szibériai ginszeng bevétele 4 héten keresztül javította a szociális együttműködést és a mentális jólétet a placebóval összehasonlítva (Cicero és mtsai.).
 • Egy egészséges, 20-68 éves, huzamosabb ideig stresszes nőkön végzett jereváni vizsgálatban a szibériai ginszeng más gyógynövényekkel kombinálva javította a figyelmet, illetve a kognitív sebességet és pontosságot a placebóval összehasonlítva (Aslanyan és mtsai.).
 • Állatkutatásban az szibériai ginszeng megnövelte a kifáradásig tartó az úszási időt, gátolta a természetes ölősejtek aktivitásának csökkenését és a kortikoszteroidok szintjének emelkedését (Yoshiyuki és mtsa.). Kimutatták, hogy az eleutherozidok csökkenti a fizikai és szellemi fáradtságot (Hunag és mtsai.).

 

Immunrendszert támogató hatása

 • Laboratóriumi körülmények között a szibériai ginszeng gátolta az RNS-vírusok, a humán rhinovírus (HRV), a légúti syncytial vírus (RSV) és az influenza A vírus produktív replikációját (Glatthaar-Saalmuller és mtsai.).
 • Egy visszatérő genitális herpeszfertőzésben szenvedő betegeken végzett klinikai vizsgálat azt mutatta, hogy egy napi napi 400 mg-os, 0,3%-os eleutherozidot tartalmazó kapszula legalább 3 hónapig történő bevétele csökkenti a fertőzés gyakoriságát, súlyosságát és időtartamát placebóval összehasonlítva (Williams).
 • Egyes klinikai kutatások azt mutatják, hogy az szibériai ginszeg kombinációs készítményként szájon át történő bevétele csökkenti a megfázáshoz kapcsolódó tüneteket, ha a tünetek megjelenésétől számított 72 órán belül elkezdik szedését. Egyes tünetek 2 napos kezelés után javulhatnak; azonban jellemzően 4-5 napos kezelés szükséges a tünetek maximális enyhüléséhez (Melchoir és mtsai., Gabrielian és mtsai., Poolsup és mtsai.).
 • További vizsgálatban kimutatták, hogy az előbbi kombinációs készítmény jobban enyhítette a megfázáshoz kapcsolódó tüneteket gyerekeknél, mint az bíbor kasvirág vagy a placebo (Spasov és mtsai.)
 • Szövődménymentes felső légúti fertőzésben szenvedő felnőtteken végzett klinikai kutatások azt mutatják, hogy a napi szibériai ginszeng kombinációs formában 6 napon át tartó bevétele csökkenti a köhögés súlyosságát és gyakoriságát, valamint az orrdugulás mértékét a brómhexinhez képest. Ezenkívül a kombinált készítményt szedő betegek átlagosan két nappal hamarabb gyógyultak meg, mint a brómhexint szedők (Narimanian és mtsai.). 
 • Egy másik szibériai ginszenget tartalmazó készítmény napi háromszor fogyasztása öt napon át szintén csökkentette felső légúti fertőzés tüneteit. A betegszabadság napjainak számát 2-re csökkentette, míg a placebocsoportban ugyanez 3 nap volt. Ezzel együtt a 3. napon felépült betegek teljes számát 75%-ra növelte, szemben a placebót szedők 55%-ával (Narimanian és mtsai.).
 • Influenzás felnőtteken végzett előzetes klinikai kutatások azt mutatják, hogy a napi háromszor, 3-5 napon keresztül fogyasztott szibériai ginszeng más gyógynövényekkel kombinálva gyorsabban enyhítette az influenzás a tüneteket, mint az amantadin (influenza A vírusfertőzés megelőzésére és kezelésére alkalmas hatóanyag). Ez a kombinációs készítmény az amantadinnal összehasonlítva csökkentette az influenza utáni szövődmények, például az orrmelléküreg-gyulladás vagy a hörghurut kockázatát is (Kulichenko).
 • Akut, nem specifikus tüdőgyulladásban szenvedő felnőtteknél végzett előzetes klinikai kutatások azt mutatták, hogy a hagyományos kezelés mellett a szibériai ginszeng fogyasztása 15 napon keresztül más gyógynövényekkel kombinálva, csökkenti a betegség időtartamát, az antibiotikus kezelés szükségességét és javítja az életminőséget azokhoz a betegekhez képest, akik csak hagyományos kezelésben részesültek (Narimanian és mtsai.).

 

Vérkeringést támogató hatása

 • Szívbetegségben szenvedő felnőtteknél a kamrai potenciál javult a szibériai ginszeng fogyasztása (Shang és mtsai.).
 • Állatkísérletben az szibériai ginszeng kivonat megelőzte a stressz által kiváltott szívkárosodást (Maslov és mtsai.).
 • Egy 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőtteken végzett klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy a szibériai ginszeg kivonatának 3 hónapon keresztül tartó fogyasztása átlagosan 36 mg/dl-rel csökkenti az éhomi glükózszintet. A vizsgálatban az étkezés után mért vércukorszint átlagosan 35 mg/dl-lel, a glikált hemoglobin (HbA1c) átlagosan 0,8, a trigliceridek átlagosan 106 mg/dl-el, az összkoleszterin pedig átlagosan 21 mg/dl-el csökkent a placebóval összehasonlítva. A vizsgálatban részt vevőknél megfigyelték a diabéteszes neuropátia szubjektív tüneteinek csökkenését is, a placebóval szemben. A vércukorszintet csökkentő hatás feltehetően annak köszönhető, hogy az eleutherozidok növelik az a sejtek inzulinérzékenységét. Ezenkívül az E és B eleutherozidok támogatják a sejtek inzulinfüggetlen glükóztranszferét is (Freye és mtsa.).


