Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k alkalmazását az Adatkezelési tájékoztatónkban foglaltaknak megfelelően.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

JAVALLAT® Hormon harmónia

Ár:
2.590 Ft
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
2.290 Ft / db

60 db étrend-kiegészítő kapszula,
bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényekből.

Egymás hatását támogató gyógynövényekkel és illóolajjal:

 • Az orvosi citromfű levél és olaj, valamint az orvosi zsálya levél hozzájárul a hormonális egyensúly fenntartásához.*
 • A majorannaolaj, valamint az orvosi citromfű levél és olaj elősegíti a nyugodt hangulatot és az ellazulást.*
 • Az orvosi zsálya levél, a majorannaolaj, valamint az orvosi citromfű levél és olaj támogatja az egészséges emésztést.*

*EFSA jegyzékben szereplő egészségtámogató hatások.

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2024. július 16.
Hűségpontok: 260
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VESZEM MEG

Részletes ismertető

Mikor ajánljuk?

- Ha szeretne gyógynövényekkel is hozzájárulni a hormonális egyensúlyának fenntartásához, a nyugodt közérzethez és ellazuláshoz.
- Ha gyógynövényeket is szeretne használni a stressz, a kimerültség és a feszültség csökkentésére alkalmazott gyógyszeres és életmód-terápia mellett egészségtámogató céllal.
- Amennyiben betegnek érzi magát és azt feltételezi, hogy a betegsége mögött hormonháztartási zavarok állnak, javasoljuk, hogy keressen fel szakorvost a pontos diagnózis és gyógymód megállapításához!


A komplexben lévő gyógynövények

 • A legjobb hormonális egyensúlyt támogató, valamint ellazulást segítő és a kiegyensúlyozott hangulat elérését támogató gyógynövényeket válogattuk össze a komplexbe, amelyek több tucat hatóanyaga egyszerre fejti ki előnyös élettani hatását.
 • A komplexben lévő gyógynövények - a majoranna kivételével - önálló készítményként külön-külön is megvásárolhatók, a növény képére vagy nevére kattintva!

A következő tudományos vizsgálatok bemutatásának célja, hogy alátámasszuk a termékben lévő gyógynövények homeosztázist, vagyis a szervezet egészséges egyensúlyi állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek. Mindenképpen kattintson a részletekre, mielőtt tovább olvas!

