Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k alkalmazását az Adatkezelési tájékoztatónkban foglaltaknak megfelelően.
Menü

Hibiszkusz

Ár:
2.290 Ft
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
1.990 Ft / db

60 db étrend-kiegészítő kapszula,
bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

A hibiszkuszvirág-csészelevél hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

1. Támogatja a hajszálerekben az egészséges vérkeringést.

2. Elősegíti a nehézláb-érzés csökkentését.

3. Stimuláló és tonizáló tulajdonságokkal rendelkezik, amellyel hozzájárul a mentális és fizikai fáradtság leküzdéséhez.

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2025. január 09.
Hűségpontok: 229
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (8)
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VESZEM MEG

Részletes ismertető

Miért ajánljuk?

   


Mikor ajánljuk?

  • A hibiszkuszvirág-csészelevél rendszeres étrend-kiegészítőként történő fogyasztása többek között támogatja a hajszálerekben és a vénákban az egészséges keringést, emellett stimuláló hatású, amellyel hozzájárul a mentális és fizikai fáradtság csökkentéséhez.  Részletes tájékoztató az terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos állításokról.
  • A hibiszkuszvirág csészelevél hasznos és egészséges kiegészítője lehet a a magas vércukor- és koleszterinszint, valamint a magas vérnyomás kezelésére alkalmazott gyógyszeres és életmód-terápiának is. 

A hibiszkusz élettani (fiziológiai) hatásai

 

1-2. Egészséges vérkeringést támogató hatása

  • A hibiszkuszvirág-csészelevél vérkeringést támogató hatása részben enyhe vérnyomáscsökkentő hatásával is összefügg.
  • Számos kutatásban kimutatták, hogy a hibiszkuszteával végzett kúrával (2-6 héten át napi 1 csésze fogyasztásával) enyhe vérnyomáscsökkenés érhető el (McKay; Haji Faraji; Mozaffari-Khosravi; Serban, Riaz és Chopra). 
  • Mexikói, nigériai, és svájci kutatók is megfigyelték a hibiszkusztea enyhe vérnyomáscsökkentő hatását, a gyógyszeres kezelésben nem részesülők csoportjában is, ráadásul náluk a hibiszkusztea eredményesebbnek bizonyult, mint két gyakran alkalmazott vérnyomáscsökkentő (Herrera-Arellano; Nwachukwu; Al-Anbaki). 
  • Iráni kutatók klinikai tanulmányok átfogó elemzésében összesen 390 vizsgálatban résztvevő személy adatait elemezve megállapították, hogy a hibiszkusztea-fogyasztás hatására a szisztolés vérnyomás 7,3 Hgmm-el, míg a diasztolés 3,5 Hgmm-el csökkent a normál és a magas vérnyomásúak csoportjában is (Corina). 
  • A hibiszkusztea fogyasztása növeli a vesék nátrium- és a kloridion kiválasztását. Valószínűleg részben ez áll a vérnyomáscsökkentő hatás hátterében is. A fokozott nátrium- és kloridion kiválasztással együtt a vizelet mennyisége is növekszik (Alarcón-Alonso, Nwachukwu). Egy nigériai-angol tanulmány szerint 2 órával a hibiszkusztea elfogyasztása után fokozódik a vizeletáramlás, ami vérnyomáscsökkenést okoz (Abubakar). 
  • Angol kutatók több mint 200 tanulmány átfogó elemzése alapján megállapították, hogy a hibiszkusz vérnyomáscsökkentő hatásának másik lehetséges oka az angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátlása. Ez az enzim a testfolyadék mennyiségének szabályozásán keresztül befolyásolja a vérnyomást. Az ACE-gátló hatást a hibiszkusz antocián hatóanyagai okozzák. Továbbá a hatást magyarázhatja még a sejtekbe történő kalciumbeáramlás gátlása és az értágító hatás is (Da-Costa-Rocha). 
  • Német, angol, iráni, indiai és kínai kutatások is bizonyítják, hogy a hibiszkusz (rozella) antioxidáns hatóanyagai (pl. antocianinok) felelősek az erek, valamint a vese és a máj védelméért (Frank, Da-Costa-Rocha, Hadi, Lee, Riaz). 
  • Az alacsonyabb koleszterinszint szintén jó hatással van a vérkeringésére. Iráni kutatók klinikai tanulmánya szerint az anyagcsere-zavarban szenvedő betegeknél a hibiszkusztea (rozellatea) fogyasztása csökkentheti a vér összes koleszterin, az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL koleszterin) és a triglicerid szintjét. Ugyanakkor növeli a „jó koleszterinnek” nevezett nagy sűrűségű lipoprotein (HDL koleszterin) szintjét (Mozaffari-KhosraviGurrola-Diaz, Riaz).
  • Egy másik iráni klinikai kutatásban 90 elhízott és anyagcserezavaros 12-18 év közöttieket vizsgáltak. A tinédzsereket két csoportra osztották, az egyik felük napi 6 gramm porított hibiszkuszt kapott. Náluk körülbelül 8 százalékkal csökkent az LDL-koleszterinszint a kontroll csoporthoz viszonyítva (Sabzghabaee).

