Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

Ginkgo

Ár:
2.390 Ft
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
2.090 Ft / db

60 db étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula

Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből. 

A ginkgolevél hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

1. Elősegíti az memória és a szellemi funkciók megőrzését idős korban.

2. Támogatja a normál vérkeringést az agyban és a periferiális (végtagi) erekben.

3. A perifériás vérkeringés támogatásával hozzájárul a jó halláshoz és látáshoz.

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2024. május 23.
Hűségpontok: 240
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (20)
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VESZEM MEG

Részletes ismertető

Ezért ajánljuk:

 

A ginkgolevél egészségtámogató hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a ginkgolevélre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek

 

1. Az időskori szellemi képességek megőrzését támogató hatása

 • A ginkgóval, vagyis a páfrányfenyővel több tucat klinikai vizsgálatot végeztek a szellemi képességek megőrzésével kapcsolatban, ezekből mutatunk be néhányat az alábbiakban:
 • Egy egyiptomi kutatásban egy randomizált, kettős vak, placebokontrollos vizsgálatot (RCT) végeztek annak megállapítására, hogy a ginkgokivonat milyen hatással van a szellemi funkciókra memóriazavarral küzdő betegek esetén (a kapott készítmény a ginkgo mellett méhpemőt és ginszenget is tartalmazott). Az RCT vizsgálatok lényege, hogy a kutatók mindent megtesznek azért, hogy a hatás egyértelműen a vizsgált anyagra legyen visszavezethető, ezért a betegeket véletlenszerűen (randomizáltan) választják ki, továbbá sem a betegek, sem az orvosok nem tudják a vizsgálat végéig, hogy ki kapta a hatásosnak gondolt gyógyszert/gyógynövényt, illetve ki a hatóanyag nélküli készítményt. Ez utóbbit, vagyis a placebót pedig azért adják a vizsgált személyek egy részének, mivel már a kezelés tudata is jelentős változást hozhat a betegek állapotában, így ennek mértékét külön is mérni kell. Az egyiptomi kutatásban 66 olyan 50 és 80 év közötti személy vett részt, akiknél korábban enyhe szellemi károsodást állapítottak meg koruk miatt, de még nem jelentkeztek a demencia tünetei. A vizsgált személyeknek a kutatás elején és négy héttel később, a végén is ki kellett tölteniük egy szellemi állapotot mérő gyors tesztet (MMSE). Az eredmények kiértékelése után a kutatók megállapították, hogy a ginkgót szedők MMSE-pontszáma jelentősen javult azokhoz képest, akik placebót kaptak (Yakoot).
 • Német kutatók vezetésével nagyszabású kutatást végeztek Fehéroroszországban, Moldovában és Oroszországban 410 személy bevonásával, akik demenciában vagy Alzheimer-kórban szenvedtek. A vizsgálatban résztvevők mindegyike idősebb volt 50 évesnél és nem volt egyéb súlyos betegségük (pl. depresszió, jelentős szív-, vese- vagy májbetegség stb.). A vizsgálat előtt 8 héttel minden résztvevőnek be kellett fejeznie a korábban demenciára vagy Alzheimer-kórra felírt gyógyszerének szedését. A résztvevőket ezután véletlenszerűen osztották két csoportra úgy, hogy mindkét csoportban nagyjából azonos tüneteket mutató személyek legyenek. Az egyik felük ginkgokivonatot, másik felük placebot kapott minden reggel. Az értékelést 12 és 24 hét elteltével végezték el. A ginkgót szedő csoport tagjainál a különböző vizsgálati módszerek alapján 43-57 százalékban mértek javulást, míg a placebo csoportban csak 23-39 százalékban. Az eredmények alapján a kutatók arra következtetésre jutottak, hogy a ginkgokivonat hatásos a demencia kezelésében, valamint szellemi teljesítmény és a neuropszichiátriai tünetek javításában (Herrschaft).
 • Az előzőhöz hasonló méretű és minőségű kutatást végeztek Ukrajnában is a ginkgokivonattal. Ebben is ötven év feletti demenciában és Alzheimer-kórban szenvedő betegek vettek részt, összesen 400-an. A vizsgálat végén itt is jelentős javulást mértek a ginkgót szedő betegeknél a placebót szedő személyekhez képest. A kutatók itt is arra a megállapításra jutottak, hogy a ginkgókivonat hatásos és biztonságos a vizsgált betegségek kezelésében (Napryeyenko).
 • Kínai kutatók nyolc jó minőségű klinikai kutatást összegeztek a ginkgokivonatok Alzheimer-kór tüneteire gyakorolt hatásáról. Ezeket a vizsgálatokat 1950-től 2013-ig végezték a ginkgolevéllel kapcsolatban. A kutatások összegzése megállapította, hogy a ginkgokivonat bizonyítottan előnyös a szellemi képességek megőrzése, a mindennapi élet ellátásához szükséges feladatok és az idegrendszeri károsodás súlyosbodásának csökkentése terén (Yang).
 • Németországban, az Osnabruecki Egyetemen egészséges 45 és 65 év közötti, középfokú végzettséggel rendelkező személyeken vizsgálták a ginkgokivonat hatását. Ebben a RCT-vizsgálatban 188-an vettek részt, mindannyian lelkileg és testileg is egészségesek voltak, nem volt többek között szorongásuk, szív- és érrendszeri betegségük vagy cukorbetegségük. A vizsgált személyek hat hétig szedték a ginkgokivonatot (a kontroll csoportban a placebót). A kutatás végén több szempont szerint is értékelték az állapotjavulást. A kutatók megállapították, hogy a memóriából történő késleltetett visszahívás terén a ginkgót kapó személyek javulást értek el (Kaschel).
 • Az Egyesület Államokban egy olyan RCT vizsgálatot végeztek, amelyben 262-en vettek részt, akik mindannyian legalább 60 évesek voltak és nem szenvedtek demenciában. A vizsgálat hét hétig tartott, az elején és a végén is különböző memória- és intelligenciatesztek végeztettek el a kutatásban részt vevő személyekkel. Ezekben a ginkgokivonatot szedők jobb eredményeket értek el, mint a placebót kapók. A páfrányfenyőt szedők maguk is úgy tapasztalták, hogy javult az emlékezési képességük (Mix).
 • A londoni Whittington kórházban végezték azt a kutatást, amelyben 31-en vettek részt (mind 50 év felettiek). Mindannyiujknál enyhe vagy közepesen súlyos memóriazavart állapítottak meg korábban az orvosok, de ennek kialakulására nem volt magyarázatuk. A RCT-vizsgálatban hat hónapig szedték a betegek a ginkgokivonatot vagy a placebot. A ginkgót kapók a vizsgálat végén javulást mutattak a számjegymásolási és az osztályozási feladatoknál, míg a placebot szedőknél semmilyen téren nem mértek javulást. (Rai).

