Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k alkalmazását az Adatkezelési tájékoztatónkban foglaltaknak megfelelően.
Menü

Egészséges koleszterinszint? Íme a legjobb gyógynövény!

Egészséges koleszterinszint? Íme a legjobb gyógynövény!

A koleszterin létfontosságú, zsírban oldódó vegyület, amely számos biológiai folyamatban (például sejtmembrán-felépítés, hormonok és epesavak termelése) nélkülözhetetlen. Ha azonban a szervezetben tartósan magas értékben halmozódik fel, az hosszú távon a szív és érrendszer állapotát is megterhelheti. Éppen ezért lényeges, hogy normál szinten tartsuk a koleszterinszintünket, támogatva ezáltal a testi működés kiegyensúlyozottságát és a szív- és érrendszer egészségének megőrzését.

A mindennapi étrend, az életmód (beleértve a testmozgást), valamint az általános anyagcsere-folyamatok egyaránt hatnak arra, hogyan alakul a koleszterinszintünk. Emellett vannak olyan élelmiszerek és hatóanyagok, például vízoldható rostok, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak a szervezet kiegyensúlyozott zsír- és koleszterin-háztartásához. Talán nem túlzás állítani, hogy a legjobb természetes rostforrás a széles körben ismert útifű maghéj.

 

Az útifű maghéj kedvező élettani hatásai

  1. Hozzájárul a normál koleszterinszint fenntartásához
    A vízben oldódó rostok – köztük az útifű maghéjban lévők – a bélrendszerben gélt képeznek, amely közvetett módon lassíthatja a zsír- és koleszterinfelszívódást. Ez támogatja a szív és érrendszer egészségét, és segíthet, hogy a szervezet megőrizze a koleszterinszint kiegyensúlyozottságát.

  2. Rendszeres bélmozgás elősegítése
    A vízoldható rostok a széklet tömegét növelve járulnak hozzá a kiegyensúlyozott és normál bélműködéshez. Nemcsak a székelés komfortérzete javulhat ezáltal, de a természetes anyagcsere-folyamatok is optimálisan támogathatók.

  3. Hosszabb jóllakottság-érzés, kiegyensúlyozott testsúly
    Mivel az útifű maghéj a folyadékot magába szívva gélszerű állagot hoz létre, az elfogyasztását követően hamarabb érezhetjük a jóllakottságot. Ezzel közvetve csökkenthető a nassolás iránti vágy, ami a testsúly normalizálása során is hasznos lehet.

  4. Vércukorszint ingadozás mérséklése
    A rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását, így közreműködhetnek a vércukorszint egyenletesebb szinten tartásában. Ez segíthet elkerülni a hirtelen vércukor-zuhanásokat, és mérsékelheti az édességek utáni sóvárgást.

     

plantago_afra

Az útifű maghéjat az egyiptomi útifűből állítják elő, főként vízben oldódó rostokat tartalmaz

 

Miért nehéz az útifű maghéjat beilleszteni a napi étrendbe?

Az útifű maghéj rendszeres fogyasztása logikus lépés lehet azoknak, akik szeretnék megtámogatni a normál koleszterinszint fenntartását, valamint javítani a bélrendszerük komfortérzetét. Mégsem mindig egyszerű beiktatni a mindennapi étrendbe:

  • Az íze és állaga: Sokan idegenkednek az útifű maghéj kissé nyálkás állagától, szokatlan ízétől.

  • Előkészítés: A hagyományos por vagy granulátum formában lévő útifű maghéjat folyadékkal kell elkeverni, de ha kicsit is várunk, azonnal besűrűsödik, és nehéz fogyasztani, mivel nyálkássá, csomóssá válhat.

  • Márkák és minőség: Nem minden útifű maghéj rendelkezik ugyanolyan hatóanyagtartalommal, így gyakran nehéz megtalálni a megbízható, laborvizsgálattal ellenőrzött forrást.


A PuddinGo! – Rostgazdag, egészséges és finom desszert

Az útifű maghéj fogyasztásának - és ezáltal a napi rostbevitel fedezésének- megkönnyítésére hoztuk létre a PuddinGo! nevű termékcsaládot. Ennek az étrend-kiegészítő pudingpornak a fő összetevője az útifű maghéj. Sokoldalúan felhasználható, hiszen pudingként és shake-ként is elkészíthető, sőt desszertalapként is használható. Miért ajánljuk?

