Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fehér árvacsalán herba

Ár:
1.990 Ft

A termék gyártása megszűnt, ajánljuk helyette egyéb:
- vesék egészséges kiválasztását,
- emésztést,
- és menstruáció alatti jó közérzetet támogató gyógynövény-termékeinket.

Hűségpontok: 0
Átlagos értékelés: Nem értékelt
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-11-14

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VÁSÁRLOM MEG

Részletes ismertető

Egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek

 

1. Az emésztőrendszer egészségét támogató hatása

 • Az emésztőrendszer kóros működése szinte minden esetben gyulladásos folyamatokkal társul (pl. bélrendszeri fekélyek, étel érzékenység, hasmenés, stb.). A fehér árvacsalánban nagy mennyiségben vannak jelen különböző típusú  erős antioxidáns hatóanyagok (iridoidok, fenoloidok, fitoekdoszteroidok), melyek számos különböző szerv gyulladásos megbetegedéseiben kifejtik gyulladáscsökkentő hatásukat (Kelayeh és munkatársai).

 • A fehér árvacsalán virág gyulladáscsökkentő hatását igazolták lengyel kutatók laboratóriumi körülmények között. Többféle módon csökkentik a gyulladást; szabadgyök-fogó képességükkel, szabad gyökök képződési folyamatának gátlásával, valamint a gyulladásos folyamatok szabályozásában szerepet játszó molekulák (interleukinok) kibocsátásának megakadályozásával (Czerwinska és munkatársai).

 • Az Egyesült Államokban a Hepatitis C vírus a fő kiváltó oka a máj megbetegedéseinek. A máj számos folyamattal hozzájárul az anyagcsere normál működéséhez. Többek között részt vesz a mérgező anyagok kiszűrésében, lebontásában vagy hatástalanításában; glükogén formában szénhidrát raktárként funkcionál; epét termel, ami a zsírok lebontásához nélkülözhetetlen stb. Amerikai kutatók kimutatták a fehér árvacsalán iridoidjainak antivirális hatását Hepatitis C ellen. A Lamiridosin A és B hatóanyagok a fehér árvacsalán vizes kivonatában találhatóak meg, és gátolják a Hepatitis C vírus sejtbe jutását (Zhang és munkatársai).

 • Iráni kutatók állatkísérletben igazolták a fehér árvacsalán vércukorszint-, vérzsírszint -, és májenzimfunkció-csökkentő hatását. A 28 napon keresztül napi 100 mg/kg fehér árvacsalánkivonattal kezelt állatok vérmintáit kiértékelve egyértelműen kimutatták a fehér árvacsalán vércukorszint-, és koleszterinszint csökkentő hatását (Abedinsade és munkatársai).

2. Vesekiválasztást támogató hatása

 • A fehér árvacsalán nagy mennyiségben tartalmaz kvercetin bioflavonoidot. A Transzplantáció című szakfolyóirat klinikai tanulmányában 43 veseátültetett személyen vizsgálva bizonyították, hogy 1 hónapon át tartó bioflavonoid készítmény (480 mg kurkumin, 20 mg kvercetin) kezelés hatására csökken az átültetett szerv kilökődésének a valószínűsége (Shoskes és munkatársai). 

 

3. A menstruációs ciklus előtti és alatti jó közérzetet támogató hatása

 • A menstruációs rendellenességek gyakran gyulladásos folyamatokkal járnak, melyek például ciklusközi vérzéseket, fájdalmas menstruációt okozhatnak. A fehér árvacsalán gyulladáscsökkentő hatása hozzájárulhat a normál menstruációs ciklus működéséhez (Czerwinska és munkatársai).

 • A fehér árvacsalán virág magas antioxidáns hatóanyag tartalma miatt hozzájárul a nemi szervek és húgyúti rendszer egészséges működésének fenntartásához (Kelayeh és munkatársai).


Fehér árvacsalán a népgyógyászatban

A fehér árvacsalán virágát és föld feletti részét a népgyógyászatban gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő  és nyákoldó hatása miatt krónikus hörgőgyulladásra, torokgyulladásra, bőr-, hüvely- és méhnyak gyulladásra alkalmazták. Enyhe nyugtatóként, továbbá menstruációs problémák enyhítésére is használták.


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • A fehér árvacsalán fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
 • Terhesség és szoptatás alatt fogyasztása ellenjavallt.
 • Gyermekek elől elzárva tartandó! 

Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
Minőségi tanúsítvány letöltése.


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A fehér árvacsalánról

Hatóanyagai

 • A fehér árvacsalán számos biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz: iridoid-glikozidokat (lamiridozid), flavonoidokat (kvercetin, izokvercetin, tilirozid), flavonoid-glikozidkat (rutin), fenolsavakat (pl. klorogénsav, ferulasav, galliksav, p-kumarinsav), terpéneket, fitoekdiszteroidokat és illóolajokat.

 

Története

 • Világszerte számos országban fogyasztották a fehér árvacsalánt éhínség idején alternatív táplálékként. Fiatal hajtásai, levelei és virágai is ehetőek. Használták teakészítéshez, de nyersen és  főzve is fogyasztották. 

 

Elterjedése

 • A fehér árvacsalán őshonos Európában, Ázsiában és Észak-Afrikában. Gyakran fordul elő utak mentén kisebb csoportokban.

 

Leírása

 • A fehér árvacsalán 50-100 cm magas évelő növény. Szára négyszögletű, keresztben átellenes levelei szív alakúak vagy oválisak, fűrészes szélűek, de nem csípnek. Fehér vagy krém színű virágai 19-21 mm hosszúak, fedőszőrökkel sűrűn borítottak. Virágai a szár felső részén a levelek hónaljában 5-22 db-os örvökben nyílnak. A növény föld feletti részét sűrűn borítják mirigy- és fedőszőrök.

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Akik ezt a terméket megvették

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(64)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(98)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(43)
2.490 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(19)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(24)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(20)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(35)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(24)
1.990 Ft
Raktáron

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(98)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(64)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(24)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(35)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(24)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(25)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(19)
2.190 Ft
Raktáron

Keresés