Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k alkalmazását az Adatkezelési tájékoztatónkban foglaltaknak megfelelően.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

Orvosi zilíz gyökér és levél

Ár:
2.190 Ft
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
1.890 Ft / db

60 db étrend-kiegészítő kapszula,
bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

Az orvosi zilíz (más néven fehér mályva) hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

1. Toroknyugtató hatású, támogatja a légutak egészségét.

2. Hozzájárul az emésztés komfortjához.

3. Segíti a rendszeres bélműködést, a béltartalom áthaladását az emésztőrendszerben.

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2024. június 18.
Hűségpontok: 219
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VESZEM MEG

Részletes ismertető

Ezért ajánljuk:


A termék kedvezményes áron vásárolható meg a PUFFADÁS STOP csomagban!

Az orvosi zilíz egészségtámogató hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei az orvosi zilízre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek

 

1. A toroknyugtató és légutak egészségét támogató hatása
 

 • Az orvosi zilíz (fehér mályva) nyálkaanyagai a toroknyálkahártyán is védőréteget hoznak létre, ennek hatására nyugtatják a nyálkahártyát, csökkentik a gyulladást, védik a nyálkahártyát a további külső behatásoktól, gátolják a baktériumok szaporodását. Német kutatók laboratóriumi vizsgálatban bizonyították az orvosi zilíz gyulladáscsökkentő hatását. Az orvosi zilíz stimulálja az immunsejtek működését (bekebelező aktivitás, neutrofilek aktivitása) (Bonaterra).
 • Német kutatók bizonyították, hogy az orvosi zilíz poliszacharid hatóanyagai védőréteg-képzésük által csökkentik a köhögési ingert. Helyileg nyugtatja az irritált nyálkahártyát és csökkenti a gyulladást. A köhögéscsillapítást elősegítik a nyálkaanyagok egyéb ismert hatásai is, mint a simaizomgörcs-oldás, nyálkahártya-szerkréció fokozása és a baktériumölő hatás (Müller). 
 • Egy szlovák tanulmányban bizonyították az orvosi zilíz teljes értékű kivonatának és poliszacharid kivonatának (nyálkaanyagok) köhögéscsillapító hatását. A poliszaharidkivonat hatásosabbnak bizonyult a teljes értékű kivonatnál és a prenoxdiazine köhögéscsillapító gyógyszer-hatóanyagnál is. Az eredmények igazolják, hogy az orvosi zilíz nyálkaanyagai felelősek a hatásért (Nosal'ova).
 • Klinikai tanulmányok alapján az orvosi zilíz a felső légutakban csökkenti a gyulladást, nyugtatja az irritált nyálkahártyát, ezáltal a száraz köhögést is csillapítja. Iráni kutatók egyes vérnyomáscsökkentők (ACE-gátlók) mellékhatásaként jelentkező száraz köhögés csillapítását vizsgálták orvosizilíz-kivonatokkal. A vizsgálatban 60-an vettek részt, két csoportra bontva. A vizsgáltak fele orvosizilíz-kivonatot, a másik fele placebót kapott 4 héten keresztül. A köhögés mértékét pontszámokkal értékelték, valamint a kezelés előtt és után légzésfunkció vizsgálatokat végeztek. Az adatok alapján az orvosizilíz-kezelésben részesülőknél egyértelműen csökkent a köhögés, míg a placebóban részesülőknél nem tapasztaltak jelentős változást (Rouhi).
 • Német kutatók 313 gyermeken (0-12 év) megfigyelték, hogy a száraz köhögéses tünetei az orvosi zilíz alkalmazását követően jelentősen csökkentek, amennyiben három napon keresztül, naponta 4-6 alkalommal alkalmazták. A tanulmány is megerősítette, hogy az orvosi zilíz készítményeket 3 éves kortól biztonságosan lehet alkalmazni (Fasse).
 • Egy nagyszabású svájci tanulmányban közel 600 beteg gyerek adatait elemezték ki. A vizsgált személyek tünetei a következők voltak: száraz száj- és/vagy toroknyálkahártya, illetve száraz köhögés. A 0-12 éves gyerekek legalább 3 napon, maximum 2 héten keresztül kaptak orvosizilíz-kivonatot napi 1-6 alkalommal. A gyerekek tünetei saját, vagy ápolóik elmondása alapján egyértelműen csillapodtak, vagy elmúltak. Mellékhatást nem tapasztaltak (Blässer).

További gyógynövények a "TOROK, SZÁJ, GARAT ÉS HANGSZÁLAK EGÉSZSÉGE" kategóriában

 

