Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

GÖRÖGSZÉNA

Ár:
2.190 Ft

60 db szuperfinom instant gyógynövényport tartalmazó étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

A görögszéna mag egészségügyi hatásai:

1. Elősegíti a normál vércukorszint fenntartását.

2. Hozzájárul a gyomor élettanilag optimális pH-egyensúlyának megőrzéséhez.

3. A szülés után hozzájárul a normál tejtermeléshez és a menstruációs egyensúly kialakításához.

4. Támogatja az egészséges vérzsírszint (koleszterin és triglicerid) fenntartását.

5. Hozzájárul az egészséges étvágyhoz és emésztéshez.

Hűségpontok: 219
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (20)
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. szeptember 26.
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VÁSÁRLOM MEG

Részletes ismertető

Ezért ajánljuk:


 

A görögszéna mag egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a görögszéna magra általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek

 

1. A vércukorszint normál szintjét támogató hatása

 • A görögszéna vércukorszintre gyakorolt hatását többek között Indiában is vizsgálták. Itt sikerült igazolni, hogy a 2-es típusú, 11 mmol/L feletti éhgyomri cukorszintet mérő betegek esetében a görögszéna fogyasztása hatásosabb, mint általános gyógyszer nélküli (kizárólag az étrendi változtatásokra és mozgásra alapuló) kezelés. (Gupta)
 • Egy iráni kutatásban szintén 2-es típusú cukorbetegeken vizsgálták a görögszéna hatását. A vizsgálatban 24-en vettek részt, akiket két részre osztottak. Egyik felüknek a forró vízben kellett elkeverniük a görögszéna magot, a másik csoportnak pedig jughurtban. A 8 hetes vizsgálat végén abban a csoportban, akik forró vízzel fogyasztották a görögszénát, a vércukorszint 25 százalékkal csökkent, míg a joghurtban elkevert görögszéna nem változtatott a vércukorszint-értékeken. (Kassaian)
 • Az előbbi kutatásokon kívül további kilenc, egymástól független klinikai vizsgálatot is végeztek a görögszénával kapcsolatban. Ezek eredményeit kínai kutatók összegezték és megállapították, hogy a görögszéna hatásosan csökkenti a vércukorszintet. Ennek mértéke az elfogyasztott mennyiséggel arányosan nő. (Gong)

 

2., 5. A gyomor élettanilag optimális pH-egyensúlyának megőrzését és az egészséges emésztést támogató hatása

 • A görögszéna magja nagy mennyiségű (25-50%) galaktomannán típusú, duzzadó, fel nem szívódó poliszacharidot (nyálkaanyagot) tartalmaz. Bevonó hatása miatt csökkenti a nyelőcső, a gyomor és a bélfal irritációját. (Roberts)
 • A görögszéna a bevonó hatása mellett gyulladáscsökkentő is, amelyet számos kísérletben igazoltak (Ahmadiani és Vyas)
 • Egy amerikai klinikai vizsgálatban a görögszéna gyomorégésre (refluxra) gyakorolt hatását vizsgálták. Az étkezés előtt harminc perccel fogyasztott görögszénakivonat már egy hét után jelentősen javította gyomorégés tüneteit, hatása a vizsgálat további szakaszában (két hét) is megmaradt. A kutatásban a görögszénakivonat ugyanolyan hatásosnak bizonyult, mint a napi kétszer szedett ranitidin tartalmú gyomorsav-csökkentő gyógyszer. (DiSilvestro)

 