Egyéb szibériai ginszenggel kapcsolatos vizsgálatok

Csontokra, ízületekre gyakorolt hatása

 • Laboratóriumi vizsgálatban a szibériai ginszeg kombinációs készítménye dózisfüggő módon jelentősen gátolta a gyulladásserkentő anyagok: a tumor nekrózis faktor (TNF)-alfa, az interleukin (IL)-1, a nitrogén-monoxid és a MMP-13 termelődését. Ez a kombináció szelektíven is elpusztította az aktivált T-sejteket, megőrizve a naiv T-sejteket (Chang és mtsai.).
 • Klinikai kutatások azt mutatják, hogy napi két szibériai ginszenget tartalmazó kombinációs kapszula 6 héten keresztül történő fogyasztása javítja a térdízületi gyulladásban szenvedő személyek térdízületi funkcióit a placebóval összehasonlítva (Park és mtsai.).
 • Egy posztmenopauzás betegeken végzet Dél-Koreai klinikai vizsgálatban azt mutatta, hogy azoknál, akik 12 hónapon keresztül alacsony dózisú kalcium és D3 vitamin mellett a szibériai ginszenget is fogyasztottak, csökkent a gerinc és a combcsont ásványianyag-sűrűségének csökkenése azokhoz képest, akik placebót vagy csak nagy dózisú kalciumot és D3 vitamint fogyasztottak (Oh és mtsai.).


Májvédő hatása

 • Állatkísérletekben a szibériai ginszengből származó vízoldható poliszacharidok injekciója csökkentette a gyulladásserkentő tumor nekrózis faktor (TNF)-alfa, az aszpartát-transzamináz és az alanin-transzamináz szérumszintjét, javította a máj szövettani változásait és gátolta a hepatocita apoptózist. Azokban az egerekben, amelyek kadmiumot tartalmazó oldatot ittak, a szibériai ginszeng kivonat jelentősen csökkentette a kadmium koncentrációját a vérben és a májban, és csökkentette a májsejtek kadmium által kiváltott mitotikus és apoptotikus aktivitását (Park és mtsai.).
   

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Fogyasztása nem helyettesíti vegyes étrendet.
 • Álmatlanság, izgatottság, emésztőrendszeri panaszok megjelenése esetén csökkentse a napi adagot, vagy szüneteltesse alkalmazását!
 • Befolyásolhatja a vércukorszintet csökkentő gyógyszerek hatását.
 • Immunszupresszív terápia alatt fogyasztása nem ajánlott!
 • 2 hónap után tartson legalább  egy hét szünetet a fogyasztásában!
 • Terhesség és szoptatás, valamint 12 éves kor alatt alkalmazása nem ajánlott!
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32522/2023


Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.

Minőségi tanúsítvány letöltése gyártási tételszám szerint, amely megtalálható a termék dobozának nyakán, a minőségmegőrzési idő alatt:
12901
 

ADAGOLÁS ► Naponta 2x1-3 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK ► Kapszulánként 450 mg szibériai ginszeng [tajgagyökér] (Eleutherococci radix) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 01.
Igazi ami nagyon fontos és jó

A szibériai ginszengről

Hatóanyagai

Lignánok, szterinek, kumarinok, fenilpropán-származékok, amelyeket eleuterozid A-tól M-ig jelölnek.

 

Története

Először Szibériában használták a teljesítmény és az életminőség javítására, később a Szovjetunióban kiterjedt kutatásokat végeztek adaptogén hatásával kapcsolatban, amely a valódi ginszenghez hasonló.

 

Elterjedése

Délkelet-Oroszországban, Észak-Kínában, Koreában és Japánban honos, ahol elegyes és tűlevelű hegyvidéki erdőkben nő alacsony aljnövényzetet képezve.

 

Leírása

A szibériai ginszeng, vagy más néven tajgagyökér, kisméretű fás szárú cserje. Fiatal hajtásain sok tüske található, erre utal latin nevében a senticosus. Levelei összetettek, tenyér alakúak. Apró virágai álernyőt képeznek. Hímnős virágai sárgás színűek, rovarbeporzásúak. A gömbölyű, aromás, bogyószerű, többmagvú csonthéjas termései sötétkékek vagy feketék, 6-9 milliméteresek.

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásároljon két doboz gyógynövénykapszulát és megajándékozzuk egy gyógynövények közötti eligazodást segítő könyvvel is!

 • A könyv bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

Akik ezt a terméket megvették

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(91)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(22)
2.190 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(38)
2.490 Ft 2.090 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
2.490 Ft

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(91)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(22)
2.190 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(34)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(21)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(23)
1.990 Ft

Keresés