Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi JAVALLATTM gyógynövénykapszula:

 

Apróbojtorján (párlófű) herba

Ár:
1.890 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás

 TELEFONOS MEGRENDELÉS 

Ajándékok a vásárláshoz:

Részletes ismertető

Egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

 

1. A széklet sűrítését elősegítő hatása

 • Az apróbojtorján akár 10 százalék cserzőanyagot (tannint) istartalmaz. A cserzőanyag nem egységes, hanem több hasonló tulajdonságú vegyület keveréke. Közös tulajdonságuk, hogy a fehérjékkel kovalens kötést képezve kicsapják azokat. Szabad fehérjék gyakran előfordulnak a gyulladt nyálkahártyán, a cseranyagok velük reakcióba lépve egy védőréteget hoznak létre. A gyulladt terület érzékenysége ezáltal csökken, kevésbé jutnak át rajta méreganyagok és a kórokozók. (Dr. Csupor Dezső kutatása)
 • Az apróbojtorján cseranyagai jelentős antibakteriális hatással rendelkeznek, ezt támasztja alá az a kutatás, amelyben a párlófű kivonata eredményesen gátolta a fertőzést okozó Staphylococcus aureus baktérium fejlődését (Dr. Petkov kutatása)
 • A párlófű kivonatáról egy másik kutatásban igazolták gyulladáscsökkentő hatását is. (Dr. Lamaison kutatása)
 • A párlófű kivonata hatásosnak bizonyult a 1-es típusú herpes simplex vírus (HSV-1) ellen. (Dr. Li kutatása)

 

2. Epeelválasztást fokokozó és májat támogató hatása

 • A növény tudományos neve (eupatoria) is arra utal, hogy az ókorban májbetegségek kezelésére használták (hepatiarius = májjal kapcsolatos). 
 • A több ezer éves tapasztalatot támasztja alá az a kutatás is amelyben az apróbojtorján kivonata májvédő hatásúnak bizonyult. A májvédő hatásért többek között az agrimonolide nevű hatóanyag lehet a felelős (Dr. Park és munkatársai kutatása)

 

3. A torok és száj nyálkahártyájának egészségét segítő hatása

 • Az apróbojtorján cseranyagai ugyanolyan módon fejtik ki hatásukat a torok és a száj nyálkahártyája esetén, mint ahogy azt a bél nyálkahártyája esetén teszik és ahogy azt a széklet sűrítése esetében korábban ismertettük. A párlófű bevonó, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és vírusellenes hatása ebben az esetben is érvényesül.

Apróbojtorján a népgyógyászatban

 • A fentieken túl a népgyógyászatban gyomorpanaszok, irritábilis bél szindróma (IBS), cukorbetegség, tuberkulózis esetén alkalmazzák. Emellett vizelethajtó, szíverősítő és nyugtató hatást is tulajdonítanak neki. (TRC Natural Medicines)

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Az apróbojtorján levelének fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Fogyasztása közben kialakuló székrekedés esetén mérsékelje vagy szüneteltesse szedését!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó.
 • Naponta legfeljebb 12 kapszula elfogyasztása javasolt! 

Termékünk gyógyszerkönyvi minőségű gyógynövényből készült. Minőségi tanúsítvány letöltése.


 

Adagolás Naponta kétszer 1-3 kapszula.
A) Kapszulaként fogyasztva Bő folyadékkal lenyelve étkezés előtt.
B) Teaként fogyasztva A kapszulák tartalmát 2 dl forró vízzel felöntve, majd felkeverés után teaként fogyasztva.
Tudd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
A csillaggal (*) jelölt egészségügyi hatás eléréséhez válaszd ezt a fogyasztási módot!
Összetevők Kapszulánként 300 mg apróbojtorján (párlófű) herba (Agrimoniae herba) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

