További képek
PuddinGo!® Banán és csokoládé ízű instant pudingpor
12 adag banán és csokoládé ízű, mag- és gyógynövényalapú, élelmi rostban és fehérjében gazdag, vegán, glutén-, laktóz-, tejfehérje- és adalékmentes instant pudingpor. Magyar gyógynövényszakértők fejlesztése!
*Az útifű maghéj (5 g/adag) hozzájárul a normál koleszterin- és vérzsírszint fenntartásához, támogatja az emésztőrendszer egészséges működését, segít a normál bélmozgás kialakításában és a könnyű székletürítésben. |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható kézbesítés: | 2024. december 13. |
Hűségpontok: | 476 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
Részletes ismertető
Mikor ajánljuk?
- Ha életmódváltásra készül, de nem szeretne lemondani az édes ízekről.
- Ha támogatni szeretné diétáját.
- Ha orvosi, dietetikusi javaslatra rostban gazdagabb táplálkozásra kell váltania.
- Ha egészséges és alacsony kalóriatartalmú édességgel szeretné színesíteni családja étkezéseit.
- Ha nehezen illeszti be táplálkozásába a magas rosttartalmú zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék fogyasztását.
- Ha szeretné étkezésével is támogatni a koleszterin-anyagcseréjét!
- Ha székrekedés, IBS, emelkedett vércukor- és koleszterinszint, vagy magas vérnyomás gyógyszeres kezelése mellett életmódi elemekkel és gyógynövényekkel támogatná egészségét!
Miért fontos a rostbevitel a táplálkozásban, az egészséges emésztésben és a testsúly fenntartásában?
- A rostok segítik a bélrendszer optimális működését.
- Támogatják a természetes anyagcserét.
- Szerepet játszanak a bélflóra egészséges összetételének fenntartásában.
- Elősegítik a jóllakottság érzését, ezáltal hozzájárulva a testsúly kontrolljához is.
- Az élelmi rostok mérsékelik a hirtelen vércukorszint ingadozást, ezzel hozzájárulnak a vércukorszint normál szinten tartásához is. A stabil vércukorszint csökkenti az édesség utáni vágyat és megakadályozza a hirtelen energiazuhanást, így segít a nassolás utáni vágy leküzdésében.
- Az útifű maghéj (5 g/adag) magas rosttartalma hozzájárul a normál koleszterin- és vérzsírszint fenntartásához, ezzel támogatja a szív és az érrendszer egészségének megőrzését is. ⇒ Részletes tájékoztató az terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos állításokról.
Elkészítés
A PuddinGo! egyszerűen és gyorsan elkészíthető! Nem kell sem főzni, sem robotgéppel keverni. Sőt, még shaker sem kell hozzá!
- Gyorspuding készítése: keverjen el egy bögrében két púpozott evőkanál (25 g) pudingport 1 dl hideg vízben, tejben vagy tejpótló italban (kb. 20-30 mp). A kész puding vízzel 3 perc, tejjel vagy tejpótló itallal készítve 5 perc múlva fogyasztható. Ha a lágyabb pudingokat kedveli, használjon egy kicsivel több folyadékot a puding készítéséhez!
- Shake készítése: tegyen két púpozott evőkanál (25 g) pudingport egy shakerbe, majd öntsön rá 2 dl hideg tejet vagy tejpótló italt. Alapos összerázás után azonnal fogyasztható az elkészült sűrű és finom ital. Ha elkészítés után nem fogyasztja el rögtön, a shake az állás során besűrűsödik, sodó, illetve puding állagúvá válik.
- Az elkészített pudingot vagy shaket hűtőben kell tárolni és két napon belül el kell fogyasztani!
Gyors és egyszerű elkészítésének köszönhetően a PuddinGo! nagyszerűen helyettesítheti a bonyolultabb elkészítési technikákat igénylő pudingokat. „Felturbózható” más egészséges összetevőkkel, gyümölcsökkel, magvakkal, házi készítésű müzlivel, granolával. Desszertek, pohárkrémek is készíthetők belőle, de akár házi fagylalt, jégkrém is! Inspirálódjon hamarosan megjelenő receptjeinkből és készítse el kedvenc édességét PuddinGo!-val!
Kóstolja meg más ízekben is!
Összetevők
A PuddinGo! gazdag rost- és fehérjetartalmát kizárólag zsírtalanított magvak és gyógynövények biztosítják! Egy adag energiatartalma ezért is lehet a napi ajánlott energiabevitel mindössze 2-3%-a. Ismerje meg a PuddinGo!-ban lévő gyógynövényeket!
Természetes növényi rostforrás. Főként vízben oldódó rostokat tartalmaz, így folyadékot magába szívva zselészerű anyagot képez, ami számos módon segíti az emésztést és támogatja a bélrendszer egészségét.
Kakaóbab
A gyártáshoz a legjobb minőségű kakaóbabot használjuk, hogy ezzel is hozzájáruljunk a tökéletes ízélményhez.
Tökmag
A zsírtalanított tökmag nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, vitaminokat (B2, K, E), antioxidánsokat, ásványi anyagokat (cink, magnézium, foszfor) és rostokat.
