Csipkebogyó terméshús
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
1.890 Ft / db
|
|
60 db étrend-kiegészítő kapszula, A csipkebogyó terméshús hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai: 1. Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. 2. Támogatja az ízületek egészségét, rugalmasságát, mozgékonyságát. |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható kézbesítés: | 2024. szeptember 03. |
Hűségpontok: | 219 |
Átlagos értékelés: | (20) |
|
Részletes ismertető
Ezért ajánljuk:
- A legtöbb csipkebogyó terméshúst (700 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
- A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
- akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
- 8x nagyobb biológiai aktivitás,
- 2x jobb oldhatóság,
- 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
- 3x erősebb antioxidáns hatás,
- 2x több vízoldható rost,
- 100% hatóanyagtartalom.
- Adalékanyagmentes, a kapszulák a gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak.
- Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
- A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
A csipkebogyó terméshús egészségtámogató hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok
A következő tudományos vizsgálatok bemutatásának célja, hogy alátámasszuk a termékben lévő gyógynövény homeosztázist, vagyis a szervezet egészséges egyensúlyi állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek. Mindenképpen kattintson a részletekre, mielőtt tovább olvas!
1. Immunrendszer egészségét támogató hatása
- A csipkebogyó szárított terméshúsa jelentős mennyiségű C-vitamint (aszkorbinsavat) tartalmaz. Mennyisége elérheti az 1,5 százalékot is, amely szinte egyedülálló a növényvilágban. Összehasonlításképpen a friss citromban a C-vitamin csak 0,05 százalékban van jelen.
- A C-vitamin többek között az immunrendszer megfelelő működésében is fontos szerepet tölt be. Növeli a fehérvérsejtek aktivitását és mozgóképességét, illetve az ellenanyagok termelését is. A C-vitamin szintje a fehérvérsejtekben (fagocitákban, limfocitákban) akár százszor magasabb lehet, mint a vérplazmában (Hemila).
- Egyes kutatók szerint a fehérvérsejtek C-vitamin szintje megfázáskor csökken, ezért hasznos lehet a pótlólagos bevitele (Wilson).
- A C-vitamin védi a szöveteket a szabad gyököktől, amelyeket a fagocita fehérvérsejtek vírusfertőzés során termelnek. Ez fokozza a T-limfociták szaporodását is (Hemila).
- Az USA Mezőgazdasági Hivatala (USDA) 2010-ben egy olyan összegző tanulmányt készített, amelyben egymással összehasonlíthatóvá tette a leggyakoribb mezőgazdasági termékek (főképp zöldségek, gyümölcsök, fűszerek) antioxidáns hatását. Az antioxidáns hatást ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) μmolTE/100 g adták meg (USDA).
- A tanulmányban a csipkebogyó kiemelkedő, 96150-es ORAC-értékkel szerepel. Összehasonlításképpen érdemes megnézni néhány további, magas antioxidáns hatással rendelkező növényt:
- Fekete áfonya: 9621
- Aszalt szilva: 8059
- Fekete ribizli: 7957
- Szeder: 5905
- Cékla: 1976
- Alma: 4275
- Narancs: 2103
- Citrom: 1346
- Jól látható, hogy a csipkebogyó antioxidáns-tartalma 10-50-szerese más magas antioxidáns tartalmúnak gondolt zöldségeknek, gyümölcsöknek.
- Az erőteljes antioxidáns hatáshoz a csipkebogyó magas C-vitamin tartalma mellett hozzájárul az is, hogy nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat. Ezek az anyagok az antioxidáns hatás legalább feléhez járulnak hozzá. A C-vitamin mellett azért érdemes magas flavonoidtartalmú csipkebogyót fogyasztani, mert a flavonoidok erőteljes antioxidáns hatásuk révén képesek az oxidálódott, dehidroaszkorbinsavvá (DHA) alakult C-vitamint visszaállítani eredeti formájába, ezáltal kisebb mennyiségű C-vitamin fogyasztásával is azonos hatás érhető el (Cossins).
- Az antioxidánsoknak fontos szerepe van a szervezetben keletkező szabad gyökök semlegesítésében, a szervezet egészségének megőrzésében. A szabad gyökök olyan molekulák, amelyek külső elektronpályájukon egy párosítatlan elektront tartalmaznak, emiatt igen fokozott a reakciókészségük, ezért könnyen reakcióba lépnek más molekulákkal, ezzel megváltoztatják szerkezetüket, funkciójukat. Ha túl sok molekula funkciója változik meg a szervezetben, az betegségek kialakulásához vezethet. A kutatók például jelentős szerepet tulajdonítanak ennek az egyensúly-eltolódásnak a daganatos betegségek, az immunrendszerrel kapcsolatos elváltozások, az epekőbetegség, a gyulladásos bélbetegségek és a vastagbélrák kialakulásában (Blázovics)
- A kutatók lehetségesnek tartják, hogy a természetes antioxidáns anyagok pótlásával az oxidatív károsodás csökkenthető, ezzel a betegségek kifejlődése késleltethető (Maxwell).