5.00
5 értékelés
5
(5)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írd meg véleményed!
| 5 / 5 csillag!
2021. 09. 24.
Sok éven keresztül voltak emésztőrendszeri problémáim, állandó puffadással és híg széklettel. Aztán elkezdtem szedni az apróbojtorján kapszulát és minden teljesen rendbe jött. Nagyon elégedett vagyok!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 04. 17.
Közönséges párlófűként ismertem, nem is tudtam, hogy apróbojtorjánnak is hívják. Jó tudni! Szeretem ezt az oldalt, mert sok hasznos dolgot megtudok a gyógynövényekről.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 04. 08.
Én is cukorbeteg vagyok, nemrég kezdtem el szedni, de csak jót tudok írni róla. Ha van időm, akkor teát készítek a kapszulából.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 09.
A férjem cukorbeteg, a háziorvosa ajánlotta neki, hogy szerezzen be párlófüvet. A neten leltem rá a Javallat oldalára, és rendeltem belőle.
| 5 / 5 csillag!
2020. 11. 24.
A zöld tea helyettesítőjeként kezdtem el használni, mert nem bírom a koffeint. Nekem bevált.

SonicFine szuperfinom gyógynövényporok


Tudtad?

A JAVALLATTM gyógynövény kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövénypornak számos előnyös élettani hatása van: akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség, 8x nagyobb biológiai aktivitás, 2x jobb oldhatóság, 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, 3x erősebb antioxidáns hatás, 2x több vízoldható rost, 100% hatóanyagtartalom, sokoldalú felhasználás.
Tudj meg többet SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényporok előnyeiről!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásárolj két doboz gyógynövénykapszulát és egy olyan könyvvel is gazdagabb leszel, amely segít eligazodni a gyógynövények között:

 • bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

Az apróbojtorjánról

Hatóanyagok

 • Csersavak: 3-11% mennyiségben. Főképp proantocianidinek (kondenzált tanninok), kisebb részben ellagitanninok. Savak: palmitinsav, szalicilsav, kovasav, sztearinsav. Flavonoidok: 1,9% mennyiségben. Főképp hiperozid, rutin, izokvercitrin, kvercitrin, izovitexin, apigenin és glikozidjai, kempferol és glikozidjai, luteolin, kvercetin stb. Triterpének: főképp urzolsav (0,6%). Fenolsavak: klorogénsav, kávésav, elágsav, vanillinsav, szalicilsav, ferulasav stb. Ásványi anyagok: 7,5% kovasav tartalom. Vitaminok: C-vitamin, B3-vitamin-komplex (100–300 μg/g a levélben), B1-vitamin (2 μg/g a levélben), K-vitamin. Illóolaj: cedrol, alfa-pinén, linalool, alfa-terpineol, bornil-acetát, eukaliptol.

 

Története

 • Az 1807-ben megjelent Magyar Füvész Könyvben a következő olvasható róla: “Teája a gőzölgést segíti, és a belső részeknek, tüdőnek, májnak, lépnek dugulásait nyitja”. A növény népnyelvben használt koldustetű, szőrféreg elnevezésére az ad magyarázatot, hogy a növény tüskés termése rátapad a ruhaszövetre, ezáltal úgy terjed, mint a tetű.

 

Elterjedése

 • Egész Európában honos. Változatos, bolygatott termőhelyeken és talajokon (bokros helyeken, tisztásokon, erdők szélén, réteken) fordul elő. 

 

Leírása

 • 60-100 cm magas lágy szárú, tőlevélrózsás évelő növény. Szára felálló, egyszerű vagy felül elágazó, szőröktől érdes. A júniustól augusztusig nyíló sok kis apró sárga színű virág végálló füzért alkot. Hazánkban egy másik párlófűfajjal együtt fordul elő. Egyik megkülönböztető bélyegük, hogy a szagos apróbojtorján (A. procera) sziromlevelei kicsípett csúcsúak.

Akik ezt a terméket megvették

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(21)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(13)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(19)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
1.890 Ft

Hasonló termékek

Megjegyzések


A gyógynövénytermékre vonatkozó egészségügyi hatások mindegyike szerepel az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) hivatalos jegyzékében, amelyet az EU tagállamai által beküldött tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. A tudományos bizonyítékok értékelése folyamatos, amelyet mi is rendszeresen áttekintünk. Az egészségügyi hatások alatt ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak! Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. A népgyógyászati tapasztalatok bemutatásának célja elsősorban az adott gyógynövény történeti és kulturális szerepének megismertetése. Sem a népgyógyászati alkalmazás, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek!

Keresés