fehér mályva orvosi zilíz

2. Az emésztés komfortját, a gyomor, a vékony- és a vastagbél nyálkahártyáját védő hatása

 • A gyomorfekély a túlzott gyomorsav termelés miatt alakulhat ki, melyhez hozzájárulhat a stresszes életmód, dohányzás, egészségtelen és rendszertelen táplálkozás. A megemelkedett savszinttől a gyomor nyálkahártyája károsodik, a hámréteg folytonossága megszakad. Vérző, baktériumokkal fertőzött, nehezen gyógyuló seb, azaz fekély alakulhat ki. Az orvosi zilíz nyálkaanyagai és flavonoidjai védőréteget képeznek a gyomornyálkahártyán, csökkentik a gyulladást, gátolják a fertőzést okozó baktériumok fejlődését, segítik a seb gyógyulását. Libanoni kutatók állatkísérletben gyomorfekélyes tüneteket váltottak ki etanollal, majd különböző mennyiségű orvosi zilíz vizes kivonattal itatták az állatokat. A fekélyek számát és méretét vizsgálva a zilízkivonat hatásosabbnak bizonyult a kontrollként alkalmazott gyógyszernél (Rouba).
 • Az orvosi zilíz baktériumölő hatását laboratóriumi körülmények között számos baktériumtörzsön bizonyították (Ríos).
 • Egy iráni tanulmányban vizsgálták az orvosi zilíz levélből készült kivonat baktériumölő és sebgyógyító hatását. A kivonat a placebóhoz és a kontrollként alkalmazott cink-oxidhoz képest is jelentősebben csökkentette a sérülések méretét, továbbá a Gram-pozitív baktériumok ellen hatásosnak bizonyult. A kutatók szerint a zilíz hatóanyagai együttesen, egymás hatását felerősítve, több támadásponton keresztül érik el a sebgyógyító hatást.  A baktériumelleni hatás mellett hatóanyagai erősítik a kollegénrostokat és fokozzák a helyi keringést, ezzel gyorsítják a sebgyógyulást, flavonoid hatóanyagainak antioxidáns tulajdonsága miatt pedig sejtvédő hatású (Rezaei és munkatársai).
 • Az orvosi zilíz virága is nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat. Iráni kutatók bizonyították, hogy a virágok színe minél fehérebb, annál magasabb a flavonoid tartalmuk, így gyógyászati szempontból a fehér virágok a jelentősebbek, hiszen jóval nagyobb az antioxidáns hatásuk (Sadighara).

További gyógynövények az "EMÉSZTÉS TÁMOGATÁSA" kategóriában

 

3. A széklet lazítását, annak könnyű ürítését támogató hatása

 • Az emésztőrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen az egészséges bélflóra. A bélbaktériumok képesek feldolgozni olyan tápanyagokat, melyeket az emésztőrendszerünk nem tud lebontani. Ezek az anyagok táplálékul szolgálnak a hasznos bélbaktériumainknak (prebiotikumok). A fehér mályva nyálka hatóanyagai nem alakulnak át, amíg el nem érik a vastagbelet, ahol a bélbaktériumok részben, vagy teljesen megemésztik (Bone kutatása). 
 • A fehér mályvában nagy mennyiségben jelen lévő vízoldható poliszacharidok azon kívül, hogy tápanyagul szolgálnak a vastagbélben élő hasznos baktériumok számára, nagy mennyiségű vizet is képesek megkötni. Ez önmagában is hígítja a székletet, de emellett a bélnyálkahártya felszínét is sikamlósabbá teszi, így a széklet könnyebben tud távozni a szervezetből.

További gyógynövények a "SZÉKLETLAZÍTÁS" kategóriában

 


Orvosi zilíz (fehér mályva) a népgyógyászatban

A népgyógyászatban száraz köhögésre, torokfájásra, hasmenésre, külsőleg bőrgyulladásra, rovarcsípésre, égési sérülések és szemgyulladás borogatására használták.

fehér mályva orvosi zilíz


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Gyógyszerek szedése előtt vagy után fél-egy órával javasolt fogyasztása, mert lassíthatja azok felszívódását.
 • Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható.
 • 3 éves kor alatt fogyasztása nem ajánlott.
 • 3 és 6 éves kor között naponta legfeljebb 3x1, 6 és 12 éves kor között legfeljebb 3x2 kapszulából készített tea fogyasztása javasolt.
 • Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Termékminőség

BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL

Termékünket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le.Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32628/2023


orvosi zilíz levél és gyökér

Kosárba


ADAGOLÁS 1. Toroknyugtató, légúti egészséget támogató hatás ► Naponta 3-4x1-2 kapszula (teakánt fogyasztva).
2. Gyomor, bélrendszer nyálkahártyájának védelme, 3. székletlazítás ► naponta 2-3x1-3 kapszula étkezés előtt.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. A torok, a garat és a hangszálak nyugtatásához válassza ezt a fogyasztási módot!Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.)
ÖSSZETEVŐK ► Kapszulánként 500 mg orvosi zilíz gyökér és levél (Althaeae radix et folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Link az értékelési szabályokra

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2024. 01. 24.

Az orvosi zilízről (fehér mályváról)

Hatóanyagai

 • A gyökérben: keményítő (25–35%), pektinek (11%), szaharóz (10%), nyálka poliszaharidok (5-15%): galakturonoramnán, glükánok, arabinogalaktánok; flavonoidok: kávésav, p-kumarinsav, isokvercitrin, kumarinok, fitoszterolok, cserzőanyagok, aminosavak.
 • A levélben: nyálka poliszaharidok (5-10%): galakturonoramnán, glükánok, arabinogalaktánok; flavonoidok: kávésav, p-kumarinsav, isokvercitrin, kumarinok, fitoszterolok, pektin, cserzőanyagok, aminosavak.

 

Története

 • Az orvosi zilízt (fehér mályvát) az európai gyógyászatban több mint 2000 éve eredményesen alkalmazzák. Latin neve „Althea” a görög „altheeisz” „gyógyító erejű” szóból ered. Korábban tápláléknövényként is fogyasztották, a mályvacukrot is gyökeréből készítették. Nagy Károly rendeletbe foglalta a fehér mályva kolostorokban való termesztését. 

 

Elterjedése

 • Az orvosi zilíz Európában, így hazánkban, valamint Ázsia egyes részein őshonos. Világszerte termesztik. Vizes, ártéri és szikes területeket is kedvelő növény. 

 

Leírása

 • Évelő, akár 1,5 méter magasra növő halványzöld növény. Levelei bársonyosan szőrözöttek, 3-5 karéjúak. Virágai 1-2 cm hosszú lilás-fehér szirmúak. Gyökerei 10-30 cm hosszúak, 1-5 cm átmérőjűek, kívül szürkés, belül sárgás színűek.

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(56)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(35)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(32)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(22)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(22)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(16)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.190 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés