Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi JAVALLATTM gyógynövénykapszula:

 

Réti legyezőfű herba

Ár:
1.890 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás

 TELEFONOS MEGRENDELÉS 

Ajándékok a vásárláshoz:

Részletes ismertető

Egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

 

1. Az ízületek egészségét, könnyű mozgatását támogató hatása

 • A réti legyezőfű nagy mennyiségben tartalmaz szalicilaldehidet, amely a májban szalicilsavvá alakul, amely megegyezik az Aszpirin aktív fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő vegyületével. A réti legyezőfű előnye:
  • Mivel a szalicilsav csak a szervezetben alakul ki, ezért nem érintkezik a gyomor és a bél nyálkahártyájával, amelyeket egyébként irritálna.
  • A szalicilsav kialakulása a szervezetben lassan megy végbe, így hatása is elnyújtottan jelentkezik, szemben a nem retard fájdalomcsillapítók hatásával. (Dr. Csupor Dezső kutatása)
 • A réti legyezőfű enyhe, de hosszan tartó fájdalomcsillapító hatása biztosítja az ízületek egészséges működését, könnyű mozgatását.
 • Kísérletekben növelte a húgysav kiválasztását, amelynek magas szintje az ízületekben gyulladáshoz vezethet. (TRC Natural Medicines)

 

2. A hidegrázás csökkentését elősegítő hatása

 • A réti legyezőfű gyulladáscsökkentő hatását számos kísérletben igazolták. A levél vizes kivonata gátolta a gyulladáskeltő prosztaglandin bioszintézisét, emellett gátolta a szintén gyulladáskeltő fehérjebontó enzim, az elasztáz képződését is  (Dr. Tunón és munkatársai kutatása)
 • A legyezőfű jelentős mennyiségű antioxidáns anyagot tartalmaz. (Dr. Calliste és munkatársai kutatása, Dr. Kahkonen és munkatársai kutatása)
 • Az antioxidánsoknak fontos szerepe van a szervezetben keletkező szabadgyökök semlegesítésében, a szervezet egészségének megőrzésében. A szabadgyökök olyan molekulák, amelyek külső elektronpályájukon egy egyedülálló, párosítatlan elektront tartalmaznak, emiatt igen fokozott a reakciókészségük, ezért könnyen reakcióba lépnek más molekulákkal, amelyeknek megváltoztatják szerkezetüket, funkciójukat. Ha túl sok molekula funkciója változik meg a szervezetben, az betegségek kialakulásához vezethet. A kutatók például jelentős szerepet tulajdonítanak ennek az egyensúly-eltolódásnak a daganatos betegségek, az immunrendszerrel kapcsolatos elváltozások, az epekőbetegség, a gyulladásos bélbetegségek és a vastagbélrák kialakulásában. (Dr. Blázovics Anna kutatása)

 

3. Az alsó és felső légutak egészségét támogató hatása


Réti legyezőfű a népgyógyászatban

 • A réti legyezőfű fontos szerepet játszott a modern gyógyszerek megjelenése előtt a gyulladásos betegségek kezelésében a népgyógyászatban. Használták izzasztásra, köszvény és reuma ellen, emésztési panaszok enyhítésére, vizelethajtóként és húgyúti fertőzések esetén.

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • A réti legyezőfű herbájának fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító gyógyszerekkel és együtt szedve növelheti azok hatását!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!

Termékünk gyógyszerkönyvi minőségű gyógynövényből készült. Minőségi tanúsítvány letöltése.


Adagolás Naponta kétszer 1-3 kapszula.
A) Kapszulaként fogyasztva Bő folyadékkal lenyelve
B) Teaként fogyasztva A kapszulák tartalmát 2 dl forró vízzel felöntve, majd felkeverés után teaként fogyasztva..
Tudd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Összetevők Kapszulánként 300 mg réti legyezőfű herba (Filipendulae ulmariae herba) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írd meg véleményed!
| 5 / 5 csillag!
2021. 08. 13.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 04. 12.
Bodza teával együtt ittam amikor magas lázam volt és rázott a hideg. Nem tudom melyik segített, lehet, hogy így volt összetett a hatása, de nagyon hamar meggyógyultam.

SonicFine szuperfinom gyógynövényporok


Tudtad?

A JAVALLATTM gyógynövény kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövénypornak számos előnyös élettani hatása van: akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség, 8x nagyobb biológiai aktivitás, 2x jobb oldhatóság, 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, 3x erősebb antioxidáns hatás, 2x több vízoldható rost, 100% hatóanyagtartalom, sokoldalú felhasználás.
Tudj meg többet SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényporok előnyeiről!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásárolj két doboz gyógynövénykapszulát és egy olyan könyvvel is gazdagabb leszel, amely segít eligazodni a gyógynövények között:

 • bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

A réti legyezőfűről

Hatóanyagai

 • Illóolaj (fő komponensei: szalcilaldehid és metil-szalicilát), a virágban 5% flavonoid (főképp spireozid glikozidos formában), cserzőanyagok

 

Története

 • Habár a modern gyógyszerészet egyik legfontosabb alapját adó Aszpirin 1800-as évek végén történő szabadalmaztatását sokan a fűzfakéregből kivont szalicinhez és az abból később szintetikus úton előállított acetil-szalicilsavhoz kötik, valójában a réti legyezőfű volt az igazi kiindulási növény. Ezt igazolja az Aszpirin név is, amelynek első fele az acetil-szalicilsavból, míg a másik része a réti legyezőfű korábbi latin nevéből (Spirea) lett megalkotva.
 • A szalicilsavat először 1838-ban az olasz Raffaele Piria állította elő, amelyhez a réti legyezőfű virágait és a fűzfa kérgét is felhasználta.
 • A réti legyezőfű sok helyen szakrális növény volt az ókori vallásokban.
 • A növényt édeskés illatú virágait kompótok, lekvárok ízesítésére, illetve alkoholos italokhoz is felhasználják.
 • A középkorban szokás volt a lakószobák padozatát illatos növényekkel beborítani a kellemetlen szagok és a fertőzések ellen. I. Erzsébet angol királynő erre a célra leginkább a réti legyezőfüvet kedvelte.

 

Elterjedése

 • Európában mindenütt elterjedt. Főképp állandóan nedves vagy pangóvizes területeken találkozhatunk vele. Ligeterdőkben, láperdőkben, patakok mentén sokszor hatalmas állományokat képez. Olyan helyeken szaporodik el, ahol csak későn vagy egyáltalán nem kaszálnak.

 

Leírása

 • 1-1,5 méter magas évelő növény. Júniustól szeptemberig virágzik. Apró illatos virágai sokvirágú álernyőben jelennek meg a virágzati száron. Lomblevelei egyenlőtlenül szárnyaltak.

Akik ezt a terméket megvették

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(21)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(9)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 Csillag az 5-ből!(19)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 Csillag az 5-ből!(12)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
1.890 Ft

Hasonló termékek

Megjegyzések


A gyógynövénytermékre vonatkozó egészségügyi hatások mindegyike szerepel az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) hivatalos jegyzékében, amelyet az EU tagállamai által beküldött tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. A tudományos bizonyítékok értékelése folyamatos, amelyet mi is rendszeresen áttekintünk. Az egészségügyi hatások alatt ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak! Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. A népgyógyászati tapasztalatok bemutatásának célja elsősorban az adott gyógynövény történeti és kulturális szerepének megismertetése. Sem a népgyógyászati alkalmazás, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek!

Keresés