Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

 

 

Erdei málna levél

Ár:
1.890 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás

 TELEFONOS MEGRENDELÉS 

Ajándékok a vásárláshoz:

Részletes ismertető

Egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok:

 

1. Az egészséges menstruációt támogató hatása

 • A málnalevélről számos kutatás kimutatta, hogy hatással van a méh simaizomzatára. A levélben lévő különféle alkotóelemek ellazíthatják és össze is húzhatják a méh simaizmait. (Dr. Zheng és munkatársai kutatása, Dr. Rojas-Vera és munkatársai kutatása)
 • Az erdei málna levél eltérően hat a sima izmokra, attól függően, hogy azok hol helyezkednek el szervezetben, illetve milyen dózisban adagolják. A nagyobb dózis inkább a simaizmok ellazulását váltja ki, míg a kisebb koncentráció fokozza az összehúzódásokat. Megfigyelték, hogy az összehúzódott állapotban lévő simaizmokat inkább ellazítja, míg a relaxált állapotban lévő simaizomokat inkább összehúzódásra készteti. (Dr. Bamford és munkatársai kutatása, Dr. McFarlin és munkatársai kutatása)
 • A hosszú távú tapasztalatok és a kísérleti eredmények alapján a málna levél készítményeket a gyógynövényszakértők a menstruációs görcsök tüneti kezelésére ajánlják. (Dr. Fossum és munkatársai kutatása)

 

2. Emésztést támogató hatása

 • A málnalevél a méh simaizmain kívül hatással van a bél simaizmaira is. Kiegyenlítő hatásra révén segít a görcsös állapotok megszüntetésében, illetve a renyhe bélfalat összehúzódásra készteti.  (Dr. Bamford és munkatársai kutatásaDr. McFarlin és munkatársai kutatása)
 • Az emésztést antibakteriális hatóanyagai is segítik, amelyek gátolják a fertőzést okozó baktériumok fejlődését. Antibakteriális hatása első sorban magas cseranyag tartalmára vezethető vissza. A cseranyagok egyúttal nyugtatják a gyulladt bélfalat is, mivel kicsapják a szabad fehérjéket, ezáltal egy védőréteget képeznek rajta. A málnalevél emésztőrendszerre gyakorolt hatása jól dokumentált mind a hagyományos használatot, mind a tudományos bizonyítékokat tekintve. (Dr. Fossum és munkatársai kutatása)

Málnalevél a népgyógyászatban

 • Az előbbiekben ismertetett területeken túl az erdei málna levelét a népgyógyászat a szülés megkönnyítésére, légzőszervi megbetegedések esetén, szív- és érrendszeri problémák, pangásos szívelégtelenség, magas vérnyomás, cukorbetegség, vitaminhiány, hasmenés esetén is alkalmazza. Ezekből a területekből kiemelkedik a szülés megkönnyítésében játszott szerepe, amellyel kapcsolatban klinikai vizsgálatot is végeztek:
  • Ausztrál kutatók egy olyan vizsgálatba vontak be 192 egészséges, nem veszélyeztetett terhes nőt, amelyben a terhesség 32. hetétől vizsgálták málnalevél hatását a szülés körülményeire. A várandós nőket két csoportra osztották, az egyik felük kapta a málnalevél tablettát, a másik felük pedig placebót (hatóanyag nélküli készítményt) A vizsgálat szerint a málnalevél fogyasztása semmilyen kockázattal nem járt sem az anyukák, sem kisbabák esetében. A vajúdás első stádiumát ugyan nem gyorsította, a második stádiumában azonban a korábban málnalevelet fogyasztó kismamák közel 10 perccel kevesebb ideig vajúdtak, mint a placebót kapók. Kevesebbszer kellett használni a születésnél a fogót is, a málna levél csoportnál a szülések 19,1 százalékánál, míg a placebo csoportnál a szülések 30,4 százalékánál. A kutatók további vizsgálatokat javasoltak a málna levél szülésre gyakorolt hatásának teljes körű feltárásához. (Dr. Simpson és munkatársai kutatása)

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Az erdei málna levelének fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Fogyasztása közben kialakuló székrekedés esetén mérsékelje vagy szüneteltesse szedését!
 • A terhesség 32. hete előtt fogyasztása ellenjavallt!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó.
 • Naponta legfeljebb 12 kapszula elfogyasztása javasolt!

Napi adag Kétszer 1-3 kapszula.
A) Kapszulaként fogyasztva Bő folyadékkal lenyelve étkezés előtt.
B) Teaként fogyasztva A kapszulákat 2 dl frissen forralt vízbe helyezve, majd 3-5 perc után lassan, kis kortyokban elfogyasztva, étkezés előtt.
Tudd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készíteni a kapszulából!
Összetevők Kapszulánként 300 mg erdei málna levél (Rubi idaei folium) teljes értékű kivonata (DER 1,4:1), kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

5.00
5 értékelés
5
(5)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írd meg véleményed!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 23.
Én is szedem már egy ideje, eleinte nem igazán hittem benne, de kellemeset csalódtam.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 19.
Emésztési problémáim voltak, nagyon sokszor volt hányingerem. Sokan ajánlották a málnalevelet, így kipróbáltam, nem bántam meg. Nálam működik, a hányingerem elmúlt!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 09.
Amióta szedem megszűntek a menstruációs görcseim. Aki hasonló cipőben jár, bátran próbálja ki, áldásos hatása van.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 05.
Két gyerekem van, az elsőnél nem szedtem a málnalevelet, császárral született. Második babánál a nőgyógyászom ajánlotta, a 36. hétben kezdtem szedni, 2,5 óra alatt született meg a babánk, és nem volt komplikáció! Én hiszek benne, ja és a legfontosabb, teaként is iható.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 02. 09.
A várandósság 9. hónapjában rendeltem és kezdtem szedni. A baba pont a kiírt időben érkezett és nem volt semmiféle bonyodalom a szülésnél.

SonicFine szuperfinom gyógynövényporok


SonicFine® instant gyógynövénypor

A JAVALLATTM gyógynövény kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövénypor előnyei: akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség, 8x nagyobb biológiai aktivitás, 2x jobb oldhatóság, 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, 3x erősebb antioxidáns hatás, 2x több vízoldható rost, 100% hatóanyagtartalom, sokoldalú felhasználás.
Tudj meg többet SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényporok előnyeiről!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásárolj két terméket és egy olyan könyvvel is gazdagabb leszel, amely segít eligazodni a gyógynövények között:

 • bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

Az erdei málnáról

Hatóanyagai

 • Cseranyagok (gallotanninok, elagitanniniok), flavonoidok (kaempferol és glikozidjai, quercitin és glikozidjai), némi illóolaj, C és E-vitamin, kalcium, magnézium, cink.

 

Története

 • A málnát már a régi rómaiak is ismerték. Különösen Kis-Ázsia északnyugati tartományában, az ott emelkedő Ida-hegyen termett sok málna. Ezért nevezte Plinius "rubus idaeus"-nak (amely ma a tudományos neve), azaz "Ida-hegyi szedernek"
 • Egyéb elnevezései: málnaszeder, malina, erdei szeder, tököncsén, csipkefa, himpér.

 

Elterjedése

 • Magyarországon is őshonos növény.

 

Leírása

 • Tüskés, föld alatti tarackokat hajtó, két méter magasra növő félcserje. Levelei általában 3-5, ritkábban 7 tagúak, felül fényesek, alul gyapjasak, szélük fűrészfogas. Fehér virágait májustól augusztusig nyitja. Piros, csonthéjas bogyókból álló terméscsoportja a szederrel ellentétben leválik a vackáról. 

Írta és szerkesztette

Az oldal tartalmát írta és szerkesztette:
Papp János gyógynövény-alkalmazási szakmérnök, fitoterapeuta

Megjegyzések

A gyógynövénytermékre vonatkozó egészségügyi hatások mindegyike szerepel az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) hivatalos jegyzékében, amelyet az EU tagállamai által beküldött tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. A tudományos bizonyítékok értékelése folyamatos, amelyet mi is rendszeresen áttekintünk. Az egészségügyi hatások alatt ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak! Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. A népgyógyászati tapasztalatok bemutatásának célja elsősorban az adott gyógynövény történeti és kulturális szerepének megismertetése. Sem a népgyógyászati alkalmazás, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek!

Akik ezt a terméket megvették

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(7)
1.890 Ft 1.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(5)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(9)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(8)
1.890 Ft

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(10)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(6)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(5)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(5)
1.890 Ft 1.490 Ft

Keresés