Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

Barátcserje

Ár:
2.390 Ft
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
2.090 Ft / db

60 db gyógynövénykapszula

Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

A barátcserje hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

1. Hozzájárul a női hormonális egyensúly kialakításához.

2. Elősegíti a menstruáció előtti és közbeni jó közérzet létrejöttét. 

3. Támogatja a testi és lelki egészséget a menopauza (klimax) időszakában.

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2024. május 23.
Hűségpontok: 240
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (107)
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VESZEM MEG

Részletes ismertető

A termék kedvezményes áron vásárolható meg a Ciklusharmónia gyógynövénycsomagban.

A barátcserje egészségtámogató hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a barátcserjére általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek

 

1. A női hormonális egyensúly kialakítását támogató hatása

 • A női hormonális egyensúly és az egészséges menstruáció a tüsző által termelt ösztrogén, a sárgatest által termelt progeszteron és az ezeket stimuláló, agyalapi mirigyben termelődő tüszőérlelő (follikulusstimuláló) hormon (FSH), illetve sárgatestserkentő (luteinizáló) hormon (LH) normál termelődésétől függ. Ezen hormonok termelődésére más hormonok is hatással vannak, így az agyalapi mirigyben termelődő prolaktin is. Amennyiben a prolaktinszint a kelleténél magasabb, úgy az ösztrogén és a progeszteron sem termelődik elegendő mennyiségben, amely a petefészek működési zavaraihoz, premenstruációs szindróma kialakulásához, szabálytalan menstruációhoz, ovuláció elmaradásához, mellfeszüléshez, ödémák kialakulásához, terméketlenséghez, libidócsökkenéshez, hüvelyi szárazsághoz, szorongáshoz vezet (Melmed).
 • Az egészségesnél magasabb prolaktinszintet nagyon sok tényező kiválthatja. Mivel alapvetően a tejtermelés fokozását elősegítő hormonról van szó, ezért emelkedett mértéke  (110-120 µg/L)  terhesség vége felé és a szoptatás alatt normális. (A terhesség vége felé azért nem érvényesül hatása, mert ebben az időszakban a szervezet magas ösztrogén- és progeszteronszintje ezt megakadályozza.) (Melmed).
 • A magas prolaktinszint ezért csak a terhességen és szoptatáson kívüli időszakban okoz problémát. Megemelkedett szintjének kimutatása azonban igen nehéz, mert gyorsan elbomló hormonról van szó, a vérben lévő koncentrációja minden 15-20 percben feleződik, ha az agyalapi mirigy nem termeli újra. Ezért napszakonként és a szervezetre gyakorolt külső és belső hatások eredményeként a vérben lévő mennyisége nagyon változó lehet, erősen ingadozhat (Horrobin).
 • A prolaktin az agyalapi mirigyben (hipofízisben) termelődik. Termelését a hipotalamusz belső elválasztású hormontermelő sejtjei szabályozzák. A dopamin gátolja, míg a tireotropinfelszabadító hormon serkenti a prolaktin termelődését (Melmed).
 • A prolaktin szerepét és szervezetre gyakorolt hatását csak akkor érthetjük meg teljesen, ha felismerjük a hipotalamusz hormonális rendszer egyensúlyában betöltött fontos szerepét. A hipotalamusz az agy legősibb területei közé tartozik, alapvető szerepet játszik a szervezet egyensúlyának fenntartásában. Olyan alapvető területek szabályozásáért felel, mint a testhőmérséklet, a testfolyadékok viszonylagosan állandó összetétele, a táplálék- és vízfelvétel, a szexuális viselkedés és az érzelmi élet. Mivel ezen területek megbomlott egyensúlya visszafelé is hat a hipotalamuszra, ezért különösen a stresszes életvitel, a párkapcsolati problémák, a rossz munkahelyi környezet, a depresszió, a mozgáshiány, vagy éppen a túlzásba vitt mozgás, továbbá az egészségtelen táplálkozás, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás egyaránt jelentősen befolyásolják a hipotalamuszban termelődő hormonok, így közvetve a prolaktin kiválasztását is (Solomon, Snell).