Napraforgómag
Kiemelkedően gazdag növényi fehérjében, rostokban és ásványi anyagokban, mint például magnézium és szelén. Összetevői hozzájárulnak a kiegyensúlyozott étrendhez. A termékben zsírtalanított formában használjuk fel.
Lenmag
Gazdag vízoldható és oldhatatlan rostokban, valamint természetes lignánokban. Emellett értékes ásványi anyagokat, például kalciumot és magnéziumot tartalmaz. Szintén zsírtalanítva alkalmazzuk összetevőként.
Gazdag antioxidánsokban, amelyek hozzájárulnak a szervezet természetes védekezőképességének fenntartásához. Magas rosttartalma a pudingban lévő többi növény rosttartalmával együtt elősegíti az emésztőrendszer megfelelő működését.
További 8 gyógynövény
A puding további gyógynövényeket is tartalmaz, amelyek számos előnyös élettani hatással rendelkeznek. Ezek kapszulázott formában külön termékként is megvásárolhatók:
erdei mályva levél (egészséges emésztés), zöld búzafű, bodzavirág (védekezőképesség támogatása, egészséges testsúly), vörösszőlőmag (szív- és érrendszer támogatása, szép bőr), máriatövismag (májműködés, szív és emésztés támogatása), verbéna (orvosi vasfű - emésztőrendszer, torok egészségének támogatása), hibiszkuszvirág-csészelevél (vérkeringés támogatása, mentális és fizikai fáradtság csökkentése), csalánlevél (csontok, porcok, szív és érrendszer, immunrendszer támogatása).
Kosárba |
Gyakran ismételt kérdések
Miben más a PuddinGo!, mint más instant pudingok?
- Könnyen és gyorsan elkészíthető: nem kell főzni, robotgéppel keverni. Bögrében kanállal elkeverve, vagy shakerben összerázva is elkészíthető, majd néhány percen belül fogyasztható!
- Vegán: Nem tartalmaz semmiféle tejből származó vagy más állati eredetű anyagot, továbbá gluténmentes is!
- Adalékoktól mentes: Nem tartalmaz adalékanyagot, a szervezet számára idegen szintetikus édesítőszereket, nincsen agyoncukrozva!
- Természetes összetevők és finom íz: Nincs hosszas összetevő lista, kizárólag mindenki számára jól ismert egészséges összetevők. Ízvilága ezért is lehet kiegyensúlyozott, utóízmentes.
- Magas útifűmaghéj-tartalom: Rosttartalmának túlnyomó része az útifű maghéjból származik, amelynek emésztésre gyakorolt jótékony hatását már egy adag fogyasztása után érezheti!
Hogyan készül a PuddinGo!?
- Kiváló minőségű gyógynövények: A PuddinGo!-t mindig az elérhető legjobb minőségű gyógynövényekből gyártjuk. Az alapanyagok minőségét rendszeresen vizsgáltatjuk laboratóriumban, mind a hatóanyagok mennyiségére, mind a nemkívánatos anyagok jelenlétére vonatkozóan. A PuddinGo! egyik fő összetevőjeként például kizárólag olyan útifű maghéjat használunk, amelynek hatóanyagtartalma kétszerese a hatályos Magyar Gyógyszerkönyv előírásainak. A gyógynövények mikrobiológiai tisztaságát gőzsterilizálással, illetve laboratóriumi vizsgálatokkal biztosítjuk.
- 100% hatóanyagspektrum: A gyógynövény összetevőket kizárólag mechanikai úton dolgozzuk fel, ezzel biztosítva, hogy a bennük lévő összes hatóanyag változatlan formában maradjon meg a kész termékben. Ez a PuddinGo! fő hatóanyagai, a vízoldható rostok szempontjából különösen fontos.
- Egyedi gyártástechnológia: Gyógynövényekből és zsírtalanított magvakból azért tudtunk pudingot fejleszteni, mert a gyártástechnológiánk lehetővé teszi, hogy akár 10 mikron átlagos szemcseméretű szuperfinom porokat állítsunk elő belőlük. A PuddinGo!-t úgy fejlesztettük ki, hogy addig változtattuk az egyes összetevők szemcseméretét és arányát, míg a puding a lehető legrövidebb idő alatt (3-5 perc), csomómentesen készült el. Ez a technológia és fejlesztés teszi lehetővé, hogy a PuddinGo!-t akár egy bögrében is simára lehet keverni, mielőtt besűrűsödne. Mindeközben folyamatosan teszteltük és alakítottuk a termék ízét is, hiszen jól tudjuk: ma már nem elég, ha egy termék egészséges, annak finomnak is kell lennie! A gyártástechnológiánk másik fontos eleme, hogy a PuddinGo!-ban lévő apró, mikrométeres szemcséket rendkívül egyenletesen tudjuk elkeverni, így minden egyes adagban mg-ra pontosan ugyanannyi lesz az egyes összetevőkből.
Kombinálható a PuddinGo! további gyógynövényekkel?
