Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi JAVALLATTM gyógynövénykapszula:

 

Hibiszkusz virág csészelevél

Ár:
1.990 Ft

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

1. Támogatja hajszálerekben és a vénákban az egészséges vérkeringést, elősegíti a nehézláb-érzés csökkentését.

2. Stimuláló és tonizáló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a mentális és fizikai fáradtság leküzdéséhez.

3. Jelentős mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatású antocianinokat, amelyek hozzájárulnak a sejtkárosító szabad gyökök elleni védekezéshez.

Szerezhető hűségpontok: 199
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2022. december 14.
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VÁSÁRLOM MEG

Részletes ismertető

Egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek

 

1. Egészséges vérkeringést támogató hatása

Vérnyomással kapcsolatos kutatások:

  • Számos kutatásban azt tapasztalták, hogy az enyhén vagy közepesen magas vérnyomást mérsékelten csökkenteni lehet hibiszkuszból (rozellából) készült teával végzett kúrával (2-6 héten át napi 1 csésze fogyasztásával)  (McKay és munkatársai; Haji Faraji és Haji; Mozaffari-Khosravi és munkatársai; Serban és munkatársai, Riaz és Chopra kutatása). 
  • Mexikói, nigériai, és svájci kutatók is megfigyelték a hibiszkusztea enyhe vérnyomáscsökkentő hatását, a gyógyszeres kezelésben nem részesülők csoportjában is, ráadásul náluk a hibiszkusztea eredményesebbnek bizonyult, mint a gyakran alkalmazott hidroklorotiazid vagy kaptropil vérnyomáscsökkentők napi 2 x 25 mg-os adagja (Herrera-Arellano és munkatársai; Nwachukwu és munkatársai; Al-Anbaki és munkatársai kutatása). 
  • Iráni kutatók klinikai tanulmányok átfogó elemzésében összesen 390 vizsgálatban résztvevő személy adatait elemezve megállapították, hogy a hibiszkusztea-fogyasztás hatására a szisztolés vérnyomás 7,3 Hgmm-el, míg a diasztolés 3,5 Hgmm-el csökkent a normál és a magas vérnyomásúak csoportjában is (Corina és munkatársai kutatása). 
  • A hibiszkusztea fogyasztása növeli vesék nátrium- és a kloridion kiválasztását. Ennek következtében csökkenti a vérnyomást és növeli a vizelet mennyiségét (Alarcón-Alonso és munkatársai, Nwachukwu és munkatársai kutatása). Egy nigériai-angol tanulmány szerint 2 órával a hibiszkusztea elfogyasztása után fokozódik a vizeletáramlás, ami vérnyomáscsökkenést okoz (Abubakar és munkatársai kutatása). 
  • Angol kutatók több mint 200 tanulmány átfogó elemzése alapján megállapították, hogy a hibiszkusz vérnyomáscsökkentő hatásának másik lehetséges oka az angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátlása. Ez az enzim a testfolyadék mennyiségének szabályozásán keresztül képes a vérnyomást szabályozni. Az ACE-gátló hatást a hibiszkusz antocianin hatóanyagai okozzák. Továbbá a hatást magyarázhatja még a sejtekbe történő kalciumbeáramlás gátlása és az értágító hatás is (Da-Costa-Rocha és munkatársai kutatása). 

Koleszterinszint-csökkentéssel kapcsolatos kutatások:

  • Iráni kutatók klinikai tanulmánya szerint az anyagcsere-zavarban szenvedő betegeknél a hibiszkusztea (rozellatea) fogyasztása csökkentheti a vér összes koleszterin, az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL koleszterin) és a triglicerid szintjét. Ugyanakkor növeli a „jó koleszterinnek” nevezett nagy sűrűségű lipoprotein (HDL koleszterin) szintjét. (Mozaffari-Khosravi és munkatársai kutatása; Gurrola-Diaz és munkatársai kutatása, Riaz és Chopra kutatása)
  • Egy másik iráni klinikai kutatásban 90 olyan 12-18 év közöttieket vizsgáltak, akik elhízásban és zsíranyagcsere-zavarban szenvedtek. A tinédzsereket két csoportra osztották, az egyik felük napi 6 gramm porított hibiszkuszt kapott. Náluk körülbelül 8 százalékkal csökkent az LDL-koleszterinszint a kontroll csoporthoz viszonyítva (Sabzghabaee és munkatársai kutatása).

 

2. Vitalitást fokozó, anyagcsere-stimuláló és tonizáló hatása

  • Német, angol, iráni, indiai és kínai kutatások is bizonyítják, hogy a hibiszkusz (rozella) antioxidáns hatóanyagai (pl. antocianinok) felelősek az erek, valamint a vese és a máj védelméért. (Frank és munkatársai, Da-Costa-Rocha és munkatársai, Hadi és munkatársai kutatása, Lee és munkatársai kutatása, Riaz és Chopra kutatása). 
  • Angol kutatók több mint 200 tanulmány elemzése alapján megállapították, hogy a hibiszkusz a zsírképződés és a zsírfelhalmozódás csökkentésén, valamint a keményítő lebomlásának és felszívódásának gátlásán keresztül járul hozzá a testsúly csökkentéséhez. A nagyszabású elemzésből az is kiderült, hogy a hibiszkusz fogyasztása a vércukorszint csökkentését is elősegíti, mivel csökkenti az inzulinrezisztenciát, a cukorral kapcsolt molekulák és vérzsírok termelődését, továbbá a szénhidrátbontásban szerepet játszó enzimek működését is gátolja (Da-Costa-Rocha és munkatársai kutatása). 
  • Tajvani és angol kutatók szerint a hibiszkusz gyulladáscsökkentő hatása szerepet játszik a láz és a fájdalom csökkentésében, mivel csökkenti a gyulladásos folyamatokban szerepet játszó citokin molekulák szintjét, valamint a gyulladásos folyamatokban részt vevő ciklooxigenáz enzimet is gátolja (Chou és munkatársai, Da-Costa-Rocha és munkatársai kutatása).