  • Magas útifű maghéj-tartalom: Egy adagban 5 g útifű maghéj van, ezen kívül számos más mag és gyógynövény, amelyek együttesen jelentős rostbevitelt biztosítanak, így hozzájárulnak a normál koleszterinszint fenntartásához is.

  • Egyszerűen és gyorsan elkészíthető: Nem kell főzni vagy robotgéppel keverni, már pár perc alatt sűrű, finom pudingot kapunk, akár hideg víz, tej vagy növényi ital hozzáadásával.

  • Kellemes íz és állag: A speciális, szuperfinom őrlési technológiának köszönhetően nincs csomósodás, kellemes állagú, finom pudingot kapunk (például csokoládés, banános csokoládés, karamelles ízben). Így a rostbevitel nem nehezen teljesíthető feladat lesz, hanem gasztronómiai élmény.

  • Zsírtalanított magvak és további gyógynövények: A PuddinGo! fehérjében és antioxidánsokban is gazdag, mivel olyan összetevők kerülnek bele, mint tökmag, lenmag, napraforgómag, csipkebogyó, hibiszkusz, zöld búzafű, csalánlevél és még sok más. A rostok mellett rengeteg mikrotápanyag is a szervezetbe juttatható általa.

 

puddingo-fahejas

Nassoljon okosan! Fahéjas kekszen kívül négy másik ízben is elérhető a PuddinGo! egészséges étrend-kiegészítő pudingpor: csokoládé, mogyorós csoki, karamell és banán&csokoládé

 

Miért jobb a PuddinGo, mint más magas rosttartalmú pudingok és étrend-kiegészítők?

  1. Szuperfinom por
    A pudingport úgy fejlesztettük ki, hogy a benne lévő szuperfinom mag- és gyógynövényporok vízben vagy pl. tejben elkeverve optimális sebességgel sűrűsödjenek be, ami lehetővé teszi, hogy a port bögrében is elkeverhessük és pár perc után pudingként fogyaszthassuk, miközben minden hatóanyag (beleértve az útifű maghéj rostjait) maximálisan megőrződik.

  2. Koleszterinszint fenntartása
    A napi 1-2 adag PuddinGo! elegendő mennyiségű útifű maghéjat tartalmaz ahhoz, hogy közvetve segítse a szív és érrendszer egészségét azáltal, hogy hozzájárul a megfelelő koleszterin- és vérzsírszint fenntartásához.

  3. Jól kiegészíti a diétát
    Egy adag PuddinGo! mindössze 2-3%-át teszi ki a napi energiabevitelnek, így a fogyókúrát, illetve a testsúly szinten tartását is támogathatja. Fogyasztása után hosszan tartó teltségérzet jelentkezik, ami segít a vércukorszint hirtelen ingadozásai és a nassolás elkerülésében.

  4. Ellenőrzött, kiváló minőség
    Az összetevőket – köztük az útifű maghéjat – folyamatosan vizsgáljuk mind a hatóanyag-mennyiség, mind a tisztaság szempontjából, hogy mindig ugyanolyan megbízható és kiváló minőségű legyen termékünk.


 

magporok

A PuddinGo! rostpuding összetevőként között 15 -féle magot és gyógynövényt is tartalmaz, így gazdag fehérjében és más biológiailag aktív anyagokban

 

Összefoglalás

A koleszterinszint normál értéken tartása elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon is támogassuk a szív- és érrendszerünk egészségét. Ebben a folyamatban nagy segítséget nyújthatnak a vízoldható rostok, elsődlegesen az útifű maghéj, amely azonban gyakran nehezen illeszthető be a napi étrendbe íze és állaga miatt. A PuddinGo! erre a problémára jelent finom és egészséges megoldást, könnyen elkészíthető és magas rosttartalmú desszert vagy shake formájában. Köszönhetően a gondos fejlesztésnek és az adalékmentes, zsírtalanított magvakon alapuló receptúrának, a PuddinGo-ra kellemes íz és magas élettani érték egyaránt jellemző, mely kiegészítő módon támogatja a mindennapi rostbevitel növelését és ezáltal a normál koleszterinszint és az egészséges emésztés fenntartását.

Akár egyszerű nassolnivalóként, akár diétás célokat segítve fogyasztja, a PuddinGo! egy rendkívül praktikus módja annak, hogy összekösse az egészségügyi előnyöket a gasztronómiai élménnyel. Fogyassza rendszeresen, és élvezze a jótékony rostok minden előnyét lemondások nélkül!

Dr. Kindlovits Sára
fitoterapeuta

 

Keresés