További gyógynövények a "NŐK EGÉSZSÉGE" kategóriában

 

2. A menstruáció előtti és alatti jó közérzetet elősegítő hatása 

 • A barátcserje igazoltan hatásos a megemelkedett prolaktinszint csökkentésében, amely a premenstruációs szindróma egyik kiváltó oka lehet.
 • A barátcserje hatóanyagai csökkentik a prolaktin felszabadulását az agyalapi mirigyben, ezáltal fokozódik a sárgatest által termelt progeszteron hormon mennyisége. A hormonegyensúly helyreállítása megszünteti a premenstruációs szindróma tüneteit (Milewic).
 • A barátcserje hatóanyagai nemcsak a prolaktinszintet csökkentik. A kutatások szerint hatóanyagai ösztrogén- progeszteronszerű hatással is rendelkeznek (Liu, Wuttke).
 • Ez az ösztrogénszerű hatás azonban azért nem befolyásolja a kedvezőtlen irányba a női hormonális egyensúlyt, mert ezek a hatóanyagok csak a szívben, az érrendszerben, a csontokban és a húgyhólyagban fejtik ki hatásukat. Mivel a méhben ezektől a szervektől eltérő ösztrogénreceptorok vannak, ezért barátcserje ösztrogénszerű hatása ott nem jelentkezik (Jarry, Liu).
 • A barátcserje kivonatokkal számos klinikai kutatást végeztek. Ezek a kutatások 2-6 cikluson keresztül vizsgálták a barátcserje hatását olyan premenstruációs szindrómában szenvedő nők esetében, akik korábban emlőfájdalomról vagy -érzékenységről, ödémáról, székrekedésről, ingerlékenységről, depressziós hangulatról, hangulatváltozásokról, szorongásról, idegességről vagy fejfájásról számoltak be (Schellenberg, Berger, He, Ma, Zamani, Momoeda)

 • Az elmúlt években összesen 17 ilyen vizsgálat született, összesen 2401 beteg bevonásával. Ezeket a kutatásokat együttesen is elemezték, ez alapján pedig egyértelműen igazolták, hogy a barátcserje kivonat hatásosan csökkenti a premenstruációs tüneteket. Hatása összevethető a szintetikus fluxetin hatóanyagú gyógyszerekkel vagy az orális fogamzásgátlókkal (Verkaik).
 • Külön kutatásban vizsgálták barátcserje emlőfájdalom csökkentésében betöltött szerepét. A vizsgálat megállapította, hogy két hónap alatt az emlőfájdalom intenzitása 68%-kal, időtartama 53%-kal csökkent (Mirghafourvand)

További gyógynövények a "NŐK EGÉSZSÉGE" kategóriában

 

3. A testi és szellemi egészség támogatása a menopauza (klimax) időszakában.

 • A menopauza tüneteit a hormonális egyensúly megváltozása idézi elő. Ebben az időszakban már nem termelődik elegendő sárgatesthormon (progeszteron), míg az ösztrogén hormon szintje normális vagy kissé emelkedett lehet. A menopauza nem egyik hónapról a másikra jelentkezik, bár a nők egy része csak az azt megelőző néhány hónapban tapasztal tüneteket. A hormonális változások már 35-40 éves korban megkezdődnek, utána 5-10 év telik el, míg teljesen megszűnik a menstruáció. Ezt az 5-10 éves időszakot premenopauzának nevezik. A menopauza előtt és alatt a következő tünetek tapasztalhatók: gyakran jelentkező hőhullámok, fáradékonyság, hangulatingadozások, alvászavar, depresszió, erős verejtékezés, mellfeszülés, arcpirulás, fejfájás, szédülés, rendszertelenné váló menstruáció, koncentrációzavar, szexuális vágy csökkenése, gyors és látványos elhízás, hajhullás, szőrösödés. A progeszteronszint csökkenését a menopauza alatt is kiválthatja a megemelkedett prolaktinszint (Melmed).
 • A barátcserje kivonatokkal több klinikai vizsgálatot is végeztek premenopauzás és menopauzás nők esetében. Az egyik ilyen vizsgálatban premenopauzás nők szedték a barátcserje kivonatot, majd megkérték őket, hogy értékeljék tüneteiket. A kutatásban részt vevő nők túlnyomó része a menopauzás tünetek enyhüléséről számolt be (Lucks).
 • Egy másik vizsgálatban a barátcserje kivonat hatását 52 olyan nő esetében vizsgálták, akik általános menopauzás vagy menopauza utáni tünetekről számoltak be. A kutatás végén a nők 70 százaléka számolt be érdemi javulásról (Lucks).
 • Egy további vizsgálatban olyan premenopauzás nők (valamennyien 40 évnél fiatalabbak) vettek részt, akik rendszeres időszakonként mellfeszüléstől és -fájdalomtól szenvedtek, miközben a tünetek hátterében nem állt orvosilag igazolható elváltozás. A résztvevők egyik csoportja barátcserje kivonatot, míg a másik csoport flurbiprofent (nem szteroid gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító) kapott. A kutatók az eredmények kiértékelése után arról számoltak be, hogy mindkét csoportban azonos mértékben és jelentősen csökkentek a tünetek (Dinc).