Orvosi citromfű

Orvosi citromfű levél és olaj

 • A prolaktinszint emelkedett értéke terhesség és szoptatás alatt normális, ugyanis ez a hormon a tejelválasztásban is szerepet játszik. Amennyiben a tartósan magas prolaktinszint terhesség és szoptatás időszakán kívül jelentkezik az egy sor egészségügyi problémát okozhat, úgy, mint menstruációs zavarok, csökkent libidó, meddőség, csökkent csontsűrűség stb. (Mohamed).
 • Egy előzetes vizsgálatban az orvosi citromfű vizes kivonata eredményesnek bizonyult az emelkedett prolaktinszint csökkentésében. Ebben a a vizsgálatban az orvosi citromfű és a prolaktinszint csökkentésére alkalmazott gyógyszeres terápia (bromokriptin hatóanyagú gyógyszer) hatását hasonlították össze. Habár a bromokriptin rövidebb idő alatt (2 hét után) csökkentette a megnövekedett prolaktinszintet, az orvosi citromfű vizes kivonata is egyértelműen csökkentette azt 3 hetes alkalmazás után. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a gyógyszeres terápia jelentősen több mellékhatást okozhat (Abbas).
 • A citromfű nyugtató, altató hatása régóta ismert. Ezt erősíti meg az a kutatás is, amelyben 20 önkéntes vett részt (6 férfi és 14 nő, 18-tól 70 éves korig), akik enyhe vagy mérsékelt szorongásos és alvási rendellenességben szenvedtek. A kísérletben részt vevők 95 százalékánál eredményes volt a citromfű-kivonat, 70 százalékuknál teljesen elmúlt a szorongás, 85 százalékuknál az álmatlanság, 70 százalékuknál pedig mindkettő. A vizsgálat alatt nem figyeltek meg mellékhatásokat. A kutatók megállapították, hogy az enyhe vagy mérsékelt szorongásos rendellenességben, illetve az alvászavarokban szenvedőknek használható alternatívát jelent a citromfű-kivonattal végzett kezelés (Cases).
 • Az orvosi citromfű hangulatra és szellemi képességekre gyakorolt hatását egy speciális vizsgálatban kutatták az Egyesült Királyságban. Ebben 18 egészséges önkéntesnek adtak citromfű-kivonatot. Ezután egy órával enyhe pszichés stressznek tették ki őket. A hangulatukat és szellemi teljesítményüket pedig egy korábbi vizsgálattal vetették össze. A kutatók megállapították, hogy a citromfű-kivonat jelentősen csökkentette a stressz negatív hangulati hatásait, emellett növelte a kezelésben részt vevők önértékelését. A vizsgált személyek a kezelés hatására gyorsabban oldottak meg matematikai feladatokat úgy, hogy ez nem ment a pontosság rovására (Kennedy).
 • Depresszióban és szorongásban szenvedő felnőttekkel végzett randomizált, kontrollált vizsgálatokból készített összegző tanulmány alapján a citromfű csökkenti a szorongással kapcsolatos tüneteket és javítja az alvás minőségét a kontrollcsoportokhoz képest. A vizsgálatokban a citromfüvet egyaránt alkalmazták orálisan, illetve aromaterápiásan is (Ghazizadeh, Cases).
 • A citromfű más gyógynövényekkel kombinálva több klinikai kutatásban is eredményes volt az elégtelen emésztőnedv-elválasztás okozta emésztési rendellenességek, az irritábilisbél-szindróma (IBS) kezelésében és a csecsemőkori hasfájás (kólika) kezelésében (Vejdani, Madisch, Melzer, Savino, MartinelliWeizman).

Orvosi zsálya

Orvosi zsálya levél

 • Svájcban az orvosi zsályalevél hatását vizsgálták 71 olyan nőn, akiknek legalább 12 hónapja menopauzás tüneteik voltak. A páciensek 8 héten keresztül naponta egyszer kaptak zsályalevél-kivonatot tartalmazó kapszulát. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a kutatás során mennyire csökken a hőhullámok száma és gyakorisága. Az első eredményeket négy hét elteltével rögzítették, ekkorra a hőhullámok 50 százalékkal csökkentek, majd 8 hét elteltével tovább javultak az eredmények, a csökkenés mértéke 64 százalék lett. A vizsgált személyeknél a legerősebb hőhullámok teljesen megszűntek. A menopauzával kapcsolatos egyéb tünetek (rossz közérzet, testi jelenségek stb.) szintén jelentősen mérséklődtek. A betegek a kezelést jól tolerálták, mellékhatásokról nem számoltak be (Bommer).
 • A zsályalevél izzadásgátló hatását a népgyógyászati tapasztalatokon kívül klinikai kutatás is alátámasztja. A kivonat hatását 40 rendellenesen nagy mennyiségű izzadságot termelő személyen vizsgálták. A résztvevőknél átlagosan kevesebb mint felére csökkent az izzadás mértéke (Barnes).
 • A Britt Gyógynövény Szövetség által kiadott gyógynövény kompendiumban összegezték az orvosi zsályával végzett izzadásgátlással kapcsolatos kutatásokat, amelyeket már az 1930-as évektől végeztek. Ezek alapján a kutatók megállapították, hogy a zsályalevél eredményesen használható a fokozott verejtékezés mérséklésére (Bradley).
 • Az orvosi zsálya emésztésre gyakorolt hatása több tényezőre vezethető vissza:
  • Kísérletekben gátolta a fekélyek kialakulását (Mayer).
  • Segíti a máj működését: Növelte a glutation-S-transzferáz aktivitását és védelmet nyújtott a zsírok peroxidációja és a glutation kimerülése ellen (Lima). Védelmet nyújt a májat károsító anyagok romboló hatásától (Amin).
  • Antibakteriális hatással rendelkezik, ezzel gátolja a káros bélbaktériumok elszaporodását. Gátolta többek között az Escherichia coli, a Salmonella typhi, a Salmonella enteritidis és a Shigella sonnei baktériumok élettevékenységét is (Molochko, Horiuchi, Bozin).
  • Gyulladáscsökkentő hatású, amely többek között az illóolajában lévő alfa-pinén és a geraniol tartalomra továbbá a karnaziolsavra és a borneolra vezethető vissza (Perry, Poeckel).

