Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

Görögszéna

Ár:
2.190 Ft
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
1.890 Ft / db

60 db étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula

Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

A görögszéna mag hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

1. Elősegíti a normál vércukorszint fenntartását.

2. Hozzájárul a gyomor élettanilag optimális pH-egyensúlyának megőrzéséhez.

3. A szülés után hozzájárul a normál tejtermeléshez és a menstruációs egyensúly kialakításához.

4. Támogatja az egészséges vérzsírszint (koleszterin és triglicerid) fenntartását.

5. Hozzájárul az egészséges étvágyhoz és emésztéshez.

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2024. május 23.
Hűségpontok: 219
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (22)
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VESZEM MEG

Részletes ismertető

Ezért ajánljuk:


 

A görögszéna mag egészségtámogató hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a görögszéna magra általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek

 

1. A vércukorszint normál szintjét támogató hatása

 • A görögszéna vércukorszintre gyakorolt hatását többek között Indiában is vizsgálták. Itt sikerült igazolni, hogy a 2-es típusú, 11 mmol/L feletti éhgyomri cukorszintet mérő betegek esetében a görögszéna fogyasztása hatásosabb, mint általános gyógyszer nélküli (kizárólag az étrendi változtatásokra és mozgásra alapuló) kezelés (Gupta).
 • Egy iráni kutatásban szintén 2-es típusú cukorbetegeken vizsgálták a görögszéna hatását. A vizsgálatban 24-en vettek részt, akiket két részre osztottak. Egyik felüknek a forró vízben kellett elkeverniük a görögszéna magot, a másik csoportnak pedig joghurtban. A 8 hetes vizsgálat végén abban a csoportban, akik forró vízzel fogyasztották a görögszénát, a vércukorszint 25 százalékkal csökkent, míg a joghurtban elkevert görögszéna nem változtatott a vércukorszint-értékeken (Kassaian).
 • Az előbbi kutatásokon kívül további kilenc, egymástól független klinikai vizsgálatot is végeztek a görögszénával kapcsolatban. Ezek eredményeit kínai kutatók összegezték és megállapították, hogy a görögszéna hatásosan csökkenti a vércukorszintet. Ennek mértéke az elfogyasztott mennyiséggel arányosan nő (Gong).

További gyógynövények a "VÉRCUKOR" kategóriában

 

2., 5. A gyomor élettanilag optimális pH-egyensúlyának megőrzését és az egészséges emésztést támogató hatása

 • A görögszéna magja nagy mennyiségű (25-50%) galaktomannán típusú, duzzadó, fel nem szívódó poliszacharidot (nyálkaanyagot) tartalmaz. Bevonó hatása miatt csökkenti a nyelőcső, a gyomor és a bélfal irritációját (Roberts).
 • A görögszéna a bevonó hatása mellett gyulladáscsökkentő is, amelyet számos kísérletben igazoltak (Ahmadiani és Vyas).
 • Egy amerikai klinikai vizsgálatban a görögszéna gyomorégésre (refluxra) gyakorolt hatását vizsgálták. Az étkezés előtt harminc perccel fogyasztott görögszénakivonat már egy hét után jelentősen javította a gyomorégés tüneteit, hatása a vizsgálat további szakaszában (két hét) is megmaradt. A kutatásban a görögszénakivonat ugyanolyan hatásosnak bizonyult, mint a napi kétszer szedett ranitidin tartalmú gyomorsav-csökkentő gyógyszer (DiSilvestro).

További gyógynövények a "GYOMOR EGÉSZSÉGE" kategóriában

 