További gyógynövények a "NŐK EGÉSZSÉGE" kategóriában


Barátcserje a népgyógyászatban

 • A tudományosan jól alátámasztott alkalmazási területein túl a barátcserje termését a népgyógyászatban jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelésére, szexuális vágy csökkentésére, reumatoid artritiszre (sokízületi gyulladásra), megfázásra, migrénre és álmatlanságra is használják.

Bartátcserje


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Hormonháztartást befolyásoló hatóanyagokat tartalmaz, ezért fogyasztásáról tájékoztassa nőgyógyászát!
 • Dopamin és ösztrogén hormonok szintjét befolyásoló gyógyszerek együttes alkalmazása esetén orvosi konzultáció szükséges.
 • Fogyasztásakor nagyon ritkán szédülés, álmatlanság, emésztő­rend­szeri panaszok, bőrirritáció és elhúzódó menstruáció fordulhat elő.
 • Várandósság és szoptatás alatt, valamint gyermekeknek nem javasolt a fogyasztása.
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!


Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.

Minőségi tanúsítvány letöltése gyártási tételszám szerint, amely megtalálható a termék dobozának nyakán, a minőségmegőrzési idő alatt:
00424, 00602, 00603, 00604, 00605, 00606, 00607, 00608, 00609, 00610, 00611, 00612, 00613

 

Kosárba


ADAGOLÁS ► Naponta kétszer 1 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.)
ÖSSZETEVŐK ► Kapszulánként 500 mg barátcserje termés (Agni casti fructus) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Link az értékelési szabályokra