További gyógynövények a "HAJSZÁLEREK EGÉSZSÉGE"
és a "NEHÉZLÁB-ÉRZÉS" kategóriában

 

hibszkusz

3. Vitalitást fokozó, anyagcsere-stimuláló és tonizáló hatása

  • Indiai kutatók 120 tanulmányt elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy vashiányos vérszegénység esetén ajánlott a hibiszkusz (rozella) rendszeres fogyasztása. A hibiszkusz alacsony pH-értéke és magas C-vitamin tartalma jelentősen segíti a szervezetben a vas felszívódását (Riaz).
  • Marokkói kutatók harminc B12-vitamin-hiányos személyen vizsgálva megfigyelték, hogy a hibiszkusz növeli a szájon át szedett B12-vitamin biohasznosulását. Ennek oka feltehetően az, hogy a hibiszkusz növeli a bélhámon keresztül a B12-vitamin (hidroxikobalamin formájának) felszívódását (Souirti).
  • Angol kutatók több mint 200 tanulmány elemzése alapján megállapították, hogy a hibiszkusz a zsírképződés és a zsírfelhalmozódás csökkentésén, valamint a keményítő lebomlásának és felszívódásának gátlásán keresztül járul hozzá a hatékonyabb energiafelhasználáshoz, ezáltal a testsúly csökkentéséhez. A nagyszabású elemzésből az is kiderült, hogy a hibiszkusz fogyasztása a vércukorszint szabályozását is elősegíti, ami kiegyensúlyozott energiafelhasználást eredményez, mivel csökkenti az inzulinrezisztenciát, a cukorral kapcsolt molekulák és vérzsírok termelődését, továbbá a szénhidrátbontásban szerepet játszó enzimek működését is gátolja (Da-Costa-Rocha). 
  • Tajvani és angol kutatók szerint a hibiszkusz enyhe gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, mivel csökkenti a gyulladásos folyamatokban szerepet játszó citokin molekulák szintjét, valamint a gyulladásos folyamatokban részt vevő ciklooxigenáz enzimet is gátolja (Chou, Da-Costa-Rocha).

További gyógynövények a "VITALITÁS FOKOZÁSA" kategóriában

hibiszkusz


Figyelmeztetések

 

Magas növényisav-tartalma miatt enyhén hashajtó hatású lehet.

  • A hibiszkuszvirággal kapcsolatos humán klinikai vizsgálatok során nem számoltak be súlyos mellékhatásokról, de a virágban nagy mennyiségben található (15-30%) növényi savak (pl. hibiszkuszsav, aszkorbinsav, citromsav) enyhe hashajtó hatást válthatnak ki. A megadott adagolás mellett nem ismertek más mellékhatások, amelyek gyakran fordulnának elő vagy súlyos következményekkel járnának (Ellis).

Fokozhatja a vércukorszint- és vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hatását! Klorokinterápia esetén fogyasztása ellenjavallt!

  • Egy egészséges önkénteseken végzett vizsgálat során a hibiszkusztea a terméken ajánlotthoz hasonló napi fogyasztási mennyiség esetén csökkentette a klorokin plazmakoncentrációját, ezért klorokinterápia mellett nem ajánlott a készítmény fogyasztása. Humán klinikai vizsgálatok során azt találták, hogy a hibiszkusztea csökkentette az enyhe és középsúlyos magas vérnyomásban szenvedők vérnyomását. Számos klinikai vizsgálat számolt be különböző hibiszkuszkészítmények vércukorszintcsökkentő hatásáról (Mahmoud, Ahad, Showande, Fakeye, Gurrola-Díaz, Bousheheri, Abdelmonem, Bule, Faraji, McKay).

Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható.

  • A hibiszkuszvirág hatóanyagai jól ismertek, amelyek más biztonságosan alkalmazható élelmiszerekben is megtalálhatók. Alacsony a kockázata a fejlődési rendellenességek kialakulásának vagy a magzatra gyakorolt egyéb káros hatásoknak, de az adagolást és a fogyasztási gyakoriságot indokolt a gyógynövény normál étrendben alkalmazott mennyiségéhez igazítani, amely nem nagyobb, mint a napi ajánlott fogyasztási mennyiség.

3 és 10 éves kor között fél adag fogyasztása ajánlott, a kapszulák tartalmából teát készítve.

  • A hibiszkuszvirág hatását pozitív eredménnyel vizsgálták túlsúlyos 12-18 éves serdülőkön. Az egy hónapig tartó vizsgálatban naponta 2 gramm finomra őrölt port adtak a kísérletben résztvevőknek. A hibiszkuszvirág mellékhatás profilja nem különbözött érdemben a placebót kapó kontrollcsoportétól. 3 és 12 éves kor között az életkorból fakadó alacsonyabb testsúly miatt indokolt a napi ajánlott mennyiség felét ajánlani fogyasztásra. 3 éves kor alatt a kisgyermekek szervezetének éretlensége miatt a fogyasztása nem ajánlott (Sabzghabaee).

