Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ájurvéda Pitta étrendet támogató csomag

Ár:
8.150 Ft
6.900 Ft

Ha az ájurvéda szerinti pitta típusú ember vagy, akkor a testalkatod jellemzően erős, izmos. Hajlamos vagy az izzadásra, érzékeny vagy a melegre. Bőröd a szokásosnál pirosabb, érzékeny lehetsz a leégésre. Intelligens és magabiztos vagy, örömet leled mások irányításában. Alkalmanként ingerlékennyé válsz, ilyenkor hirtelen felindulásból olyanokat mondasz vagy teszel, amelyeket később megbánsz. Szenvedélyes lelkialkatod miatt nehezen tűröd a hosszan tartó stresszt, igyekszel minél hamarabb szabadulni tőle.

A csomagban olyan teljes értékű gyógynövény kapszulák kaptak helyet, amelyek segítenek egyensúlyba hozni szervezeted működését: borsmenta levél, articsóka levél, pitypang gyökér és herba, galagonya virágos hajtásvég, orvosi zsálya levél

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2020. október 28.
Menny.:db

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén!


Ajándék gyógynövénykönyv már az első vásárláshoz!

Leírás

Ha nem figyelsz oda étkezésedre, felborulhat lelki-szellemi-testi egyensúlyod, amely még inkább türelmetlenebbé, dühösebbé tehet. A testedben egyre több gyulladás jelentkezhet, főképp a beleidben, illetve az epehólyagodban. Megemelkedhet vérnyomásod, gyakran pirosodhat ki a bőröd, hirtelen hőhullámokkal jelentkezhetnek. Koleszterinszinted a normál érték felé emelkedhet, bőrödön pattanások jelenhetnek meg.

Az ájurvéda szerint neked azok a gyógynövények hasznosak, amelyek édesek, keserűek, illetve fanyarok (magas cseranyag-tartalmúak).

Az Ájurvéda Pitta étrendet támogató csomagot úgy állítottuk össze, hogy a benne található gyógynövények segítsenek egyensúlyba hozni szervezeted működését.


A csomag tartalma

  • Borsmenta levél: Csökkenti a teltségérzetet, nyugtatja a bélfalat, javítja az emésztést.
  • Articsóka levél: Keserű és egyéb hatóanyagai elősegítik a normál koleszterinszint elérését, támogatják a szív- és érrendszer egészségét, hozzájárulnak a máj és az epe egészséges működéséhez.
  • Pitypang gyökér és herba: Keserűanyagai fokozzák az epefolyadék termelődését, ezzel támogatva a máj egészségét. Vizelethajtó hatásra révén elősegíti a vesék és a húgyhólyag egészségét. A gyökérben található édeskés ízű, prebiotikus hatású hatóanyagai támogatják a bélflóra egészségét.
  • Galagonya virágos hajtásvég: Kellemes, édes illatú gyógynövény jelentős cseranyag-tartalommal. Támogatja a szív működését és a periferiális érrendszer egészségét és a normál vérnyomás fenntartását.
  • Orvosi zsálya levél: Magas cseranyag-tartalmú. Mérsékli a fokozott izzadást. Segít a vércukorszintet normál szinten tartani, javítja az emésztést. Támogatja a szellemi funkciókat és a koncentrációt.

Megjegyzések

  • Az Ájurvéda Pitta étrendet támogató csomag fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Fogyasztása nem ajánlott epeúti elzáródás vagy epehólyag-gyulladás, továbbá a fészkes virágzatúak családjába tartozó növényekkel szembeni allergia esetén.
  • 12 éven aluli gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak fogyasztása nem ajánlott!
  • Fokozhatja a vércukor-szintet csökkentő gyógynövények és gyógyszerek hatását!

Adagolás

Mindegyik gyógynövényből naponta 2x1 kapszula A) bő folyadékkal lenyelve, vagy B) a kapszulák tartalmát fél liter forró vízbe helyezve, majd felkeverés után teaként fogyasztva, étkezés előtt.  Tudd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készíteni a kivonatból!

 

Teljes értékű kivonat


100% hatóanyag - teljes értékű kivonatTeljes értékű gyógynövénykivonat

Kapszuláink teljes értékű kivonatot tartalmaznak, a gyógynövény valamennyi értékes hatóanyagával.