Vélemények

4.85
107 értékelés
5
(79)
4
(2)
3
(4)
2
(1)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2024. 05. 17.
| 0 / 5 csillag!
2024. 03. 01.
Válasz Jozefina kérdésére:
Az Európai Unió területén forgalomban lévő barátcserje tartalmú gyógyszerek napi 50 és 850 mg közötti barátcserje termést (vagy ennek megfelelő kivonatot tartalmaznak). A napi adagolást ennek megfelelően határoztuk meg 1 vagy 2 kapszulában.
| 0 / 5 csillag!
2024. 02. 29.
Kérdezni szeretnék.
Már márkát használtam eddig. Az 380mg/kapszula volt. Arra azt írták, napi max. 1-t vegyünk be.
Most nem tudtam ugyanazt venni, ezért rendeltem itt. Nem sok az 500 mg/kapszula? Olvasom, hogy van, aki reggel-este vesz be.1
| 5 / 5 csillag!
2024. 02. 14.
Inkább kérdés lenne
Gyermeket szeretnénk 44 éves vagyok.
Hogyan szedjen a baratcserjét? Mert hallottam terhesség esetén nem ajánlott de azt ugye csak a menstruáció kimaradásakor tudom meg.
Köszönöm a segítséget.
| 0 / 5 csillag!
2024. 02. 07.
Válasz Anett kérdésére:
Elméletben jó lehet, mert segíthet normalizálni a progeszteron és ösztrogéntermelés egyensúlyát, de ilyen vizsgálatot a barátcserjével nem végeztek (a miómák gyakran az ösztrogéntúlsúly miatt alakulnak ki). Azonban a nőgyógyászati panaszok kivizsgálása, azok megállapítása és terápiájának meghatározása alapvetően nőgyógyász szakorvosi feladat. Ő akár ajánlhatja is a bartácserje-készítmények alkalmazását ilyen esetben.
| 0 / 5 csillag!
2024. 02. 07.
Miomára jó lehet ez a készítmény? A tünetek enyhítésére.
| 0 / 5 csillag!
2024. 02. 05.
Válasz Viki kérdésére: Egyértelmű választ sajnos nem tudunk adni, de inkább a termék fogyasztásának abbahagyását javasoljuk. A barátcserjével végzett vizsgálatokban ritkán számolnak be mellékhatásokról, de ezek - mint minden gyógynövény esetén - nagyon ritkán előfordulhatnak.
| 0 / 5 csillag!
2024. 02. 02.
Kérdést szeretnék feltenni. Egy hete szedem a barátcserje kapszulát az előírtak szerint és úgy érzem, felerősödtek a tüneteim. Folytassam a szedést ennek ellenére? Ez normális reakció lehet és esetleg később javulni fog a helyzet? Előre is köszönöm a választ!
| 5 / 5 csillag!
2024. 01. 15.
3 hónapja szedem reggel és este. Menstruáció előtti rossz közérzet, ingerlékenység miatt kezdtem el. Úgy érzem csökkenek ezek a tüneteim, ezért folytatom a szedését.
| 5 / 5 csillag!
2023. 10. 24.
Hónapok óta szedem, elégedett vagyok vele.
| 3 / 5 csillag!
2023. 10. 21.
Változókor hőhullámokra vettem . Sajnos nem segített. Most a zsályával próbálkozom.
| 5 / 5 csillag!
2023. 10. 19.
Nagyon sokáig küzdöttem a PCOS miatti menstruáció kimaradással. Évekig gyógyszert szedtem, ami csak elnyomta a tüneteket, amikor pedig abbahagytam, teljesen kimaradt a menstruációm hónapokig. Próbaként rendeltem meg az első dobozt. Annyira hihetetlen volt, hogy azonnal javult a ciklusom…vagyis lett ciklusom. Azóta a sokadik dobozt rendelem újra és még mindig ámulok a hatásán.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 10. 07.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 10. 04.
Precíz, gyors kiszolgálás! Csak ajánlani tudom!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 09. 27.
Nagyon elégedett vagyok a termékekkel. Menstruációs görcsök, nagy fájdalom miatt szedem. Rengeteget segít, már elviselhető és nem rendszeres a fájdalom
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 09. 25.
| 5 / 5 csillag!
2023. 09. 13.
Szuper termék. Az egyre rövidebb ciklusomat szinte rögtön helyrehozta. Már egy éve kínlódtam vele. Orvosi vizsgálatok, hormonlaborok.. minden rendben. De ciklus egyre rövidebb és rettentően hullott a hajam. Most úgy néz ki, hogy a hajhullásom is megállt.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 09. 06.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 09. 05.
Köszönöm, szépen, minden rendben volt a megrendeléssel és a szállítással. A terméket még csak 1hónapja szedem, de érzem, hogy jót tesz a változó kor előtti vérzés zavarokra. Ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 09. 04.
Nagyon jó a termék, tényleg hatásos menstruációs,premenstruációs tünetekre.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 08. 15.
Elégedett vagyok a gyors, és kényelmes kiszállítással, és a termékkel is! Lassú, de folyamatos hatást tapasztalok, a tüneteim enyhülnek, egyre jobb a közérzetem! Jó terméknek tartom a barátcserjét.