További gyógynövények az "IDŐSKORI AGYI EGÉSZSÉG" kategóriában

 

2. A normál agyi és periferiális vérkeringést támogató hatása

 • A ginkgo hatóanyagai gátolják a vérlemezkék összetapadását serkenő anyagot (PAF), ezzel megakadályozzák vérrögök képződését. A hatás 2-3 hét folyamatos ginkgolevél-fogyasztás után alakul ki (Aruna).
 • A ginkgo levelének hatóanyagai javítják a központi idegrendszer és a perifériás érrendszer állapotát. Javítják az egész test hajszálereiben a véráramlást, különös tekintettel a központi idegrendszere, a szemekre, a fülekre és a végtagokra. A ginkgo a kutatások szerint úgy éri el a hatást, hogy csökkenti a vér viszkozitását és befolyásolja az erek simaizmait. A hatóanyagok egyszerre lazítják el a görcsösen összehúzódó ereket és húzzák össze a rendellenesen kitágultakat. (Campos)
 • Bizonyos bizonyítékok azt mutatják, hogy a ginkgo amellett, hogy csökkenti a vérlemezkék összetapadását és javítja a keringést, kardioprotektív (szívvédő) hatású is (Deng).
 • Állatkísérletekből származó bizonyítékok azt mutatják, hogy a ginkgo enyhítheti az iszkémia (csökkent vérellátás), majd a reperfúzió (helyreálló véráramlás) által kiváltott szívritumuszavart (aritmiát) és egyéb szívsérüléseket (Hao, Baliutyte, Koltai, Guillon).
 • Egy nagy felmérésen alapuló tanulmány azt mutatja, hogy a ginkgolevél-kivonat 4-10 hónapon keresztül történő fogyasztása javíthatja az életminőséget, a hangulatot, az alvást és az idősek éberségét. (Cockle, Trick)

További gyógynövények a "HAJSZÁLEREK EGÉSZSÉGE" kategóriában

 

3. A jó hallást és látást támogató hatása

 • Egy franciaországi kutatásban 103 fülzúgástól szenvedő beteg vett részt. A betegeket itt is két csoportra osztották az egyik felük ginkgokivonatot a másik felük placebót kapott. A ginkgót kapó csoportban valamennyi beteg állapota javult a 13 hónapos kezelés végén (Meyer).
 • Az előbbinél összetettebb vizsgálatban szintén a ginkgo kivonatának krónikus fülzúgásra gyakorolt hatását vizsgálták, szintén placebokontroll mellett. Ebben hatvan fő vett részt, akik 10 napon keresztül infúzióban kapták a ginkgokivonatot vagy a placebót, majd 12 héten keresztül kapszula formájában kapták ugyanezt. Az eredményeket 4, 8 és 12 hét elteltével is értékelték és minden esetben a ginkokivonatot szedő csoportban csökkent jobban a fülzúgás mértéke. A ginkgo-csoportban emellett kisebb volt a halláscsökkenés és szubjektíven is jobbnak értékelték a kezelést (Morgenstern).
 • A ginkgolevél nagy mennyiségű flavonoid hatóanyagot tartalmaz, amelyek antioxidáns hatásuknál fogva képesek megkötni a sejtkárosító szabadgyököket. (Kose).
 • A ginkgo flavonoidjai megvédik az idegsejteket és a retinát az oxidatív stressztől (Oken, Kudolo).
 • A levélben lévő terpénlaktonok védik az idegsejteket és más szöveteket az oxidatív károsodástól és megakadályozzák a szövetdegeneráció előrehaladását a demenciában és más betegségekben szenvedő betegeknél (Oberpichler).

További kutatások

 • Egy klinikai kutatás szerint egy ginkgo kivonatot tartalmazó készítmény 4 hetes alkalmazás során eredményesen csökkentette a szorongás tüneteit szemben a placebo készítménnyel. Négy hét kezelés után a készítményből napi 480 mg-ot fogyasztva a betegek 44%-ánál minimum 50%-kal csökkent a szorongás, 240 mg adagot alkalmazva a betegek 39%-ánál (Woelk, Zhang).

 • Egy randomizált, placebo-kontrollos vizsgálatban 80 mg ginkgolevél-kivonat napi kétszer, illetve 40 mg napi háromszor hatásosnak bizonyult egyes premenstruációs szindrómával összefüggő tünetek (mellfeszülés, pszichológiai és fizikai tünetek) enyhítésében. A készítmény alkalmazását a ciklus 16. napján kezdték és a következő ciklus 5. napjáig folytatták (Tamborini, Ozgoli).


Ginkgo a népgyógyászatban

 • A ginkgót a népgyógyászatban rendkívül széleskörűen alkalmazzák. Használják fejfájásra, szédülésre, fülzúgásra, koncentrációs zavarokra, hangulatingadozások esetén. Alkalmazzák ezen kívül érelmeszesedésre, merevedési zavarokra, szívproblémákra, makula degeneráció kezelésére, figyelemhiányos-hiperaktivitási rendellenesség esetén. Szintén használják diabéteszes retinopátia, premenstruációs szindróma kezelésére, az öregedés lassítására, a máj és az epehólyag működésének javítására, továbbá asztma, allergia és hörghurut kezelésére.

Ginkgo


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
 • Emésztőrendszeri panaszok vagy fejfájás megjelenése esetén szüneteltesse a termék fogyasztását!
 • Fokozhatja a véralvadásgátló gyógyszerek hatását!
 • Terhesség és szoptatás, valamint 12 éves kor alatt fogyasztása nem ajánlott!
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó! 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32157/2023


Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.

Minőségi tanúsítvány letöltése gyártási tételszám szerint, amely megtalálható a termék dobozának nyakán, a minőségmegőrzési idő alatt:
00402, 03401, 06201, 06202, 06203, 06204, 06205

 

Ginkgo levél

Kosárba


ADAGOLÁS ► Naponta 2x1 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.)
ÖSSZETEVŐK ► Kapszulánként 550 mg ginkgo (páf­rány­­fenyő) levél (Ginkgo folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Link az értékelési szabályokra

Vélemények

4.67
20 értékelés
5
(13)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(1)
Írja meg véleményét!
| 0 / 5 csillag!
2024. 05. 02.
Válasz Anikó, Nyitrai Anikó kérdésére: A Javallat Ginkgo étrend-kiegészítő kapszula tiszta, szuperfinomra őrölt ginkgo levelet tartalmaz, szemben a gyógyszertárakban, drogériákban kapható 80-100-120 mg-os ginkgo termékekkel, amik a növényből készült kivonatot tartalmazzák. Így az 550 mg ginkgo levélpor egy az egyben nem összevethető a kivonatot tartalmazó termékek 80-100-120 mg-jával. Ezek a kivonatok általában a flavon-glikozidjaira vannak standardizálva. A Javallat Ginkgo kapszulánk flavonoid-tartalma az Accredit Laboratórium mérései alapján 1,05%. Tehát az ajánlott napi adagolást betartva (napi 2 kapszula) a hatóanyag-tartalma az EU-s ajánlásoknak megfelel, biztonságosan, kockázat nélkül fogyasztható.
A terméken szereplő figyelmeztetésekkel kapcsolatban szeretném megnyugtatni. Minden termék fejlesztésekor szigorúan értékeljük adott gyógynövénnyel kapcsolatban rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokat. Természetesen így tettünk a ginkgo esetében is! A ginkgoval kapcsolatos klinikai vizsgálatok metaanalízise alapján, a véralvadásra gyakorolt hatáson fennállhat, ez szerepel is a csomagoláson. A vizsgálatok szerint a további esetleges kölcsönhatások (vércukor-, vérzsírszint-csökkentés, béta blokkolók emelkedett plazmakoncentrációja stb.) a terméken szereplő adagolást jóval meghaladó ginkgolevél fogyasztásnál is nagyon ritkán jelentkeznek, emiatt úgy gondoljuk, hogy nem indokolt szerepeltetni őket a termék csomagolásán.
| 0 / 5 csillag!
2024. 04. 26.
Egy fontos hiányosságra szeretném felhívni a figyelmüket: A Gingko Biloba ,máshol 80,100,120 mg-os hatóanyag tartalom mellett csak óvatosan szedhető cukor betegek esetében mivel erősen csökkenti a vércukorszintet. Ez a figyelmeztetés önöknél elmarad. Csak a vérhigítókkal való együttszedés elkerülésére van a figyelmünk felhívva. A máshol kapható , dobozban forgalmazott termékek dobozban megtalálható ismertetőjén mindenhol szerepel ez a figyelmeztetés.
| 0 / 5 csillag!
2024. 04. 26.
Kérdezni szeretnék: Az üzletekben,gyógyszertárakban kapható Gingko Biloba kapszulák 80,100,120 mg- tartalmúak,és vérhigítókkal való együtt szedésük nagyon nem ajánlott. Az önök által forgalmazott 500mg-os kapszulák ,de a többi készítményeikben is megtalálható magas hatóanyag tartalom valóban nem veszélyesek? Nem okozhatnak vérzéseket? A vérhigítók megemelik a vérnyomást és a pulzus számokat is, az önök által közölt magas hatóanyag tartalom egészen biztosan biztonságos? Köszönettel várom válaszukat.
| 0 / 5 csillag!
2024. 03. 10.
Válasz Fürtös Erzsébet kérdésére:
Nem szükséges szüntet tartani a Ginkgo kapszula fogyasztásában. Nyugodtan szedheti folyamatosan.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2024. 03. 10.
Fülzúgás miatt kezdtem szedni a ginkót kb 2 hónapja. Már van javulás, így tovább folytatom a kúrát.
Kérdésem: Kell-e szüneteltetni a ginkó kapszula szedését, vagy lehet folyamatosan szedni?
| 5 / 5 csillag!
2024. 02. 12.
| 5 / 5 csillag!
2024. 02. 02.
Jó hatással van.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2024. 01. 10.
Az ára nagyon jó. Nem tudom még, hogy segít e. A megrendelt termék már másnap itt van, fantasztikus!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 09. 11.
Feledékenységre eszem,nekem segített,árban is és hatóanyagban is verhetetlen más kapszulákhoz képest++++
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 07. 04.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 09. 08.
| 0 / 5 csillag!
2022. 08. 11.
Az előző véleményre reagálva: Jelenleg nem igazán kapható a magyar piacon ennél kedvezőbb áru Ginkgo kapszula. A kapszulában lévő Ginkgolevél mennyiségét és az adagolást az Európai Gyógyszerügynökség vonatkozó gyógynövény monográfia ajánlása alapján állítjuk össze. https://javallat.hu/adagolas
| 1 / 5 csillag!
2022. 08. 11.
Gyenge és nagyon drága.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 08. 03.
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 07. 15.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 02. 24.
A férjem használja rendszeresen. Nagyon szereti, e nélkül "félember".
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 13.
Fűlzúgásra emelkedett vérnyomásra szedem de a memóriám is jobb lett.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 04. 07.
Nagymamámat leptem meg karácsonyra, azóta többször is rendeltem neki a Ginkgoból.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 04. 03.
Sokféle gyártású terméket kipróbáltam már, de nálam a Javallat a nyerő!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 04. 02.
Nekem sajnos memória problémám van, sok mindent elfelejtek. Úgy vettem észre, amióta szedem, azóta sokkal jobb. Nem mondom, hogy nem felejtek el dolgokat, de hamarabb eszembe jut. Bátran ajánlom feledékenységre!

A ginkgóról

Hatóanyagai

 • Flavonoidok (flavon- és flavanol-glikozidok, biflavonoidok), terépnlakton (diterpének, ginkgolidok, szeszkviterpének, bilobalid), triterpének, szerves savak

 

Története

 • Nagyon ősi faj, 50-60 millió évvel ezelőtt alakult ki, de közeli rokonai már 270 millió évvel ezelőtt életek a földön. Ma az egyetlen élő képviselője a páfrányfenyők törzsének.
 • Már a középkorban adtak ki olyan kínai orvosi könyvet, amelyben a páfrányfenyőt az „agy jótevőjének” nevezik.
 • Kőrösi Csoma Sándor 1835-ben kiadott könyvében azt írja róla a tibeti hagyományos gyógyításban betöltött szerepéről: „összehúzó hatású, légzőszervi panaszok, vérhas, emésztési zavarok és szédülés kezelésére használják.”

 

Elterjedése

 • Kína Szecsuán tartományában őshonos, onnan terjedt el dísznövényként az egész világban. Magyarországon kastélyparkokban találkozhatunk idősebb példányaival.

 

Leírása

 • 25-30 méteresre növő kétlaki fa. A fiatal fa ágai hegyes szögben nőnek felfelé, csak később terülnek szét. A rövid hajtásokon 3-5-ös csomókban fejlődnek 10 cm hosszú, halfarokra emlékeztető alakú levelei. A villás erezetű levelek hosszú szárúak, puhák, ősszel élénksárgává színeződnek. A nőivaú egyedek termésének húsos magköpenye érkés közben aranysárga színű lesz, eközben nagy mennyiségű vajsav keletkezik benne, ezért kellemetlen szagú. 

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(14)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(19)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(10)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(3)
2.390 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(7)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(6)
2.390 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés