Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi JAVALLATTM gyógynövénykapszula:

 

Fehér árvacsalán herba

Ár:
1.890 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás

 TELEFONOS MEGRENDELÉS 

Ajándékok a vásárláshoz:

Részletes ismertető

Az egészségügyi hatásokat alátámasztó tudományos bizonyítékok

 

1. Az emésztőrendszer egészségét támogató hatása

 • Az emésztőrendszer kóros működése szinte minden esetben gyulladásos folyamatokkal társul (pl. bélrendszeri fekélyek, étel érzékenység, hasmenés, stb.). A fehér árvacsalánban nagy mennyiségben vannak jelen különböző típusú  erős antioxidáns hatóanyagok (iridoidok, fenoloidok, fitoekdoszteroidok), melyek számos különböző szerv gyulladásos megbetegedéseiben kifejtik gyulladáscsökkentő hatásukat (Kelayeh és munkatársai).

 • A fehér árvacsalán virág gyulladáscsökkentő hatását igazolták lengyel kutatók laboratóriumi körülmények között. Többféle módon csökkentik a gyulladást; szabadgyök-fogó képességükkel, szabad gyökök képződési folyamatának gátlásával, valamint a gyulladásos folyamatok szabályozásában szerepet játszó molekulák (interleukinok) kibocsátásának megakadályozásával (Czerwinska és munkatársai).

 • Az Egyesült Államokban a Hepatitis C vírus a fő kiváltó oka a máj megbetegedéseinek. A máj számos folyamattal hozzájárul az anyagcsere normál működéséhez. Többek között részt vesz a mérgező anyagok kiszűrésében, lebontásában vagy hatástalanításában; glükogén formában szénhidrát raktárként funkcionál; epét termel, ami a zsírok lebontásához nélkülözhetetlen stb. Amerikai kutatók kimutatták a fehér árvacsalán iridoidjainak antivirális hatását Hepatitis C ellen. A Lamiridosin A és B hatóanyagok a fehér árvacsalán vizes kivonatában találhatóak meg, és gátolják a Hepatitis C vírus sejtbe jutását (Zhang és munkatársai).

 • Iráni kutatók állatkísérletben igazolták a fehér árvacsalán vércukorszint-, vérzsírszint -, és májenzimfunkció-csökkentő hatását. A 28 napon keresztül napi 100 mg/kg fehér árvacsalánkivonattal kezelt állatok vérmintáit kiértékelve egyértelműen kimutatták a fehér árvacsalán vércukorszint-, és koleszterinszint csökkentő hatását (Abedinsade és munkatársai).

2. Vesekiválasztást támogató hatása

 • A fehér árvacsalán nagy mennyiségben tartalmaz kvercetin bioflavonoidot. A Transzplantáció című szakfolyóirat klinikai tanulmányában 43 veseátültetett személyen vizsgálva bizonyították, hogy 1 hónapon át tartó bioflavonoid készítmény (480 mg kurkumin, 20 mg kvercetin) kezelés hatására csökken az átültetett szerv kilökődésének a valószínűsége (Shoskes és munkatársai). 

 

3. A menstruációs ciklus előtti és alatti jó közérzetet támogató hatása

 • A menstruációs rendellenességek gyakran gyulladásos folyamatokkal járnak, melyek például ciklusközi vérzéseket, fájdalmas menstruációt okozhatnak. A fehér árvacsalán gyulladáscsökkentő hatása hozzájárulhat a normál menstruációs ciklus működéséhez (Czerwinska és munkatársai).

 • A fehér árvacsalán virág magas antioxidáns hatóanyag tartalma miatt hozzájárul a nemi szervek és húgyúti rendszer egészséges működésének fenntartásához (Kelayeh és munkatársai).


Fehér árvacsalán a népgyógyászatban

A fehér árvacsalán virágát és föld feletti részét a népgyógyászatban gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő  és nyákoldó hatása miatt krónikus hörgőgyulladásra, torokgyulladásra, bőr-, hüvely- és méhnyak gyulladásra alkalmazták. Enyhe nyugtatóként, továbbá menstruációs problémák enyhítésére is használták.


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • A fehér árvacsalán fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
 • Terhesség és szoptatás alatt fogyasztása ellenjavallt.
 • Gyermekek elől elzárva tartandó! 

Termékünk ellenőrzött minőségű gyógynövényből készült. Minőségi tanúsítvány letöltése.


Adagolás Naponta kétszer 1-3 kapszula.
A) Kapszulaként fogyasztva Bő folyadékkal lenyelve étkezés előtt.
B) Teaként fogyasztva A kapszulák tartalmát 2 dl forró vízbe helyezve, majd felkeverés után teaként fogyasztva..
Tudd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Összetevők Kapszulánként 320 mg fehér árvacsalán herba (Lamii albi herba) SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

SonicFine szuperfinom gyógynövényporok


Tudtad?

A JAVALLATTM gyógynövény kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövénypornak számos előnyös élettani hatása van: akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség, 8x nagyobb biológiai aktivitás, 2x jobb oldhatóság, 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, 3x erősebb antioxidáns hatás, 2x több vízoldható rost, 100% hatóanyagtartalom, sokoldalú felhasználás.
Tudj meg többet SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényporok előnyeiről!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásárolj két doboz gyógynövénykapszulát és egy olyan könyvvel is gazdagabb leszel, amely segít eligazodni a gyógynövények között:

 • bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

A fehér árvacsalánról

Hatóanyagai

 • A fehér árvacsalán számos biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz: iridoid-glikozidokat (lamiridozid), flavonoidokat (kvercetin, izokvercetin, tilirozid), flavonoid-glikozidkat (rutin), fenolsavakat (pl. klorogénsav, ferulasav, galliksav, p-kumarinsav), terpéneket, fitoekdiszteroidokat és illóolajokat.

 

Története

 • Világszerte számos országban fogyasztották a fehér árvacsalánt éhínség idején alternatív táplálékként. Fiatal hajtásai, levelei és virágai is ehetőek. Használták teakészítéshez, de nyersen és  főzve is fogyasztották. 

 

Elterjedése

 • A fehér árvacsalán őshonos Európában, Ázsiában és Észak-Afrikában. Gyakran fordul elő utak mentén kisebb csoportokban.

 

Leírása

 • A fehér árvacsalán 50-100 cm magas évelő növény. Szára négyszögletű, keresztben átellenes levelei szív alakúak vagy oválisak, fűrészes szélűek, de nem csípnek. Fehér vagy krém színű virágai 19-21 mm hosszúak, fedőszőrökkel sűrűn borítottak. Virágai a szár felső részén a levelek hónaljában 5-22 db-os örvökben nyílnak. A növény föld feletti részét sűrűn borítják mirigy- és fedőszőrök.

Megjegyzések


A gyógynövénytermékre vonatkozó egészségügyi hatások mindegyike szerepel az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) hivatalos jegyzékében, amelyet az EU tagállamai által beküldött tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. A tudományos bizonyítékok értékelése folyamatos, amelyet mi is rendszeresen áttekintünk. Az egészségügyi hatások alatt ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak! Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. A népgyógyászati tapasztalatok bemutatásának célja elsősorban az adott gyógynövény történeti és kulturális szerepének megismertetése. Sem a népgyógyászati alkalmazás, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek!

Keresés