További képek
Orvosi rozmaring
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
1.890 Ft / db
|
|
60 db étrend-kiegészítő kapszula, Az orvosi rozmaring hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai: 1. Támogatja a máj egészséges működését és az epefolyadék kiválasztását. 2. Hozzájárul az egészséges emésztéshez, a zsírok lebontásához és az étkezés utáni jó közérzethez. 3. Támogatja az immunrendszer egészségét, a szervezet természetes védekezőképességét. |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható kézbesítés: | 2024. november 26. |
Hűségpontok: | 219 |
Átlagos értékelés: | (9) |
|
Részletes ismertető
Ezért ajánljuk:
- 2-szer több hatóanyag*, még erősebb hatás! (*A hatályos Magyar Gyógyszerkönyv Rozmaringlevél cikkelyében szereplő hidroxifahéjsav-származék-tartalom előíráshoz képest.)
- A legtöbb orvosi rozmaringot (500 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
- A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
- akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
- 8x nagyobb biológiai aktivitás,
- 2x jobb oldhatóság,
- 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
- 3x erősebb antioxidáns hatás,
- 2x több vízoldható rost,
- 100% hatóanyagtartalom.
- Adalékanyagmentes, a kapszulák a gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak.
- Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
- Egy kapszula tartalma ~2 g orvosi rozmaringból készült teának felel meg.
- A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
Az orvosi rozmaring egészségtámogató hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok
A következő tudományos vizsgálatok bemutatásának célja, hogy alátámasszuk a termékben lévő gyógynövény homeosztázist, vagyis a szervezet egészséges egyensúlyi állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek. Mindenképpen kattintson a részletekre, mielőtt tovább olvas!
1. A máj egészséges működését és az epefolyadék kiválasztását támogató hatása
- A rozmaringkivonat gátolta a szén-tetraklorid által kiváltott májkárosodást, amely valószínűleg a rozmaring antioxidáns hatásával van összefüggésben, mivel semlegesíti a szervezetben képződő szabadgyököket (Nawall).
- A legtöbb oxidációs, redukciós folyamat a májban játszódik le az emberi szervezetben. Ezért a májnak különösen fontos, hogy folyamatosan elegendő antioxidáns anyag álljon rendelkezésére. Hiányukban a májban képződő szabad gyökök károsítják a májsejteket, amely számos betegség kialakuláshoz vezethet. A kutatók például jelentős szerepet tulajdonítanak a csökkent antioxidáns bevitelnek a daganatos betegségek, az immunrendszerrel kapcsolatos elváltozások, az epekőbetegség, a májbetegségek, a gyulladásos bélbetegségek és a vastagbélrák kialakulásában (Blázovics).
- Kísérletekben fokozta az epefolyadék ürülését (Ferreira kutatása). Az epe termelése, ürülése és szervezeten belüli körforgása nélkülözhetetlen az egészséges emésztéshez. A csökkent epetermelés hatására a zsírbontás és emésztés nem lesz kiegyensúlyozott, ez pedig puffadáshoz, rossz közérzethez, székrekedéshez vagy hasmenéshez vezet. Az epesavak fontosak a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) felszívódása szempontjából is. Az epefolyadékkal nagy mennyiségű koleszterin is ürül. Ha kevés epehajtó ételt fogyasztunk, akkor fölösleges koleszterin marad a szervezetben, amely érelmeszesedéshez vezet.
További gyógynövények a "MÁJMŰKÜDÉS TÁMOGATÁSA" kategóriában
További gyógynövények az "EPEMŰKÖDÉS TÁMOGATÁSA" kategóriában
2. Az egészséges emésztést és zsírbontást támogató hatása
- A rozmaringlevél illóolajtartalma a kísérletek szerint oldja a bél simaizmainak és az epevezeték görcseit (Nawall)
- Emésztés javításához járulhat hozzá a rozmaring gyulladáscsökkentő hatása is. Számos kísérletben gátolta a szervezetben keletkező gyulladásserkentő anyagok képződését (Lai, Poeckel. Inoue).
- A rozmaringkivonatok számos antibiotikum-rezisztens és élelmiszereben lévő, betegséget okozó baktérium- és gombafaj fejlődését gátolják, amely szintén hozzájárul emésztést támogató hatásához (Giordani, Elgayyar, Lopez, Santoyo, Luqman).
- A rozmaring fokozza az epetermelést, az epefolyadékkal pedig nagy mennyiségű koleszterin is ürül. Ennek egy része a rozmaringlevél hatására nem szívódik fel a vékonybélben, hanem a széklettel együtt ürül a szervezetből, így csökkentve a vér koleszterinszintjét.
- A rozmaringlevél-kivonat koleszterinszintet csökkentő hatását klinikai vizsgálatban is igazolták (ezerjófű és lestyán együttes adagolásával). A hat hónapig tartó vizsgálat végén, amelyben 60-an vettek részt, a betegek vérzsírszintje 43 százalékkal csökkent. Eközben a "jó koleszterinnek" nevezett HDL-szintje 25 százalékkal nőtt. Minél magasabb a HDL-szintje, annál inkább csökken az érelmeszesedés, a szívinfarktus és az agyvérzés kockázata. A HDL ugyanis a már lerakódott koleszterint is vissza tudja szállítani az érfalból a májba, ahol az lebontásra vagy újrafelhasználásra kerül (Martynyuk).