| 3 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 08. 08.
3 hónapnyi mennyiséget rendeltem, nagyon rendszertelen a menstruációm, és gyermekvállalás előtt állok. 1 hónapi adagot sem tudtam beszedni, abba kellett hagynom, mert nagyon erős és frusztráló tüneteim lettek. Erős alhasi puffadás, úgy néztem ki, mint aki 6 hónapos várandós, erős mellfeszülés, levertség érzet stb.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 07. 31.
Sokadik doboz. Nagyon bevált!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 07. 26.
Szuper termék.
A tüneteim teljesen elmúltak.
| 5 / 5 csillag!
2023. 07. 13.
Sokáig kesett a menstruaciom és nagyon eros gorcseim voltak. 2-3 hónap alatt rendszerezte. 28 napos ciklusaim vannak, fájdalommentesen
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 07. 10.
Teljesen elégedett vagyok a termékkel.
| 2 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 06. 22.
2 dobozzal rendeltem pár db van még. Sajnos nem kaptam a termékről azt amit leírtak róla...
| 0 / 5 csillag!
2023. 06. 18.
Szeretném megkérdezni, hogy gyomorfájást, hasmenést nem okozott senkinek a termék?
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 06. 05.
Egyszerű és gyors megrendelést követően két nappal később meg is érkezett a csomag. Még nemrég kezdtem el szedni, remélem hamarosan jó tapasztalatimról is beszámolhatok a termékkel kapcsolatban
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 06. 04.
5*
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 05. 26.
Akinek női problémái vannak, menszesz, hormon..azoknak ajánlom figyelmébe! Nagyon jó termék!
| 0 / 5 csillag!
2023. 05. 25.
Válasz Bernadett kérdésére:
A barátcserjével végzett vizsgálatok eredményesnek bizonyultak, akkor is, ha folyamatosan fogyasztották menstruációtól függetlenül, illetve akkor is, ha a menstruáció előtti 5-6 napban kezdték szedni, majd a menstruáció alatt is szedték.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 05. 25.
Szuper termék magas hatoanyagtartalommal
| 0 / 5 csillag!
2023. 05. 24.
Nemrég vásároltam meg a terméket egy gyógynövény boltban (PMS problémák miatt). Ott az eladó azt mondta, hogy a menstruáció alatt nem kell szedni. A dobozon viszont az áll, hogy minden nap szedhető. Ezzel kapcsolatban kérhetnék egy kis segítséget?
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 05. 03.
Prolaktin csökkentéshez és progeszteron emeléshez próbáltam ki, illetve teherbeesés céljával. Egy hónapig se szedtem és sikerült. :)
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 20.
Optimális hőérzet biztosítására bevált.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 19.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 10.
Szuper!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 03.
Nagyon hatásos. Sokat segített a menopauza ideje alatt.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 29.
| 5 / 5 csillag!
2023. 03. 28.
52 éves vagyok és mellfájdalomra vásároltam a terméket. Egy hét alatt napi 1 kapszula teljesen elmulasztotta. Nagyon ajánlom.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 28.
Már a második adagot rendeltem. Elmúltak a hangulat ingadozásaim, jobb a közérzetem.
| 3 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 22.
Változókor tüneteinek enyhítésére rendeltem kb 2-3 hete. Napi 2 tabletát szedek de egyenlőre nem érzem a hatását. Remélem lassan hatni fog.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 14.
Elégedett vagyok a termékkel!
| 3 / 5 csillag!
2023. 03. 09.
A problémám az volt hogy 40 éves koromban kezdőtt rendszertelen havi menstruáció ami abból abból ált hogy 10-15 napig vérzés 10 nap szünet és újra kezdődött az ördögi kör.A barátcserje kapszula abban segített hogy 10 nap után ne jöjjön meg de viszont azóta késik a menstruációm.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 07.