- Igen! Ehhez kifejezetten ajánljuk a JAVALLAT kapszulákat! A kapszulákban lévő szuperfinom gyógynövénypor PuddinGo!-hoz adásával nemcsak extra ízélményben lehet része, de további egészségügyi céljait is támogathatja. Néhány tipp:
- Kasszia fahéj (vércukor, emésztőrendszer)
- Borsos menta (teltségérzet, étkezés utáni jó közérzet, immunrendszer, nyugodt közérzet)
- Orvosi levendula (nyugodt közérzet, pihentető alvás, emésztőrendszer)
- Gyömbér (légutak, vitalitás, utazás alatti jó közérzet, immunrendszer, vércukor, emésztőrendszer)
- Akácvirág (gyomor, emésztőrendszer)
- Csipkebogyó terméshús (ízületek, immunrendszer)
- Galagonya virágos hajtásvég (szív és érrendszer, nyugodt közérzet)
- Hibiszkusz virág csészelevél (vérkeringés, vitalitás)
- Maca (vitalitás, libidó)
- Orvosi citromfű (agyi egészség, nyugodt közérzet)
- A PuddingGo! a gyógynövényeken kívül más egészséges alapanyagokkal is „felturbózható”, így például friss vagy szárított gyümölcsökkel, magvakkal, házi készítésű müzlivel, granolával stb.
Mennyi fogyasztható belőle egy nap?
- Egy adag PuddinGo! 6 g rostot tartalmaz, amelynek több mint 80%-a – a kedvezőbb élettani hatással rendelkező – vízoldható rostok közé tartozik.
- Az útifű maghéj javasolt napi adagja felnőtteknek 7-20 g. A javallatot az Európai Gyógyszerügynökség Gyógynövény Szakbizottsága (EMA-HMPC) határozta meg azok részére, akiknél indokolt a napi rostbevitel növelése. Egy adag puding 5 g útifű maghéjat tartalmaz, így a javasolt napi adag 12 éves kor felett naponta 1-4 adag.
- Már napi 1 adaggal is sokat tehet az egészségesebb életmódért és mivel cukortartalma alacsony – kevesebb, mint 3 g adagonként –, ezért lelkiismeret-furdalás nélkül „bűnözhet”. Egy adag mindössze az ajánlott napi kalóriabevitel 2-3%-át teszi ki.
- 6 és 12 éves kor között kisebb a rostbeviteli igény, ezért csak napi 2 adag fogyasztása javasolt. 6 éves kor alatt a napi mennyiséget tovább ajánlott csökkenteni.
- A korábban megszokottnál nagyobb mennyiségű rostbevitel lelassíthatja az emésztést, mivel a rostok által megkötött tápanyagok felszívódásához időre van szüksége az emésztőrendszernek. A magasabb rostbevitelhez a szervezet idővel hozzászokik, ezért kezdetben csak napi 2 adag PuddinGo! fogyasztását javasoljuk. A korábban megszokotthoz képest nagyobb mennyiségű rost felfúvódást okozhat.
Milyen előnyös hatásai vannak a PuddinGo! rendszeres fogyasztásának?
- A PuddinGo!-ban levő útifű maghéj hozzájárul a normál koleszterin- és vérzsírszint fenntartásához, támogatja az emésztőrendszer egészséges működését, segít a normál bélmozgás kialakításában és a könnyű székletürítésben.
- A fehérjében gazdag magvak támogatják az izomépítést és regenerálódást, hosszabb teltségérzetet biztosítanak.
- A pudingban lévő gyógynövények sokféle biológiailag aktív összetevőt tartalmaznak, amelyek szintén hozzájárulhatnak egészségünk támogatásához.
Diéta alatt is fogyasztható?
- A PuddinGo! fogyasztása jól kiegészítheti az egészséges életmóddal, diétával kapcsolatos célokat.
- Egyszerre két adag PuddinGo! fogyasztásával akár egy főétkezést is ki lehet váltani, mivel tartós, órákon át tartó teltségérzetet vált ki. Mivel energiatartalma alacsony, így elősegíti az egészséges testsúly elérését vagy megtartását.
- A rostok stabilizálják a vércukorszintet, csökkentik az édesség utáni vágyat, miközben kevés kalóriát tartalmaznak. Így hatékonyan támogatják az egészséges emésztést.
Megváltozhat-e a széklet a PuddinGo! fogyasztásától?
-
Igen. A PuddinGo! adagonkénti 6 g rosttartalmával élelmi rostban gazdag élelmiszer. A magas rostartalmú táplálék fogyasztása elősegíti a széklet tömegének növekedését és lazább állagát, ezáltal támogatva a rendszeres bélmozgást és az emésztőrendszer egészséges működését.
Figyelmeztetések
- Fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet.
- Gyógyszerek, vitaminok és ásványi anyagok bevétele előtt vagy után egy órával ajánlott fogyasztása.
- Magas rosttartalma miatt a fogyasztását először naponta két adaggal kezdje, majd fokozatosan növelje!
- Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet.
* Általános tájékoztató az alkalmazott grafikai jelölésekről (ikonokról)
5