További gyógynövények az "EMÉSZTÉS TÁMOGATÁSA" kategóriában
3. Immunrendszer egészségét támogató hatása
- A vizsgálatok szerint a rozmaringlevél antioxidáns hatása gyengébb a C-vitaminénál, de erősebb az E-vitaminénál (Zhao).
- Az USA Mezőgazdasági Hivatala (USDA) 2010-ben egy olyan összegző tanulmányt készített, amelyben egymással összehasonlíthatóvá tette a leggyakoribb élelmiszernövények (zöldségek, gyümölcsök, fűszerek) antioxidáns hatását. Az antioxidáns hatást ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) μmolTE/100 g adták meg. A rozmaring valamennyi növény között kiemelkedő antioxidáns hatással rendelkezik, ORAC értéke 165 000 (összehasonlításképp: fekete áfonya: 9621, aszalt szilva: 8059, alma: 4275, citrom: 1346) (USDA)
További gyógynövények a "VÉDEKEZŐKÉPESSÉG FOKOZÁSA" kategóriában
Figyelmeztetések, ellenjavallatok
- Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
- Epeúti szűkület (pl. epekövesség) esetén fogyasztása fokozott óvatosságot igényel!
- Fokozhatja a vércukorszint-csökkentő gyógyszerek hatását.
- Terhesség és szoptatás alatt, valamint 6 és 12 éves kor között a legkisebb adagolás mellett ajánlott fogyasztása.
- 12 év alatt teaként ajánlott a fogyasztása (további részletek az Adagolás fejezetben).
- A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Termékminőség
BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL Termékünket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le. |
|
|
|
|
"ACRLAB" MINŐSÉGTANÚSÍTÓ VÉDJEGY A laboratóriumi vizsgálatokban állandó partnerünk az ACCREDIT Laboratórium Kft, amely az ACRLAB minőségtanúsító védjegy használatát minden esetben gyártási tételenként engedélyezi. A termékkel kapcsolatos részletes analitikai vizsgálatok eredményei letölthetők a laboratórium honlapjáról ide kattintva. Gyártásunk minőségbiztosítási folyamatairól ide kattintva olvashat bővebben. |
|
|
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 33519/2023
Kosárba |
ADAGOLÁS | ► Naponta 2x1-2 kapszula étkezés előtt. |
FOGYASZTÁS | Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve. Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból! Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.) |
ÖSSZETEVŐK | ► Kapszulánként 500 mg orvosi rozmaring levél (Rosmarini folium) SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin. |
Vélemények
Hatásos.
Máskor is rendelek még.
Az orvosi rozmaringról
Hatóanyagai
- Illóolajok (borneol, 1,8-cineol, alfa-pinén, kámfor), diterpén keserűanyagok (karnozol, karnoszolsav, rozmanol), flavonoidok (luteolin), triterpének (oleánsav, urzolsav, alfa- és béta-amirin), fahéjsav-származékok (rozmaringsav, kávésav).
Története
- Már évezredekkel ezelőtt megfigyelték, hogy a rozmaringgal letakart hús sokkal tovább eláll. Ma már tudjuk, hogy ez antibakteriális hatásának köszönhető. Ma is a húsételek egyik kedvelt fűszere.
- A rozmaring a ros marinus, azaz „tengeri harmat” szavakból tevődött össze. Dioszkuridész orvosbotanikai munkájába a libanotisok, vagyis a tömjén szagú füvek egyikekén írja le. Görög neve is erre utal: libanotisz.
- Az ókori görög diákok rozmaringfüzért viseltek, hogy könnyeben, gyorsabban menjen a tanulás.
- Már a 16. századból is vannak írásos emlékek arról, hogy a rozmaringágat lakodalmakon, keresztelőkön használták, ahogy teszik ezt ma is sok helyütt az országban és azon kívül. Érdekes módon Nagykőrös környékén a néphit úgy tartotta, hogy „ahol leány van a háznál, ki kell irtani, mert nem hoz szerencsét, a leány nem fog férjhez menni.
- A XVII. században Franciaországban illatos vizet készítettek belőle, amit Aqua Reginae Hungariae, vagyis magyar királyné vize néven vált ismertté. Valószínűleg Nagy Lajos lánya, Károly Róbert harmadik felesége volt az az Erzsébet királyné, akiről elnevezték az egész világban híressé vált vizet. Az Aqua Reginae Hungariae-t illatosításon kívül mozgásszervi fájdalmak enyhítésére használták.
Elterjedése
A Földközi-tenger mentén honos, így Magyarországon nincsenek gyűjthető állományai, de napos helyen akár takarás nélkül is könnyen áttelel és gyorsan fejlődik. Azonban a kevés napsütésben részesülő kis növények még enyhe teleken is kifagyhatnak.
Leírása
Évelő örökzöld félcserje. 1-1,5 méter magasra nő meg, egyes fajtái elterülő növekedésűek, ezek nem nőnek 0,5 méternél magasabbra. Sűrűn elágazó szárán bőrszerű, tompa végű, széles tű alakú, ép szélű nyeletlen levelek fejlődnek, amelyek felül csupaszok, alul molyhosak. Hosszan, március-áprilistól júniusig virágzik, gyakran ősszel és télen is virágba borul. Napos helyet, védett fekvést kedvel.