3. A normál anyatejtermelést és a menstruációs egyensúly kialakítását támogató hatása

 • A kisbabák a születésük után vesztenek a súlyukból, amíg az édesanyjuk tejelválasztása be nem indul és nem ér el egy egyensúlyi állapotot. Egy törökországi kutatásban az vizsgálták, hogy a görögszénatea fogyasztása miképpen befolyásolja az újszülöttek súlyának változását. A kutatásba 66 anya-újszülött párost vontak be, akiket három csoportra osztottak, az egyik csoport görögszénát tartalmazó teát, a másik kettő placebót és kontroll készítményt kapott. A kutatók azt tapasztalták, hogy a görögszénát fogyasztó édesanyák kisbabájának a súlya csökkent a legkevésbé a három csoport között. Ezek a babák nyerték vissza leghamarabb születéskori testsúlyukat is. Emellett a görögszénát fogyasztó édesanyák átlagosan mért anyatejének mennyisége szignifikánsan magasabb volt, mint a placebo és a kontroll csoporté. (Turkyilmaz)
 • A görögszénával kapcsolatban további négy kutatást is végeztek ezen a téren, amelyeket összesítve is értékeltek malajziai kutatók. Ezekben a vizsgálatokba összesen 122 anya-kisbaba páros vett részt. Az görögszéna tejelválasztást fokozó hatása az összegzett eredmények alapján is igazolható volt. (Khan)
 • Az iráni Shahid Beheshti Orvostudományi Egyetemen vizsgálták a görögszéna diszmenorreára (vagyis a különben egészséges nőknél tapasztalt menstruációs fájdalomra) gyakorolt hatását. A kutatásban résztvevő diszmenorreától szenvedő 101 nőt két csoportra osztották, az egyik felük a menstruáció első napjától 1800-2400 mg görögszénamag port tartalmazó kapszulát kapott két egymást követő menstruációs ciklusban, a másik felük pedig placebót. A görögszénát kapó csoportban a menstruációs fájdalom jelentősen csökkent a placebót kapókhoz képest. Szintén csökkentek a diszmenorreára jellemző egyéb tünetek: fáradtság, fejfájás, hányinger, hányás, enerigahiány, ájulás). A kutatók nem tapasztaltak mellékhatásokat (Younesy)
 • Egy az Egyesült Államokban végzett kutatás szerint a görögszéna-kivonat hatásosnak bizonyult a policisztás ovárium szindróma (PCOS) tüneteinek enyhítésében. A 90 napig tartó kutatásban 50 nő vett részt (18-tól 45 éves korig). A kutatás végére a nők 46 százalékánál csökkent a ciszták mérete, míg 36 százalékuknál tejesen eltűntek a ciszták. A nők 71 százaléka számolt be a menstruációs ciklusuk rendeződéséről és a kezelés befejezése után az alanyok 12 százaléka teherbe esett. A luteinizáló hormon (LH) és a follikus stimuláló hormon (FSH) jelentős növekedését figyelték meg az alapértékekhez képest. Összességében a kutatásba bevont nők 94 százalékánál tapasztaltak valamilyen javulást. A kutatók nem tapasztaltak jelentős mellékhatást. (Swaroop)

 

4. A koleszterin- és vérzsírszint normál szintjét támogató hatása

 • Többek között egy indiai kutatásban is igazolták a görögszéna triglicerid-csökkentő hatását. Huszonöt 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő személyt kezeltek görögszéna-kivonattal vagy placebóval. A görögszéna-kivonatot kapó csoportban a javuló vércukorszint mellett a vér triglicerid-szintjének csökkenését, illetve a "jó koleszterinnek" is nevezett HDL-koleszterin emelkedését figyelték meg. (Gupta)
 • A görögszéna koleszterinszintre gyakorolt hatását több klinikai vizsgálatban is kutatták. Ezekből iráni orvosok készítettek egy összegző tanulmányt. A 15 darab ezen a téren végzett kutatás alapján az görögszénát szedők összkoleszterin-szintjének csökkenése 1,13 mmol/l, LDL-koleszterinszintjének csökkenése 1,26 mmol/l, trigliceridszintjének csökkenése 1,7 mmol/l, HDL-koleszterinszintjének növekedése 0,7 mmol/l volt. A kutatók úgy ítélték meg, hogy a görögszéna egy hatásos vérzsírszintet csökkentő gyógynövény és további kutatásokat javasoltak az eredmények további megerősítésére. (Heshmat-Ghahdarijani)

 