 

A hibiszkusz csészelevélben található antocianinok antioxidáns hatása

  • A kutatások szerint a hibiszkusz csészelevelében lévő antocianinok antioxidáns hatásai szerepet játszhatnak klinikai hatásában, így az erek, valamint a vese és a máj védelmében (Da-Costa-Rocha és mtsai,Lee és mtsai).

A hibiszkusszal végzett további kutatások eredményei

  • Indiai kutatók 120 tanulmányt elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy vashiányos vérszegénység esetén ajánlott a hibiszkusz (rozella) rendszeres fogyasztása. A hibiszkusz alacsony pH-értéke és magas C-vitamin tartalma jelentősen segíti a szervezetben a vas felszívódását (Riaz és Chopra kutatása).
  • Marokkói kutatók harminc B12-vitamin-hiányos betegen vizsgálva megfigyelték, hogy a hibiszkusz növeli a szájon át szedett B12-vitamin biohasznosulását. Ennek oka feltehetően az, hogy a hibiszkusz növeli a bélhámon keresztül a B12-vitamin (hidroxikobalamin formájának) felszívódását (Souirti és munkatársai kutatása).
  • A hibiszkusztea fogyasztása növeli vesék nátrium- és a kloridion kiválasztását. Ennek hatására nő a vizelet mennyisége (Alarcón-Alonso és munkatársai, Nwachukwu és munkatársai kutatása). Egy kutatás szerint a hibiszkusztea fogyasztását követő két órában jelentkezik a vizeletfokozó hatás. (Abubakar és munkatársai kutatása). A nagyobb mennyiségű vizelet segíti átmosni a húgyutakat ezzel gátolva a kórokozók szaporodását.
  • Tajvani kutatók a hibiszkusz húgyúti fertőzésekre és vesegyulladásra kifejtett hatását vizsgálták.  A hibiszkuszteát fogyasztók vizsgálati csoportjában 36 százalékkal kisebb eséllyel jelent meg húgyúti fertőzés, mint a teát nem fogyasztó csoportban (Chou és munkatársai kutatása).
  • Olasz tanulmányokban összesen 100 főn vizsgálva azt is kimutatták, hogy a hibiszkuszt és más összetevőket tartalmazó termékek 2-4 hétig történő szedése csökkenti a húgyúti fertőzések előfordulását (Cai és munkatársai, Milandri és munkatársai kutatása).

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

  • A hibiszkuszvirág-csészelevél fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Nagy mennyiségben fogyasztva magas növényisav-tartalma miatt hashajtó hatású lehet.
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!

Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
Minőségi tanúsítvány letöltése.


ADAGOLÁS Naponta 2x1-2 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 700 mg hibiszkuszvirág-csészelevél (Hibisci sabdariffae flos) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 08. 02.
Nagyon jó termék. Lejjebb ment a vérnyomásom.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 03. 16.
Nagyon jóízű tea készül belőle :)

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásároljon két doboz gyógynövénykapszulát és megajándékozzuk egy gyógynövények közötti eligazodást segítő könyvvel is!

  • A könyv bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
  • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
  • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
  • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
  • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

A hibiszkuszról (rozelláról)

Hatóanyagok

  • Növényi savakat (15-30 %), főként hibiszkuszsavat, továbbá almasavat, citromsavat, borkősavat, C-vitamint tartalmaz.
  • Színét az az antioxidáns hatású antocianin (antocián) színanyagok adják, pl. hibiszcin, szambukozidok, amelyek 1,7-2,5%-os mennyiségben fordulnak elő benne.
  • Tartalmaz még flavonoidokat, pektint, nyálkát, illóolajat, valamint kalciumot, vasat, cinket, B-vitaminokat.

 

Története

  • A hibiszkusz Ázsiában őshonos, ma már világszerte termesztik.
  • Termését élelmiszerként, levelét fűszerként használták, magjából Kínában olajt nyertek ki.
  • Ma a gyógynövény-terápiában és élelmiszeriparban is a piros-lila csészeleveleit alkalmazzák íz- és színjavítóként, mivel a teáknak, ételeknek piros színt és savanykás ízt ad.
  • Számos rokon hibiszkusz fajt dísznövényként termesztenek.

 

Elterjedése

  • Délkelet-Ázsiában őshonos, de számos trópusi, szubtrópusi területen is termesztik, például Közép- és Nyugat-Afrikában, Nyugat-Indiában és Amerikában. 

 

Leírása

  • A hibiszkusz akár 2,5 m magasra növő cserje. Tenyeresen összetett levelei 8-15 cm hosszúak, fehér vagy halványsárga virágai 8-10 cm átmérőjűek, piros csészelevéllel.
  • Terméséréskor begyűjtött összeforrt belső és külső, húsos, piros (vagy lilás) csészeleveleit hasznosítjuk.
  • Íze kellemes, savanykás.

Akik ezt a terméket megvették

Keresés