 

Majoranna

Majorannaolaj

 • A majoranna és abból készült kivonatok hatását több kutatásban is vizsgálták policisztás petefészek szindróma esetén. A policisztás petefészek szindróma (PCOS) egy krónikus endokrin rendellenesség, amely egyre nagyobb számban előfordul a reproduktív nők körében. Fő tünetei az androgén hormonok emelkedett értéke, menstruációs zavarok és az inzulinrezisztencia (IR). A betegség meddőséggel is együtt járhat. Összességében tehát az anyagcserét is érintő összetett betegségről van szó, amely jelentős hatással lehet az életminőségre (Rababa’h).
 • Egy modellkísérletben egy majoranna levélből készült kivonat hormonprofilra, inzulinérzékenységre és a petefészek gyulladásos markereinek szintjére gyakorolt hatását vizsgálták. A vizsgálatban a majorannából készült kivonat önmagában is és a gyógyszeres terápia (metformin) kiegészítőjeként is eredményesen csökkentette a policisztás ovárium szindrómához köthető emelkedett ösztradiol szintet és javította az inzulinérzékenységet. Az inzulinérzékenység fokozásáért feltehetően egyes fenolos vegyületei, a luteolinsav és a rozmaringsav felelősek. Ezen kívül csökkenést mértek a petefészek tömegében is, amelyből arra lehet következtetni, hogy a petefészken visszamaradt ciszták száma is csökkent a kezelés hatására. A majorannában gyulladáscsökkentő hatású vegyületek is megtalálhatóak, úgy, mint a szabinén-hidrát vagy a terpineol. A kutatásban feltárt lehetséges mechanizmusok tehát egymást erősítve javulást eredményezhetnek a PCOS egyes tüneteit illetően (Rababa’h).
 • A majoranna PCOS betegségre gyakorolt hatását már humán kísérletben is vizsgálták. Egy randomizált, kontrollált klinikai vizsgálatban a majorannalevélből készült tea napi kétszeri, 1 hónapig tartó fogyasztása szignifikánsan csökkentette a dehidroepiandroszteron-szulfát (DHEA-S) szintjét és javította az inzulinérzékenységet PCOS-ben szenvedő nőknél. Ennek az andorgén hormonnak a szintje jellemzően megemelkedett értéket mutat PCOS-ben szenvedő betegeknél, amelynek tartósan megemelkedett szintje a menstruáció elmaradását, abnormális szőrnövekedést és hajhullást okozhat (Haj-Husein).
 • A majoranna az orvosi citromfűhöz hasonlóan egyes vizsgálatokban csökkentette a magas prolaktinszintet. Emelett növelte a luteinizáló hormon (LH), a tüszőérlelő hormon (FSH), a progeszteron és az ösztrogén szintjét is (Hussein).
 • Egy másik vizsgálatban szintén prolaktinszint csökkentő hatást állapítottak meg három növényi kivonat esetében. Ezek a következőek voltak: majoranna, zsálya és zellermag kivonata. Ebben az esetben nem mértek változást a többi nemi hormon (LH, FSH, progeszteron, ösztrogén, tesztoszteron) mennyiségében, ellentétben a gyógyszeres terápia alkalmazásával (bromokriptin). A prolaktinszint csökkentő hatás pontos mechanizmusa egyelőre nem feltárt, de egyes feltételezések szerint a hatásért ezen növények fitoösztrogén vegyületei lehetnek felelősek (Mohamed).