3. A normál anyatejtermelést és a menstruációs egyensúly kialakítását támogató hatása

 • A kisbabák a születésük után vesztenek a súlyukból, amíg az édesanyjuk tejelválasztása be nem indul és nem ér el egy egyensúlyi állapotot. Egy törökországi kutatásban az vizsgálták, hogy a görögszénatea fogyasztása miképpen befolyásolja az újszülöttek súlyának változását. A kutatásba 66 anya-újszülött párost vontak be, akiket három csoportra osztottak, az egyik csoport görögszénát tartalmazó teát, a másik kettő placebót és kontroll készítményt kapott. A kutatók azt tapasztalták, hogy a görögszénát fogyasztó édesanyák kisbabájának a súlya csökkent a legkevésbé a három csoport között. Ezek a babák nyerték vissza leghamarabb születéskori testsúlyukat is. Emellett a görögszénát fogyasztó édesanyák átlagosan mért anyatejének mennyisége szignifikánsan magasabb volt, mint a placebo és a kontroll csoporté (Turkyilmaz).
 • A görögszénával kapcsolatban további négy kutatást is végeztek ezen a téren, amelyeket összesítve is értékeltek malajziai kutatók. Ezekben a vizsgálatokba összesen 122 anya-kisbaba páros vett részt. Az görögszéna tejelválasztást fokozó hatása az összegzett eredmények alapján is igazolható volt (Khan).
 • Az iráni Shahid Beheshti Orvostudományi Egyetemen vizsgálták a görögszéna diszmenorreára (vagyis a különben egészséges nőknél tapasztalt menstruációs fájdalomra) gyakorolt hatását. A kutatásban résztvevő diszmenorreától szenvedő 101 nőt két csoportra osztották, az egyik felük a menstruáció első napjától 1800-2400 mg görögszénamag port tartalmazó kapszulát kapott két egymást követő menstruációs ciklusban, a másik felük pedig placebót. A görögszénát kapó csoportban a menstruációs fájdalom jelentősen csökkent a placebót kapókhoz képest. Szintén csökkentek a diszmenorreára jellemző egyéb tünetek: fáradtság, fejfájás, hányinger, hányás, enerigahiány, ájulás). A kutatók nem tapasztaltak mellékhatásokat (Younesy).
 • Egy az Egyesült Államokban végzett kutatás szerint a görögszéna-kivonat hatásosnak bizonyult a policisztás ovárium szindróma (PCOS) tüneteinek enyhítésében. A 90 napig tartó kutatásban 50 nő vett részt (18-tól 45 éves korig). A kutatás végére a nők 46 százalékánál csökkent a ciszták mérete, míg 36 százalékuknál tejesen eltűntek a ciszták. A nők 71 százaléka számolt be a menstruációs ciklusuk rendeződéséről és a kezelés befejezése után az alanyok 12 százaléka teherbe esett. A luteinizáló hormon (LH) és a follikus stimuláló hormon (FSH) jelentős növekedését figyelték meg az alapértékekhez képest. Összességében a kutatásba bevont nők 94 százalékánál tapasztaltak valamilyen javulást. A kutatók nem tapasztaltak jelentős mellékhatást (Swaroop).

További gyógynövények a "TEJELVÁLASZTÁS FOKOZÁSA" kategóriában

 

4. A koleszterin- és vérzsírszint normál szintjét támogató hatása

 • Többek között egy indiai kutatásban is igazolták a görögszéna triglicerid-csökkentő hatását. Huszonöt 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő személyt kezeltek görögszéna-kivonattal vagy placebóval. A görögszéna-kivonatot kapó csoportban a javuló vércukorszint mellett a vér triglicerid-szintjének csökkenését, illetve a "jó koleszterinnek" is nevezett HDL-koleszterin emelkedését figyelték meg. (Gupta)
 • A görögszéna koleszterinszintre gyakorolt hatását több klinikai vizsgálatban is kutatták. Ezekből iráni orvosok készítettek egy összegző tanulmányt. A 15 darab ezen a téren végzett kutatás alapján az görögszénát szedők összkoleszterin-szintjének csökkenése 1,13 mmol/l, LDL-koleszterinszintjének csökkenése 1,26 mmol/l, trigliceridszintjének csökkenése 1,7 mmol/l, HDL-koleszterinszintjének növekedése 0,7 mmol/l volt. A kutatók úgy ítélték meg, hogy a görögszéna egy hatásos vérzsírszintet csökkentő gyógynövény és további kutatásokat javasoltak az eredmények további megerősítésére. (Heshmat-Ghahdarijani)

További gyógynövények a "KOLESZTERIN ÉS VÉRZSÍR" kategóriában

 