Kettő hónapja szedem a barátcserje kapszulát (reggel és este 1-1). Az okok, amiért a barátcserje megvétele mellett döntöttem: évekkel ezelőtt kezdődő menstruáció előtti rossz közérzet, ingerlékenység, mellfeszülés (a peteérés után a menstruáció kezdetéig), barnázás egy héttel a menstruáció előtt. Nem akartam gyógyszert szedni 40 évesen. A barátcserje egy hónap után teljes változást hozott, minden panaszom teljes mértékben megszünt. Ha nem én tapasztalom, valószínűleg nem hiszem el, mert korábban nem helyeztem előtérbe a gyógynövényeket és nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget nekik. Szeretném megköszönni, hogy ilyen minőségben eljuttatják hozzánk ezeket a szuper termékeket. Az egészségünk a legnagyobb kincsünk és a Javallat teljes mértékben hozzájárul a megtartásában, vagy javításában. Nagyon köszönöm, jó szívvel ajánlom ezt a terméket. Annyi kérdést szeretnék feltenni, hogy a szedése során kell-e majd szünetet tartani? Köszönöm előre is a megtisztelő válaszát.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 04.
Ajánlom mindenkinek, ár érték arányban a legjobb, a minősége kiváló, már pár heti szedés után enyhültek a tüneteim!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 03. 03.
Nem nagyon hittem, hogy valóban ennyire hatásos lesz. Napi két szemet szedtem. Egy hét múlva a hőhullámok elmúltak, 3 havi szedés után pedig visszatért a menstruációm.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 28.
A termék ár/érték aránya nagyon kedvező. Szuper termék! Kiváló minőség! Nekem már a második hónapban rendbe tette ciklusomat. Már másodszor vásároltam, nem véletlenül. Imádom! :) Nagyon köszönöm! :)
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 26.
Kiváló termék, progeszteron hiánnyal egy ideig meg tud küzdeni. Már napi hármat szedtem, sajnos mára kénytelen voltam orvosi segítséggel rendezni a hiányt. Ettől függetlenül egy évet nyertem a használatával.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 23.
Kiváló és nagyon hatásos termék. Külön örülök, hogy megnövelték a hatóanyag tartalmát.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 15.
Rendszeresen rendelem a terméket és más kapszulákat is, elégedett vagyok velük.
| 5 / 5 csillag!
2023. 02. 14.
Három kapszula bevétele után megszüntette a mellfeszülést. Napi egy kapszulát vettem be.
| 0 / 5 csillag!
2023. 01. 22.
Válasz Hegedüs Gabriella kérdésére: Részletes fitoterápiás tanácsért kérem írjon levelet az info@javallat.hu e-mail címre, amelyre egy napon belül válaszolok.
| 0 / 5 csillag!
2023. 01. 21.
Kèrdèsem-16 èves lánynak brutális görcsökre, amik akár a havi előtt ès alatt jelentkeznek hányással, hasmenèssel, többfèle fájdalomcsillapító használatával sem csillapodnak, mit használjunk? Barátcserje vagy más? Köszönöm
| 0 / 5 csillag!
2023. 01. 15.
Válasz Mónika kérdésére:
Dopamin agonista és antagonista, valamint ösztrogén és antiösztrogén hatóanyagú gyógyszerek szedése, valamint ösztrogénérzékeny vagy agyalapi mirigyet érintő daganatos betegség esetén orvosi konzultáció szükséges alkalmazásához. Javasoljuk, hogy mutassa meg az oldalon leírtakat orvosának, hogy a legjobb döntést hozhassa a barátcserje alkalmazásáról.
| 0 / 5 csillag!
2023. 01. 14.
Hormon pozitív mellrák után használható-e, merthogy tartalmaz növényi ösztrogént? Vannak e erre vonatkozó megbízható vizsgálatok, vagy fokozhatja a recidíva lehetőségét? Köszönettel
| 0 / 5 csillag!
2023. 01. 06.
Válasz Nagy Nikoletta kérdésére:
Nincs jelentősége, hogy étkezés előtt vagy étkezések között fogyasztja.
| 5 / 5 csillag!
2023. 01. 06.
Mikor kell bevenni a kapszulát? Étkezés előtt vagy esetleg éhgyomorra?
Köszönöm
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 12. 23.
Szuper
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 12. 15.
Változó kori panaszok enyhítésére kiválóan bevált. Korábban sokat szenvedtem a hőhullámoktól, bármi mást próbáltam nem segített. Ez a termék hozta el a megoldást.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 11. 25.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 11. 16.
Elégedett vagyok vele. Jó minőség.
| 0 / 5 csillag!
2022. 11. 15.
Válasz Anita kérdésére:
Szlovákiában nem értékesítjük jelenleg termékeinket, Győrben viszont három bioboltban is megvásárolhatók. Viszonteladóink listáját a "Termékeinket értékesítő üzletek" menüpontban lehet megtalálni. A barátcserje befolyásolja a hormonrendszer működését, így a lehető legrövidebb ideig érdemes használni. Nincsenek olyan anyagok benne, amelyek károsak lennének, de sokkal jobb, ha a szervezet saját magától állítja be a hormonegyensúlyát. Így érdemes rendszeres időközönként abbahagyni fogyasztását és figyelni a szervezetet, hogy barátcserje nélkül is megfelelően működik-e.

