Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ájurvéda Vata étrendet támogató csomag

Ár:
8.150 Ft
6.900 Ft

Ha az ájurvéda szerinti vata típusú ember vagy, akkor jellemzően vékony testalkattal rendelkezel. Étvágyad változékony, jellemzően gyenge. Általában jókedvű és bőbeszédű vagy, de gyakran egy kicsit bizonytalan és szétszórt. Sok energiád van, de általában nem tudod jól beosztani, ezért túlhajszolod magad és kimerülsz. Bőröd általában világos, száraz, hajad vékony szálú. 

A csomagban olyan teljes értékű gyógynövény kapszulák kaptak helyet, amelyek segítenek egyensúlyba hozni szervezeted működését: orvosi kamilla virágzat, citromfű levél, csipkebogyó terméshús, mezei zsurló herba, rozmaring levél.

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2020. szeptember 24.
Menny.:db

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén!


Ajándék gyógynövénykönyv már az első vásárláshoz!

Leírás

Ha nem figyelsz oda étkezésedre felborulhat lelki-szellemi-testi egyensúlyod, amely nyugtalansághoz, idegességhez, remegéshez, hasmenéshez, erősen kiszáradt, repedezett bőrhöz, izomgörcsökhöz és fejfájáshoz vezethet. 

Az ájurvéda szerint neked azok a gyógynövények hasznosak, amelyek édesek vagy savanyúak, illetve nyugtató hatással rendelkeznek.
 

Az Ájurvéda Vata csomagot úgy állítottuk össze, hogy kiegészítse az étrendedet olyan gyógynövényekkel, amelyek segítenek egyensúlyba hozni szervezeted működését.


A csomag tartalma

  • Orvosi kamilla virágzat: Magas nyálkaanyag-tartalma és más aktív hatóanyagai révén elősegíti a gyomor és az emésztőrendszer egészségét, támogatja a nyugtató, pihentető alvást.
  • Citromfű levél: Támogatja a szellemi képességek megőrzését, az egészséges gondolkodást, a pozitív hangulatot és a jó szellemi és fizikai közérzetet, erőteljes antioxidáns hatású.
  • Csipkebogyó terméshús: Savanyúságát magas C-vitamin tartalma adja, ugyanez elősegíti az immunrendszer megfelelő működését. Szintén sok antioxidáns anyagot tartalmaz.
  • Mezei zsurló herbaNagy mennyiségű szerves kovasavat tartalmaz, amely támogatja a csontok, a kötőszövetek, az érfalak, a haj, a köröm és a bőr egészségét.
  • Rozmaring levél: Enyhén csípős gyógynövény, Javítja a memóriát és a szellemi funkciókat, elősegíti az egészséges koleszterin-anyagcserét, támogatja az egészséges emésztést és az étkezés utáni jó közérzetet.

Megjegyzések

  • Az Ájurvéda Vata étrendet támogató csomag fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Fogyasztása nem ajánlott a fészkes virágzatúak családjába tartozó növényekkel szembeni allergia esetén.
  • Fogyasztása ellenjavallt 12 éven aluli gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak, továbbá gyengült szív- és vesefunkció esetén, illetve epevezeték-elzáródás, epeúti gyulladás, epekövesség és májbetegségek fennállásakor!
  • Fokozhatja a vérhígító hatású és véralvadás-gátló, illetve nyugtató, altató hatású gyógyszerek és gyógynövények hatását! 

Adagolás

Mindegyik gyógynövényből naponta 2x1 kapszula A) bő folyadékkal lenyelve, vagy B) a kapszulák tartalmát fél liter forró vízbe helyezve, majd felkeverés után teaként fogyasztva, étkezés előtt.  Tudd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készíteni a kivonatból!

 

Teljes értékű kivonat


100% hatóanyag - teljes értékű kivonatTeljes értékű gyógynövénykivonat

Kapszuláink teljes értékű kivonatot tartalmaznak, a gyógynövény valamennyi értékes hatóanyagával.