További görögszénával végzett kutatások

 • Ausztrál kutatók vizsgálták a görögszéna kivonatának szexualitásra gyakorolt hatását olyan 43 és 70 év közötti férfiakon, akik valószínűsíthetően nemihormon-hiánnyal küzdöttek, de egyébként egészségesek voltak. A vizsgálatba 120 főt vontak be, akik 12 héten keresztül kapták a görögszéna-készítményt, vagy a placebót. A vizsgálat végén a görögszénát kapó csoportban csökkentek az öregedéssel együtt járó tünetek, javult a szexuális funkció (nőtt a reggeli merevedések gyakorisága és a szexuális aktivitás). A görögszénát kapó csoportban lévő férfiak vérében magasabb tesztoszteronszintet mértek. (Rao)
 • Egy másik, szintén ausztrál kutatásban 60 egészséges (erekciós problémáktól mentes) férfi vett részt (25-től 52 éves korig), akik hat héten keresztül kaptak görögszéna-készítményt vagy placebót. A vizsgálat végén a görögszénát kapó csoport tagjai sokkal elégedettebbek voltak, nőtt a libidójuk, jobb közérzetről számoltak be és energikusabbnak érezték magukat. (Steels)
 • A görögszéna libidónövelő hatását nők esetében is kutatták. Ebben a szintén ausztrál kutatásban olyan 20 és 49 év közötti korú nők vettek részt, akik korábban alacsony nemi vágyról számoltak be. A résztvevőket ez esetben is két csoportra osztották, egyik felük két menstruációs cikluson (8 héten) keresztül görögszéna-kivonatot, a másik felük pedig placebokészítményt kapott. A görögszénát kapó csoportban szignifikánsan nőtt a vér szabad tesztoszteronszintje (amelynek alacsony szintje a nők esetében is libidócsökkenést eredményez). Szintén nőtt az ösztrogén (ösztradiol) szintjük. E két hormon megnövekedett szintje is hozzájárulhatott ahhoz, hogy nőtt a görögszénát szedők szexuális vágya és gyakrabban kerültek szexuális izgalomba. (Rao)
 • Az Egyesült Államokban a görögszéna fiatal férfiakra gyakorolt hatását vizsgálták. Ebben a kutatásban 57, átlagosan 26 éves férfi vett részt, akiket három csoportba osztottak. Az első kettő különböző mennyiségben kapott görögszéna-kivonatot, a harmadik pedig placebót. A vizsgálat végén a kutatók megállapították, hogy a görögszéna hatásosan csökkentette a szorongást, javította az életminőséget és növelte az izomerőt. (Hausenblas)
 • Egy iraki kutatásban a görögszéna hatásosnak bizonyult férfi meddőség esetén is. A négy hónapos kezelés hatására a spermaszám 6,2 millióról 20,1 millióra nőtt, javult a spermiumok mozgásképessége 43-ról 61%-ra, illetve csökkent az abnormális spermiumok száma 68-ról 53%-ra (Al-khalisy)

További gyógynövények a "LIBIDÓ" kategóriában

 


Görögszéna a népgyógyászatban

 • A görögszénát a népgyógyászatban légzőszervi megbetegedésekre, megfázásra, torokfájásra, hányingerre, felfúvódásra, egyéb emésztőrendszeri panaszokra, továbbá menstruációs zavarok esetén használják. Alkalmazzák ezen kívül vesebetegségek, szexuális vágy növelése, férfiak terméketlensége és impotenciája, jóindulatú prosztata-megnagyobbodás kezelésére. Vannak, akik a sportteljesítmény növelésére is alkalmazzák. 

Görögszéna


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
 • Fokozhatja a vércukorszint-csökkentő gyógyszerek hatását!
 • Fogyasztása terhesség alatt nem ajánlott!
 • Szoptatás alatt három hét után tartson néhány nap szünetet a fogyasztásában!
 • Emésztőren­dszeri panaszok megjelenése esetén csökkentse a napi adagot!
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó! 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32156/2023


Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.

Minőségi tanúsítvány letöltése gyártási tételszám szerint, amely megtalálható a termék dobozának nyakán, a minőségmegőrzési idő alatt:
06301, 06302, 06303, 06304, 06305, 06306

 

Görögszéna

Kosárba


ADAGOLÁS 1.Normál vércukorszint, 2. Gyomor optimális pH-egyensúlya, 4. Egészséges koleszterin- és vérzsírszint, 5. Egészséges étvágy és emésztés ►Naponta 3x1-2 kapszula étkezés előtt.
3. Menstruáció előtti és közbeni jó közérzet, tejelválasztás fokozása ► Naponta 2x1-2 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl, legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.)
ÖSSZETEVŐK ► Kapszulánként 600 mg görögszéna mag (Trigonellae foenugraeci semen) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Link az értékelési szabályokra

Vélemények

4.89
22 értékelés
5
(16)
4
(2)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 0 / 5 csillag!
2024. 03. 04.
Amennyiben 3 hét alatt sem sikerült lejjebb vinnie a cukrát a görögszénának az ajánlott maximális napi adagolás mellett, úgy nem érdemes tovább alkalmaznia erre a célra. Amennyiben a terméket a javallat.hu webáruházban vásárolta, élhet a 30 napos garanciánkkal, amely a felbontott dobozokra is vonatkozik. Ennek keretében ingyenesen küldhetünk alternatív csereterméket is. A fahéj- és a olajfalevél kapszulát javasoljuk.
| 5 / 5 csillag!
2024. 03. 02.
Eddig jó csak a vércukromat nem viszi lejjebb 3 rom hete szedem népi 3 szemét! A cokrom 9.7mml!meddig szedjem?
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 06. 23.
nagyon jó termék szeretem is hatásos
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 06. 04.
5*
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 05. 15.
Szuper termék! :)
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 24.
csodás készítmény mert hatásos
| 5 / 5 csillag!
2023. 03. 16.
Én is rendeltem Galagonya etrendkiegészitő kapszulákat meg is kaptam és nagyon meg vagyok elégedve a hatásával köszönöm szépen.
| 0 / 5 csillag!
2023. 01. 30.
Válasz Faragó Valéria értékelésére:
A honlapunkon egyértelműen leírjuk, hogy egy elektronikus könyvet adunk ajándékba. Ezt megerősítjük a visszaigazoló e-mailünkben is. A kiküldött csomagban küldjük ki azt a kártyát, amin szerepel a könyv letöltő linkje. A csomagban valóban van egy füzet is, de ez csak egy gyors tájékoztatást ad a gyógynövények felhasználási lehetőségeiről. Az ajándékok felsorolásánál ezt külön tűntetjük fel.
| 0 / 5 csillag!
2023. 01. 30.
Megrendeltünk kettő doboz görögszénamag terméket, a hírdetésük szerint ajándék könyv jàr hozzá! Hát amit kaptunk az füzetnek is karcsú . Ez csak egy egy pár oldalas prospektus. Kész átverés az egész!!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 01. 29.
Kiváló minőség, kedvező ár.
| 5 / 5 csillag!
2022. 05. 14.
Több féle gyógynövény kapszulát szedek, érzem a pozítiv hatását.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 05. 09.
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 03. 20.
Eddigi tapasztalatok alapján hasznàl.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 03. 08.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 03. 07.
Gyors kiszállítás. A terméket azért rendeltem, hogy felváltsa a refluxra szedett gyógyszeremet. Naponta 2x3 szemet szedek, eddig bevált.
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 02. 28.
Gyors pontos kiszolgálás. Jó minőségű termékek.
| 5 / 5 csillag!
2021. 03. 20.
A görögszénát lányomnak ajánlotta egy nőgyógyász kolléga, mert évek óta szenvedett a menstruáció alatt a görcsöktől, ezzel együtt levert volt és erőtlen. Mindenképp természetes gyógymódot szerettünk volna. Mióta rendszeresen szedi ezt a kapszulát, panaszai teljesen megszűntek. Ajánlom mindenkinek, aki ilyen problémával küzd!
| 5 / 5 csillag!
2021. 03. 12.
Refluxra rendeltem. bevált.
| 5 / 5 csillag!
2021. 03. 08.
Másfél hónapja szedem és az ultrahangon azt állapították meg, hogy a cisztám összehúzódott. Remélem idővel teljesen felszívódik.
| 5 / 5 csillag!
2021. 03. 01.
A görögszéna megoldotta férjem problémáit. Rendszeres vásárlók leszünk.
| 0 / 5 csillag!
2021. 02. 10.
Annyi jót hallottam róla, megrendeltem. Remélem segít.
| 5 / 5 csillag!
2021. 02. 01.
Több éve, hogy megállapították nálam a 2 típusú cukorbetegséget. Úgy hallottam a görögszéna jó a koleszterinszint csökkentésében.
Igazolom ezt az állítást. Nálam működött. A Javallat mellett szól a kedves és közvetlen ügyfélszolgálat, ahol segítettek a termék kiválasztásában. Köszönöm.

A görögszénáról

Hatóanyagok

 • Galaktomannán típusú, duzzadó, fel nem szívódó poliszacharidok (25-50%), fehérjék (20-30%), szteroidszaponinok (2-3%, főleg dioszgenin, jamogenin), szterinek, flavon- és flavonol-glikozidok, zsírosolaj, kumarinok, sok szelén és króm.

 

Története

 • A görögszéna név jellegzetes, szénára emlékeztető illatára utal.
 • Fiatal hajtásait Indiában zöldségként is fogyasztják.
 • A hagyományos orvoslás az egész világon (Kínában, Indiában, Európában stb.) használja.
 • Egyéb nevei: lepkeszeg, fenugrík, fenőgrék

 

Elterjedése

 • Eredetileg a mediterráneumban őshonos, de ma már Indiában és Kínában is annak tartják.

 

Leírás

 • Akár fél méter magasra is megnövő egynyári növény. Összetett levelei három tojásdad alakú és fogazott szélű levélkéből állnak. Levélhónaljban ülő virágainak színe halványsárga, de néha ibolyaszínben is előfordul. 

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(28)
2.390 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(57)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag!(14)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(35)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(17)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(19)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(22)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(16)
2.190 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés