Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k alkalmazását az Adatkezelési tájékoztatónkban foglaltaknak megfelelően.
Menü

Mellékhatás-bejelentés

A termékeink fejlesztése során minden esetben figyelembe vesszük az Európai Gyógyszerügynökség Gyógynövény Szakbizottsága (EMA - HMPC) által készített monográfiákat és azok értékelő riportjait. Ezek a dokumentumok különös hangsúlyt fektetnek a gyógynövények esetleges mellékhatásaira is. Összeállításuknál a velük végzett klinikai kutatásokat, állatkísérleteket, hatóanyagaikkal végzett kísérleteket és a hosszú távú tapasztalatokat is figyelembe veszik. Egy gyógynövény alkalmazását kizárólag abban az esetben ajánlják, ha a tőle elvárható hatások jóval felülmúlják az alkalmazásának kockázatát. Amennyiben valamely gyógynövénnyel kapcsolatban nem áll rendelkezésre uniós monográfia, úgy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) emberi egészségre potenciálisan aggodalomra okot adó növényi anyagok listája, uniós irányelvek, valamint tudományos kísérletek eredményei alapján vizsgáljuk az adott gyógynövény fogyasztásának esetleges kockázatát, lehetséges nem várt hatásait.

Étrend-kiegészítőink, gyógynövénykapszuláink címkéjét és a honlapunkon róluk szóló oldalakat úgy állítjuk össze, hogy azokon valamennyi olyan mellékhatás, kölcsönhatás és ellenjavallat szerepeljen, amelyre az ajánlott egyszeri és napi adagolás mellett az említett információforrások alapján számítani lehet. A címkén és a honlapunkon emellett azt is feltüntetjük, ha egy termék fogyasztását nem ajánljuk hosszabb időn keresztül, ahogy azt is, ha valamilyen fogyasztói csoport (pl. gyermekek, várandósok, szoptató kismamák) számára nem, vagy csak korlátozottan ajánljuk a fogyasztását.

Minden erőfeszítésünk ellenére előfordulhat, hogy a termékeink fogyasztása kapcsán vásárlóink valamilyen nem várt hatást tapasztalnak. Ahogy a gyógyszereknek, úgy a gyógynövényeknek is lehetnek olyan mellékhatásaik, amelyek eddig nem voltak dokumentálva, hiszen szükségszerű, hogy ha valaminek hatása van a szervezet működésére, annak valamilyen mellékhatása is legyen az elfogyasztott egyszeri mennyiségétől, illetve az alkalmazás időtartamától függően.

Fontosnak tartjuk, hogy minden lehetséges mellékhatás felszínre kerüljön a termékeink fogyasztásával kapcsolatban és annak lehetséges okait független szakértők tárják fel.

Kérjük, ha a termékeink fogyasztásával kapcsolatban nem várt hatást tapasztalt, keresse fel a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete (MÉKISZ), a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Klinikai Gyógyszerészeti Intézete és a Semmelweis Egyetem (SE) együttműködésében létrejött Nutrivigilancia.hu honlapot, ahol a bejelentését minden esetben a tudományterület legrangosabb képviselői vizsgálják ki.

Az esetlegesen tapasztalt mellékhatásokat nekünk is elküldheti az info@javallat.hu címre, amit továbbítunk a Nutrivigilancia.hu honlap felé.

Tovább a mellékhatás-bejelentéshez!

Köszönjük szíves együttműködését!

Amennyiben a bejelenteni kívánt terméket a későbbekben nem kívánja fogyasztani és a terméket a javallat.hu webáruházban vásárolta meg, úgy élhet 30 napos garanciánkkal, amely a felbontott dobozokra is érvényes!

Jó egészséget kívánunk!

 

Keresés