Tudj meg többet a teljes értékű kivonatok előnyeiről!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

A termék megvásárlása esetén egy olyan könyvvel is gazdagabb leszel, amely segít eligazodni a gyógynövények között:

  • bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
  • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
  • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
  • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
  • közel 50 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

Az ájurvédáról

Az ájurvéda India több mint ötezer éve létező orvosi, filozófiai rendszere. Folyamatosan fejlődik, a több ezer éves tapasztalatokat ma már tudományos megfigyelésekkel, kísérletekkel is vizsgálják. Az ájurvéda jelentése „az élet tudománya” vagy „a hosszú élet gyakorlata”.

Az ájurvéda holisztikus szemléletű, vagyis a test, a lélek és a szellem egységében gondolkodik. Alaptézise szerint nem lehet testi gyógyulást elérni anélkül, ha szellemi folyamatainkat figyelmen kívül hagyjuk és nem próbáljuk lelki fejlődésünket előremozdítani. Az ájurvéda a gyógyítás mellett nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, amelynek lényegét a helyes táplálkozásban látja. 

Az ájurvéda három embertípust (dósát) határoz meg:

  1. A vata típusú ember: vékony testalkatú, végtagjai hosszúak, fejlett intelligenciával rendelkezik, jellemzően jókedvű, bőbeszédű, de gyakran bizonytalan és szétszórt, bőre gyakran száraz, fizikailag aktív, de gyorsan kimerülhet. 
  2. A pitta típusú ember: erős testalkatú, izmos, hajlamos az izzadásra, érzékeny a melegre, hirtelen haragú, intelligens, szeret és tud is másokat irányítani.
  3. A kapha típusú ember: hízásra hajlamos, intenzív érzelmi életű, általában elégedett környezetével, nehezen tűri a változásokat.

Csak nagyon kevés ember tartozik kizárólag az egyik embertípusba, de mindenkinél dominál valamelyik dósa. Az egészség fenntartásához arra van szükség, hogy ne engedjük túlságosan dominálni a ránk leginkább jellemző dósát, mert az a lelki-szellemi-testi egyensúly felborulásához vezet. Ezt úgy érhetjük el, hogy az ájurvédában megkülönböztetett hat íz közül mindig a dósánk túlműködését gátló ízeket részesítjük előnyben.

Az ájurvéda hat alapíze: az édes, a sós, a savanyú, a keserű, a csípős és a fanyar.

  • Az édes ízű ételek – amelyek közé a nem kifejezetten édes, de szénhidrátban gazdag gabonafélék és tejtermékek is tartoznak – sok energiát adnak. A XXI. századi ember általában túl sokat fogyaszt belőlük, amely főleg a pitta és kapha dósájú embereknek okoz egészségügyi problémákat.
  • A sós ételek nagymértékben segítik a tápanyagok felszívódását, emiatt az ételeket ízletesebbnek érezzük. Sajnos manapság ebből is túl sokat fogyasztunk.
  • A savanyú ételek szintén emésztést könnyítő hatásúak, emellett csökkentik a szomjúságérzetet.
  • A csípős ételek fokozzák a gyomor- és a bélnyálkahártya vérellátását, ezáltal a tápanyagok felszívódását, emellett anyagcsere serkentő, izzasztó hatásúak.
  • A keserű ételek méregtelenítő hatásúak, fokozzák a hasnyálmirigy, a máj és a bélfal emésztőnedv-kiválasztását, miközben csökkentik a tápanyagok gyors felszívódását. Ebből az ízből az európai emberek kifejezetten keveset fogyasztanak. 
  • A fanyar ételek magas cseranyag (tannin) tartalommal rendelkeznek. Összehúzó hatásúak, csökkentik a vérbőséget a gyomor és bélfalban, amely lassabb emésztéshez vezet, ezáltal mérséklik például az étkezés utáni hirtelen vércukorszint-emelkedést. Manapság az ilyen ízű ételeket és italokat is kevésbé fogyasztjuk. 

Az Ájurvéda étrendet támogató csomagokat úgy állítottuk össze, hogy a benne található gyógynövények a dósádnak megfelelően segítsenek egyensúlyba hozni tested, szellemed és lelked egyensúlyát.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Keresés