Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

 

 

Hibiszkusz virág csészelevél

Ár:
1.890 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás

 TELEFONOS MEGRENDELÉS 

Ajándékok a vásárláshoz:

Részletes ismertető

Egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

 

1. A szív és az érrendszer egészségét támogató hatása

Vérnyomáscsökkentő hatását alátámasztó kutatások:

  • Számos kutatásban azt tapasztalták, hogy az enyhén vagy közepesen magas vérnyomást mérsékelten csökkenteni lehet hibiszkuszból (rozellából) készült teával végzett kúrával (2-6 héten át napi 1 csésze fogyasztásával)  (McKay és munkatársai; Haji Faraji és Haji; Mozaffari-Khosravi és munkatársai; Serban és munkatársai, Riaz és Chopra kutatása). 
  • Mexikói, nigériai, és svájci kutatók is megfigyelték a hibiszkusztea enyhe vérnyomáscsökkentő hatását, a gyógyszeres kezelésben nem részesülők csoportjában is, ráadásul náluk a hibiszkusztea eredményesebbnek bizonyult, mint a gyakran alkalmazott hidroklorotiazid vagy kaptropil vérnyomáscsökkentők napi 2 x 25 mg-os adagja (Herrera-Arellano és munkatársai; Nwachukwu és munkatársai; Al-Anbaki és munkatársai kutatása). 
  • Iráni kutatók klinikai tanulmányok átfogó elemzésében összesen 390 vizsgálatban résztvevő személy adatait elemezve megállapították, hogy a hibiszkusztea-fogyasztás hatására a szisztolés vérnyomás 7,3 Hgmm-el, míg a diasztolés 3,5 Hgmm-el csökkent a normál, és a magas vérnyomásúak csoportjában is (Corina és munkatársai kutatása). 
  • A hibiszkusztea fogyasztása növeli vesék nátrium- és a kloridion kiválasztását. Ennek következtében csökkenti a vérnyomást és növeli a vizelet mennyiségét (Alarcón-Alonso és munkatársai, Nwachukwu és munkatársai kutatása). Egy nigériai-angol tanulmány szerint 2 órával a hibiszkusztea elfogyasztása után fokozódik a vizeletáramlás, ami vérnyomáscsökkenést okoz (Abubakar és munkatársai kutatása). 
  • Angol kutatók több mint 200 tanulmány átfogó elemzése alapján megállapították, hogy a hibiszkusz vérnyomáscsökkentő hatásának másik lehetséges oka az angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátlása. Ez az enzim a testfolyadék mennyiségének szabályozásán keresztül képes a vérnyomást szabályozni. Az ACE-gátló hatást a hibiszkusz antocianin hatóanyagai okozzák. Továbbá a hatást magyarázhatja még a sejtekbe történő kalciumbeáramlás gátlása és az értágító hatás is (Da-Costa-Rocha és munkatársai kutatása). 

Koleszterinszint-csökkentő hatását alátámasztó kutatások:

  • Iráni kutatók klinikai tanulmánya szerint az anyagcsere-zavarban szenvedő betegeknél a hibiszkusztea (rozellatea) fogyasztása csökkentheti a vér összes koleszterin, az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL koleszterin) és a triglicerid szintjét. Ugyanakkor növeli a „jó koleszterinnek” nevezett nagy sűrűségű lipoprotein (HDL koleszterin) szintjét. (Mozaffari-Khosravi és munkatársai kutatása; Gurrola-Diaz és munkatársai kutatása, Riaz és Chopra kutatása)
  • Egy másik iráni klinikai kutatásban 90 olyan 12-18 év közöttieket vizsgáltak, akik elhízásban és zsíranyagcsere-zavarban szenvedtek. A tinédzsereket két csoportra osztották, az egyik felük napi 6 gramm porított hibiszkuszt kapott. Náluk körülbelül 8 százalékkal csökkent az LDL-koleszterinszint a kontroll csoporthoz viszonyítva (Sabzghabaee és munkatársai kutatása).

 

2. Vitalitást fokozó, anyagcsere-stimuláló és tonizáló hatása

  • Német, angol, iráni, indiai és kínai kutatások is bizonyítják, hogy a hibiszkusz (rozella) antioxidáns hatóanyagai (pl. antocianinok) felelősek az erek, valamint a vese és a máj védelméért. (Frank és munkatársai, Da-Costa-Rocha és munkatársai, Hadi és munkatársai kutatása, Lee és munkatársai kutatása, Riaz és Chopra kutatása). 
  • Angol kutatók több mint 200 tanulmány elemzése alapján megállapították, hogy a hibiszkusz a zsírképződés és a zsírfelhalmozódás csökkentésén, valamint a keményítő lebomlásának és felszívódásának gátlásán keresztül járul hozzá a testsúly csökkentéséhez. A nagyszabású elemzésből az is kiderült, hogy a hibiszkusz fogyasztása a vércukorszint csökkentését is elősegíti, mivel csökkenti az inzulinrezisztenciát, a cukorral kapcsolt molekulák és vérzsírok termelődését, továbbá a szénhidrátbontásban szerepet játszó enzimek működését is gátolja (Da-Costa-Rocha és munkatársai kutatása). 
  • Tajvani és angol kutatók szerint a hibiszkusz gyulladáscsökkentő hatása szerepet játszik a láz és a fájdalom csökkentésében, mivel csökkenti a gyulladásos folyamatokban szerepet játszó citokin molekulák szintjét, valamint a gyulladásos folyamatokban részt vevő ciklooxigenáz enzimet is gátolja (Chou és munkatársai, Da-Costa-Rocha és munkatársai kutatása).

 

3. Vitaminok felszívódását és emésztést támogató hatása

  • Indiai kutatók 120 tanulmányt elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy vashiányos vérszegénység esetén ajánlott a hibiszkusz (rozella) rendszeres fogyasztása. A hibiszkusz alacsony pH-értéke és magas C-vitamin tartalma jelentősen segíti a szervezetben a vas felszívódását (Riaz és Chopra kutatása).
  • Marokkói kutatók harminc B12-vitamin-hiányos betegen vizsgálva megfigyelték, hogy a hibiszkusz növeli a szájon át szedett B12-vitamin biohasznosulását. Ennek oka feltehetően az, hogy a hibiszkusz növeli a bélhámon keresztül a B12-vitamin (hidroxikobalamin formájának) felszívódását (Souirti és munkatársai kutatása).

 

4. Vizeletkiválasztást fokozó és húgyúti rendszer egészségét támogató hatása

  • A hibiszkusztea fogyasztása növeli vesék nátrium- és a kloridion kiválasztását. Ennek hatására nő a vizelet mennyisége (Alarcón-Alonso és munkatársai, Nwachukwu és munkatársai kutatása). Egy kutatás szerint a hibiszkusztea fogyasztását követő két órában jelentkezik a vizeletfokozó hatás. (Abubakar és munkatársai kutatása). A nagyobb mennyiségű vizelet segíti átmosni a húgyutakat ezzel gátolva a kórokozók szaporodását.
  • Tajvani kutatók a hibiszkusz húgyúti fertőzésekre és vesegyulladásra kifejtett hatását vizsgálták.  A hibiszkuszteát fogyasztók vizsgálati csoportjában 36 százalékkal kisebb eséllyel jelent meg húgyúti fertőzés, mint a teát nem fogyasztó csoportban (Chou és munkatársai kutatása).
  • Olasz tanulmányokban összesen 100 főn vizsgálva azt is kimutatták, hogy a hibiszkuszt és más összetevőket tartalmazó termékek 2-4 hétig történő szedése csökkenti a húgyúti fertőzések előfordulását (Cai és munkatársai, Milandri és munkatársai kutatása).