További gyógynövények a "VÉDEKEZŐKÉPESSÉG FOKOZÁSA" kategóriában
2., 3. Csontok, porcok egészségét, az ízületek rugalmasságát támogató hatása
- A csipkebogyóval számos klinikai kutatást végeztek az oszteoartritiszben (degeneratív ízületi gyulladásban) szenvedő betegek esetében. A csipkebogyó-kivonat három-négy hónapnyi rendszeres fogyasztása csökkentette a betegek fájdalmát, ízületi merevségét, javította az ízületi mozgását, csökkentette a kezelésre szedett gyógyszerek mennyiségét (Winther, Warholm, Rein).
- A csipkebogyó hatásosnak bizonyult reumatoid artritisz (ízületeket érintő autoimmun betegség) kezelésében is. A vizsgálatban 89 fő vett részt, akiket két csoportra osztottak. Egyik felük naponta 2,5 grammnyi (5 kapszula) speciális csipkebogyó-kivonatot kapott hat hónapig, a másik felük pedig placebót (hatóanyagot nem tartalmazó kapszulát). A hat hónap elteltével a csipkebogyó-kivonatot szedő betegek állapota javulást mutatott, míg a placebót szedő csoport tagjainak állapota romlott. A kutatók megállapították, hogy a csipkebogyó-kivonat hatásos kiegészítője lehet a reumatoid artritiszben szenvedők kezelésének (Willich).
- A csipkebogyó magas C-vitamin tartalma ahhoz is hozzájárulhat, hogy csökkenjen a köszvény kialakulásának esélye. A vizsgálatok szerint ugyanis a napi 500 mg-nál több C-vitamint fogyasztók között 17-34%-kal csökken az esélye annak, hogy kialakuljon a köszvény a napi 250 mg-nál kevesebb C-vitamint fogyasztó emberekhez képest (Choi). Egy másik kutatás is alátámasztotta, hogy a napi 250 mg-nál több C-vitamint fogyasztók átlagos húgysavszintje (amelynek emelkedett mértéke a köszvény egyik fő kiváltó oka) alacsonyabb (5,7 mg/dl), mint azoknak, akiknek naponta kevesebb mint 90 mg a C-vitamin bevitelük (6,4 mg/dl). A kutatók szerint a köszvény kialakulásának esélye közel felére csökkenthető, ha a napi C-vitamin bevitel meghaladja a 250 mg-ot. A napi 500 mg-nál több C-vitamint fogyasztó emberek húgysavszintje már nem csökken, ugyanannyi, mint a napi 250 mg-nál többet fogyasztóké (Gao).
További gyógynövények az "ÍZÜLETEK, CSONTOK, PORCOK" kategóriában
Figyelmeztetések, ellenjavallatok:
- Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
- 3-tól 10 éves korig a javasolt a kapszulák tartalmát vízben vagy más folyadékban elkeverni a kapszulák nagy mérete miatt (további részletek az Adagolás fejezetnél).
- Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható.
- Naponta legfeljebb 10 kapszula fogyasztása javasolt!
- Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Termékminőség
BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL Termékünket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le. |
|
|
|
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32160/2023
|
ADAGOLÁS | ► Naponta 2 kapszula. |
FOGYASZTÁS | Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve. Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból! Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.) |
ÖSSZETEVŐK | ► Kapszulánként 700 mg csipkebogyó terméshús (Rosae pseudo-fructus sine seminibus) SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin. |
Vélemények
17 éves lányomnak fiatalkori ízületi gyulladása van, plusz visszatérő szivárványhártya gyulladás a szemén.
Gyógyszeres kezelést kap lassan 1 éve.
Ez a termék kiegészítésként segíthet neki?
Előre is köszönöm válaszát!
Jótékony hatása különösen megfázás idején mutatkozott meg, gyorsabban tuljutottunk rajta.
Mindenképp javaslom másoknak is.
A csipkebogyóról
Hatóanyagai
C-vitamin, B-vitaminok, flavonoidok, szerves savak (almasav, citromsav), szénhidrátok (cukrok, pektinek), karotinoidok, cseranyagok.
Története
A csipkebokor szó, mint növénynév már 1246-ban megjelenik oklevélben. A csipke szláv eredetű szó, jelentése "tüske, tövis", amely szúrós hajtásaira utal. Ezt a kellemetlen tulajdonságát őrzi magyar ebcsipke elnevezése is. A növények neveiben megjelenő eb, kutya vagy farkas szó, mindig az adott növény valamely veszélyére hívja fel a figyelmet. Egyéb nevei: gyepűrózsa, hecsedli, vadrózsa, bicskafa, tüskefa, ebcsipke, seggböködő.
Elterjedése
Utak mentén, erdőszéleken gyakran találkozhatunk vele. Egész Európában és Ázsiában elterjedt.
Leírása
1-3 méter magas cserje, ágai tüskések. Levelei összetettek, 5-7 levélkéből állnak, amelyek széle fűrészes. Áltermése a csipkebogyó, amely serteszőrök közé ágyazott aszmagtermésekből áll (ezek tehát anatómiailag nem magok). Az aszmagterméseket elhúsosodó vacok veszi körül. A termések egész télen a bokron maradnak.