További görögszénával végzett kutatások

 • Ausztrál kutatók vizsgálták a görögszéna kivonatának szexualitásra gyakorolt hatását olyan 43 és 70 év közötti férfiakon, akik valószínűsíthetően nemihormon-hiánnyal küzdöttek, de egyébként egészségesek voltak. A vizsgálatba 120 főt vontak be, akik 12 héten keresztül kapták a görögszéna-készítményt, vagy a placebót. A vizsgálat végén a görögszénát kapó csoportban csökkentek az öregedéssel együtt járó tünetek, javult a szexuális funkció (nőtt a reggeli merevedések gyakorisága és a szexuális aktivitás). A görögszénát kapó csoportban lévő férfiak vérében magasabb tesztoszteronszintet mértek. (Rao)
 • Egy másik, szintén ausztrál kutatásban 60 egészséges (erekciós problémáktól mentes) férfi vett részt (25-től 52 éves korig), akik hat héten keresztül kaptak görögszéna-készítményt vagy placebót. A vizsgálat végén a görögszénát kapó csoport tagjai sokkal elégedettebbek voltak, nőtt a libidójuk, jobb közérzetről számoltak be és energikusabbnak érezték magukat. (Steels)
 • A görögszéna libidónövelő hatását nők esetében is kutatták. Ebben a szintén ausztrál kutatásban olyan 20 és 49 év közötti korú nők vettek részt, akik korábban alacsony nemi vágyról számoltak be. A résztvevőket ez esetben is két csoportra osztották, egyik felük két menstruációs cikluson (8 héten) keresztül görögszéna-kivonatot, a másik felük pedig placebokészítményt kapott. A görögszénát kapó csoportban szignifikánsan nőtt a vér szabad tesztoszteronszintje (amelynek alacsony szintje a nők esetében is libidócsökkenést eredményez). Szintén nőtt az ösztrogén (ösztradiol) szintjük. E két hormon megnövekedett szintje is hozzájárulhatott ahhoz, hogy nőtt a görögszénát szedők szexuális vágya és gyakrabban kerültek szexuális izgalomba. (Rao)
 • Az Egyesült Államokban a görögszéna fiatal férfiakra gyakorolt hatását vizsgálták. Ebben a kutatásban 57, átlagosan 26 éves férfi vett részt, akiket három csoportba osztottak. Az első kettő különböző mennyiségben kapott görögszéna-kivonatot, a harmadik pedig placebót. A vizsgálat végén a kutatók megállapították, hogy a görögszéna hatásosan csökkentette a szorongást, javította az életminőséget és növelte az izomerőt. (Hausenblas)
 • Egy iraki kutatásban a görögszéna hatásosnak bizonyult férfi meddőség esetén is. A négy hónapos kezelés hatására a spermaszám 6,2 millióról 20,1 millióra nőtt, javult a spermiumok mozgásképessége 43-ról 61%-ra, illetve csökkent az abnormális spermiumok száma 68-ról 53%-ra (Al-khalisy)

Görögszéna a népgyógyászatban

 • A görögszénát a népgyógyászatban légzőszervi megbetegedésekre, megfázásra, torokfájásra, hányingerre, felfúvódásra, egyéb emésztőrendszeri panaszokra, továbbá menstruációs zavarok esetén használják. Alkalmazzák ezen kívül vesebetegségek, szexuális vágy növelése, férfiak terméketlensége és impotenciája, jóindulatú prosztata-megnagyobbodás kezelésére. Vannak, akik a sportteljesítmény növelésére is alkalmazzák. 

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
 • Fokozhatja a vércukorszint-csökkentő gyógyszerek hatását!
 • Fogyasztása terhesség alatt nem ajánlott!
 • Szoptatás alatt három hét után tartson néhány nap szünetet a fogyasztásában!
 • Emésztőren­dszeri panaszok megjelenése esetén csökkentse a napi adagot!
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó! 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32156/2023


Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.

Minőségi tanúsítvány letöltése gyártási tételszám szerint, amely megtalálható a termék dobozának nyakán, a minőségmegőrzési idő alatt:
06301, 06302

 

ADAGOLÁS 1.Normál vércukorszint, 2. Gyomor optimális pH-egyensúlya, 4. Egészséges koleszterin- és vérzsírszint, 5. Egészséges étvágy és emésztés ►Naponta 3x1-2 kapszula étkezés előtt.
3. Menstruáció előtti és közbeni jó közérzet, tejelválasztás fokozása ► Naponta 2x1-2 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl, legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 600 mg görögszéna mag (Trigonellae foenugraeci semen) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

4.88
20 értékelés
5
(15)
4
(2)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 06. 23.
nagyon jó termék szeretem is hatásos
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 06. 04.
5*
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 05. 15.
Szuper termék! :)
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 24.
csodás készítmény mert hatásos
| 5 / 5 csillag!
2023. 03. 16.
Én is rendeltem Galagonya etrendkiegészitő kapszulákat meg is kaptam és nagyon meg vagyok elégedve a hatásával köszönöm szépen.
| 0 / 5 csillag!
2023. 01. 30.
Válasz Faragó Valéria értékelésére:
A honlapunkon egyértelműen leírjuk, hogy egy elektronikus könyvet adunk ajándékba. Ezt megerősítjük a visszaigazoló e-mailünkben is. A kiküldött csomagban küldjük ki azt a kártyát, amin szerepel a könyv letöltő linkje. A csomagban valóban van egy füzet is, de ez csak egy gyors tájékoztatást ad a gyógynövények felhasználási lehetőségeiről. Az ajándékok felsorolásánál ezt külön tűntetjük fel.
| 0 / 5 csillag!
2023. 01. 30.
Megrendeltünk kettő doboz görögszénamag terméket, a hírdetésük szerint ajándék könyv jàr hozzá! Hát amit kaptunk az füzetnek is karcsú . Ez csak egy egy pár oldalas prospektus. Kész átverés az egész!!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 01. 29.
Kiváló minőség, kedvező ár.
| 5 / 5 csillag!
2022. 05. 14.
Több féle gyógynövény kapszulát szedek, érzem a pozítiv hatását.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 05. 09.
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 03. 20.
Eddigi tapasztalatok alapján hasznàl.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 03. 08.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 03. 07.
Gyors kiszállítás. A terméket azért rendeltem, hogy felváltsa a refluxra szedett gyógyszeremet. Naponta 2x3 szemet szedek, eddig bevált.
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 02. 28.
Gyors pontos kiszolgálás. Jó minőségű termékek.
| 5 / 5 csillag!
2021. 03. 20.
A görögszénát lányomnak ajánlotta egy nőgyógyász kolléga, mert évek óta szenvedett a menstruáció alatt a görcsöktől, ezzel együtt levert volt és erőtlen. Mindenképp természetes gyógymódot szerettünk volna. Mióta rendszeresen szedi ezt a kapszulát, panaszai teljesen megszűntek. Ajánlom mindenkinek, aki ilyen problémával küzd!
| 5 / 5 csillag!
2021. 03. 12.
Refluxra rendeltem. bevált.
| 5 / 5 csillag!
2021. 03. 08.
Másfél hónapja szedem és az ultrahangon azt állapították meg, hogy a cisztám összehúzódott. Remélem idővel teljesen felszívódik.
| 5 / 5 csillag!
2021. 03. 01.
A görögszéna megoldotta férjem problémáit. Rendszeres vásárlók leszünk.
| 0 / 5 csillag!
2021. 02. 10.
Annyi jót hallottam róla, megrendeltem. Remélem segít.
| 5 / 5 csillag!
2021. 02. 01.
Több éve, hogy megállapították nálam a 2 típusú cukorbetegséget. Úgy hallottam a görögszéna jó a koleszterinszint csökkentésében.
Igazolom ezt az állítást. Nálam működött. A Javallat mellett szól a kedves és közvetlen ügyfélszolgálat, ahol segítettek a termék kiválasztásában. Köszönöm.

A görögszénáról

Hatóanyagok

 • Galaktomannán típusú, duzzadó, fel nem szívódó poliszacharidok (25-50%), fehérjék (20-30%), szteroidszaponinok (2-3%, főleg dioszgenin, jamogenin), szterinek, flavon- és flavonol-glikozidok, zsírosolaj, kumarinok, sok szelén és króm.

 

Története

 • A görögszéna név jellegzetes, szénára emlékeztető illatára utal.
 • Fiatal hajtásait Indiában zöldségként is fogyasztják.
 • A hagyományos orvoslás az egész világon (Kínában, Indiában, Európában stb.) használja.
 • Egyéb nevei: lepkeszeg, fenugrík, fenőgrék

 

Elterjedése

 • Eredetileg a mediterráneumban őshonos, de ma már Indiában és Kínában is annak tartják.

 

Leírás

 • Akár fél méter magasra is megnövő egynyári növény. Összetett levelei három tojásdad alakú és fogazott szélű levélkéből állnak. Levélhónaljban ülő virágainak színe halványsárga, de néha ibolyaszínben is előfordul. 

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásároljon két doboz gyógynövénykapszulát és megajándékozzuk egy gyógynövények közötti eligazodást segítő könyvvel is!

 • A könyv bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

Akik ezt a terméket megvették

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(91)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(22)
2.190 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(38)
2.490 Ft 2.090 Ft

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(91)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.190 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(4)
2.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(9)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(17)
1.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(7)
1.990 Ft

Keresés