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

  • A hibiszkuszvirág-csészelevél fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Nagy mennyiségben fogyasztva magas növényisav-tartalma miatt hashajtó hatású lehet.
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!

Termékünk gyógyszerkönyvi minőségű gyógynövényből készült. Minőségi tanúsítvány letöltése.


Adagolás Naponta kétszer 1-3 kapszula étkezés előtt.
A) Kapszulaként fogyasztva Bő folyadékkal lenyelve.
B) Teaként fogyasztva A kapszulák tartalmát 2 dl forró vízbe helyezve, majd felkeverés után teaként fogyasztva.
Tudd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Összetevők Kapszulánként 400 mg hibiszkuszvirág-csészelevél (Hibisci sabdariffae flos) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

SonicFine szuperfinom gyógynövényporok


SonicFine® instant gyógynövényporból

A JAVALLATTM gyógynövény kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövénypor előnyei: akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség, 8x nagyobb biológiai aktivitás, 2x jobb oldhatóság, 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, 3x erősebb antioxidáns hatás, 2x több vízoldható rost, 100% hatóanyagtartalom, sokoldalú felhasználás.
Tudj meg többet SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényporok előnyeiről!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásárolj két terméket és egy olyan könyvvel is gazdagabb leszel, amely segít eligazodni a gyógynövények között:

  • bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
  • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
  • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
  • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
  • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

A hibiszkuszról (rozelláról)

Hatóanyagok

  • Növényi savakat (15-30 %), főként hibiszkuszsavat, továbbá almasavat, citromsavat, borkősavat, C-vitamint tartalmaz.
  • Színét antocián színanyagok adják, pl. hibiszcin, szambukozidok.
  • Tartalmaz még flavonoidokat, pektint, nyálkát, illóolajat, valamint kalciumot, vasat, cinket, B-vitaminokat.

 

Története

  • A hibiszkusz Ázsiában őshonos, ma már világszerte termesztik.
  • Termését élelmiszerként, levelét fűszerként használták, magjából Kínában olajt nyertek ki.
  • Ma a gyógynövény-terápiában és élelmiszeriparban is a piros-lila csészeleveleit alkalmazzák íz- és színjavítóként, mivel a teáknak, ételeknek piros színt és savanykás ízt ad.
  • Számos rokon hibiszkusz fajt dísznövényként termesztenek.

 

Elterjedése

  • Délkelet-Ázsiában őshonos, de számos trópusi, szubtrópusi területen is termesztik, például Közép- és Nyugat-Afrikában, Nyugat-Indiában és Amerikában. 

 

Leírása

  • A hibiszkusz akár 2,5 m magasra növő cserje. Tenyeresen összetett levelei 8-15 cm hosszúak, fehér vagy halványsárga virágai 8-10 cm átmérőjűek, piros csészelevéllel.
  • Terméséréskor begyűjtött összeforrt belső és külső, húsos, piros (vagy lilás) csészeleveleit hasznosítjuk.
  • Íze kellemes, savanykás.

Írta és szerkesztette


Látogass el a JAVALLATtm monori gyógynövényparkba, ahol 50 gyógynövénnyel ismerkedhetsz meg, amelyeket több mint 40 egészségügyi célból használhatsz

A park egész évben ingyenesen látogatható, a  központi információs és a gyógynövények mellett elhelyezett táblák segítségével szakvezetés nélkül is könnyen felfedezhető.  

Kattints a részletekért!

Megjegyzések


A gyógynövénytermékre vonatkozó egészségügyi hatások mindegyike szerepel az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) hivatalos jegyzékében, amelyet az EU tagállamai által beküldött tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. A tudományos bizonyítékok értékelése folyamatos, amelyet mi is rendszeresen áttekintünk. Az egészségügyi hatások alatt ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak! Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. A népgyógyászati tapasztalatok bemutatásának célja elsősorban az adott gyógynövény történeti és kulturális szerepének megismertetése. Sem a népgyógyászati alkalmazás, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek!

Keresés