| 0 / 5 csillag!
2022. 11. 15.
Jó napot, azt szeretném kérdezni, hogy Szlovákiába is szállítanak? És ha nem, hol tudnám ezt pl Győrben beszerezni? Illetve ha el kezdeném szedni, meddig kell? Vagy mennyit kell kihagyni és újra kezdeni? Vagy elég egyszer kiszedni mondjuk egy négy hónapnyi kúrát és kész? Köszönöm előre is
| 5 / 5 csillag!
2022. 11. 09.
| 0 / 5 csillag!
2022. 10. 30.
Válasz Dia kérdésére:
A kutatások szerint akár a napi egy kapszula is megfelelő lehet. Az Európai Unió területén forgalomban lévő barátcserje tartalmú gyógyszerek napi 50 és 850 mg közötti barátcserje termést (vagy ennek megfelelő kivonatot tartalmaznak).
| 0 / 5 csillag!
2022. 10. 30.
Kérdés és nem vélemény lenne. Ha csak napi 1 szemet szedek az nem probléma, olvastam negatív véleményt is a neten és elbizonytalanított, emiatt kérdezem, többségében a napi 1x adagot javasolják.
Köszönöm a választ!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 10. 11.
Nagyon szeretem ezt a terméket. Azt kapom, amit várok is tőle. Ajánlom minden nőnek, aki szeretné rendben tartani magát. :-)
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 10. 04.
Nagyon meg vagyok elégedve a rendelés teljes folyamatával. Tökéletes ár-érték arány, magas hatóanyag tartalom. A rendelésemet 1 munkanapon belül kiszállították. Hatásáról egyelőre nem tudok biztosat nyilatkozni, a kúra folyamatban van. Biztosan rendelek még belőle!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 09. 23.
Elégedett vagyok a termékkel. Máskor is rendelni fogok és ajánlom másoknak is.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 09. 17.
Hormonegyensúly rendezésére vásároltam. Egy hónap múlva már érezhető volt a hatása, négy hónapig szedtem napi 1, olykor két kapszulánként.
| 0 / 5 csillag!
2022. 09. 12.
A barátcserje kapszulával együtt is fogyasztható az Antioxidáns komplexünk. A benne lévő gyógynövények nem befolyásolják a barátcserje hatását.
| 0 / 5 csillag!
2022. 09. 12.
Sajnos nem találok chat felületet ha kérdésem lenne ezért itt próbálkozom elnézést,hátha kapok választ.
A kérdésem az,hogyha elkezdem szedni a barátcserjét akkor ezzel egyidőben az antioxidáns komplex is szedhető vagy ezekre érdemes figyelni?
Köszönöm ha bárki is válaszol:-)
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 09. 06.
Először egy másik gyártó kapszuláját próbáltam ki, de szerencsére néhány hét után rátaláltam erre a termékre, amely sokkal olcsóbb (még postaköltséggel együtt is) és a hatóanyagtartalma is magasabb. Az első kellemes meglepetés akkor ért, amikor kibontottam a dobozt, és azonnal éreztem a kellemes gyógynövény illatot, amit pl. a másik terméknél nem.
El nem tudom mondani, mennyire elégedett vagyok ezzel a kapszulával! Kb. 10 éve nem volt már egy normális ciklusom, rövidebb volt, mint 4 hét, az utóbbi években pedig már 2-3 hetente, egy hétig menstruáltam, így szinte csak 1-2 normális hetem volt. Voltam hormonvizsgálaton is, azt mondták, ez már a korral jár, ez van... 50 éves vagyok, 41 évesen még szültem, 2,5 fél évig szoptattam.
A barátcserje már az első hónapban 26 naposra igazította a ciklusomat, most pedig, az első doboz Javallat kapszula vége felé tartok, és pontosan 28 napos lett a ciklusom. Szinte hihetetlen számomra ez az eredmény, ha valaki meséli nekem, talán el sem hiszem, hogy egy ilyen olcsó, könnyen hozzáférhető, mellékhatásoktól mentes termék hozza el nekem a megoldást. És még legális is! :D
Egyetlen hátránya van - ami végül is az előnyéből fakad -, a magas hatóanyag tartalom miatt kicsit nagy a kapszula, de mivel ki lehet önteni belőle a gyógynövény-őrleményt és akár teaként is fogyasztani, ez a kis kellemetlenség teljesen kiküszöbölhető.
Nagyon hálás vagyok a termékért, biztosan rendszeres vásárló leszek!
| 0 / 5 csillag!
2022. 08. 29.
Kiegészítő információ az előző véleményhez:
Termékeinket folyamatosan fejlesztjük. Bizonyos esetekben a gyártástechnológia, máskor a fogyasztói visszajelzések alapján a kapszulánkénti töltősúly is változik. A javasolt adagolást mindig a kapszulában lévő gyógynövény mennyiségéhez igazítjuk, ennek megfelelően a barátcserje esetében is csökkentettük a naponta elfogyasztani javasolt kapszulák számát, a korábbi napi 2x1-2 db-ról 2x1 db-ra, mivel 500 mg-ra nőtt a kapszulák töltősúlya.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 08. 29.
1000 éve ezt használom, egyszer 350 mg, egyszer 500 mg...
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 07. 28.
Kiváló termék,szuper áron!!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 07. 20.
Minden a legnagyobb rendben volt a rendeléssel, szállítással kapcsolatban. A terméket 3 hete használom, eddigi tapasztalataim pozitívak
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 07. 19.
Egy szuper termék amit minden nötársamnak ajánlok.A termék szabályozza a menstruációt,csökkentette nálam a kellemetlen tűneteket!
| 5 / 5 csillag!
2022. 07. 07.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 04. 16.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 04. 07.
Hőhullámokra ajánlották, amióta szedem megszűntek a panaszok, nagyon örülök, hogy természetes módszert találtam.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 03. 11.
Nagyon szuper termék, abszolút bevált. A hatás amit hallottam/olvastam róla, nálam működik. :-)
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 03. 07.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 01. 22.
1 hónap után éreztem a jótékony hatását a mensszesz idején.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 11. 18.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 11. 18.
Évek óta szedem, nagyon jó.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 11. 16.
Nagyon jó minőségű termék, és jó áron kapható.
Nőgyógyászati problémára ajánlották a barátcserjét, én ezt a terméket találtam csak, ami itthon készül és kiváló minőségű, hordozóanyagtól mentes termék.
Többféle terméket vásárolok rendszeresen, mindegyikkel elégedett vagyok, hatásuk gyorsan érzékelhető.
A szállítás mindig gyors, rendszeres vásárló vagyok.

| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 11. 01.
Sokat használ a változókori panaszok enyhítésére, és árban is nagyon jó! Szedem folyamatosan.
| 5 / 5 csillag!
2021. 09. 10.
Többféle barátcserje kivonatot tartalmazó terméket kipróbáltam már. Ez a termék mindent visz! Kiváló! Mióta szedem, már hónapok óta, hekyreállt a menzeszem, és a menopauza okozta panaszaim elmúltak! Mindenkinek ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
2021. 08. 18.
Mellfeszülés, mellfájdalom miatt kezdtem el szedni. Már napok múlva kezdtem érezni jótékony hatását és rövid időn belül teljesen megszüntette a problémám.
| 5 / 5 csillag!
2021. 08. 08.
Már közel 2 éve használom, és nekem bevált a menstruációs ciklus normalizálására.
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 19.
Nagyon jó! Nekem bevált! Csak ajanlani tudom!!
| 5 / 5 csillag!
2021. 05. 23.
Menstruációs görcsölnél nekem nagyon sokat segített
| 4 / 5 csillag!
2021. 05. 22.
Most érkezett meg a termék, hormonális problémák miatt.
A görcseim már most nem annyira erősek mint előtte voltak.
Remélem beválik.
| 5 / 5 csillag!
2021. 05. 17.
Nekem bevált, és az ára is kiváló. Köszönöm!
| 5 / 5 csillag!
2021. 05. 11.
Hatásos! Csak ezt szedem, az ára is nagyon jó!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 08. 31.
Nagyon jó választás volt a változókor tüneteire!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 07. 29.
Nagyon szeretem az illatát! Mintha egy parfüm lenne! PMS-re szedem, úgy néz ki beválik!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 07. 16.
A jó ár-érték arány miatt választottam.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 07. 04.
Menstruáció előtt feszültek és fájtak a melleim. A barátcserje sokat segített a dolgon, hónapról-hónapra egyre kevésbé okoz problémát a feszülés. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki hasonló problémával küzd! Nálam volt még egy "mellékhatása" is, a menstruáció előtt piros foltok jelentek meg az arcomon, nem pattanások, de olyasmi. Ezek mostanra teljesen elmúltak.
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 09.
A nőgyógyászom javasolta, hogy szedjek valamilyen barátcserje-kivonatot. Azért ezt választottam, mert már más gyógynövényeket is vásároltam innen, amelyekkel elégedett voltam.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 06. 03.
Szerettünk volna egy harmadik gyereket. A vérvizsgálaton magas volt a prolaktinszintem. Az orvos javasolta a barátcserjét. Három hónapon belül teherbe estem. Ennek már több mint hat éve. Aztán márciusban elhatároztuk, hogy lesz egy negyedik is, egyből elkezdtem szedni a barátcserjét. Február végére várjuk :)
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 05. 12.
Korábban már írtam véleményt, de akkor még csak egy hete szedtem a barátcserjét. Eltelt három hét és sokkal jobban érzem magam! Alig vannak hőhullámaim, a kedvem is sokat javult.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 05. 08.
Nekem bejött! Köszi!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 04. 18.
A klimax tüneteire vásároltam. Egy hete szedem, valamelyest javult az állapotom.

A barátcserjéről

Hatóanyagai

 • Irridoid-glikozid szerkezetű aukubin és agnuzid, diterpének, flavonoidok (kaszticin), illóolaj.

 

Története

 • Termését évszázadok óta használják nőgyógyászati, urológiai panaszok kezelésére. Erre utal magyar és tudományos neve is, ugyanis a középkorban a novíciusok a barátcserje bogyóját fűszerként használták bors helyett, mert úgy tartották, hogy csökkenti a nemi vágyat. A tudományos nevében szereplő agnus-castus elnevezés „ártatlan bárány”-t jelent.

 

Elterjedése

 • A Földközi-tenger térségéből származó cserje, amely hazánkban is áttelel. 

 

Leírása

 • 1,5-2 méter magasra nő. Tenyeresen összetett levelei télen lehullanak. Lila vagy halvány levendula színű illatos virágai 10-15 cm-es fűzérekben nyílnak júliustól szeptember végéig.

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(35)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(8)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(8)
2.590 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(9)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(17)
2.190 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés