Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k alkalmazását az Adatkezelési tájékoztatónkban foglaltaknak megfelelően.
Menü

Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Közérthetően, tömören, tudományos megalapozottsággal a gyógynövényekről!


A szerzők több mint 200 betegségkezelésre vonatkozó ajánlást fogalmaznak meg az Európai Gyógyszerügynökség Gyógynövény Szakbizottságának (EMA HMPC) monográfiái alapján. Legyen szó többek között légúti betegségekről, ízületi problémákról, húgyúti fertőzésekről, májműködés támogatásáról, székrekedésről, szív- és érrendszeri panaszokról, emésztőrendszeri gondokról, a könyvben biztosan található megalapozottan alkalmazható gyógynövény. A könyv alapján akár egy saját gyógynövényes házipatika is összeállítható a leggyakoribb betegségek kezelésére.


A szerzők több mint 700 gyógynövénnyel végzett vizsgálatot tanulmányoztak és értékeltek megalapozottság szerint. Laboratóriumi vizsgálatok, állatkísérletek, illetve embereken végzett megfigyeléses és klinikai kutatások eredményei egyaránt szerepelnek a könyvben.


A gyógynövények több mint 400 egészségtámogató hatása szerepel a kiadványban, amit a szerzők az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal jegyzéke alapján állítottak össze. Az ajánlások többek között segíthetnek a testsúly csökkentésében, az egészséges koleszterin- és vércukorszint fenntartásában, a szív és az érrendszer egészségének megőrzésében, a menstruációs komfort fenntartásában vagy éppen az anyatej termelésének fokozásában.Minden készítménynek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A könyv ezeket is részletesen feltárja, legyen szó többek között teákról, tinktúrákról, porokról, száraz kivonatokról.


A gyógynövények hatása a bennük lévő speciális szerkezetű hatóanyagoktól várható, amelyeket a könyv felhasználási módjukra fókuszálva mutat be. Így részletesen megismerhető, hogyan és mire hatnak a szacharidok, az illóolajok, a tanninok, a flavonoidok, a szaponinok, a keserűanyagok, az alkaloidok, a kumarinok, a karotinoidok és a glükozinolátok.


Erre a gyakran felmerülő kérdésre is választ ad a könyv, összehasonlítva a gyógynövények és szintetikus gyógyszerek hatóanyagait, az általuk kifejtett hatás összetettségét, erősségét és lehetséges mellékhatásaikat.


A gyógyszerreklámokban szereplő utolsó mondatot mindenki kívülről ismeri: „A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!” A gyógynövények mellé azonban általában nem jár betegtájékoztató, az orvosok általában keveset tudnak róluk, de még a gyógyszerészek ismeretei is korlátozottak lehetnek egyes gyógynövényekkel kapcsolatban. A könyv ezt az űrt is pótolja, részben általános tanácsokkal, de a benne ismertetett 100 gyógynövénnyel kapcsolatban konkrétan is.


Melyik gyógynövény, milyen hatással lehet a kismama, a fejlődő magzat és a csecsemő szervezetére? A könyv szakértői megvizsgálták, hogy milyen gyógynövények fogyasztása lehetséges és melyek ellenjavalltak ebben az időszakban.


Bár a gyógynövények sok területen segítenek az egészség megőrzésében és a betegségek kezelésében, a gyermekek esetén alapvetően három terület van, ahol megalapozottan és biztonságosan alkalmazhatók: emésztőrendszeri panaszok, megfázás, immunrendszer működésének támogatása, illetve a nyugtató, alvást elősegítő hatás. A könyvben szereplő valamennyi gyógynövény esetén életkorhoz igazított adagolással segítik a szerzők a szülőket a biztonságos és eredményes választásban.

Tovább a könyv megrendeléséhez!


Miről olvashat még a könyvben?

A Gyógyítás és egészségmegőrzés gyógynövényekkel című könyvből kiderül:

- Hogyan kísérték végig a gyógynövények az emberi civilizáció fejlődését?
- Milyen minőségi feltételeknek kell megfelelnie a természetes készítményeknek?
- Mi alapján állítható, hogy egy gyógynövény használata hatásos és/vagy eredményes?
- Mikor, hol és hogyan gyűjthetők a természetben?
- Milyen előnyei és korlátjai vannak a standardizálásnak?
- Mennyi gyógynövényt érdemes egyszerre használni?
- Milyen jelentőségük volt és van a népi gyógyászatban?


Ára: 5900 Ft
Tovább a rendeléshez!


BELELAPOZNA A KÖNYVBE VÁSÁRLÁS ELŐTT? 
TÖLTSÖN LE BELŐLE 60 OLDALT IDE KATTINTVA!A könyv szakértői

SZERZŐ, LEKTOR

Az MTA doktora, szakgyógyszerész, gyógynövénykutató. Államilag elismert gyógyszerellenőrzés, farmakognózia (természetes eredetű gyógyszer) szakértő. 
Évtizedek óta oktat fitoterápiát gyógyszerész- és orvostanhallgatóknak. Számos, gyógynövényekkel kapcsolatos tudományos közlemény és szakkönyv szerkesztője, szerzője, társszerzője.


SZERKESZTŐ, SZERZŐ

Okleveles kertészmérnök, gyógynövény-alkalmazási szakmérnök, fitoterapeuta.
Több mint száz gyógynövény alapú, egyedi gyártástechnológiájú élelmiszer és étrend-kiegészítő kifejlesztője.


LEKTOR

Szakgyógyszerész, gyógynövénykutató, tudományos tanácsadó. Államilag elismert gyógyszerellenőrzés, farmakognózia szakértő.
Számos, gyógynövényekkel kapcsolatos tudományos közlemény és szakkönyv szerzője, társszerzője. 


Gyógyítás
és egészségmegőrzés
gyógynövényekkel
Ára: 5900 Ft


 Tovább a megrendeléshez!


BELELAPOZNA A KÖNYVBE VÁSÁRLÁS ELŐTT? 
TÖLTSÖN LE BELŐLE 60 OLDALT IDE KATTINTVA!

Keresés