A felsorolt lehetséges mellékhatásokon, kölcsönhatásokon és ellenjavallatokon kívül a tudomány mai állása szerint nem ismert más számottevő kockázat a hibiszkuszvirág-csészelevél fogyasztásával kapcsolatban a megadott adagolás mellett.

Étrend-kiegészítők kötelező figyelmeztetései

  • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
  • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32165/2023


Hibiszkusz

Kosárba


Érzékszervi jellemzők

    

* Általános tájékoztató az alkalmazott grafikai jelölésekről (ikonokról)


Adagolás, fogyasztás, összetevők

ADAGOLÁS ► Naponta 2x1-2 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.)
ÖSSZETEVŐK ► Kapszulánként 700 mg hibiszkuszvirág-csészelevél (Hibisci sabdariffae flos) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Mentes

Videók


  

Termékminőség


Termékminőség

 

BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL

  • Gyógynövényeket tartalmazó termékeinket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. 
  • Amennyiben lehetséges, a minőséget az Európai Gyógyszerkönyv előírásai szerint garantáljuk.
  • A laboratóriumi vizsgálatokban állandó partnerünk az ACCREDIT Laboratórium Kft. 
  • Gyártásunk minőségbiztosítási folyamatairól ide kattintva olvashat bővebben.

Link az értékelési szabályokra

Várjuk az Ön értékelését és véleményét is!

A FOGYASZTÓI ÉRTÉKELÉSEK, VÉLEMÉNYEK MODERÁLÁSÁNAK ÉS MEGJELENÍTÉSÉNEK SZABÁLYAI
A vásárlói vélemények alapján se tulajdonítson a terméknek betegséget megelőző vagy kezelő hatást! ⇒ Részletes tájékoztató

Vélemények

5.00
8 értékelés
5
(7)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 0 / 5 csillag!
2024. 05. 26.
RÉSZEMRÖL A LEG MEGFELELÖBB
| 5 / 5 csillag!
2023. 12. 03.
Nagyon jó minden termékük, eddig is csak természetes készítményeket ettem. 76. éves koromra nem kell gyógyszert szednem, ez bizonyára nem véletlen.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 11. 25.
Nagyon jó, plusz előnye, hogy vízhajtó hatása is van.
| 5 / 5 csillag!
2023. 10. 28.
Nagyon elégedett vagyok a termék hatásával és a webáruház szolgáltatásával.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 14.
A szállitás gyorsaságával és a termék minőségével is maximálisan elégedett vagyok
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 12. 19.
Az eddigi tapasztalatok alapján nagyon jó!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 08. 02.
Nagyon jó termék. Lejjebb ment a vérnyomásom.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 03. 16.
Nagyon jóízű tea készül belőle :)

A hibiszkuszról (rozelláról)

Hatóanyagok

  • Növényi savakat (15-30%), főként hibiszkuszsavat, továbbá almasavat, citromsavat, borkősavat, C-vitamint tartalmaz.
  • Színét az antioxidáns hatású antocianin (antocián) színanyagok adják, pl. hibiszcin, szambukozidok, amelyek 1,7-2,5%-os mennyiségben fordulnak elő benne.
  • Tartalmaz még flavonoidokat, pektint, nyálkát, illóolajat, valamint kalciumot, vasat, cinket, B-vitaminokat.

 

Története

  • A hibiszkusz Ázsiában őshonos, ma már világszerte termesztik.
  • Termését élelmiszerként, levelét fűszerként használták, magjából Kínában olajat nyertek ki.
  • Ma a gyógynövény-terápiában és élelmiszeriparban is a piros-lila csészeleveleit alkalmazzák íz- és színjavítóként, mivel a teáknak, ételeknek piros színt és savanykás ízt ad.
  • Számos rokon hibiszkusz fajt dísznövényként termesztenek.

 

Elterjedése

  • Délkelet-Ázsiában őshonos, de számos trópusi, szubtrópusi területen is termesztik, például Közép- és Nyugat-Afrikában, Nyugat-Indiában és Amerikában. 

 

Leírása

  • A hibiszkusz akár 2,5 m magasra növő cserje. Tenyeresen összetett levelei 8-15 cm hosszúak, fehér vagy halványsárga virágai 8-10 cm átmérőjűek, piros csészelevéllel.
  • Terméséréskor begyűjtött összeforrt belső és külső, húsos, piros (vagy lilás) csészeleveleit hasznosítjuk.
  • Íze kellemes, savanykás.

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(21)
2.690 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.290 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(14)
2.290 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(21)
2.690 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.290 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(3)
2.490 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)
2.290 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés