Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

JAVALLAT® Adaptogén komplex

Ár:
2.590 Ft
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
2.290 Ft / db

60 db szuperfinom instant gyógynövényport tartalmazó étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényekből. 

Egymás hatását támogató gyógynövényekkel:

 • A szibériai ginszeng és az ashwagandha gyökér** adaptogén hatásuk révén javítják a stresszel szembeni ellenálló képességet.*
 • A szibériai ginszeng, az ashwagandha gyökér**, a gyömbér és a hibiszkusz energizáló hatásuknak köszönhetően segítenek csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget.*
 • A szibériai ginszeng, az ashwagandha gyökér** és a hibiszkusz támogatja a szellemi és fizikai teljesítőképességet.*
 • A szibériai ginszeng, a gyömbér és az igazi édesgyökér hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

*EFSA jegyzékben szereplő egészségtámogató hatások.
**Az adható maximális Ashwagandha-gyökérrel a napi adagban (2 kapszula).

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2024. május 23.
Hűségpontok: 260
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VESZEM MEG

Részletes ismertető

Mik azok az adaptogén gyógynövények?

Az adaptogén gyógynövények növelik az érzelmi, kémiai és fizikai traumákkal szembeni ellenállást, tehát segítenek csökkenteni a stressz káros hatásait, úgy, mint a szorongást, gyengeséget, mentális kimerültséget és fáradtságot. Ezen kívül támogatják a szervezet metabolikus funkcióinak normál működését, segítik a szervezetben zajló folyamatok egyensúlyi állapotának elérését (Winston).

Mikor ajánljuk?

- Ha gyógynövényeket is szeretne használni a stressz, a kimerültség és a fáradtság csökkentésére alkalmazott gyógyszeres és életmód-terápia mellett egészségtámogató céllal.


A komplexben lévő gyógynövények

 • A legjobb szellemi és fizikai stresszel szembeni ellenállóképességet támogató és energizáló gyógynövényeket válogattuk össze a komplexbe, amelyek több tucat hatóanyaga egyszerre fejti ki előnyös élettani hatását.
 • A komplexben lévő gyógynövények - az ashwagandha gyökér kivételével - önálló készítményként külön-külön is megvásárolhatók, a növény képére vagy nevére kattintva!
 • A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei az alábbi gyógynövényekre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövények egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek

szibériai ginszeng

Szibériai ginszeng

 • A vizsgálatok azt mutatják, hogy a szibériai ginszeng adaptogén hatása a hipotalamusz- hipofízis-mellékvese (HPA) tengelyen keresztül hat, ami csökkenti vagy normalizálja a nitrogén-monoxid (NO) és a kortizol szintjét (Wilson). A HPA tengely modulációja az immunitással, hormonokkal és stresszel kapcsolatos egyensúlyhiányokat is módosíthatja. A legtöbb adaptogén szorongásoldó és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik (Provino).
 • Egy kínai szabadidős sportolókkal végzett vizsgálatban egy 400 mg-os speciális porított szibériai ginszeg gyökér kapszula napi kétszeri, 8 héten át tartó fogyasztása 23%-kal növelte a kerékpározási állóképességet és 12%-kal a maximális oxigénfogyasztást a placebóhoz képest (Kuo).
 • Egy középkorú embereken végzett klinikai vizsgálatban a szibériai ginszeng napi kétszeri fogyasztása 325 mg-os adagban javította a szelektív memóriát a placebóval összehasonlítva (Winther). Egy másik, egészséges felnőtteken végzett japán vizsgálatban a szibériai ginszenget nagy mennyiségben tartalmazó kombinációs készítmény 12 héten keresztül történő fogyasztása memóriateszten javította az alakzatok felidézését a placebóval összehasonlítva (Tohda).
 • Egy idős önkénteseken végzett olaszországi klinikai vizsgálatban a napi 300 mg szibériai ginszeng bevétele 4 héten keresztül javította a szociális együttműködést és a mentális jólétet a placebóval összehasonlítva (Cicero és mtsai.).
 • Egy egészséges, 20-68 éves, huzamosabb ideig stresszes nőkön végzett jereváni vizsgálatban a szibériai ginszeng más gyógynövényekkel kombinálva javította a figyelmet, illetve a kognitív sebességet és pontosságot a placebóval összehasonlítva (Aslanyan és mtsai.).
 • Előzetes vizsgálatban a szibériai ginszeng gátolta a természetes ölősejtek aktivitásának csökkenését és a kortikoszteroidok szintjének emelkedését (Yoshiyuki és mtsa.). Kimutatták, hogy a szibériai ginszengben megtalálható eleutherozidok csökkentik a fizikai és szellemi fáradtságot (Hunag és mtsai.).
 • Laboratóriumi körülmények között a szibériai ginszeng gátolta az RNS-vírusok, a humán rhinovírus (HRV), a légúti syncytial vírus (RSV) és az influenza A vírus produktív replikációját (Glatthaar-Saalmuller és mtsai.).

Ashwhagandha, álombogyó

Ashwagandha gyökér

 • Az ashwagandhát a hagyományos keleti gyógyászatban adaptogén gyógynövényként tartják számon, azaz olyan gyógynövényként, amely segíthet a szervezetnek a fiziológiai és pszichológiai stresszel szembeni ellenállásban (Singh). 

 • A szakirodalomban számos olyan kutatás és összefoglaló tanulmány jelent már meg, amelyek ígéretes eredményekkel számoltak be az ashwagandha szorongást csökkentő hatásáról (Pratte). Generalizált szorongásban küzdő betegek esetén kiegészítő kezelésként alkalmaztak egy ashwagandha készítményt. Az eredmény meglehetősen pozitív volt, ugyanis 6 héten keresztül történő fogyasztás után a betegek 72%-ánál csökkentek a szorongásos tünetek (Fuladi). Egy összefoglaló tanulmányban megjelent kutatásban krónikus stressz szindrómában szenvedő betegeknél 30-44%-kal csökkentett a betegek stressz szintje és 22-28%-kal a kortizol (stresszhormon) szintje a placebocsoporthoz képest egy ashwagandha-kivonat fogyasztása után (Akhgarjand). Egy másik vizsgálatban ashwagandhával végzett 90 napos kezelés javította a résztvevők memóriáját és koncentrációját, a pszichológiai jólétet és az alvás minőségét, valamint csökkentette a stressz-szintet amellett, hogy fogyasztása biztonságosnak és jól tolerálhatónak bizonyult (Gopukumar).
 • A krónikus stressz hatására számos egyéb egészségügyi probléma is kialakulhat. Ilyen például az elhízás is. Egyes vizsgálatok szerint az ashwagandha segíthet a stressz csökkentésén keresztül az egészséges testsúly elérésében is (Choudhary).
 • Az ashwagandha ígéretesnek bizonyult azok körében is, akiknek problémáik vannak a nyugodt alvással (Cheah). A Sleep Medicine folyóiratban megjelent kutatás szerint egy ashwagandha-kivonat napi 120 mg-os adagolás mellett, 6 héten keresztül történő fogyasztása után a részvevők 72%-a tapasztalt jelentős javulást alvásminőségükben (Deshpande).

Gyömbér

Gyömbér gyöktörzs

 • A gyömbér növelheti a dopamin, a szerotonin és az acetilkolin szintjét az agykéregben és a hippokampuszban, ami javíthatja a kognitív funkciókat (Yousefi).
 • A migrénes fejfájás egyre gyakoribb a társadalomban a stresszes életmód miatt. A gyömbér fájdalomcsillapító hatása görcsös fejfájás esetén is érvényesül. Iráni kutatók 100 főt magában foglaló klinikai tanulmányban vizsgálták a gyömbér és a szumatriptán gyógyszer akut migrénre való hatását. Mérték a fejfájás időtartamát, a fejfájástól a gyógyszerbevételig eltelt időt, és feljegyezték a betegek önértékelését 5 különböző migrénes rohamról. 250 mg gyömbér fájdalomcsillapító hatása összevethető volt a 50 mg gyógyszeres kezelés hatásával. A gyömbér mellett szól az a tény is, hogy kisebb eséllyel okoz mellékhatásokat (Maghbooli).
 • Egy klinikai vizsgálatban a napi 500 mg gyömbérkivonat 6 héten keresztül történő bevétele ugyanolyan hatékonynak bizonyult, mint a napi 10 mg loratadin (antiallergiás gyógyszer) az allergiás orrnyálkahártya-gyulladás csökkentésében (Yamprasert).

Hibiszkusz

Hibiszkuszvirág-csészelevél

 • Indiai kutatók 120 tanulmányt elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy vashiányos vérszegénység esetén ajánlott a hibiszkusz (rozella) rendszeres fogyasztása. A hibiszkusz alacsony pH-értéke és magas C-vitamin tartalma jelentősen segíti a szervezetben a vas felszívódását (Riaz).
 • Marokkói kutatók harminc B12-vitamin-hiányos betegen vizsgálva megfigyelték, hogy a hibiszkusz növeli a szájon át szedett B12-vitamin biohasznosulását. Ennek oka feltehetően az, hogy a hibiszkusz növeli a bélhámon keresztül a B12-vitamin (hidroxikobalamin formájának) felszívódását (Souirti).
 • Tajvani és angol kutatók szerint a hibiszkusz gyulladáscsökkentő hatása szerepet játszik a láz és a fájdalom csökkentésében, mivel csökkenti a gyulladásos folyamatokban szerepet játszó citokin molekulák szintjét, valamint a gyulladásos folyamatokban részt vevő ciklooxigenáz enzimet is gátolja (Chou, Da-Costa-Rocha).
 • Német, angol, iráni, indiai és kínai kutatások is bizonyítják, hogy a hibiszkusz (rozella) antioxidáns hatóanyagai (pl. antocianinok) felelősek az erek, valamint a vese és a máj védelméért (Frank, Da-Costa-Rocha, Hadi, Lee, Riaz).

Igazi édesgyökér

Igazi édesgyökér

 • Az igazi édesgyökér gyulladáscsökkentő hatású. Hatóanyagai gátolják gyulladásserkentő anyagok (citokinek prosztaglandinok) keletkezését (Kim). A gyulladáscsökkentő hatásáért részben erős antioxidáns hatása is felelős. Több hatóanyagáról (neolignán lipidészterek, flavonoidok) külön-külön is igazolták antioxidáns hatását (Chin).
 • Az igazi édesgyökér édes ízét adó glicirrizin laboratóriumi vizsgálatokban hatásosan gátolta a koronavírus szaporodását (Cinatl, Gerold).

Tovább erősítené a komplex hatását?

Amennyiben szeretné fokozni a komplex hatását, válassza hozzá a Javallat® Maté kapszulát, vagy az Javallat® Zöld tea kapszulát, amelyek szintén Magyarországon egyedülálló módon, szuperfinom por formájában tartalmazzák a gyógynövényeket, ezáltal nagyobb biológiai hozzáférhetőséggel és aktivitással rendelkeznek.


Mennyit és hogyan kell bevenni a kapszulákból?

 • Az ajánlott mennyiség naponta 2 kapszula bőséges folyadékkal fogyasztva, vagy
 • A kapszulák tartalmát 2 dl meleg vagy hideg vízzel felöntve és teaként vagy üdítőként fogyasztva:
  • Egyedi gyártástechnológiánk lehetővé teszi, hogy a kapszulákból gyógynövénytea vagy üdítő készüljön! Ilyenkor a kapszulákat a két végüknél megfogva szét kell nyitni, a tartalmukat pedig hideg vagy meleg vízzel kell felönteni, majd alaposan felkeverni. Mivel a kapszulák a gyógynövények hatóanyagainak 100%-át tartalmazzák (tehát nemcsak a vízben jól oldódó hatóanyagokat, mint a teák esetében) ezért a megszokott teákhoz képest egy sűrűbb italt kap eredményül, amelyet felkeverés után érdemes egyből elfogyasztani.
 • A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető. Hozzáadható mézhez, joghurthoz, turmixokhoz, olívaolajhoz, illetve bármilyen vizes vagy olajos folyadékhoz.

Mit tartalmaznak a kapszulák?

 • Kizárólag kiváló minőségű gyógynövényeket és illóolajat.
 • Nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, segédanyagot vagy tartósítószert.
 • Egyedi gyártástechnológiánknak köszönhetően a kapszulákban lévő gyógynövények megnövelt biológiai hozzáférhetőséggel és aktivitással, nagyobb flavonoid- és polifenoltartalommal, erősebb antioxidáns hatással, jobb oldhatósággal rendelkeznek és a gyógynövény hatóanyagok 100 százalékát tartalmazzák.
 • Összetevők: kapszulánként 550 mg SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor (szibériai ginszeng gyökér [125 mg], ashwagandha gyökér [125 mg], gyömbér gyöktörzs [125 mg], hibiszkuszvirág-csészelevél [90 mg], igazi édesgyökér [85 mg]), kapszulahéj: zselatin.
 

Folyamatosan fogyasztható?

 • A komplex nem tartalmaz olyan gyógynövényeket, amelyek hatóanyagai felhalmozódnának a szervezetben, ezért korlátlan ideig és biztonságosan fogyasztható hosszú távon is.

Pénz visszafizetési garancia a felbontott dobozokra is!

 • Ahogy az összes gyógynövénytermékünkre, úgy erre komplexre is 30 napos pénz visszafizetési garanciát nyújtunk. Amennyiben nem elégedett termékünkkel, úgy 30 napon belül egészen addig visszaküldheti hozzánk, amíg a dobozban legalább 20 kapszula maradt, mi pedig visszautaljuk a teljes vételárat! A 30 napos garanciánk részleteiről ide kattintva tudhat meg többet.

Külön-külön vásárolná meg a komplexben lévő gyógynövényeket?


Amire érdemes figyelni

 • A gyógynövények fogyasztása mellett is fontos a változatos, kiegyensúlyozott étkezés, ahogy a rendszeres testmozgás sem hanyagolható el!
 • Fogyasztása nem ajánlott terhesség és szoptatás alatt, valamint 12 éven aluliaknak.
 • Ne fogyassza ösztrogénhormon-pótló terápia és pajzsmirigy-túlműködés esetén!
 • Az immunrendszer működését gátló terápia esetén alkalmazása ellenjavallt.
 • Álmatlanság, izgatottság, emésztőrendszeri panaszok megjelenése esetén csökkentse a napi adagot, vagy szüneteltesse alkalmazását!
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék.


Adaptogén komplex

Kosárba


Link az értékelési szabályokra

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(20)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(4)
2.390 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(16)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(7)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)
2.590 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Vásároljon három doboz gyógynövénykapszulát és 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg az ACCREDIT Laboratórium Kft.-vel közösen kiadott egyedülálló gyógynövénykönyvet!

Keresés