Tudj meg többet a teljes értékű kivonatok előnyeiről!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

A termék megvásárlása esetén egy olyan könyvvel is gazdagabb leszel, amely segít eligazodni a gyógynövények között:

  • bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
  • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
  • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
  • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
  • közel 50 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

Az ájurvédáról

Az ájurvéda India több mint ötezer éve létező orvosi, filozófiai rendszere. Folyamatosan fejlődik, a több ezer éves tapasztalatokat ma már tudományos megfigyelésekkel, kísérletekkel is vizsgálják. Az ájurvéda jelentése „az élet tudománya” vagy „a hosszú élet gyakorlata”.

Az ájurvéda holisztikus szemléletű, vagyis a test, a lélek és a szellem egységében gondolkodik. Alaptézise szerint nem lehet testi gyógyulást elérni anélkül, ha szellemi folyamatainkat figyelmen kívül hagyjuk és nem próbáljuk lelki fejlődésünket előremozdítani. Az ájurvéda a gyógyítás mellett nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, amelynek lényegét a helyes táplálkozásban látja. 

Az ájurvéda három embertípust (dósát) határoz meg:

  1. A vata típusú ember: vékony testalkatú, végtagjai hosszúak, fejlett intelligenciával rendelkezik, jellemzően jókedvű, bőbeszédű, de gyakran bizonytalan és szétszórt, bőre gyakran száraz, fizikailag aktív, de gyorsan kimerülhet. 
  2. A pitta típusú ember: erős testalkatú, izmos, hajlamos az izzadásra, érzékeny a melegre, hirtelen haragú, intelligens, szeret és tud is másokat irányítani.
  3. A kapha típusú ember: hízásra hajlamos, intenzív érzelmi életű, általában elégedett környezetével, nehezen tűri a változásokat.

Csak nagyon kevés ember tartozik kizárólag az egyik embertípusba, de mindenkinél dominál valamelyik dósa. Az egészség fenntartásához arra van szükség, hogy ne engedjük túlságosan dominálni a ránk leginkább jellemző dósát, mert az a lelki-szellemi-testi egyensúly felborulásához vezet. Ezt úgy érhetjük el, hogy az ájurvédában megkülönböztetett hat íz közül mindig a dósánk túlműködését gátló ízeket részesítjük előnyben.

Az ájurvéda hat alapíze: az édes, a sós, a savanyú, a keserű, a csípős és a fanyar.

  • Az édes ízű ételek – amelyek közé a nem kifejezetten édes, de szénhidrátban gazdag gabonafélék és tejtermékek is tartoznak – sok energiát adnak. A XXI. századi ember általában túl sokat fogyaszt belőlük, amely főleg a pitta és kapha dósájú embereknek okoz egészségügyi problémákat.
  • A sós ételek nagymértékben segítik a tápanyagok felszívódását, emiatt az ételeket ízletesebbnek érezzük. Sajnos manapság ebből is túl sokat fogyasztunk.
  • A savanyú ételek szintén emésztést könnyítő hatásúak, emellett csökkentik a szomjúságérzetet.
  • A csípős ételek fokozzák a gyomor- és a bélnyálkahártya vérellátását, ezáltal a tápanyagok felszívódását, emellett anyagcsere serkentő, izzasztó hatásúak.
  • A keserű ételek méregtelenítő hatásúak, fokozzák a hasnyálmirigy, a máj és a bélfal emésztőnedv-kiválasztását, miközben csökkentik a tápanyagok gyors felszívódását. Ebből az ízből az európai emberek kifejezetten keveset fogyasztanak. 
  • A fanyar ételek magas cseranyag (tannin) tartalommal rendelkeznek. Összehúzó hatásúak, csökkentik a vérbőséget a gyomor és bélfalban, amely lassabb emésztéshez vezet, ezáltal mérséklik például az étkezés utáni hirtelen vércukorszint-emelkedést. Manapság az ilyen ízű ételeket és italokat is kevésbé fogyasztjuk. 

Az Ájurvéda étrendet támogató csomagokat úgy állítottuk össze, hogy a benne található gyógynövények a dósádnak megfelelően segítsenek egyensúlyba hozni tested, szellemed és lelked egyensúlyát.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Keresés