Mennyit és hogyan kell bevenni a kapszulákból?

 • Javasolt adagolás: naponta 2x2 kapszula.
 • Fogyasztási módok:
  • Kapszulaként fogyasztva: bő folyadékkal lenyelve.
  • Üdítőként vagy teaként fogyasztva: a kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl hideg vagy meleg vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
  • Egyéb folyadékban elkeverve: a kapszulák tartalma elkeverhető bármilyen más folyadékban (pl: méz, gyümölcs- vagy zöldséglé, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.)

Mit tartalmaznak a kapszulák?

 • Kizárólag kiváló minőségű gyógynövényeket és illóolajat.
 • Nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, segédanyagot vagy tartósítószert.
 • Egyedi gyártástechnológiánknak köszönhetően a kapszulákban lévő gyógynövények megnövelt biológiai hozzáférhetőséggel és aktivitással, nagyobb flavonoid- és polifenoltartalommal, erősebb antioxidáns hatással, jobb oldhatósággal rendelkeznek és a gyógynövény hatóanyagok 100 százalékát tartalmazzák.
 • Összetevők: kapszulánként 441,5 mg SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor (orvosi zsálya levél [250] mg, orvosi citromfű levél [191,5 mg]), majorannaolaj (7,5 mg), orvosi citromfű olaj (1 mg), kapszulahéj: zselatin.

Folyamatosan fogyasztható?

A komplexben lévő gyógynövények hosszú távú folyamatos fogyasztásáról nem áll rendelkezésre elegendő szakirodalmi adat, ezért három hónap fogyasztás után javaslunk legalább egy hét szünetet tartani.


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • A gyógynövények fogyasztása mellett is fontos a változatos, kiegyensúlyozott étkezés, ahogy a rendszeres testmozgás sem hanyagolható el!
 • Alkalmazása nem ajánlott terhesség és szoptatás alatt, valamint 12 éven aluliaknak.
 • Fokozhatja az altató, nyugtató, vércukorszintet csökkentő gyógyszerek és gyógynövények hatását.
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Termékminőség

BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL

Termékünket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le.ACRLAB tanúsított minőség
 

"ACRLAB" MINŐSÉGTANÚSÍTÓ VÉDJEGY

A laboratóriumi vizsgálatokban állandó partnerünk az ACCREDIT Laboratórium Kft, amely az ACRLAB minőségtanúsító védjegy használatát minden esetben gyártási tételenként engedélyezi. A termékkel kapcsolatos részletes analitikai vizsgálatok eredményei letölthetők a laboratórium honlapjáról ide kattintva.

Gyártásunk minőségbiztosítási folyamatairól ide kattintva olvashat bővebben.A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék. 


Külön-külön vásárolná meg a komplexben lévő gyógynövényeket?


Kiegészítené a komplex hatását?

Amennyiben további gyógynövényekkel is támogatná egészségügyi céljait, válassza hozzá a Javallat® Stressz kontroll kapszulát, a Javallat® Menzesz komfort kapszulát, vagy a Javallat® Menopauza komfort kapszulát.


Pénz visszafizetési garancia a felbontott dobozokra is!

Ahogy az összes gyógynövénytermékünkre, úgy erre komplexre is 30 napos pénz visszafizetési garanciát nyújtunk. Amennyiben nem elégedett termékünkkel, úgy 30 napon belül egészen addig visszaküldheti hozzánk, amíg a dobozban legalább 20 kapszula maradt, mi pedig visszautaljuk a teljes vételárat! A 30 napos garanciánk részleteiről ide kattintva tudhat meg többet.


Ashwagandha komplex

Kosárba


Link az értékelési szabályokra

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(28)
2.390 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(58)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag!(14)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(24)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(36)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(21)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(22)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(17)
2.190 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés