Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

 

 

Fűzfa kéreg

Ár:
1.890 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás

 TELEFONOS MEGRENDELÉS 

Ajándékok a vásárláshoz:

Részletes ismertető

Egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

 

Az ízületek, a hát és a derék könnyű mozgatását elősegítő hatása

 • A fűzfa kérge más gyógynövényekhez hasonlóan több aktív hatóanyagot is tartalmaz. Ezek között a legjelentősebbek a fenolos vegyületek, közülük is leginkább a szalicin. A szalicin egy összetett molekula, amely a gyomorban szaligeninné és cukorrá bomlik. Ez a szaligenin alakul a szervezetben tovább szalicilsavvá, amely ugyanaz a vegyület, mint az aszpirin aktív fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő vegyülete. A fűzfakéreg-kivonat előnye a fájdalomcsillapítókkal szemben:
  • Mivel a szalicilsav csak a szervezetben alakul ki, ezért nem érintkezik a gyomor és a bél nyálkahártyájával, amelyeket egyébként irritálna.
  • A szalicilsav kialakulása a szervezetben lassan megy végbe, így hatása is elnyújtottan jelentkezik, szemben a nem retard fájdalomcsillapítókkal (Dr. Csupor Dezső kutatása)
  • A szalicinen kívül további fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő vegyületek is megtalálhatók a fűzfakéregben. Ilyen például picein, a szalikortin és a tremakulin (Dr. Kammerer és munkatársai kutatása). A fűzfakéreg hatásához ezeken kívül hozzájárulnak a polifenolos vegyületek, így a flavonoidok is. (Dr. Nahrstedt és munkatársai kutatása)
 • A fűzfakéreg kivonatának fájdalomcsillapító hatásával kapcsolatban számos klinikai vizsgálatot végeztek. Az egyik ilyen vizsgálatban 210 beteg vett részt, akik előtte legalább hat hónapig szenvedtek derékfájásban. A kutatásban a betegek egyik fele fűzfakéreg-kivonatot, a másik felük pedig placebót kapott. A kutatók ezzel biztosították, hogy a hatás kizárólag a fűzfakéreg-kivonatra legyen visszavezethető. A vizsgálati eredmény azért is fontos a fűzfakéreg szempontjából, mert a kutatók nem a kéreg közvetlen fájdalomcsillapító hatására voltak kíváncsiak, hanem arra, hogy négy hét kezelés után mennyire javul a betegek állapota. Azt vizsgálták, hogy a kezelés utolsó hetében mennyi olyan beteg volt, akiknek legalább 5 napon keresztül nem voltak fájdalmaik. A placebót szedő betegeknél csak minden huszadik nyilatkozott úgy, hogy nem volt fájdalma, míg a fűzfakéreg-kivonatot szedő betegek közel felének megszűnt a hátfájdalma. (Dr. Chrubasik és munkatársai kutatása) A kutatást később ismét megismételték, ezúttal egy szintetikus reumaellenes gyógyszerrel hasonlították össze a készítményt. A fűzfakéreg-kivonat éppen olyan hatásosnak bizonyult, mint a szintetikus készítmény (Dr. Chrubasik és munkatársai kutatása)
 • A fűzfakéreg-kivonat klinikai vizsgálatban hatásos volt ízületi fájdalmak (Dr. Nieman és munkatársai kutatása) és ízületi gyulladás (osteoarthritis) esetén is. (Dr. Schmid és munkatársai kutatása)

Fűzfa a népgyógyászatban

 • A fűzfakéreg gyulladáscsökkentő, lázcsillapító hatását évszázadok óta alkalmazzák a népgyógyászatban. Ezen kívül használják még fejfájás, nátha, influenza, menstruáció kimaradása, reumás fájdalmak és köszvény kezelésére is. (TRC Natural Medicines)

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • A fűzfakéreg fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Csökkentheti a vérlemezkék összetapadását, ezért fokozhatja a vérhígító gyógyszerek hatását.
 • Aszpirinérzékenyeknek, terhes és szoptató anyáknak és 18 éven aluliaknak nem javasolt a fogyasztása.
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!

Termékünk gyógyszerkönyvi minőségű gyógynövényből készült. Minőségi tanúsítvány letöltése.


Adagolás Naponta kétszer 1-3 kapszula.
A) Kapszulaként fogyasztva Bő folyadékkal lenyelve.
B) Teaként fogyasztva A kapszulák tartalmát 2 dl forró vízbe helyezve, majd felkeverés után teaként fogyasztva.
Tudd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Összetevők Kapszulánként 300 mg fűzfa kéreg (Salicis cortex) SonicFine® instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

4.88
8 értékelés
5
(7)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írd meg véleményed!
| 5 / 5 csillag!
2021. 06. 14.
Nagyon jó az ötlet.Sok esetben a tea elkészítése macerás és időhiány miatt,nem készítek.
Maradjon sokáig a lelkesedésük.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 11. 16.
Ha sokáig egy helyben kellett tartanom a lábamat, elviselhetetlen lett a térdfájásom. Nem tudtam úgy levezetni 50 kilométert, hogy ne kelljen megállnom. Már minden fájdalomcsillapítót kipróbáltam, és ugyan volt amelyik egy-két hétig jó volt, de mindegyiknek elmúlt a hatása. A fűzfát már két hónapja szedem. Azóta simán levezetek több száz kilométert is minden probléma nélkül. Ajánlom mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 11. 03.
Sajnos már egy ideje magas volt a húgysavszintem, de problémát nem okozott. Aztán megtapasztaltam a köszvényt, amit nem kívánok senkinek. Választás elé kerültem: vagy elkezdek húgysavcsökkentő gyógyszert szedni, vagy változtatok életmódomon és keresek valami természetes megoldást. Inkább az utóbbira voksoltam, amihez fűzfakérget és a nyírfalevelet ajánlották. Tegnap voltam megint vizsgálaton, teljesen normális volt a húgysavszintem. Azért napi egy szemeket még mindkettőből beveszek a biztonság kedvéért, de lehet, hogy már erre se lenne szükségem. Jók ezek a gyógynövények!
| 5 / 5 csillag!
2020. 10. 16.
Térdem használhatatlan volt, alig tudtam a kocsiból kiszállni. 2 hét után éreztem a javulást. 1 hónap után felére csökkent a fájdalom. Lassan 3 hónapja szedem, tünetmentes lettem. Mindenkinek csak is ajánlani tudom. A derékfájdalmam is megszűnt.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 09. 30.
Tavaly tavasszal kertészkedés közben nagyon megerőltettem a csuklómat, úgy, hogy utána több napon keresztül is fájt. Nem is volt utána semmi problémám vele majd egy évig, de egyszer csak minden ok nélkül megint előjött ugyanaz a fájdalom. Főleg estére, az ágyban fekve erősödött annyira, hogy alig tudtam elaludni. A fájdalomcsillapítók egy ideig használtak, de mindegyikhez hozzászoktam, ráadásul nem is lehet őket sokáig szedni. Ezért kezdtem el fűzfakérget használni, ami három hét alatt teljesen elmulasztotta a panaszokat. Két dobozzal rendeltem, de még mindig van az egyik alján néhány szem. Jó tudni, hogy van hová nyúlni , ha szükség van rá!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 08. 28.
Hátfájásra tényleg jó, ajánlom!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 08. 19.
Álló munkát végzek és nagyon régóta küzdök már a derékfájással. A vizsgálati eredmények szerint még nincs szükségem műtétre, de valamilyen megoldást kellett találni az állandó kényelmetlen fájdalomra. A fűzfakéreg jó választásnak bizonyult, bár nem szüntette meg teljesen a problémámat.
| 5 / 5 csillag!
2020. 08. 10.
Nem is tudtam, hogy ilyen sok mindenre jó a fűzfa!

SonicFine szuperfinom gyógynövényporok


SonicFine® instant gyógynövénypor

A JAVALLATTM gyógynövény kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövénypor előnyei: akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség, 8x nagyobb biológiai aktivitás, 2x jobb oldhatóság, 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, 3x erősebb antioxidáns hatás, 2x több vízoldható rost, 100% hatóanyagtartalom, sokoldalú felhasználás.
Tudj meg többet SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényporok előnyeiről!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásárolj két terméket és egy olyan könyvvel is gazdagabb leszel, amely segít eligazodni a gyógynövények között:

 • bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

A fűzfáról

Hatóanyagai

 • Fenol-glikozidok (szalicin, szalikortin, tremulacin, populin, fragilin), cseranyagok, flavonoidok.

 

Története

 • Fűz szavunk bizonyosan ősi örökség, de nem biztos, hogy finnugor eredetű. Valószínűleg a fa felhasználhatóságára utal, vagyis arra, hogy az egy-két éves hajtások könnyen egymásba fűzhetők, így különböző használati tárgyakat, építményeket lehet alakítani belőle.
 • Gyógyító hatásával már régóta tisztában vagyunk: Diószegi Sámuel ezt írja 1813-ban megjelent füvészkönyvében: "A fűznek minden fajainak, és kivált 2-3 esztendős gallyainak kérgében, összehúzó keserűség van; és a külső országi drága kínafa (kinin) helyett, sokat tanult orvosok nagy haszonnal éltek."

 

Elterjedése

 • A kérgét több fűzfajnak is alkalmazzák. A fűzfélék az egész északi féltekén elterjedtek árterületek, folyók mellett. Nagy termetű fák, cserjék, törpecserjék egyaránt találhatóak közöttük. Számos hibridjük ismert, az egyes fajok elkülönítése sokszor igen nehéz. A fehér fűz mellett gyógyászati célra felhasználható fajok a csigolyafűz (Salix purpurea), boroszlánképű fűz (Salix daphnoides), a törékeny fűz (Salix fragilis), a kosárfonó fűz (Salix viminalis) és az amerikai fűz (Salix cordata).

 

Leírása

 • A fehér fűz patakok, folyók partján élő kétlaki fa. Szürkésbarna törzséből sárgászöld ágak fejlődnek. Szórtan elhelyezkedő levelei lándzsásak, finoman fűrészesek. Virágai barkaszerű virágzatot alkotnak. 

Írta és szerkesztette

Az oldal tartalmát írta és szerkesztette:
Papp János gyógynövény-alkalmazási szakmérnök, fitoterapeuta

Megjegyzések

A gyógynövénytermékre vonatkozó egészségügyi hatások mindegyike szerepel az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) hivatalos jegyzékében, amelyet az EU tagállamai által beküldött tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. A tudományos bizonyítékok értékelése folyamatos, amelyet mi is rendszeresen áttekintünk. Az egészségügyi hatások alatt ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak! Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. A népgyógyászati tapasztalatok bemutatásának célja elsősorban az adott gyógynövény történeti és kulturális szerepének megismertetése. Sem a népgyógyászati alkalmazás, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek!

Akik ezt a terméket megvették

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(7)
1.890 Ft 1.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(8)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(9)
1.890 Ft

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(3)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(6)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(7)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag!(1)
1.890 Ft 1.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(2)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(2)
1.890 Ft 1.490 Ft

Keresés